Jump to content

g.popovici

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by g.popovici

  1. 42k. Nu prea are dotari. Se poate si mai ieftin,dar eu am pus carlig electric si service inclus. Cea mai buna reducere, si pe aceasta cale le si sunt recunoscator, am primit-o de la Apan Motors. Au fost foarte OK!
  2. Va multumesc tuturor pentru sfaturi si rabdare! A durat cam mult, dar cred ca a meritat! Vineri se ridica!
  3. Eu din ce stiu nu e mild hybrid pe 330i. Nu am auzit de vreo varianta cu 48V pe seria 3 G20. Este 320e si 330e, care e plug-in
  4. Depinde de tine ce asteptari ai si ce masini ai mai condus. 320i e suficient pentru 95% din soferii din Romania. Acuma tu trebuie sa iti dai seama, daca esti in categoria celor 5%. Depinde de tine pe unde mergi si cat timp conduci pe zapada. Daca ai doar 2 zile cu zapada pe an, clar nu are rost. Eu am ales doar tractiune spate. Din ce am vorbit cu ceilalti posesori, daca ai cauciucuri bune te descurci, mai ales ca iernile sunt mult mai blande.
  5. Poti te rog sa imi zici cum este sistemul standard de pe G20? Eu nu sunt un impatimitcu muzica si din acest motiv ma intreb daca merita diferenta de pret pentru sistemul HIFI, sau e ok si cel standard? Consideri ca au meritat geamurile acustice? E o diferenta considerabila fata de cele standard? Pe preLCI a existat Standard, Advantage, SportLine si LuxuryLine, ca si game de echipare. As vrea sa va intreb, merita scaunele sa aiba reglaj lombar sau nu? Este vreo diferenta considerabila fata de cele fara reglaj lombar?
  6. Poti sa ti-l faci aici: https://configure.bmw.fr/fr_FR/configure/G21/11FY/FEHAT,P0668,S01CB,S01DF,S01S3,S0230,S0255,S02PA,S02TE,S02VB,S03MC,S0428,S0430,S0431,S0493,S04GN,S04NE,S0508,S0534,S0544,S0548,S05AQ,S05DA,S05DC,S0654,S06AE,S06AF,S06AK,S06C4,S06U2,S06VB,S06WC,S0760,S0854,S0881,S08KA,S08R9,S08S3,S08TF,S09QX,S0ZC1?expanded=true
  7. In RO este. In Franta este. Depinde de tara. Din ce imi amintesc, in Germania nu este in configurator, dar am vazut oferte pe la ceva dealeri.
  8. Va multumesc tuturor. De cand am deschis topicul, am mai tot studiat, am tot cautat masini SH, oferte de la reprezentanta, am renuntat, am revenit, am reanalizat si pana la urma m-am decis. Am dat comanda pentru Seria 3, 318i, Touring, LCI, cu livrare in 6-9 luni. Mi-am facut niste calcule si asa am iesit cel mai bine. Atat pot sa le zic oamenilor care o sa mai citeasca acest topic si sunt in dubii. Faceti-va socotelile bine, analizati, aflati multe informatii si daca va dau calculele bine, alegeti cu sufletul, adica SERIA 3:)), si o sa fiti extrem de fericiti. Am pus si pachetul de service inclus pe 5 ani, ca sa stau linistit o perioada si sa nu mai imi bat capul ca e prea scump la reprezentanta, etc.
  9. Da, am uitat de facelift. Nu stiu, Octavia mi se pare o masina corecta si buna raport calitate/pret, care imi satisface absolut toate nevoile. E masina aia cu care iti faci treaba, zi de zi, cam in orice conditie si pe orice drum, nu te usuca de bani si e mult peste gama low-budget. De Seria 3 v-am rugat pe voi sa imi dati o parere.
  10. Multumesc in parte fiecaruia dintre voi. Multe pareri, dar foarte multe cu multe puncte comune. Cred ca am inteles ce era de inteles si desi imi doresc masina, adevarul e ca nu mi-o permit relaxat si asta e un punct important. Nu pot sa zic ca am neaparat nevoie de ea sau ca o masina mai ieftina nu mi-ar satisface nevoile. O sa fac niste calcule pe piesele consumabile si anvelope, sa vad care sunt diferente exacte intre SKODA OCTAVIA si Seria 3. Singurul lucru care ma deranjeaza e ca preturile la SH sunt foarte mari. E ilogic sa fie mai scumpe decat Seria 5. Cum se poate ca un Seria 3, 2019, sa fie 33k Euro si un Seria 5, 2017, 27k Euro, la kilometrii si dotari apropiate. Da, e adevarat sunt 2 ani intre ele, dar totusi. Astept orice parere in continuare. Daca aveti experiente cu seria 3 G20/21 sunt mai mult decat bineveniti.
