Jump to content

Accident cu BMW la protestul biciclistilor


gugulete

Recommended Posts

oricum piste nu se vor face, soselele tot aglomerate si ciuruite vor fi, meltenii melteni, banu' ban la stat si noi stam si ne dam muie unii la altii.

Da, dar asta este policita de dezvoltarea urbana acuma. Tineti minte de berzei, basarab, ciurel si alte, si discutiile aferente - s-a ajuns de mult la concluzie ca nu e bine sa faci sosele mari in oras. Aduci masini, ceezi zone moarte. Tendinta in multe alte orase in Europa e contra masini, aici e pro. In vest au trait problemele cu trafic deja in aniilor 60.

 

Da, titlu e tendentios. Si asta e specific Romanesc.

Edited by bartro2
Link to comment
Share on other sites

Si uite ce inseamna un cretin in carne si oase. Citez : " Cum poti sa aperi chiar si verbal un asemenea om, un asemenea act. Eutanasierea biciclistilor zicea unul pe forum. Ma face sa rad si sa devin si mai pornit impotriva cocalarilor".

 

Stimabile cu minte de gaina Alexandru Diaconu,unde ai citit tu pe aici ca i`a fost luata apararea ciorii? Faptul ca s`a spus ca poate nu s`a actionat corect cand s`a trecut la busirea masinii inseamna ca se sustine soferul? Esti un cretin daca asta consideri tu. Daca esti dobitoc si nu stii ce inseamna o gluma intr`o comunitate in care glumele se subinteleg,mai bine te inchizi intr`un spatiu de 2/2 si canti la flaut singur. Auzi la el,"cocalari".

Link to comment
Share on other sites

lol, nu ma gandeam ca postul meu, ironic asa cum am mai spus in cateva randuri, va genera asa un val de imbecilitati. Fel si fel de indivizi fara substanta, care se pierd in cuvinte si emit pareri dintr-o inertie mentala.

 

@Alexandru Diaconu, vara asta ai stat mult in soare fara palarie ?

 

Daca ajung sa fiu pus in situatia in care trebuie sa explic o ironie, inseamna clar ca interlocutorul meu este un idiot, asa ca nu ma obosesc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut,

scuze ca ma bag in discutia voastra. Sunt sofer, am masina, dar merg mai des cu bicicleta si am fost voluntar la marsul biciclistilor in cauza. La incidentul cu soferul bmw-ului am fost chiar in mijlocul evenimentului si voiam sa va povestesc ce am vazut eu.

 

In primul rand, marsul n-a avut autorizatie de la primarie, desi o cerere a fost depusa cu 2 luni inainte, astfel, considerand noi, fiindu-ne incalcat dreptul la libera exprimare, garantat prin constitutie la art.30. In ciuda acestui fapt, protestul s-a desfasurat conform planului, iar politia rutiera a cooperat cu noi si a asigurat deplasarea plutonului prin blocarea traficului auto. In acelasi timp, voluntarii pe biciclete au oprit plutonul in intersectii sau la trecerile de pietoni, pentru ca acestia sa traverseze in siguranta.

 

Soferul bmw-ului se afla pe Str. Lanariei, fiind primul in coloana de masini, care asteptau sa treaca manifestantii, pentru a face dreapta pe Bvd. Dimitrie Cantemir. Langa el era un politist de la rutiera cu casca, insa motocicleta lui nu era asezata perpendicular in fata masinilor. La un moment dat, soferul a devenit nerabdator si a fortat intrarea in coloana de manifestanti. Cativa biciclisti s-au oprit in dreptul lui si i-au spus sa astepte. Moment in care acesta a iesit din masina si a adresat injurii biciclistilor. Situatie care a atras atentia mai multor biciclisti si astfel s-a format un numar de 20-30 de manifestanti in jurul masinii, care au inceput sa-l huiduie. Noi, voluntarii, ca sa aplanam conflictul, i-am indemnat pe manifestanti sa-si continue deplasarea. In acel moment bmw-ul era partial pe prima banda, blocat de biciclisti, deci se circula doar pe banda 2 si 3. Cand cei care blocau masina au plecat mai departe, s-a creat un gol pe prima banda, iar soferul a profitat de ocazie si a demarat in tromba, ignorandu-l pe politistul de la rutiera si punand in pericol viata zecilor de biciclisti, care se aflau in imediata sa apropiere. Surprinzator, multi dintre acestia, auzind strigatele "colegilor" s-au dat la o parte din fata bmw-ului si, daca nu ma insel, doar un biciclist a fost luat pe parbriz pana in acest moment.

