Jump to content

lucian_e90

Members
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lucian_e90

  1. Eu am citit pe aici si cred ca am gasit si o parere la un diesel. A fost singurul topic pe care l-am gasit, si pentru sanatatea forumului am zis sa nu deschid unul nou. Dar, daca trebuie, deschi unul nou. Multumesc oricum pentru ajutor
  2. De iarna in sensul ca am pus din cea scumpa, Super, Extra, Efix 99 sau ce denumiri or mai avea. Mai imi zisese cineva sa ii pun ceva aditivi de curatat injectoare, dar parca imi e putin teama.
  3. Salut, Am si eu un E90 320d din 2006, motorul de 163 de cai. De cand a venit frigul mereu la prima pornire motorul se scutura 3-4 secunde. Porneste destul de usor, adica la -12 grade afara, a dat motorul de 3-4 ori peste cap si a pornit. Dar dupa ce porneste, pana isi stabilizeaza turatia, 3-4 secunde se scutura ca si cand ar merge in 3 cilindri. A mai patit cineva asa? Are cineva idee de la ce ar putea fi? Momentan am pus motorina de iarna, m-am gandit ca ar putea fi asta o problema. Multumesc!
  4. Da, am urmat sfatul lui cornelb85 si am incercat sa dau cu un spray siliconic pe partea din interior a curelei. Nu mi-a iesit foarte bine din cauza conditiilor meteo, frig afara, sprayul inghetat din portbagaj + vantul de afara. In concluzie aseara nu mai scartaia la oprire, scartaia doar la pornire. Azi dimineata nu a mai scartait nici la pornire, dar dupa ce am mers prin oras si s-a incalzit motorul, a scartait si la oprire si la pornire. Momentan vine perioada de week-end prelungit si o sa fiu plecat, dar cand ma intorc o voi schimba si voi reveni cu rezultate Multumesc mult de ajutor
  5. Atunci daca este vorba doar de modelul de curea. In afara de scartaitul deranjant intr-o anumita masura, mai exista alte riscuri si probleme care pot aparea? Ca daca e doar scartaitul si atat, as putea sa o mai las asa o vreme.
  6. Stiti un service bun in bucuresti unde pot merge sa fac o constatare? eventual sa si comande o curea oem pe care sa o probez, si daca nu se rezolva sa o trimita retur? Cureaua abia am schimbat-o, nu as vrea sa cumpar alta inutil. Deja am schimbat o rola si rulmentii la alternator oarecum inutil. (zic oarecum pentru ca totusi nu e rau ca le-am schimbat, dar nu am rezolvat problema)
  7. Daca e asa simplu, presupun ca nu are nimic. Pana sa schimb rolele si pompa de apa si rulmentii de la alternator, s-au uitat cativa mecanici la ea, si au verificat toate fuliile la mana. In afara de pompa de apa nu avea nimic joc. Iar pompa am schimbat-o. Deci fulia de la vibrochen cred ca iese din discutie in cazul asta, ar fi observat-o vre-unul din ei
  8. Da, dar daca scot cureaua, nu inlatur prea multe posibilitati. pentru ca practic le decuplez pe toate. Nu se va mai invarti niciuna. Decat cea care e pe cureaua mica. Dar cred ca asa pot afla daca e fulia vibrochen sau nu.
  9. Exista o metoda prin care pot fi verificate? cel putin nu cred ca pot fi deconectate pe rand, pentru ca ma gandesc ca nu pot proni motorul daca cureaua nu este pusa peste toate fuliile.
  10. Cand am schimbat rolele, am schimbat si cureaua. Si sunetul nu s-a modificat in niciun fel. Poate fi totusi din cauza curelei?
  11. Buna ziua, Am un e90 320d din 2006, motorul de 163cp. De cateva luni a inceput sa se auda un scartait scurt cand pornesc si cand opresc motorul. Ca un "chitait". Am schimbat ambele role de pe cureaua de accesorii, rulmentii de la alternator, insa sunetul ascutit nu a disparut. A mai intampinat cineva aceasta problema? Are cineva idee de la ce ar putea fi? Un mecanic mi-a sugerat sa merg sa schimb uleiul in compresorul de AC, dar eu ma gandesc ca daca ar fi de la compresorul de AC, sunetul s-ar auzi doar cand AC este pornit. Multumesc
  12. Eu am rezolvat problema aerului cald odata cu montarea chederului despre care va ziceam ca lipseste. La fel si problema cu aburitul geamurilor, care cand ploua, daca stateam pe loc se abureau imediat. Deci chederul respectiv e mai important decat ma gandeam.
