Jump to content

Gabriel.V

Members
  • Posts

    629
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gabriel.V

  1. Ma bag si eu in seama din cauza ca am trecut prin diverse evenimente rutier, care de care mai aberante. Faptul ca biciclistul a traversat PE bicicleta si a fost lovit e clar conform legislatiei rutiere cine e vinovatul. Numai soferi aici care uita ca nu ai voie pe trecerea de pietoni PE bicicleta, scrie clar in legislatie ca te dai jos si mergi PE LANGA bicicleta atunci cand traversezi. Ce dezbateti voi aici e praf de stele, omul il da in judecata, isi face damblaua, iar apoi biciclistul o sa aibe un mare soc de la prima citatie ( dupa cum a spus cineva mai sus). Daca pierde in instanta inseamna ca legea asta nu exista: - OUG 195/2020 privind circulația pe drumurile publice (republicata): articolul 161, alineatul (1): Se interzice conducĂŁtorilor de biciclete: litera o) sĂŁ traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, ĂŽn timp ce se deplaseazĂŁ pe bicicletĂŁ; Ca si paranteza, daca il accidentezi pe biciclist cand face asta, chiar si grav cu spitalizare, tot el e de vina... caz patit de o cunostinta. Daca tot nu credeti, folosit gogule sa vedeti cate articole sunt cu domni care au incalcat acea lege si au fost amendati.
  2. Nu ai cele mai "senzatie" injectoare la ce valori arata acolo, unde mai pui ca intre -2.3 si +3.1 e cam multa corectie ( unii o sa spuna ca "merge si asa" dar nu prea)
  3. Esti nebun ? Inseamna ca nu te uiti pe strada la "colegii" cu bembeuri sa vezi ca slick-uri au, si masini de ~4 ani vechime, asa ca se gasesc o gramada de oameni care sa le mai foloseasca chiar si doi ani lejer pana sa ajunga slick. Pe langa asta adancimea minima e de 1.5mm la cele de vara, iar daca mergi relax prin oras sunt perfecte Asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu ce spui, dar cand vad o gramada de "saraci" cu masini de peste 50mii pe strada cu cauciucurile de mai au putin si se vede sarma la ele , astea sunt o varianta superba din punct de vedere al sigurantei rutiere.
  4. Din ce am gasit in niste notite mai vechi treaba sta cam asa cu un DPF: - relanti max permis 65mbar - 2000rpm max permis 150mbar - 4000rpm max permis 250mbar RPM IDLE:0.0 Bar (max 35) / RPM 2000: 15.9 bar (max 75) / Cutoff speed: 56.9 Bar (max 200 ) dupa curatare la 4000 rpm 8 milibari In locul tau mi-as face griji de injectoarele alea care dau cu fum in loc sa ma uit zilnic la DPF, ala se infunda din anumite motive, asa ca mai bine rezolva problemele care le ai la motor. Bujie nefunctionala - eroare pe tester Releu bujii defect - eroare pe toate bujile/eroare de releu bujii, dar mai sunt si cazuri cand nu ai eroare si nu functioneaza, pentru asta exista un test in ISTA pentru a face live verificarea.
  5. Nu il desfaci degeaba, schimbi simeringuri pistoane, si garniturile la supape. Cu ocazia asta de scuturi de multi bani si aflii starea motorului. Daca ai ulei in exces pe la epurator catre admisie/intercooler cauza se rezolva prin metoda de mai sus, dar e deranj mare comparativ cu litrul de ulei dinstre schimburi
  6. Incarcare cu freon+ulei ai facut inainte sa scrii pe forum ?
  7. EGR adaptation adjustement and adaptation, la E60 LCI ai intre +40/-40, dar asta depinde de la masina la masina LINK
  8. @maruwt129same in primul rand ai verificat injectoarele pe banc ? Dupa ce esti sigur 100% ca injectoarele sunt in parametrii ... cand ai dat jos DPF te-ai uitat sa vezi daca scoate fum motorul ala ? Nu de alta dar sunt o gramada de berbeci care se plang ca au filtrul infundat sau se infunda dupa curatare dar nu verifica faptul ca ei au ditamai fumigena la evacuare si motorul ala fumega in draci. Faptul ca un DPF se infunda poate sa ascunda o gramada de probleme la motor, dar putini se gandesc sa verifice efectiv motorul. Daca "pare" ca merge ok nu inseamna ca el chiar functioneaza in parametrii si nu scoate fum excesiv, mai ales in sarcina.