 

Mai apoi, soferul a fugit de la locul accidentului, a taiat linia continua si a virat la stanga pe contrasens (unde traficul auto se desfasura in conditii normale), iar mai apoi a intrat pe Str. Spineni, care s-a dovedit a fi o infundatura. O parte din manifestanti l-au urmarit, dar pana sa-l ajunga, acesta deja intorsese masina pe strada respectiva si s-a trezit fata-n-fata cu grupul de biciclisti "urmaritori", care incercau sa-l tina in loc pana la sosirea politiei. Soferul a decis sa treaca prin ei, astfel lovind alti 4-5 biciclisti. Insa, in acel moment a sosit si o masina de la politia locala, care i-a blocat complet iesirea. Bmw-ul a fost avariat de catre manifestanti, imediat dupa ce acestia au fost loviti. Parbrizul fusese spart de la impactul de pe Dimitrie Cantemir. Mai departe stiti si voi din filmulete.

 

 

nu ai de ce sa-ti ceri scuze, e chiar binevenita interventia :)

 

 

 

pe de alta parte, stigmatul asta al "taberelor" e cel putin prostesc. pe langa asta, citeaza cineva lucruri scoase din context, lucru la fel de aiuritor ca si notiunea de "tabere".

 

in definitiv mai bine de 90 la suta dintre noi avem cate-o toagla prin balcon.

 

 

ma rog... copchii de internet

Link to comment
Share on other sites

Sunt biciclist ĂŽn București, dar și șofer (ĂŽntâmplĂŁtor mașina mea este chiar marca cĂŁreia ĂŽi este dedicat forumul). Vreau sĂŁ subliniez din capul locului cĂŁ nu sunt adeptul violenței - militez pentru toleranțĂŁ, rĂŁbdare și politețe, pentru un oraș armonios și civilizat.

 

Cu toate astea, vreau sĂŁ explic cuiva care a remarcat mai sus așa-zis "urĂŁ" a biciliștilor pe șoferi și o fac mai ales pentru cei care nu merg cu bicicleta prin oraș, sper ca relatarea mea sĂŁ ajute. Ideea este cĂŁ atunci cĂŽnd ești pe bicicletĂŁ și un șofer te șicaneazĂŁ intenționat sau te pune ĂŽntr-o situație de pericol (din experiența mea, e vorba de foarte puțini care fac asta - poate 5%), viața ĂŽți este pusĂŁ ĂŽntr-un pericol iminent, imediat și imens. Spre exemplu, mi se ĂŽntĂŽmplĂŁ des sĂŁ treaca o mașinĂŁ cu 70-80km/h pe lĂŽngĂŁ mine (banda 1 de pe Magheru, de exemplu, de cele mai multe ori, un taxi face asta), cu oglinda extrem de aproape de mine, la 30cm de ghidon. Imediat dupĂŁ ce se ĂŽntĂŽmplĂŁ asta și realizezi cĂŁ o secundĂŁ de neatenție, o groapĂŁ ivitĂŁ ĂŽn cale, te putea face sĂŁ ai contact cu acea oglindĂŁ și cĂŁ ai fi putut sfĂŽrși acolo - simți numai furie ĂŽmpotriva nemernicului care era sĂŁ te omoare absolut gratuit. Repet, din fericire, marea majoritate se comportĂŁ normal, ĂŽți oferĂŁ un spațiu de protecție, ĂŽți lasĂŁ 1-2m lateral, o distanțĂŁ de confort.

 

E vorba despre nemernici sau idioți aici. Și spun idioți pentru cĂŁ mi-am dat seama cĂŁ aceastĂŁ minoritate nu realizeazĂŁ cĂŁ o bicicletĂŁ nu e ca o mașinĂŁ, adicĂŁ ĂŽn cele mai rĂŁu caz ĂŽn urma unei șicanĂŁri ĂŽn trafic sĂŁ se lase doar cu un pic de tablĂŁ strĂŽmbatĂŁ, ci cĂŁ ĂŽl poți omorĂŽ foarte ușor. Ei carĂŁ mai departe mentalitatea agresivĂŁ de la conflictele din trafic mașinĂŁ-mașinĂŁ (ĂŽn care cum ziceam, se poate lasĂŁ de cele mai multe ori doar cu tablĂŁ strĂŽmbatĂŁ) și cĂŁtre bicicliști.

 

CĂŽt despre cum au reacționat cei cĂŁlcați intenționat de dementul de la marș (am fost acolo și am vĂŁzut cum a trecut prin mulțime - mi-a ĂŽnghețat inima) - vĂŁ las pe oricare dintre voi sĂŁ vĂŁ imaginați ce ați face dupĂŁ ce cineva tocmai a ĂŽncercat sĂŁ vĂŁ omoare/schilodeascĂŁ (din fața calculatoarelor e mai ușor de judecat).

Link to comment
Share on other sites

Din ce zice Besuss, si melteanul cu beamve a fost provocat si intaratat. Ca daca nu se strangeau in jurul masinii si nu l huiduiau, ci il lasau sa latre singur, nu cred ca se ajungea unde s a ajuns.

Corect!

