Jump to content

sorinn p

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sorinn p

  1. Buna ziua. Intampin ceva probleme, la alimentare se pare la un Seria 5, fabricatie 2001, motor 2000 diesel. Simptomele apar doar cand se incalzeste, eventual m,ers 10 min prin oras cu aerul conditionat. Sutirile pot apare in mers sau dupa ce se opreste motorul, porneste si in cateva secunde se opreste. In mers apar ,,suturi, ca si cum nu s ar alimenta si evident nu se mai tureaza decat cu intermitente. Problema nu are o manifestare constanta, in sensul ca se plafoneaza la o anumita turatie, se poate spune ca are ,,zvacniri,,.A mmai intalnit cineva problema asta? poate fi pompa din rezervor ?Am atasat erorile descoperite de tester dupa 15 min de mers si incalzit motorul si aparitia simptomelor.
  2. am avut un E39 si mi-a placut mult masina, la banii care ii dai pe ea, si asta pentru un E39 bine dotat spre varf de gama, merita din plin. Totusi la 6k Eur gasesti masini bune din generatia E39, cum este cea neagra care a fost postata mai sus din BT, chiar merita una ca aceea.

     

    cateva din lucrurile care mi-au placut:

     

    - calitatea asamblarii si a materialelor care dupa 13-14 ani si aproape 200k km era absolut impecabila

    - nici macar un scartait sau zornait de plastic in ea, singurul lucru care facea zgomot era pielea care se mai freca in special la bancheta spate

    - sasiu super rigid, nu simteai oricat ai fi tras de masina sau pe orice bordura ai urca cu ea ca se torsioneaza, cum se simte in multe altele, in Loganul de 12k Eur zici ca se rupe daca urci o bordura mai inalta, sau daca o ridici pe cric si vrei sa deschizi o usa, o auzi cum freaca si de abia o deschizi

    - pozitia la volan joasa iti da impresia de kart, simti foarte bine masina

    - insonorizarea cu geamurile duble, la orice viteza e super liniste in ea, nu auzi traficul de afara sau galagia, nu te deranjeaza zgomotul produs de rulaj pe asfalt mai prost sau piatra cubica

    - confortabila chiar si cu suspensia sport, de fapt o recomand intrucat cea standard mi s-a parut prea barca

     

    cateva care nu mi-au placut dar nu m-ar impiedica sa mai iau una, mai putin poate primul punct:

     

     

     

     

    - scaunele nu ofera un suport lateral prea bun, am avut scaunele sport, cele normale sunt chiar jalnice la capitolul asta

    - cutia de viteze putin cam lenta dar e ceva normal pentru generatia respectiva, no big deal

     

    de acord , ca suspensia standard , chiar daca este pusa la punct la viteze mari iti da senzatia de barca. Insa daca ramai pe jantele strandard de 15 nu ai ce sa schimbi la suspensie, poate daca mergi off road.

  3. insist totusi sa discutam despre impresiile pe care ni le a lasat modelul nou seria 5, daca se poate si nu au fost toti ,,vrajiti,, de acesta naveta spatiala numita F10.

    Incep eu, prin a fi dezamagit de prezanta vibratiilor mai ales la pornirea la rece , a motorului, pe o temperatura ambianta de 4-6 grade celsius.cu toata tehnologia nu au reusit sa elimine acele vibratii. ma refer la vibratiile care le simti in catroserie, evident antifonata si de aici senzatia de ,,urechi infundate,,, care se intalneste evident si la modelele vechi- E39 520D.Nu stiu daca amplasarea motorului -longitudinal sa fie de vina, spre deosebire de amplasarea transversala, unde la modelele cu acest amplasament vibratiile sunt mult mai putin resimtite.

  4. @Sorinn, am un bmw destul de scump chiar si sh insa nu am cum sa recunosc ca modelele mai noi sunt clar superioare. Degeaba bati campii cu E39,sunt multi pe aici care s-au dat si cu E39 si cu F10, modelul mai nou este nava spatiala pe langa vechiul E39.