  9. https://urlzs.com/GKcjy Citeste aici cum se schimba becul din interior fara sa cumperi tot ansamblul.
  10. Ai uitat sa spui ce simptome are masina, si schimba mecanicul ca abereaza asa la prima vedere. Nu luati galerii de admisie pe producator ca sunt vai de capul lor si nu e mare economie, mai bine sughiti putin pt una originala dar stii ca merita. Cine nu vrea sa inteleaga nu are decat sa incerce si o sa afle pe pielea pui cum se fisureaza o galerie aftermarket. La galeria de admisie mecanicul ala poate vroia sa spuna ca nu functioneaza clapetele din cand in cand ... doar ca alea sunt comandate de o electrovalva vacuumatica, eventual are furtunul de vacum fisurat.
  11. Mai citeste ce a zis @matose mai sus despre cauze. Daca nu pricepi iti spun eu, orice problema legata de FUM inseamna ca ai o problema la motor... indiferent ca vrei sau nu sa recunosti ea exista. Un motor fara DPF nu trebuie sa scoata fum, iar fumul albastru il inveti in cartea de legislatie rutiera. Daca tie ti se pare normal ca un motor sa scoata orice fel de fum in afara de fumul in sarcina, si acela care nu trebuie sa fie in exces .... atunci te rog sa mai citesti o carte. Singurul fum pe care un diesel fara DPF are voie sa il scoata si este normal(in anumite situatii), este fumul alb la pornire, daca nu stii de ce... deschide o carte.
  12. Te rog sa pastrezi ideea pt tine, anul acesta nu e deloc asa... se circula haotic, aproape la fel ca la noi la cei pe care ii lauzi. Inclusiv in Austria limita de viteza pe autostrada e optionala, sau se merge cu mult sub cei 130km/h cu toate ca se poate... din cauza ca sunt mult prosti care habar nu au cu volanul decat cu accelerat/franat si cam atat. Apoi cum intrii in Germania se merge fix dupa cum au ei chef, de multe ori se aglomereaza autostrada din cauza idiotilor care nu sunt in stare sa faca o depasire si ii forteaza pe cei de pe banda 2 sa franeze cand se baga fix la japca. Asa ca nu mai comentati voi de vestici ca nu mai e nici condusul asta cum era acum ceva ani.... ca si comparatie in 2009 la primul meu drum spre Belgia se circula cat de cat frumos pe acest traseu... in ultimii ani se circula cam ca la noi sau chiar mai rau, iar la chestiile astea adaugi lucrarile de pe autostrazi si iese combo. Nu stiu cat conduceti unii din voi care va dati zmei cu vesticii dar eu am de condus minim 36km/zi prin Bucuresti fix la orele de trafic de varf si tai orasul dintr-o parte in alta si saptamanal risc cel putin o dauna totala sau un accident mediu spre grav din cauza idiotilor care nu respecta cele mai elementare reguli de circulatie: - cedeaza prioritatea la intrarea in giratoriu - cedeaaza trecerea si obligatoriu dreapta la intrarea pe un drum principal de pe drum secondar - sens unic/ acces interzi ( asta e favorita mea deoarece zona in care locuiesc are o gramada de strazi cu sens unic si unele din ele au avut sensurile inversare, chiar si asa de data asta au instalat indicatoare la fiecare intersectie si tot intra multi cu tupeu si tot ei fac scandal) Asa ca asfalt uscat si calatorii fara incidente ca de prosti e tara plina si prostii cu tupeu se inmultesc si ei.
  13. Cand le spui la dorei ca fumul ce apare dupa ce dai jos DPF-u e din cauza unor probleme la motor care au omorat DPF-u incep cu hate fara sa proceseze.
  14. http://felgenkatalog.auto-treff.com/ incearca aici pt inceput
  15. Sa intelegi ca firmele care le-ai enumerat sunt producatori si ca BMW nu produce nici macar jumatate din piesele de pe o masina, sau poate chiar mult mai putin. Saint Gobain si Pilkington sunt printre cei mai mari producatori de parbrize si fabrica nu doar pt BMW, ci si pt alte marci. Diferenta dintre un parbriz pe producatorii de mai sus mentionati si unul cu sigla bmw e fix aceeasi ca la piesele pe diversi producatori de genul Textar/ATE si piesele originale bmw (care sunt produse de fix aceiasi producatori)
  16. Nu il schimba si cand ti se topeste galeria de admisie sau mai rau ... iti ia foc masina ... ca doar exista o gramada de cazuri ... atunci sa faci topic nou si sa ne intrebi. Sper ca am enumerat riscurile destul de clar incat sa nu mai fie dubii la intrebarea asta pt oricine citeste.