La asta duc orgoliile cretine.

 

@Bessus,

 

Hmmm,cat de manipulatoare poate fi mass-media. Intr-adevar,sunt unele chestii pe care multi dintre noi nu le stiam. Comportamentul ciorii e specific deja,nimeni de aici nu i`a luat apararea pentru ca are "bemve",dimpotriva. Doar ca,eu unul ce nu am inteles a fost treaba cu oglinzile rupte,luneta si ce a mai fost acolo. Era blocat in infundatura,a venit si masina politiei.. La tv s-a aratat doar filmarea cum tiganul era blocat in masina,cu masina facuta varza,substratul lipsea.

In acest caz, nu neaparat media ci aceste infectii purulente care se proclama bloggeri.

 

Desi exista si blog-uri decente, sunt destul de putine la numar.

 

Majoritatea sunt site-uri detinute de indivizi foarte indoielnici din multe puncte de vedere care cultiva scandalul si acorda atentie doar subiectelor care pot degenera foarte rau.

De exemplu, dobitocul in cauza care face trimiterea catre un forum fara ca respectivul forum sa aiba legatura cu incidentul.

Ei de fapt cu asta se ocupa, arunca benzina in focul pe care chiar ei l-au aprins, iar cand totul scapa de sub control, se transforma in mediatori si analisti fini care transeaza totul lucid si cinic.

 

Niste ghene moarte dupa bani.

Edited by Service Premium
Link to comment
Share on other sites

@Criss88

 

Totul s-a petrecut foarte repede. In masina de politie erau aia doi de la politia locala, pe care probabil i-ati vazut si in filmulet. Pana sa coboare din masina si sa preia controlul, biciclistii i-au spart luneta, geamul din spate dreapta si oglinzile laterale. Probabil aceeasi biciclisti care cu cateva secunde inainte fusesera loviti de sofer. Eu ramasesem in urma si n-am asistat la partea asta, dar stiu de la persoane care au fost prezente.

Link to comment
Share on other sites

Si eu mai merg cu bicla, dar din ce in ce mai rar. Am patit de toate, m-a luat si un taxi pe capota. Cand m-am ridicat de pe soseaua, am tras un picior in farul lui, de nervi.

E naspa sa imparti drumul cu masini, cel mai mare problema fiind viteza scazuta (nu te poti adapta la viteza traficului), asta din punctul meu de vedere. Acuma merg mult pe motocicleta, si mi se pare mai sigur fata de bicicleta. Sau poate s-au mai invatat soferii. Deja acoper o perioada de 10 ani pe 2 roti in capitala.

Link to comment
Share on other sites

Bai, nu stiu cum se face, da baietii astia de scriu pe forumuri de biciclisti is de o mie de ori mai civilizati si mai stiutori de gramatica decat mezu' analfabet care baga valoare si carbuni pe forumurile auto/moto de pretutindeni.

 

 

Aveam si io cont acolo la ei candva :Devil:

Link to comment
Share on other sites

Bai, nu stiu cum se face, da baietii astia de scriu pe forumuri de biciclisti is de o mie de ori mai civilizati si mai stiutori de gramatica decat mezu' analfabet care baga valoare si carbuni pe forumurile auto/moto de pretutindeni.

Aveam si io cont acolo la ei candva :Devil:

 

Dar gramatica a ramas. :rolleyes:

Pai da, biciclistii teoretic sunt de-astia gen ecologisti, calmi, zen. Ce s-a intamplat a fost spiritul de turma: s-au aparat instinctiv, au actionat violent in "haita".

Edited by mcliviu
Link to comment
Share on other sites

Personal nu am nimic cu biciclistii,dar in anumite cazuri sunt exchibitionisti.Multi trec pe rosu si nu au nici o mica cunostinta despre legislatia rutiera.

Eu personal am lovit un biciclist (nu a fost nimic grav,pur si simplu l-am dat jos de pe bicicleta la plecarea de pe loc),la 11 noaptea,la intersectia Dristor/Vacaresti.

Aveam verde,tramvaiul a fortat galben din directia Mall Vitan(practic a intrat pe rosu),am oprit cu nu eram nebun sa ma ciocanesc cu tramvaiul si dupa ce a trecut tramvaiul la plecarea de pe loc vad inculpatul in fata mea.

Circula pe mijlocul intersectiei dupa tramvai ca si cum era vagonul numarul 3.

Nenea cu bicicleta era matol si avea in portbagajul bicicletei (cos dala Ceausist de cumparaturi) 2 bucati de bere la 2 litri. :laugh:

Dupa ce l-am doborat,am constata ca nu e nimic grav si mi-a trecut teama ca o sa ajung la pantaloni scurti la taiat de stuf lapuscarie. :laugh:

Ce draq cauta ala la 11 noaptea in mijlocul intersectiei dupa tramvai....nu reusesc sa inteleg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.