  13. Imi e teama ca va inselati. Sau cel putin la modelul meu e90 320D din 2006, pompa de apa este mecanica. A fost schimbata de catre mine acum cateva luni. Masina are 240.000 Km, si distributia fiind pe lant probabil ca nu fusese inlocuita niciodata. Este actionata de o curea separata de cea de accesorii, nu pe aceasi cu compresorul de AC si pompa de servodiretie. In schimb stiu ca electrica este pompa de incalzire auxiliara, care recircula apa prin motor in momentul in care este actionat butonul Rest. Revenind la problema mea. Ionut_Cosmin, termostatele au fost schimbate de catre mine la cateva saptamani dupa ce am luat masina, mai exact in decembrie temperatura motorului nu imi crestea niciodata peste 50 de grade. Le-am schimbat pe amandoua, si cel de la EGR si cel de pe circuitul de racire, care vine pe corpul pompei de apa. Acum, dupa cum gandesc eu, daca motorul s-ar supraincalzi, ar trebui sa porneasca electroventilatorul sa raceasca antigelul din radiator. Eu unul nu l-am auzit niciodata sa porneasca, decat cand aveam AC-ul pornit. Constat ca in ultimele zile, odata cu scaderea umiditatii din aer, si cu cresterea temperaturii de afara, geamurile nu se mai aburesc decat daca merg o perioada cu AC pornit dupa care opresc AC, si las doar ventilatia. Chiar mai mult cand merg cu AC pornit, o las oprita in parcare cateva ore, iar cand pornesc din nou, las doar ventilatia. Atunci intra si un miros foarte neplacut.
  14. Nu stiu sa dau un exemplu. Am mai mers si cu alte bmw-uri care erau ok, dar erau mai noi. Apa in masina nu se aduna pe nicaeri. Am citi ce zic baietii in linkurile de mai sus.
  15. La mine nu picura apa de loc. Iar momentan, dupa ultimele zile in care a plouat din plin, am un miros in masina de apa statuta, cu picioare nespalate. Cred ca am cea mai proasta instalatie de clima gasita la un BMW.
  16. Azi fiind in trafic, si enervat groaznic de problema aerului cald, ma dau jos si ridic capota. Constat si imi aduc aminte ca la ultima revizie mi au dat jos chederul din partea de sus de la motor, si au uitat sa il mai puna la loc. Motiv pentru care tot aerul cald de la motor ajunge direct la filtrul de polen, deci si in masina. Insa, am mai constatat o problema. Cu aerul oprit si ventilatia pornita, cand stau pe loc incep sa se abureasca geamurile. Cand sunt in mers se dezaburesc. Posibil sa fie tot de la aerul cald, in combinatie cu multa apa din ploaie, sa rezulte vapori de apa, care in miscare se ĂŽmprĂŁștie.
  17. Pe albastru este. Cu ochii la intrebarea lui alex, am scris rosu )
  18. Multumesc Alex. Da, rotita din centru de langa grile este trecuta pe rosu. Am sa fac testul cu temperatura la maxim. Cred ca o diferenta o sa se simta. Daca opresc si stau cu motorul oprit 10 minute, apoi cand plec din nou, la inceput aerul e fierbinte, dupa care incepe sa se mai raceasca usor. Dar tot ramane cald. Un lucru stiu sigur, ca pompa de recirculare auxiliara este stricata, dar nu am idee daca asta ar influenta cu ceva problema.
  19. Eventual, explica-mi cum ar trebui sa folosesc in mod corect instalatia de climatizare. Ideea e ca dupa ce am mers o vara intreaga cu AC-ul pornit, sunt satul de atata aer racit artificial si uscat. Si acum vreau sa ma bucur de aerul racoros de afara, dar nu pot, pentru ca masina mea pana sa il aduca in habitaclu il incalzeste, chiar daca temperatura e setata pe minim. Pana la urma asta e singura problema, care din punctul meu de vedere nu are nimic de a face cu modul de folosire al instalatiei de climatizare. Atata timp cat exista optiunea de a opri compresorul, si exista optiunea de a aduce aer in habitaclu direct de afara, aerul trebuie sa ajunga in masina la aceasi temperatura la care e afara. Lucru care nu se intampla.
