Jump to content

e90 320d - from ZERO to HERO


Theo42

Recommended Posts

Parbrizul e montat la AGER,saint gobain. Mi s-a parut cel mai ok raport calitate/pret, 540ron cu tot cu montaj,cu senzor si parasolar.

Baietii super ok,au avut grija sa nu zgarie ceva,parbrizul iar e super ok,pana acum singurul feedback pe care il pot da e ca de la al meu sablat la asta nou diferenta e de la cer la pamant la volan. Sa vedem cum rezista la pietre. Nu am pus pilkington pentru ca era dublu ca pret si nu am considerat ca merita,pana la urma saint gobain e pus OE pe grupul vad,e tot un producator cunoscut si nu vad de ce sticla aia e mai sticla decat asta. Ca daca iei o piatra sanatoasa ambele se sparg,ca poate unul mai mult altul mai putin o fi ceva,insa tot la schimbat se ajunge.

Edited by Theo42
Link to comment
Share on other sites

MulĂâşumitĂŁ colegului ckh si a ofertei imbatabile masina a primit azi faruri adaptive. Retrofit complet,sunt chiar miĂâ˘to ĂŽnsĂŁ nu am apucat sa le vad potenĂâşialul ca am mers la drum lung Ăâ˘i drept (autoatrada) :) 77893edb5cbda5d36ea0968107319289.jpg

 

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Merci frumos. Mai e un mic artificiu de facut la farul stang,are palaria de la lupa cazuta de la o groapa insa nimic ce nu se poate rezolva. Asa ramane pana peste 2-3 saptamani cand revin in bucuresti. Edited by Theo42
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Din categoria "cazan is life" ieri mi-a murit player'ul. Pe drum de la nespus,undeva prin alba s-a restartat,lucru ciudat insa nimic special,a mai mers vreo 30 min si dupa a facut aceeasi figura doar ca de data asta cu "hi temp" pe ecran. L-am inchis,l-am lasat asa cam 1h,dupa 1h il pornesc si nu se auzea nimic din el,mergea sa ii accesez restul functiilor inafara de orice avea muzica (bc,info,numerele de la bmw) . Il inchid,fac popas,pornesc masina si remarc ca a murit de tot. I se aprind luminile de la butoane si atat. Nu porneste,ecranul e mort,el e mort. Am citit pe forumurile externe ca se prajesc asa de la caldura (singura problema fiind ca masina a stat cateva zile si ca nu a stat in soare,culmea) . Acum nu am senzori,nu am gong de centura,practic nu am boxe. :B

E vreo smecherie,trebuie restartat,recodat ceva? Sau ma apuc sa caut altul(quick look pe OLX nu e niciunul la vanzare)/navi aftermarket/sa vad cum stau cu banii poate pun NBT de nervi...

Link to comment
Share on other sites

Upgrade NBT. Vad ca se poate pune si fara sa schimbi plansa de bord, montand un ecran de la F30.

WAAAT,I WANT THAT!

Ai mai multe detalii? Pot cumpara un nbt de f30 cu 350oiro. Stiu ca imi trebuie faceplate de cic,combox insa mai departe sunt pierdut in spatiu.

Link to comment
Share on other sites

Nu am detalii, am dat si eu peste link cautand detalii despre NBT. Eu am bord cu navigatie si vreau sa imi fac upgrade. Dar am vazut ca se practica utilizarea ecranului de NBT de la F30, mutat in rama de la navigatia de E90. Daca se poate asa ceva, nu vad de ce nu ai putea monta direct ecranul de F30 fara sa il mai demontezi. Ia legatura cu Neo sau cu SKW, am vazut ca ei sunt in tema cu retrofiturile de acest gen. In mod sigur pot face montajul ecranului direct pe plansa ta de bord. Mie unul mi se pare destul de estetic, chiar e in trendul de design de la F30, plus ca nu mai trebuie sa iti inlocuiesti plansa de bord.

 

Uite aici https://www.youtube.com/watch?v=YFUxoisCPOs au pus pe E39. Deci toata chestiunea este de prindere a ecranului si probabil un mic decupaj in plasa de bord astfel incat sa se vada ok.

