Jump to content

byrev

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by byrev

  1. Banuiesc ca stiti ce inseamna SMD si la ce se refera ... Lumina este data de leduri, dar faptul ca sunt SMD ajuta la miniaturizare, le face mai mici (Surface-mounted device). Exista insa diferente intre tehnologie, fabricant ... sunt leduri care tin 5 - 10 mii de ore, dar sunt care tin si 50 de mii de ore. Daca sunt alimentate corect cu tensiune si curent stabile (recomandate), ledurile aproape ca nu se ard niciodata :twoup:
  2. Preturile in romania sunt facute de baieti "destepti" care crede ei ca noi nu stim sa dam un serch pe net: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.25511 , ~ 5 USD/bucata x 4 = 20 (de regula kiturile am vazut ca sunt de 4 inele) deci, de la ~ 60 de lei la 250 de lei deja e hotie la drumu' mare ... si unde pui ca am vazut si mai ieftine (stie ei baietii de unde ... via CHINA) Eu unul caut sa cumpar nu ptr masina, nu ma coafeaza cerculetele ... vad bine si fara ele :twoup:, ci pentru o "improvizatie" pentru fotografie. Cine este fotograf stie ca ma gandesc la un Inel de lumina pentru poze Macro.
  3. Dublu Adeziv este un fel de burete :) ... nerecomandat. Al meu are doua gauri si e prins in suruburi, cu contact direct pe metal/caroserie ... Depinde si de alarma cum este configurata, - la o mica "atingere" (cand bagi cheia in portiera de exemplu) face doar BeepBeep, - daca trece un camion/tractor pe langa ea, BEEPPPPaia cam de 15 secunde cred. - daca trage careva de manerele usii urla cam 60s ... - daca bagi cheile in contact fara dezarmare, in primul rand nu porneste (are releu pus pe start/electromotor) si in al 2-lea rand nu se mai opreste nici din telecomanda !!!
  4. Depinde si unde l'ai montat. Cu cat este montat mai sus cu atat misacrile sunt mai ample. Trebuie prins de ceva rigid , prins de caroseria masinii, de ceva metalic. Sa nu fie sub el materiale din cauciuc, piele, burete, etc , ptr ca astea amortizeaza vibratiile. Senzori de soc am gasit pe un site, (sigur mai exista si altele) aici: http://srt.bz/2in , insa la preturile alea te lipsesti, al mai ieftin e 80 de lei (fara transport desigur) ... cand gasesti sisteme de alarma si la 100 de lei! Incearca totusi sa gasesti un loc mai bun ptr senzor. Dar asa ca idee, cand sustii ca nu-si face treaba, la ce anume te referi ? Cum l'ai testat/verificat ?
  5. Da, asa este, dar e posbil sa trebuiasca sa desfaci alarma, nu toate au jumperi la vedere ci sunt pe placa cu integrate. (nu stiu insa daca toat lumea stie ce este un jumper)
  6. Se da comanda si cu masa :) vezi mai jos o schema simpla cu un releu (se poate si cu tranzistor dar e mai complex putin).
  7. Am facut rost de DVD-ul cu documentatia tehnica (pana in 2007) de care vb mai sus, o sa analizez cat se poate din imagini si text, pacat ca nu am model de E46 la dispozitie :). Din ce am observat pana acum: - pozitia maxima/minima a geamurilor este controlata de curentul absorbit de motor cand atinge limitele inferioare si superioare. De asemenea exista si protectie la tempeatura prea mare precum si o limitare de functionare la 8 secunde. - directia de miscare a motoarelor , inchis/deschis pentru actionare la o singura atingere este "simulata" folosind activarea simultana a semnalelor de inchidere/deschire dar cu o intarziere de ordinul milisecundelor pentru cel de-al 2-lea semnal , dar nu mai mica de 5 ms. Inchis+Deschis simultan => Inchis Automat; Deschis+Inchis simultan => Deschis Automat - Ridicarea printr-o singura atingere (sau automata) la geamurile din spate este intrerupta daca protectia pentru copii este activata (child safety lock) . Exceptie se face cand senzorul de impact a fost activat. - Inchiderea geamurilor nu se mai efectueaza daca senzorul de blocare al geamului (care detecteaza daca ai mana prinsa in geam) este apasat in permanenta, scurtcircuitat sau intrerupt cand am timp o sa mai anailzez manualul!