  20. Bimmer, din poza postata de tine, nu se descrie modul corect de folosire a instalatiei de climatizare. Este explicat doar ce face fiecare buton in parte. Asta stim cu totii. In acelasi timp, ceea ce cred ca vrei sa ne spui tu prin "(Nu foloseste cum trebuie, si probabil nu stie sa foloseasca arerul conditonat la masina)" este faptul ca vreau sa folosesc instalatia de climatizare cu compresorul oprit. Ceea ce din punctul de vedere al producatorului si al tau este incorect. Probabil ca o utilizare corecta ar fi trecerea instalatiei pe modul AUTO, ceea ce ar duce la pornirea compresorului, si ar lasa masina sa aiva grija de tot, si de temperatura si de dezaburirea geamurilor. Insa pentru ca este destul de rece afara, eu vreau doar sa imi bage aer de afara in masina. Lucru de altfel foarte simplu de facut, apesi pe un buton, opresti compresorul, si masina iti aduce aer de afara direct inauntru, cu debitul cu care vrei tu. Insa a mea, odata cu oprirea compresorului, treptat incepe sa il incalzeasca.
  21. Da, se pare ca nu ne intelegem. Imi e foarte clar cum functioneaza aerul conditionat din masina. Tocmai asta e problema, ca ai plecat de la premisa ca eu habar nu am despre ce e vorba, si ai inceput sa imi pui intrebari de clasa I, presupunand ca eu sunt atat de inapt incat nu imi dau seama ca am recircularea activata, acesta fiind motivu pentru care mi se aburesc geamurile, din moment ce eu am spus clar ca baga aer de afara. Daca vrei sa testezi, dute in masina si baga de seama ca butonul de recirculare, nu doar izoleaza aerul din interior de cel de exterior. Daca ai ventilatia pornita il incalzeste chiar il si raceste. Daca folosesti functia MAX, vei vedea ca recircularea se activeaza automat, facandu-se frig in masina. O sa mergi pana la constanta cu aerul pe maxim, recircularea fiind activata, si nu ti se va aburi niciun geam. Dar ma opresc aici. Problema mea e explicata foarte clar in postul 11. Si revin cu intrebarea: e normal sa nu curga apa din ea cand compresorul de AC este pornit? Daca ma poate ajuta altcineva cu o alta parere as fi recunoscator. Multumesc.
  22. Am impresia, desi nu vreau deloc sa cred asta, ca ma iei la misto. Nu sunt un habarnist care se urca prima oara in masina. Butonul de recirculare recircula aerul din masina, incalzind-ul sau racind-ul in functie de cum e setata temperatura. Problema mea e ca masina imi incalzeste aerul bagat de afara, cand compresorul de AC e oprit, temperatura fiind data pe minim. Nu vad ce e atat de greu de inteles. Daca nu ma poate ajuta nimeni, probabil am gresit locul unde am pus intrebarea, si imi cer scuze.
  23. Nu. Tot nu ai inteles ce vreau sa spun. AC-ul imi functioneaza bine. Daca am compresorul pornit, cat de cald ar fi afara, imi baga rece si face frig in masina. Problema mea e ca acum, cand s-a racit afara, si afara sunt 16 grade in momentul de fata, as vrea sa merg doar cu ventilatia pornita, compresoul fiind oprit. Considerand ca daca am temperatura data pe minim, o sa ia aerul de afara si o sa il bage in masina fara sa intervina in vre-un fel asupra temperaturii lui (nici sa il incalzeasca nici sa il raceasca). Evident ca nu il va raci mai mult decat temperatura lui, compresorul fiind oprit. Insa mie, imi incalzeste aerul, temperatura fiind data pe minim. Deci ca o concluzie, afara sunt 16 grade, compresorul e oprit, ventilatia e pornita pe treapta 2, mie imi baga aer incalzit in masina.
  24. Tocmai, ca in momentul de fata sunt 16 grade afara, nu mai E CALD. Ma astept ca daca pornesc ventilatorul pe pozitia 2 sa imi bage aer la 16 grade cate sunt afara. Dar la mine fiind 16 grade afara, imi baga aer cald, il incalzeste, temperatura fiind data pe minim.
  25. E posibil sa nu fi inteles cum functioneaza la E90. Nu ma apuc sa umblu singur, tocmai ca nu vreau sa stric ceva. Dupa cum gandesc eu, atata timp cat compresorul e oprit, trebuie sa bage aer de afara. Care dupa un timp incepe sa il bage incalzit daca nu pornesc compresorul. Asta nu prea inteleg, de ce il incalzeste atata timp cat temperatura e data pe rece. Ar trebui sa il bage direct de afara, la temperatura de afara. Compresorul comprima freonul, raceste vaporizatorul, implicit aerul care trece prin el. Dar daca compresorul e oprit, ma astept ca aerul care intra in masina sa fie la temperatura de afara, nu sa fie incalzit.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.