  11. Postarea ta e cam directa, dar e cam adevarata. Ai bani iei, nu ai bani te uiti sau nu ai bani si iei, si atunci incepe distractia:)).
  12. Nu m-am uitat niciodata. Dar efectiv m-a dat peste cap. Sunt zeci de masini <28k E la reprezentanta, cu KM < 50k E, la G31, deci seria 5. Singurul dezavantaj este ca sunt din 2018, fata de G21, unde sunt doar din 2019 sau 2020. Masini care noi au fost peste 50k E. Imi place mai mult seria 3 si are costuri mai mici de intretinere. La limita maxima de suportabilitate pentru mine.
  13. Din pacate, piata pt G21 e foarte saraca. Adica masinile au deja 2 ani, ma asteptam sa aiba un pret cu cel putin 35% mai mic fata de nou, iar ele dabia daca scad la un 25% fata de pretul de achizitie. Deci, nici nu prea am din ce sa aleg la banii astia. Masini mai ok sunt la 35-38k euro, ce e foarte mult pt mine. PS:Mai vad cateva masini mai ok, in surse mai dubioase, si parca nu m-as incurca. Fata de pretul afisat, la ce reduceri sa ma astept maxim intr-o reprezentanta BMW pentru BMW G21?
  14. Va rog eu lasati topicul curat. Daca aveti pareri de G21/G20, de sfaturi pentru achizitie, nu ezitati sa le scrieti. PS: As ruga un admin sa curete anumite postari. V-ati contrazis, ati citit fiecare punctul de vedere al celuilalt si e ok. Sunt sigur ca peste timp o sa fie alti oameni care isi vor pune intrebarile pe care mi le-am pus si eu si ar fi eficient sa citeasca tot aici, nu sa redeschida un topic nou. Mersi
  15. Multumesc pt raspuns, in primul rand Am condus si pe F10 520, si pe X5 30D. Cred ca pe F10 functiona mai bine. Nu stiu, asa sunt eu. Poate sunt ciudat. Oricum, daca o sa gasesc o masina OK, automata, nu o sa ma cramponez de asta. Aici o sa vad. Limita maxima este 28k, maxim 29k. Nu prea ma incadrez cu nicio masina, inca, aici colo, 318d:)). S-au scumpit masinile SH sau s-au devalorizat mult mai putin decat in anii trecuti. Nu ma speria. Stiu ca astea sunt preturi de reprezentanta. Ca la asa preturi, doar cu 5k de euro, lunar, iti permiti sa o intretii:)). O sa merg. Apreciez mult ca mi-ai raspuns si orice opinie e bine-venita.
  16. Multumesc de raspuns. Iau in considerare tot ce mi-ati zis.
  17. In primul rand nu inteleg de ce ii dati - acestui om. A oferit informatii folositoare. Da, costurile astea de reparatii mi se par pari. Casco e cam obligatoriu. Nu e neaparat vorba de frica, dar consider ca masina e un bun zilnic, pe care trebuie sa ti-l permiti si nu sa devina o povara. Imi fac niste calcule. Traiesc intr-un oras in care 99% din oamenii care au BMW nu au venituri mari si ma tot intreb cum reusesc sa le tina. Da, multumesc de sfat. Nu m-am documentat de celelalte deozrece prima pe lista de preferinte e G20.
  18. Ma uit, Mersi. Chiar e un punct in minus ca BMW e un brand. Sincer va zic, romanii au stricat acest nume si imi e jena cand vad asa masini frumoase conduse de oameni indoielnici. Nu iau masina pentru brand si nici nu ma intereseaza. Dimpotriva. Nu vreau sa impresionez pe nimeni. E conceptia aia gresita ca te-ai ajuns daca ai BMW. Pentru mine conteaza, confortul, antifonare, stabilitate, fiabilitate, cum stai in scaun pe timpul drumului, calitatea materialelor, cat ma costa intretinerea pe urmatorii 5 ani, chiar 10, cum se simt pasagerii, cum ma simt eu la volan si sa am spatiu sa imi car bicicleta, bagaje, etc. Nu zic, mi se pare o masina foarte frumoasa atat pe interior, cat si pe exterior. Nu ma intereseaza putere, M Packet, sau lucruri care tind sa faca masina mai aspectuoasa si mai sport. Tinand cont de toate astea, sunt in dubiu daca e masina asta cea mai potrivita sau nu pentru mine. Am vazut ca problema asta e stiuta si e si pe F30 LCI. Are recall. Dupa parerea mea, nu mi se par chestii grave ce ai zis, dar totusi nu ma asteptam sa fii nevoit sa cheltui bani cu masina, extra decat consumabile in primii 100k. Cheltuile asemanatoare sunt si la alti producatori? Va multumesc tuturur pentru raspunsuri si chiar imi oferiti informatii folositoare. Chiar ma bucur ca am dat de oameni care au avut masini in stare foarte buna si pot sa aiba o parere obiectiva asupra brandului si masinii. Va rog, nu ezitati, puteti sa scrieti orice, ca poate imi este de folos. Citestesc fiecare post. De asemenea, intrebarea mea, care simplifica problema, considerati ca este o diferenta importanta intre o masina medie( Skoda Octavia, VW Passat, Skoda Superb, Toyota Corolla/Camry) si un Seria 3 G21 Touring(sa zic entry level, cu dotari putine), astfel incat sa merita asumarea tuturor riscurilor, eventualelor cheltuile, etc? Nu am reusit sa conduc inca masina. Nu este nici la Cluj, nici la Timisoara pe stoc, momentan. Doar sedan.