  8. Aia e o metoda prea "artizanala" de a inchide usa atata timp cat se poate face exact cum ar face si modulul anti-furt original Alpine. Adica se da semnal pe pini 24 si 25 din modulul de inchidere si cu asta basta, ai terminat cu inchiderea.
  9. Engleza desigur ... --- Si inca ceva ... cred ca am gasit manualul si la E46 ... care nu e chiar un manual , e un DVD si are 3.9Gb. O sa va anunt cand am DVD-ul daca e ceea ce trebuie :) Maine probabil ca o sa'l am.
  10. Ptr E36 am si eu manualul, l-am tras si la imprimanta sa-mi fie mai la indemana. Insa pentru E46 nu am gasit :lol: ... ma intereseaza mai ales modulu de inchidere (ZV-ul) Am ptr E36 si varianta de manual full (~ 800 de pagini) ptr modele din 1992 pana in 1998 (M3, 3xxi), sedan, coupe si decapotabil -- adica cam tot. Insa E46 este dupa 98, probabil e secretizat :)
  11. deschide topic pe tema asta ... o fi cineva care a avut exp asemanatoare !
  12. practic e nevoie de - Power Windows - Power Door Locks - Central Locking - Anti-Theft sunt cam multe dar daca ai avea PDF-u e mai simplu :) Dar si la E46 ca si la E36 trebuie sa existe un Releu de Confort prin care se pot inchide geamurile automat. Comanda trebuie data probabil de acelasi modul de inchidere centralizata.
  13. uh, bun zaharul ca are putere calorica mare :) ... ca sa nu'ti mai fure suportul prinzi numerele cu suruburi cu cap stea/imbus, in cel mai rau caz vo stramba numaru dar macar ramane tot acolo :lol:. Niste nenorociti, ar trebui sa ne punem si niste camere video sa inregistreze nonstop cine-si face veacul pe langa masini !
  14. Am observat azi ca pedala de ambreiaj sta cu 2-3 cm mai sus decat frana si are un mic joc pana cand se simte putina forta in ea, adica pana cand ajunge cu 1 cm mai jos decat frana spre exemplu. Cred ca e ceva neinregula la ea da sta mai ridicata decat celelalte pedale. Eram invatat de la mercedes sa tin calcaiul pe podea ... pe cand aici risc sa'mi alunece piciorul sub pedala, nu ajunge piciorul f bine. Al 2-lea dezavantaj este ca'i prea ingusta, parca daca era cu 2-3 cm mai lata era mult mai bine. O sa verific mai atent de ce e prea sus, poate ca acolo e "defectul" si nu trebuie decat o mica atentie :)
  15. Asa se trage comanda de inchidere: Din alta parte nu-i garantat ca merge 100% Firele alb si maro fiind de la centrala alarmei.. nu? Le lipesc direct pe integrat? Si o sa dea direct impuls in modulul masinii, la care la randul lui va activa centralizata? CORECT ! Exista si variante cu intreruperea firelor care vin de la actuator etc ... o interconectare mai complexa care nu-si are rostul cand se poate fff simplu cu 2 fire lipite :)
  16. fa rost de manualul cu partea electrica ptr e46 coupe si ma uit peste el :)
  17. Nu'mi dau seama mai ales ca e si e46, schema electrica e posibil sa fie diferita fata de e36 la care am analizat schema si din care nici nu'mi dau seama daca geamurile din spate se pot actiona !!!
