Jump to content

Accident minor


salex

Recommended Posts

Salut.

 

Din pacate astazi a intrat un domn mai batran cu un loc in spatele meu. Dupa ceva timp am intocmit actul de constatare amiabila, iar maine urmeaza sa contactez firma lui de asigurari pentru a imi repara bara, cara a fost bulita. E crapata pe exterior, pe interior nu vreau sa imi imaginez cum e. Senzorii de parcare functioneaza.

 

Intrebarea mea este, cum se procedeaza cu RCAul si reparatul masinii? Imi puteti recomanda un service de incredere? Nu am mai avut parte de accidente cu masina, sper sa nici nu mai am...

 

Am pus si o poza cu bara din spate, nu m-a lasat sa pun mai multe...

 

Multumesc.

post-63767-0-78928000-1386283542_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

De ce sa faca figuri? Nu se vede clar ca e crăpată toată?

Nu o sa ti-o considere crapata. Am o cunostinta, masina frecata in fata, aceleasi forme cum ai tu, doar i-au reparat-o revopsit-o.

 

Nu mai retin daca era vorba de Astra sau alta firma.

Edited by jeezy
Link to comment
Share on other sites

O repara ei? Nu trebuie sa ma duc eu la un service specializat?

 

Dna de la astra mi.a zis sa ma duc la un service de al lor pt constatare. Ma gândeam sa merg la AutoCobalcescu.

 

M-am exprimat gresit, la service ti-o repara si vopsesc.

 

Evident ca intai mergi la constatare si acolo afli daca iti da sau nu inlocuire bara si vopsire sau doar reparare bara si vopsire.

Edited by jeezy
Link to comment
Share on other sites

Aceeasi poveste am patit--o si eu ieri in Ploiesti pe Sos., Vestului a intrat unul cu un Renault Megane Verde in mine, zice ca e tras la indigo masina mea e tot Gri si a fost lovita in aceelasi loc ca si a ta spoiler spate partea dreapta.Si tot la Astra era asigurat vinovatul. Doar ca la mine am scapat mai ieftin ca sa zic asa bara nu s-a crapat e doar zgariata destul de urat.

 

Am fost imediat dupa accident la sediul Astra, era la 200 de m de locul unde s-a intamplat incidentul, am incheiat pe cale amiabila si mi s-a spus ca au nevoie de contul meu IBAN, ca sa imi vireze banii, care nu stiu cati vor fi, ca evalueaza nu stiu ce comisie de la Bucuresti, in urma dosarului facut si pozelor atasate si daca nu o sa gasesc service care sa imi poata repara bara sa le spun lor ca imi dau ei o lista cu service-urile colaboratoare si acolo mi-o rezolva.

 

Cand le-am spus sigur nu e primul incident de genul pe care il vede si evalueaza sa imi zica cu aproximatie cati bani cred ca imi vor fi virati.Mi-au spus ca nu stiu, ca nu au mai avut cu modelul asta de masina.

 

A si ca in 5 zile imi vor fi livrati banii in cont.

 

Acum e clar ca bara nu v-a fi inlocuita dar sunt curios pretul de reparatie, manopera il pune de reprezentanta sau de service-ul lui nea Gica de la colt.

 

Poze cu paguba

 

http://i1006.photobucket.com/albums/af184/butzyovidiu/Accident1_zps877ae2a3.jpg

 

http://i1006.photobucket.com/albums/af184/butzyovidiu/Accident2_zps80368873.jpg

 

Poze cu rezolutia de la Astra mi-a foat trimisa pe mail.

 

http://i1006.photobucket.com/albums/af184/butzyovidiu/AstraEvaluare_zps6cd3e72a.jpg

 

 

Acum daca a ta e si crapata poate ai noroc si o sa scrie la Inlocuit DA

Edited by Butzy
Link to comment
Share on other sites

Sunt foarte curios sincer la mai mult nu ma astept nici eu.

 

Partea proasta e ca s-a rupt prinderea spoilerului in urma accidentului si nu stiu daca mai poate fi reparata si sa stea la linie cum era inainte.

 

Ce pot sa fac in cazul in care in urma reparatiei nu iese la linie ?

 

Uite ce mai zice in mail

 

Acum faza buna e ca ma pot duce la ce service vreu eu la punctul A zice clar :) poate o rezolv sa cu cei de la service sa mai bage si altele spre exemplu sa rup toate prinderile si sa se vada clar ca nu mai poate fi montata si ca necesita inlocuire.

 

 

A. In cazul in care la demontarea autovehiculului, in vederea reparatiei, se vor constata si alte avarii ce se datoreaza exclusiv pagubei produse

de evenimentul asigurat, asiguratul sau persoana pagubita au obligatia sa instiinteze de indata reprezentantii ASTRA S.A. pentru a intocmi

un proces-verbal suplimentar de constatare a pagubelor, cunoscand ca in caz contrar ASTRA S.A. refuza plata acestor pagube.