  17. nu e decat 974ron la autokarma, mai au oferte din cand in cand la preturi de pomana de genul 180-350ron ... dar la cum se prezinta simptomele prima data da jos toate injectoarele si baga-le la un banc de teste la cineva care are banc de testare pt asa ceva si o sa aflii cat de praf sunt... daca sunt praf te-ai scos ... 6x974ron + manopera si o sa toarca fix ca o pisicuta. daca nu ai testat inca injectoarele pana acum nu stiu ce ai pazit, pe forum nu se repara masina. era sa uit ... daca ai injectoarele duse si scuipa prea multa motorina roaga-te sa nu iti fi afectat vre-un piston ceva, asa ca sa ii faci si un test de compresie si o verificare daca pistoanele sunt in mintile lor... deh` ... ai vrut 535d ... te mai si ingrijesti de el
  18. Nu e mai simplu sa scoafa furtunul din filtrul de motorina si sa puna contactul sa vada daca vine motorina ? Nu de alta dar la furtunul ala doar ridici capota.
  19. Ce ai aratat acolo alex230ro este valabil doar la non LCI si e90 unde exista selectorul mecanic, la E60 LCI selectorul este electronic si exista doar mecanismul de urgenta pt deblocarea cutiei https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e60-530d-lim/repair-manuals/24-automatic-transmission/24-00-automatic-transmission/IEOfgET , deci se desface cutia daca da socuri pentru ca pinul de blocare este in interior.
  20. Nu stiu cum reusesc unii sa nu faca niste km cand isi doresc asta, ca eu nu prea imi doresc dar numai in 3 zile am facut peste 500km prin oras, ma rog... am plimbar juniorul ca are optiumea aia de somn fix cand te intorci acasa si esti si la jumatatea drumului ... asa ca da-i si plimba-l sa doarma ca altfel nu te intelegi cu el acasa. PS: Felicitari pt achizitie, senzatie masina pt cine se impaca cu tot ce inseamna M Din pacate am incercat vara asta sa caut un M5 E61 si sotia a innebunit cand a vazut dupa ce ma uit, asa ca raman cu E60 535d... da ... diesel, dar dupa ce am mers cu tot felul de tigai gen e46 m3, chayene turbos, S63amg si altele pe care nu le mai tin minte ca nu m-au impresionat prea tare, am mers cu un G30 M550 si am zis ca trebuie sa trec la un M5 dar surpriza, sotia are alte planuri, asa ca raman cu E60-u dizal si ceva tristete(poate schimb masina sotiei cu ceva mic si suparat daca se iveste ocazia de o oferta buna)
  21. Ai aflat cauza ! Rezolva cu fumul si o sa rezolvi problema, nu de alta dar presiunea in DPF este destul de mare, dar asta este un rezultat al faptului ca motorul nu functioneaza corect si fumega in draci. Pe langa asta nu ai pus rezultatele corectiilor la injectoare, asta ca sa stii daca ele sunt in regula, oricum si alea pot fi mucificate.Apoi nu ai spus daca ai codat sau nu injectoarele dupa inlocuire, deoarece asta poate fi o cauza care contribuie la problema ta. In concluzie te duci la un mecanic mai luminat si te apuci de verificat tot ce tine de motor pana cand nu mai fumega fara DPF.
  22. Radem/glumim dar 550i este un gunoi comparativ cu m5 la problemele care le are, in rest ... cu impozitele si consumul sunt fix nimic pe langa alte costuri asociate acestui gen de masina.
  23. Laso` naibii de valva, mai ales daca e noua, e clar ca nu aia e problema Mai bine ia un modul de clima de la un coleg sau din dezmembrari de test(dureaza 5min sa il dai jos si sa il pui pe cel nou, ai fix 2 suruburi de dat jos, daca nu mai baga caldura e clar de la modul) si te lamuresti,e mult mai simplu !
  24. Am avut RF pe fosta e39 si diverse masini masini de servici, dar tot cele non-rft sunt de preferat, de asta exista asigurare de calatorie @LYM Goodyear EFFIcient GRIP PERF FP XL am acum pe masina si surpriza... cele de pe fata au ceva defect si tremura masina la anumite viteze, o sa le donez in viitorul apropiat dupa ce le schimb ca am innebunit ... am crezut ca iar am stricat jentile sau altceva pana sa imi observe cineva defectul de pe cauciuc.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.