     

    ionut marius, care i logica frazei si ce ai vrut sa spui, in afara de faptul ca bat campii( toti au sarit d fund in sus, sub pretextul ca nu am fost ud dupa ce am condus noul seria 5, dar nici sa cititi nu ati fost in stare , nici macar dupa ce am explicat a 5 a oara ce anume am vrut sa spun, de parca era nevoie de explicatii sa intelegi ce inseamna a nu te da pe spate o masina) si ca ai o masina scumpa un seria 5 nou , evident, ce ai vrut sa transmiti ?

  5. Am avut masina in service ca am aschimbat o usa. Cu o zi inainte de a o ridica masina a fost spalata si lasata peste noapte in parcarea service-ului. Dupa ce am ridicat masina a inceput sa se abureasca iar acum are un strat frumos de gheata pe interior. Aveti o explicatie si o metoda de remediere? Pot sa dau la copca :)

    Nu am avut rabdare sa citesc toata postarile insa remediul nu este un far nou , asa cum spunea cineva intr un post. Probail sunt multi care au ceva manualitate si pot face aceasta operatie de reetansare. Cel mai bun mastic pentru aceasta operatie, pe care l am verificat personal este Sabesto de la Wurtz. Or mai fi si altele dar cu n u le am incercat , il recomand pe acesta. Probabi ca sunt pe forum colegi care fac operatia asta. Numai bine.

  6. + 1

     

    Un F10 este clar superior unui E39. O dam dupa cires cu stat la bloc si porti electrice.

     

    Este absolut irelevanta locuinta, venitul sau pozitia sociala cand compari doua masini. Un F10 este mai eficient, mai dotat, mai sigur, mai fiabial (fiind mai nou) mai confortabil fata de un E39.

     

    Sunt multi care si-ar permite un F10. Sunt chiar f multi cei care si-ar permite F10 sh. Depinde de prioritati.

     

    Chiar astazi era un articol despre masinile din complexul studentesc din Timisoara. Erau poze cu Audi, BMW, Mercedes etc. Masiniile erau vechi, multe la pret de logan nou sau chiar mai jos. Erau masini "premium" chiar daca posesorii se kka la comun, la capat de palier. Ce mai conteaza?

     

    Ar fi multe de spus aici insa multe tin de educatia omului, de prioritati si de gustul sau. Ramane insa ideea de baza: un F10 este peste un E39 la toate capitolele.

    Stimabililor, daca urmariti posturile mele , cred ca am argumentat destul de simplu ce mi a placut si de ce anum nu m a surprins la modul waw, acel 520 , 2014. Mi s a spus ca nu imi permit , de aceea nu il laud. Atunci , subiectul fiind deschis am punctat ceea ce este evident. Nu am comparat doua masini prin prisma locuintelor. Dar cine a prins ideea , a inteles ce am vrut sa spun. Am mentionat ca vor fi oameni deranjati de acest post.

    Bala a punctat f bine in legatura cu educatia si prioritatile. Comentariile sunt de prisos.

    Cosmin E 46, nu am catalogat pe nimeni, doar mi am expus cateva pareri, dupa ce anume am vazut intr o poza postata.

    Repet, as fi preferat sa combatem strict subiectul. Pe cei care suntt asa de contrariati cu faptul ca nu m a surprins 520, ii invit sa dea o tura cu batranul e 39 si probabil vor intelege de ce am afirmat cele de mai sus. In rest ,numai de bine .

  7. Fara suparare,dar F10 este superior la absolut orice capitol, de la pozitie in scaune, calitatea plasticelor,marimea spatiului interior pana la dotari,tehnologie,tinuta de drum si mai ales siguranta.

     

    Tu nu vrei sa vezi toate acestea pt ca inca nu iti permiti F10. Nu stiu cum poti compara doua masini ce au o fost concepute la o diferenta de 14 ani.