B. In cazul anularii actelor incheiate de organele de politie, unitatile de pompieri sau de alte unitati competente sa cerceteze accidentele de

autovehicule, subsemnatul (pagubit/asigurat), ma oblig prin semnarea procesului verbal de constatare, care reprezinta titlu executoriu,

sa restitui de indata despagubirea incasata.

C. S-a adus la cunostinta asiguratului/pagubitului ca pentru completarea dosarului mai sunt necesare urmatoarele acte:

1) deviz de reparatii detaliat pe operatii,

2) facturi/chitante fiscale pentru piese si materiale,

3) original proces verbal Politie (anexa 2/autorizatie de reparatie),

4) delegatie/procura,

5) cerere de despagubire cu mentionare beneficiar plata si cont bancar

6) altele………………………………………………………………………………………………………………….

D. Cei care obtin sau incearca sa obtina prin orice mijloace, pe nedrept, despagubiri de asigurare sau inlesnesc asemenea fapte se pedepsesc

conform legii penale.

Nr km la data constatarii__________/stare intretinere : buna / medie / satisfacatoare / Observatii _______________________________

E. Am luat cunostinta de intentia asiguratorului de a desfasura investigatii privind producerea accidentului, in situatia in care datele prezentate nu

justifica prezenta avariilor la vehiculele implicate, prezenta constituind dovada instiintarii persoanei pagubite conform art.36, pct.4 din Ordinul

C.S.A. nr. 14/29.11.2011.

Link to comment
Share on other sites

era mai bine sa te fi dus la politie

 

De asta a aparut constatarea pe cale amiabila ca sa nu se mai implice Politia si sa piarda timpul cu accidente minore unde sunt doar pagube materiale minore.

 

Daca te duci la Politia cu asa ceva, si mai grav poate sa fie, nici nu te baga in seama iti spune clar ca se face pe cale Amiabila.

Link to comment
Share on other sites

Daca te duci la Politia cu asa ceva, si mai grav poate sa fie, nici nu te baga in seama iti spune clar ca se face pe cale Amiabila.

 

Asta e o prostie pe care multi o tolereaza. Daca te prezinti la Politie ei is obligati sa-ti faca constatare. Si crede-ma ca e mult mai puternica decat cea pe care o semnezi tu cu vinovatul.

Cand constatarea e facuta de organul public asigurarile nici nu mai comenteaza.

Decat sa te rogi pentru banii tai eu zic ca-i mai viabil asa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Asta e o prostie pe care multi o tolereaza. Daca te prezinti la Politie ei is obligati sa-ti faca constatare. Si crede-ma ca e mult mai puternica decat cea pe care o semnezi tu cu vinovatul.

Cand constatarea e facuta de organul public asigurarile nici nu mai comenteaza.

Decat sa te rogi pentru banii tai eu zic ca-i mai viabil asa.

 

In primul rand nu ma rog pentru bani ca o sa fiu despagubit, dosarul s-a facut si a fost aprobat pe loc.

 

Am mai trecut prin asa ceva, atunci eram eu vinovatul si cel peste care am dat, a insistat sa mergem la Politia, ceea ce s-a si intamplat, si Politia i-a zis clar, ca nu se baga pentru asa ceva, cu toate ca a insistat a intrebat si cum il cheama pe agentul care i-a spus ca nu e treaba politie,i ca se rezolva pe cale amiabila Si asa am si rezolvat-o pe cale amiabila si totul a fost bine. Aluia ii era frica ca nu o saii fie despagubit se uitase prea mult la stiri cu asiguratorii din Romania. Dar pentru cauze minore si cel mai prost din curtea scolii despagubeste fara nici o problema.

Link to comment
Share on other sites

Problemele in general apar pentru ca, in art. 79 alin 2.2 spune asa:

 

2.2) Societatea de asigurare verifica ĂŽndeplinirea conditiilor prevazute la alin. (21) lit. a) – e), precum si corectitudinea ĂŽntocmirii formularului de constatare amiabila de accident si atesta, dupa caz, validitatea sau nulitatea constatarii amiabile de accident;

 

De aia pe multi ii ****-n cur asigurarile. Cand zic asigurari ma refer la jegurile alea "cea mai ieftina".

 

Si daca te duci in sectie, politia nu are voie sa te refuze.

Link to comment
Share on other sites

Asta stiam si eu, ca nu are cum sa te refuze, dar iti spun ce s-a intamplat concret, cu toate ca pagubitul a insistat foarte mult si nu o data, ne-am intors la Politie de mai multe ori, ca la asiguratori era inchis la ora aia si o putem rezolva abia a doua zi de dimineata.

 

Politia i-a spus ca ei nu se mai baga la maruntisuri ca au multe altele mai importane si mai grave.

 

Mie unul imi convenea la maximum ce auzeam nu de alata dar stiam ca daca polita i-a in evidenta se lasa si cu amenda si cu puncte.

 

Asa ca am scapat ieftin si eu si pagubitul.