  19. Cred ca am gandit putin prost lucrurile. Eu ma uitam la masini cu pretul cam 28-29k cu speranta ca se va negocia 500 - 1000 de euro sau un set de anvelope si o revizie completa. Din pacate, piata de SH la G21 e foarte mica si preturile sunt inca maricele. Pe ofertele cerute, am primit cam 10% discount la prima strigare, probabil un 12% e realizabil sau ceva optionale in plus. BMW sta destul de bine la termenele de livrare, fata de alti producatori. La comenzile de acuma se da termen de livrare inceput de martie. Deci maxim 4 luni. Nu am prea multe pretentii legate de dotari. Ce ofera Advantage in linii mari, pentru mine, este suficient. Nu mai zic de Luxury Line, in varianta de baza. Oricum, clasele astea de echipare sunt mult peste variantele medii de la alti producatori. Sunt si eu constient ca un Seria 3/5 e fain cu dotarii medii spre full. Ma uit la Octavia 4 Touring, Kia Ceed Touring, Passat, Corolla. Multumesc de raspuns.
  20. Nu, nici vorba sa fie mai placut un diesel decat benzinar. Singurul motiv pentru care merita diesel e pretul de achizitie la SH. In plus, nici nu prea se gasesc benzinare. E o masina la 20 dieseluri.
  21. In primul rand, multumesc pentru ca ti-ai facut timp sa raspunzi. Nu imi fac probleme, dar sunt multe lucruri necunoscute, pe care e bine sa le stii. Sunt multe persoane care spun ca fiabilitate la BMW a scazut mult si intretinerea e scumpa si asta ma sperie un pic. In plus, am o prietene foarte buna, care a schimbat EGR la doar 70k reali la un F10. Sincer, nu mi se pare normal sa ai probleme la asa putini km. Nu ma dau banii afara din casa si nu vreau ca masina sa imi fie o povara sau sa nu mi-o permit sa o repar. Masina pe care intentionez sa o cumpar o sa fie veche de 2 ani si nu prea se gasesc masini cu rulaj mai mare de 40k km, momentan. Pe scurt, pe mine ma intereseaza, desi nu cred ca nimeni nu o sa imi poata sa imi raspunda, iau o masina la 40k km, 2 ani vechime, la 170k km si 7 ani vechime, pe perioada asta de 5 ai, la ce cheltuieli uzuale sa ma astept, excluzand consumabilele. A fost greu sa o intreti? Da, asa am simtit si eu. Per total, consideri ca e suficient spatiu pentru 4 persoane? Din pacate, bugetul maxim pe care il pot oferi pentru o masina este 28k. O masina noua este spre 40k. Analizez variantele de finantare. Mersi. Ai condus masina actuala in zone montane pe zapada? Nu pot sa zic imi fac griji de tractiune spate, dar nevand o astfel de masina, nu pot sa imi dau seama care ii sunt limitele? Pe scurt, 90% cu cauciucuri bune, o sa pot sa urc pe unde urc cu o masina cu tractiune fata? Acuma dupa ce ai un G21, comparandu-l cu un Audi A4, Skoda Octavia 4 sau cu o Toyota Camry/Corolla, ce mi-ai putea spune? Neavand o astfel de masina, imi pun intrebari daca se justifica pretul mai mare si intretinerea mai mare sau daca exista alternative mai bune. Multumesc inca o data. Eu nici nu ma gandesc la seria 5:)).