    Ai ajuns unde vroiai , probabil.ai dreptate nu mi permit.Si aici ma voi opri cu comentariile despre modelul asta, cel putin cu tine. Dar daca tot ai deschis discutia de cat ne permitem si ce anume , imi voi expune cateva pareri care vor deranja pe multi. Si anume pe multi posesori de masini noi, de ce nu F10 care stau la bloc. Dupa cum se vede f clar in pozele postate de colegul cu E39 -negru , si din cele spuse de respectivul care a postat , proprietarul de e 39 doreste sa l schimbe si sa treaca la x5. Nimic neobisnuit pana aici .De aici , din poze, putem presupune , chiar sa fim siguri ca respectivul proprietar de E39 are si o casa f frumoasa( presupunand ca nu si ar poza masina in curtea unui amic).Nu e nevoie de calcule complexe sa ne dam seama ca o asemenea proprietate poate sari si de 300000 euro. Sa facem un scenariu pesimist si sa ne gandim ca omul a ramas fara bani , terminandu si casa si a mers cu batranul E 39 pana acum? Ar fi imposibil. Dupa cum arata masina si imprejurimile , proprietarul nu pare a fi dintre cei care ar purta lant , si nici cruciulite la oglinda retrovizoare( sau poate mi a scapat mie). Cu toate astea omul renunta cu greu la vechiul E39 pentru..... ei bine da. pt un banal si deja prafuit X5 . Nici macar F 10.Alegerea fiind facuta probabil in baza unor criterii de eficienta( 4 X4, etc).Deci probabil nici el nu si a permis un F 10.

    Ceea ce vreau sa spun stimate ,, ionut marius ,, , este ca ma bucur enorm ca nu sunt singurul care nu isi permite un f10 si evident care inca este placut surprins in fiecare zi cand conduce acest model

     

    p.s am vazut case la fel de frumoase , chiar cu porti electrice , care au in curte un Peugeot, sau un Passat. De aici deducem ca nu le place E 39, asta pe langa faptul ca mai mult ca sigur n ar avea bani nic de E 60.

    Prin acest post am ofensat probabil multe categorii, probabil si pe cei cu X 5 care stau la bloc. Cei rezonabili , probabil vor combate subiectul. Restul vor aduce in discutie argumente subrede , sau injuraturi , evident nu voi replica la acestea , putend fii un shimb de replici interminabil.

    • Like 2
    • Downvote 4
  8. @Sorin, pur si simplu nu ai cum sa compari F10 cu E39 si sa spui ca F10 este doar o masina noua. Noul seria 5 este cel mai bun seria 5 facut pana acum,la absolut orice capitol,probabil mai putin la fiabilitate. Diferenta ac de 30k euro este pe deplin justificata.

     

    @Paul,uita de Germania, pur si simplu taxa este aberanta.

    Ionut Marius, am cum sa compar , din acest motiv am facut si testul. In momentul cand ma lasa waw , atunci da.Nu s a intamplat lucrul asta, dar in acelasi timp am mentionat lucrurile care mi au placut, cutia, directia asistata ,etc.S nu uit de 4 x4 pe care n am avut ocazi a sal testex la modelul nou pe zapada. Acesta fiind aspectul decisiv care m ar face sa renunt la e 39.

    • Downvote 3
  9. Daca o luam asa cu 12-14k euro cumperi 7er,A8,etc din 2007-2008, dotate ff bine, de ce sa dai 25k euro pe un 3er aproape nou si mult mai slab dotat sau de ce sa dai inca 100k euro pe un 7er nou ?

     

    Diferenta de pret nu sta doar in dotari, unii cu 12k euro cumpara Logan nou.

    Diferenta de care spuneam era pentru seria 5 , evident unul cu putini km si dotari de bun simt- necesare cum spunea colegul. Am vorbit strict din pct meu de vedere si am comparat e39 actual cu cel testat. Cum al meu este intr o stare f buna, nu am fost dat pe spate de cel nou. totusi e o diferenta de 13 ani. Eo masina noua si atat. Cum spuneam cutia este un real avantaj in trafic si directia asistata.

  10. Parerea mea ca optiunile fac diferenta intre E60 si E39 si am sa enumar cateva care sunt cele mai importante :

     

    - cutia automata in 6 trepte

    -Active Steering

    -Dynamic Drive

    -scaune ventilate

    -active headlights

    -navigatia pozitionata mai bine plus varianta cu hdd si internet etc

    -motorizarile mai puternice in special bi-turbo care nu sunt pe E39

     

    Poate mai sunt dar nu imi vin acum in cap.