Edited by Butzy
Link to comment
Share on other sites

Atentie, complicatiile apar, ca de rezolvat se rezolva toate pana la urma.

Complicatiile POT aparea in cazul intelegerii amiabile cand vinovatul are asigurare fantoma. Astia fantoma, au dreptul prin lege sa porneasca ei o ancheta care dureaza, si pe tine ca pagubit te tine cu masina pe loc.

Mai stramba si din nas si ajungi pe la CSA cu plangeri, etc. De rezolvat se rezolva, bani primesti ...mai mult sau mai putin dar primesti.

 

De aia e bine constatarea politiei. In accident minor ei NU sunt obligati sa VINA la fata locului insa sunt obligati SA CONSTATE daca LI SE CERE asta.

In urma constatarii facute de Politie, asigurarea nu mai face nici o ancheta, nimic. Se despagubeste tot ce e scris.

 

Contrar la ce-am scris mai sus, lucrurile se pot rezolva cu final fericit cum au fost in cazul tau Butzy. DAR, toti care-i auzi ca se plang de neseriozitatea asiguratorilor, ca nu-i despagubeste ca nu stiu ce au intelegere amiabila, TOTI.

 

In fine, sa ne fereasca D-zeu de toate. Bine mai era daca se adopta legea aia cu asigurarile, adica asiguratorul TAU sa-ti despagubeasca.

Link to comment
Share on other sites

1 trebuie cautata o filiala a firmei de asigurari a vinovatului .

2 trebuie mers cu ambele masini la filiala respectiva unde constatatorul o sa faca poze ambelor masini si o sa iti sugereze sa mergi la un anumit service.

3 la filiala respectiva o sa faca un dosar unde ambii soferi o sa completeze un formular cu ,,schema '' exacta si cum sa intamplat evenimentul.

4 duci masina la service sau astepti un telefon de la ei prin care esti informat sa aduci masina pentru ca a venit bara.

Ca sa fie mai simplu...iti pot vopsii bara noua ca apoi cand ajungi la service lucrarea sa mearga mai repede si sa iti montaze decat bara pe masina.Este cel mai indicat asa pentru ca ai certitudinea ca bara este noua si ca nu ti-au ,,reparat'' bara ta veche sau au folosit o bara din dezmembrari. ;)

Edited by GABIVVX1
Link to comment
Share on other sites

De asta a aparut constatarea pe cale amiabila ca sa nu se mai implice Politia si sa piarda timpul cu accidente minore unde sunt doar pagube materiale minore.

 

Daca te duci la Politia cu asa ceva, si mai grav poate sa fie, nici nu te baga in seama iti spune clar ca se face pe cale Amiabila.

 

eu amiabila fac doar cu asigurat allianz/generali/groupama, in rest sa fie sanatosi, le-a trebuit asigurare ieftina mergem la politie.

 

Politia este obligata sa faca constatarea daca se solicita acest lucru, la un accident minor, adica fara raniti, nu este obligata sa se deplaseze la locul accidentului, dar nici inainte nu era. Isa daca te prezinti la centrul de constatare pe raza caruia se produce accidentul sunt obligati sa faca constatarea.

 

Complicatiile care pot aparea din genul acesta de tamponari usuoare pe urma cu tot felul de asiguratori nu justifica, plus ca durata de timp pierduta pentru amiabil depaseste durata unei constatari la politie.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dosarul s-a facut fara nici o problema doar ca cei de la Astra iti evalueaza paguba si in fuctie de asta iti vireaza bani in cont. Doar ca e logic ca o fac sa iasa cel mai ieftin cu putinta. Si o sa puna pret de repartatie si manopera la cel mai ieftin service dintre cele colaboratoare cu ei. Ceea ce inseamna ca e clar ca bani ce ii voi primi nu or sa imi ajunga sa imi repar bara la Reprezentana BMW din Ploiesti spre exemplu.

 

Acum ar fi fost mai bine ca bara sa nu mai poata fi reparata si in urma evaluarii ar fi scris ca trebuie inlocuit si nu ne mai durea capul.

 

Doar ca e si aici o treba o bara originala costa 500 de euro si una pe producator 500 lei la evaluare pe care o iau in calcul ?

Edited by Butzy
Link to comment
Share on other sites

Doar ca e si aici o treba o bara originala costa 500 de euro si una pe producator 500 lei la evaluare pe care o iau in calcul ?

 

Daca erai atent la mormanul acela de acte observai ca ai niste conditii contractuale in care iti spune o chestie de genul ca iti da piesa originala doar daca nu exista pe producator, prin urmare ... 500ron

Link to comment
Share on other sites

Daca erai atent la mormanul acela de acte observai ca ai niste conditii contractuale in care iti spune o chestie de genul ca iti da piesa originala doar daca nu exista pe producator, prin urmare ... 500ron

 

Mie nu imi da nici macar bara pe producator pentru ca nu necesita inlocuire o sa imi dea bani doar de reparatie, manopera, vopsire.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.