Edited by Andrei Pavel
Link to comment
Share on other sites

... valori de 2-3 pe toate injectoarele cam 1 minut si dupa mai ramanea decat pe injectorul 1 valoarea 2+. Mi-a recomandat cineva de pe forum site-ul de mai jos (la Zalau) si am sunat acolo, omul mi-a zis ca bine ar fi sa le trimit pe toate, era clar ca o sa-mi zica ca toate sunt dereglate (ca sunt sau nu), cum au ajuns la el le-a verificat si ma sunat, nu mi-a explicat sa-mi zica care este mai dereglat si etc si am zis sa le faca pe toate, m-a ajuns 1770 lei toate 4 curatate/recalibrate cu reducere de la 1900 (am primit factura, tot), garantie 6 luni de zile.Dupa ce le-am pus la prima pornire nu a avut nicio problema, dar dupa 2 zile a luato iara razna la fel... Daca as mai avea vreo problema cu vreun injector tot acolo o sa-l trimit, dar de data asta o sa trimit exact pe ala care imi face probleme si nu toate.

 

http://xn--reparaii-injectoare-bzg.ro/

Nu stiu cine ti l-a recomandat pe "doctorul Mitica" - asa e cunoscut la noi, dar ai nimerit la mecanicul cel mai jepcar si tzepar din zona. In opinia lui reconditioneaza injectoarele dar toti fostii clienti au ajuns cam la aceeasi concluzie ca si tine. Iar cine a vrut sa rezolve problema, a cumparat alte injectoare si a scapat de griji definitiv. Cunosc client vechi al lui si destul de larg la mana, ce in urma "reparatiei" unui injector la el, a ajuns ulterior cu masina la reprezentata si s-a constatat ca nici nu se atinsese de injector. S-a lasat cu despagubirea partiala a clientului si promisiunea ca nu mai calca pe-acolo. In fond, a fost ca o picatura in ocean, mai raman destui fraieri care-i calca pragul.

 

Data viitoare cand mai ai tu sau cineva nevoie de vreo recomandare in Zalau (da, sunt din Zalau :) ), intrebati fara probleme. S-ar putea sa evitati astfel de neplaceri.

Si nu, NU iti recomand sa mai trimiti vreun injector la el, chiar si in garantie. Te vei alege in cel mai fericit caz cu nervi si timp pierdut.

 

Scuze colegului Theo pentru offtopic. :)

 

Legat de adaptarea navigatiei gen F30... Pe F parca mai merge cumva, dar pe un bord de E e ca nuca-n perete.

Strict parere personala, mie imi pare ceva hidos. Ca si cum ai prinde suporti de pahare chinezesti in lipsa celor de fabrica din bord.

Mica diferenta fata de varianta asta:

Link to comment
Share on other sites

Bogdan mi la recomandat cand eram inca "prieteni" sa zic asa, dupa resoftare la vreo 1 luna s-a intamplat sa o ia razna masina de tot. De facut ceva le-a facut...drept dovada cand le-am pus am pornit motorul si valori de sub 0,8 pana la 0,1, pornea cu valori de 2-3-4 si cu un tremurat foarte urat de parca se bloca motorul inainte sa le trimit. Cum le-am primit si le-am pus pe masina nu a tremurat deloc, dar la 2-3 zile dupa a inceput iarasi sa faca, a tinut-o o saptamana asa si dupa si-au revenit, adica de atunci nu prea am mai avut tremurat deloc, o data la 2-3 saptamani mai imi facea si putin.

 

Omul mi sa parut genul "scarbit", nu statea la detalii/explicatii, spunea ca timpul inseamna bani si nu poate sa stea la telefon. Am trimis chiar si un injector de pe un E70 din 2012 4.0xd de 305cp, pentru ca il dadea ca fiind "dus", valoare de 5-6 pe el si tremura masina dimineata. Dupa ce l-a dus acolo nu a mai tremurat masina si a avut valoare de sub 0,8.

 

Mersi ca mi-ai spus, o sa-mi retrag recenziile de peste tot, bogdan (BDO)ma convinsese sa zic asa, pentru ca mi-a zis ca a trimis o gramada de lume si toti au fost multumiti, inclusiv el.

  • Like 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Cu nexus 7 cu kuda mount umblu eu acum,sunt multumit de compromis ( 600ron vs 1500euro la momentul respectiv ) insa parca tot spre nbt trag. Da,am waze,navi,muzica,am kernel de la timur ce suporta usb multiplu,porneste pe contact,se opreste cand i se taie alimentarea dar parca tot nu e de acolo.