    Cum spuneam intr un alt post ,, noul bate veciul,, si punctele in plus ale noului model 520xdrive pe care l am testat- cutia, volanul cu asistare alectrica, si senzatia de masina de dimensiuni mai mici( acestea si datorita volanulii asistat ).Dar cu toate astea nu am fost dat pe spate cum ma asteptam sa fiu , coborand din e 39 disel 2001. Daca maine as face schimbarea , pt un model echivalent ca dotari , punand in plus a spunem doar senzorii de parcare si spalatoare pt faruri ar trebui aprox 30mii in plus. Justificarea acestei sume nu o gasesc deocamdata .

  11. Sunt fost proprietar de E39 520i(5 ani), actualmente proprietar de E90 325i si va spun sincer la toti ca as reveni cu mare placere la un E39 de forma asta, de exemplu:

    http://www.mobile.de/ro/marc%C4%83/bmw/model/525/vhc:car,cnt:de,pgn:33,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:525,frn:2003-01,prx:9001/pg:vipcar/201847616.html

    .Mi s-au parut niste masini extraordinare din toate punctele de vedere. Cred cu tarie ca fiabilitatea acelor masinia este net superioara celor construite in ziua de azi. Numai bine!

     

    P.S. SAU: http://www.mobile.de/ro/marc%C4%83/bmw/model/525/vhc:car,pgn:5,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:525,frn:2003-01,frx:2003-12,ful:petrol,ccn:2201,ccx:2600,vcg:limousine/pg:vipcar/198382809.html

    Am mers cu 525 sin 2003, nu pot sa spun ca pe langa confort, este liniste totala in masina.

  12. Salut,

     

    Farurile mele de e39 facelift bat slab si sunt duse si reglajele. Le-am facut polish dar slab se vad. Stie cineva unde sa le duc in Cluj la curatare si pe interior plus schimbare reglaj. Am vazut DIY pe forum legate de aceasta operatiune dar prefer sa se ocupe cineva mai priceput.

    Daca aveti vreo sugestie legat de persoane sau service unde le-as putea duce va rog sa-mi spuneti.

     

    Multumesc

    O recomandare privind reetansarea dupa ce le cureti. Foloseste mastic de la wurtz, sabesto. este cel mai bun care are si un pret rezonabil pt operatia asta. In nici un casz nu folosi silicon universal. nu adera corespunzator pe suprafata respectiva si evident vei avea pe langa abur , chiar condens

  13. Si eu sunt curios la ce capitole e superior e39 fata de e60.

    Ca fost posesor de e39 si ocazional pasager de e60 pot sa spun ca suspensia e net superioara la generatia mai noua.

    Este evident ca noul bate vechiul. Fara discutie. Inn alt topis spuneam ca am facut un test drive cu 520 xdrive 2014. Nu am putut spune insa ca este o mare diferenta intre e39 pe care il detin 2000 disel si cel nou. Comparativ cu ani in urma cand aveam ocazia sa conduc alta masina si reveneam la cea personala, de atunci, fiind evident desumflat. Acest lucru nu s a intamplat si acum.Totusi un e39 fie el si disel 2000cmc daca este in parametri iti ofera un confort pe care nu il gasesti decat la bmw.In topicul respectiv am facut cateva comentarii referitor la ce impresia mi a lasat modelul nou.

  14. Fost posesor de e39....520d si 525d...apoi a urmat e60 525dA si 530dA....

    Sincer vreau sa ma intorc din nou la e39...

    E60-ul nu ma convins deloc din nici un punct de vedere si nu te gandi ca au fost "troci"

    Decizia iti apartine.

    Din din cele spuse reiese ca ai avut o experianta ,,dubla ,, cu e 60. Poti sa descrii putin experientele si daca sunt diferente dintre feeling ul unui e39 si unui e 60? Personal nu am avut ocazia sa merg f mult cu e 60. Despre F10 por spune ca , de la volan se simte mai mult ca o masina de dimensiuni mici, sport.De e39 nu te mai intreb , caci se pare ca te a convins .

  15. la 5-6000 euro poti lua una foarte foarte bine intretinuta si cu km putini (adica vreo 200.000 fac precizarea ca sa intelegi despre ce vbim) si foarte dotata. e un buget foarte ok pt e39, poate chiar prea mare.