  18. Nu este adevarat. Diodele nu se pun pe comenzile de inchis/deschis (nu este necesar) ci pe contactele inchis/deschis. Se pun diode pe acele contacte pentru ca toate contactele se vor lega intr-un singur punct si ptr a proteja echipamentele de eventuale greseli umane (curenti care pot sa ajunga acolo unde nu trebuie). Contactele ptr usile fata sunt pe pini 2 si 4 din mufa alba iar pentru usi spate sunt pe pinul 1 din mufa neagra cea cu 4 pini. Exista si pentru portbagaj insa nu la toate modelele si firul nu ajunge chiar in modulul de inchidere. Alarma se dezarmeaza numai si numai din telecomanda, nu exista o alta solutie decat una "fortata" sau "secrteta" si este diferita de la alarma la alarma. Pentru orice tentativa de a deschide usa se va porni alarma. Contactele de la usi se pun la masa cand se deschide o usa, iar alarma va sesiza asta. Insa daca alarma nu are alimentare nu va porni motorul (daca este instalata si protectia antifurt). Protectia antifurt se poate pune pe alternator, pe pompa de benzina, pe comanda electronica a bujiilor, etc ... exista multe metode de a impiedica masina sa porneasca sau sa mearga mai mult de 3s :) Cel putin la mine orice incercare de a deschide usile fara sa porneasca alarma a fost sortita esecului. Alarma porneste si la vibratii adica aproape la orice atingere, inclusiv introducerea normala a cheii in contact. Daca atingerea este persistenta alarma va urla fara oprire, altfel doar ptr scurt timp. Daca un contact de usa este deschis alarma nu se mai opreste decat din telecoamanda sau taierea alimentarii. Chiar daca se introduce cheia in usa atat de fin incat alarma sa nu sesizeze o vibratie usoara, ea tot va porni in momentul in care actuatoarele deschid usile pentru ca vibratiile detectate sunt foarte mari. O alarma care se dezarmeaza cand se deschid usile fortat aia nu e alarma :lol:
  19. nu nu ... acolo nu este nicio masa. Firele de masa se iau de pe sasiu :). Acolo sunt firele de comanda Inchidere/Deshidere , pe unul se inchide si pe altul se inchide. Ca sa te convingi de asta, faci lipiturile corect ca in poza si dai un impuls scurt de 12V+ pe unul dintre fire, usile se vor inchide/deschide in functie de care fir este folosit. NOTA: Sa ai contactele la usi pe inchis , altfel nu se va intampla nimic. La portierele din fata contactul este chiar in incuietoare metalica, un buton mic din plastic. Ca sa'l blochez am folosit un maner de patent in locul respectiv si se bloca butonul (cand tineam usa deschisa ca sa pot lucra mai usor).
  20. :) eu am un e36 din 93 si nici eu nu am geamuri electrice , o sa verific eu pe modulul meu de inchidere daca exista comanda ptr releleul de confort. Am atasat o poza cu modulul meu (cum arata la interior). A se remarca metoda aleasa pentru a lega firele la modul spre alarma. (de preferat asa decat sa belesti fire pe sub bord) Apropo, cat ti-a iesit la RAR ? NON-EURO sau EURO 1 ? Sau l'ai luat inscris !?
  21. Asa se trage comanda de inchidere: Din alta parte nu-i garantat ca merge 100%
  22. Este un E36 din 93 ... presurile habar nu am daca sunt originale, dar se incadreaza cum trebuie (ca idee). Am vazut ca proprietarul anterior le'a avut prinse in suruburi de podea :) (cate o gaura mica in fiecare colt) Ba chiar m-am gandit la solutia asta insa parca sa ma pun cu polidiscul pe ea , sa o prelunges si sa o sudez nu e tocmai o solutie ideala :) ! Da l-am lasat : ACASA ... decat sa-mi fac 1000 de nervi zilnic mai bine fara pres , dar tot mi se agata calcaiul de podea cand las piciorul de pe ambreiaj. De ce nu l-o fi pus neamtul mai jos nu am idee, poate ca a fost testata de un neamt cu numarul 45 la pantofi :lol:!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.