  22. In primul rand multumesc pentru raspuns si pentru ca ti-ai facut timp. Nu se gasesc masini cu mai mult de 40k de km in Germania/Belgia/Olanda, modelul acesta. Efectiv nu e niciuna. Legat de intretinere. Am inteles. Dar la un condus normal, pana la 150k e uzual sa ai componente de schimbat? (nu intra in discutie, consumabile) La majoritatea masinilor, nu sunt probleme pana la 150k km sau 5-7 ani. Unele dintre ele chiar dau garantie perioada asta si din acest motiv, nu stiu ce sa cred. O prietena foarte buna are un F10, nu stiu daca N47 sau B47si a schimbat EGR la 70 k km si 6 ani de la fabricare. Da, masina mers mult in oras. Am inteles si multumesc. Ramane sa vad ce masina o sa gasesc. Este greu de curatat? Adica orice masina, ca e Renault, ca e Skoda sau Audi, mi se pare mai eleganta si mai placuta cu tapiterie bej. O masina noua si cu dotari basic spre medii, 0 km costa cam 36k E, cu toate reducerile dar avantajul mare ar fi ca e pe benzina. Daca ar fi diesel, echivalentul la ce se gaseste SH, trece de 42k E Multumesc inca o data.
  23. Buna seara tuturor! Deschid acest topic pentru ca am nevoie de ajutorul vostru cu recomandari din experienta voastra. Sunt in punctul in care caut o masina SH, iar pe lista scurta este si un SERIA 3 Touring G21 318d 2019/2020. Pentru ca nu am detinut si nu am condus o astfel de masina, doar am vazut-o si (mai ales modelul sedan) am mai multe intrebari: 1. Ce lucruri va plac si nu va plac la modelul acesta, in special G21(TOURING)? e ok si daca ati condus sau aveti G20. 2. Ce probleme ati avut sau se stiu pentru motorul aceste B47? 3. Este normal sa imi fac probleme legate de intretinere? La ce cheltuieli medii sa ma astept cu intretinerea, daca fac 25k de km/an? Toata lumea imi spune ca intretinerea e scumpa la BMW. Nu consider ca e normal sa bag bani in intretinere, cu exceptia pieselor consumabile pe primii 5-7 ani sau 150k de km. 4. Sunt anumite dotari pe care le considerati un "MUST HAVE" pentru aceasta masina? 5. Am condus si manuale si automate inclusiv ZF8HP. Inclin spre manuala, de ce lumea inclinq si recomanda asa mult spre cutiile automate la aceste masini? 6. Este o alegere proasta tapiteria bej? Recomandati scaunele normale sau cele sport cu un suport lateral mai pronuntat? 7. Cum se descurca aceasta masina iarna, doar cu tractiune spate. Nu am condus iarna nicio masina cu tractiune spate si nu stiu la ce sa ma astept. Am inteles, ca daca sunt cauciucurile foarte bune, comportamentul e foarte apropiat de o masina cu tractiune fata. Este adevarat? 8. Este G20 o masina apropiata ca si confort/insonorizare cu un F10? Am condus ieri un F10 si am fost impresionat de confort si insonorizare. 9. La pretul de 28k pentru un model SH cat sunt eu maxim dispus, am o alta optiune mai buna ca masina, noua sa SH? 10. Tinand cont de eventualele restrictii pentru diesel, considerati o decizie proasta cumpararea unui diesel in 2022? Va multumesc mult si apreciez enorm ajutorul vostru.
  24. Prea puține detalii. Ia seria, verifica in reprezentanta sau poate e vreun bĂŁiat pe forum ce vrea sa te ajute, cu km. UitĂŁ-te și pe carvertical/autdna legat de daune. VerificĂŁrile cu km, daune, se fac doar pentru a știi dacĂŁ merit sĂŁ ĂŽți pierzi timpul și sĂŁ o vezi. Ele nu sunt o certitudine, cĂŁ meritĂŁ sĂŁ iei mașinĂŁ. Clar,trebuie verificatĂŁ de un cunoscĂŁtor. MașinĂŁ asta a luat-o cu maxim 11 000E, ceea ce e cam puțin pentru ce dotĂŁri și km are. Daca e totul ok, km, fara daune grave, probleme aparent ascunse/erori pe tester, merita cumpĂŁratĂŁ. Spor și tine-ne la curent! PS: ii lipsesc capacele la rotile din fata.
  25. Deobicei, piata din Romania se evidentia prin preturi mai mici cu pana la 15% fata de Germania. Uitati ce masina am gasit si ca ea mai sunt multe: https://www.autohus.de/en/car-search/details/238310/bmw-320da/#?bfilter=%7B%22maker%22:%5B%22BMW%22%5D,%22model%22:%5B%223er%22%5D,%22priceGross%22:%7B%22max%22:17500%7D,%22date%22:%7B%22from%22:%222015-01-01%22%7D%7D&page=2
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.