     

    intretinerea este scumpa, este o masina de clasa medie. e39 chiar a fost o masina foarte fiabila dar vorbind deja de o vechime de peste 10 ani mai mult conteaza norocul. poate cadea orice oricum si oricand.

    daca iti permiti intretinerea ia-ti un e39 fara sa regreti, ca si calitate e o masina care e peste multe masini care in momentul asta se vand noi si costa si 15-20.000.

    toata cheia este sa iti permiti intretinerea care nu este deloc ieftina dar ca peste tot in lumea asta calitatea se plateste.

     

    Probabil ar fi util de mentionat ca intretinerea scumpa se aplica in cazul modelului 525, 530, ponderea mare fiind ocupata de impozit anual-aprox2500ron pt 3000cmc si 900 ron pt 2500cmc si asigurarea care pt 2500 cmcm poate ajunge si la 1500 ron. in cazul unui motor de 2000cmc preturile sint considerabil mai mici. Un model cumotor de 2000cmc nu are o intretinere cu mult mai maare , ca si costuri, fata de un model echivalent. audi a6, ford mondeo. Exista foarte multe mituti cum ca ar fi masini care manaca bani. este partial adevarat si toata povestea a plecat de la zecile de masini care nu sunt intretinute corespunzator(BMW ul fiins sensibil la piese, functionand in parametrii doar cu piese de origine ) si care sunt la fel de corespunzator alergatate, doar fiind un BMW, pe care nu poti sa l menajezi, e facut sa fuga. Dar un exemplar intretinut corespunzator si alergat doar pe drum drept-autostrada, dn( ce i drept avem cam putine), nu va avea mai multe problema fata de alte modele care si au capatat renumele de cela mai fiabile masini( ex vw). Din contra, probabil cine a desfacut BMW, poate comapra cu alte marci/ Ford, Audi. Evident exista diferente, BMW ul avand asupa amprenta inginereasaca, ca sa spunem asa, care se vede in cele mai mici detalii.

  16. Salut,

     

    As aprecia daca m-ati putea ajuta cu un sfat legat de o masina pe care as vrea sa o achizitionez in urmatoarea perioada. Este vorba de un e39 520d de 136 de cai putere. Vroiam sa va intreb ce necesita schimbat la el neaparat cand il cumperi sh si la ceva km, ca nu mai gasesti la 100k km. Motorul stiu ca e common rail, ceea ce e bine, bmw-urile astea seria 5, aveau niste motoare proaste alea care era tds, corect? dar aici nu cred ca se pune problema ca 520d 136cp a fost facut intre 2000 si 2003 daca nu ma insel.

     

    Cam asta ar fi problema mea si poate puteti sa imi oferiti o parere.

    Am zis sa postez aici ca sa nu mai fac alt topic :)

     

    ms mult

    F a o verificare atenta a masinii, in special suspensie. Nu este necesar sa mergi la vreun service de renume. esential este un mecanic bun si deschis la minte, adica sa faca diferenta intre o bucsa rupta si una elastica cam cum sunt cele de la bratele inferioare de la e 39. in rest atentie la scurgerile de ulei, si cel mai important, unul din lucrurile pe care le omit multi, verifica returul de ulei de la turbina, evident pe sub masina in partea dreapta ammotorului. este un furtun panzat dar care este musai sa l cumperi original.NU CUMPARA ALTCEVA. din cauza temperaturii ,presiunii si contactului cu uleiul este neaparat sa fie un cauciuc de buna calitate pe care il gasesti numai pe o componenta originala, cu stanta BMW pe ea. iti spun ca am incercat o gramade de piese, pe principiul tot cauciuc este , doar nu s facute pe garla. ei nu. aici nu merge, risti ca la viteze mari, sa crape acel crampei de furtun si sa pierzi uleiul. te las pe tine sa ti imaginezi ce se poate intampla. Succes !

  17. Salutare

     

    Ceva pareri despre f10 528xi? ma intereseaza cat de mult difera cifrele consumului fata de valorile data de fabrica? daca are cineva acest model si care este consumul maxim inregistrat iarna. As mai fi curios sa stiu daca la acest model pe benzinaeste intr adevar liniste in masina. am testat un 520 -185 cp , varianta x drive si am ramas putin dezamagit. vibratiile inca au ramas, cel putin la rece nu difera f mult de un e39. deci in 528xi este liniste sau nu? multumesc anticipat.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.