Eu as fi foarte multumit de ideea de NBT montat ca mai sus,nu,nu e chiar OE insa nici nu cer sa fie dat fiind ca m-ar scuti de munca si de chinuiala cu a tigani plansa de bord (sa fac din doua una) sau sa caut una completa pe crem cu suport de pahare (adica foarte rara si destul de scumpa raportat la ce face) .

Plansa mea de bord oricum e gaurita de la o navi primita de la BMW o data cu masina (care a fost furata inainte sa iau eu masina) si de la care am ramas cu suportul,deci nu ma deranjeaza sa tai mai mult din ea insa nu gasesc pe nimeni sa se bage la a monta display'ul ca in filmulet. M-ar tenta sa cumpar eu un display spart/rupt/dummy si sa incerc sa experimentez asa insa momentan a imi monta singur navigatia ma depaseste ( nefiind vorba de montare/demontare simpla ci de modificat chestii )

Voi mai studia problema si voi reveni aici cand va fi momentul sa o montez,momentan sunt la stadiul de "studiez problema" + ca am lasat casetofonul la reparat sa vedem daca se mai scoate ceva din el. Daca cu muzica mai e cum mai e,fara senzori de parcare e tare naspa viata. :))

Intre timp daca e cineva dispus pe aici sa ma ajute cu "proiectul" asta,accept ajutor de oriunde ar veni. :D

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea e ca nu merita, am CIC si folosesc navigatia putin aproape deloc. E mai mult un gadget decat o necesitate si nu as da in nici un caz 1500 euro pe retrofit. Mai degraba as investi banii in niste boxe si amplificator de calitate :)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Nu ajungi in 1500e,mai degraba spre 1000 daca nu schimbi bordul.

Navi se gaseste la ~500euro in mod normal iar eu o pot lua din germania putin mai ieftin,restul bugetului ramanand pentru codari,manopera,cabluri,combox de activare etc :)

Edited by Theo42
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Update asupra masinii. Am legat protectia de lupa cazuta in farul de la sofer,am prins lupa la loc pentru ca sarise din reglaje si acum bate super ok si farul stang. Inca investighez treaba cu prinderea la NBT,aparent totul e mult mai simplu decat credeam,trebuie putin improvizat insa finut de tot. Ce nu stiu e daca faceplate'ul de cic se pupa pe NBT si daca partea de jos a bordului meu fara navi e la fel ca la cel cu navi. Insa raspunsul tind sa cred ca e da la ambele.

Intre timp stau fara muzica,playerul meu a venit de la reparat cu finalii schimbati,pasta conductoare noua,curatat,verificat tot si ghicici ce,tot nu porneste. E trimis iar la verificat insa deja imi fac prea multi nervi cu el asa ca am cautat o solutie de compromis pana dispun de a arunca banii pe NBT si pana ma prind cum il adaptez. (preconizez inca 1-2 luni insa sunt hotarat pe retrofit deci e ok) . Uitandu-ma pe ebay,olx etc nu am gasit nimic sub 100e decent,1-2 playere ratacite pe la 50e bune ca donatoare de placa (display'urile pe ele sunt moarte) insa ma gandesc ca daca ecranul arata in halul asta,placa nu stiu cata viata mai are.

Tot sapand pe net am dat de asta . https://www.aliexpress.com/item/OEM-Factory-BMNW-Professional-Radio-BMWRCD213-132640-for-E60-E84-E87-E90-E91-with-USB-Mirphone/32806195267.html?spm=2114.search0301.4.2.vhr1f5 Nu stiu daca e original,vine din china ceva,transport gratis,cost final 470ron. Decat sa dau 450 pe ceva SH sau 200 pe ceva SH distrus mai bine 470 pe ceva nou + bonus vine cu bluetooth si usb integrat (sunt foarte rare venit pe masina asa,pe X1 am vazut insa e90 niciunul ) . Mai vrea careva pe aici o jucarie de genul? I-am dat deja mesaj chinezoiului sa vad cum sta exact treaba,daca e fake sau nu insa eu sunt 99.9% hotarat sa comand unul pentru mine. Mai ales ca transprotul se face prin dhl/ firme de curierat bune cu care eu nu am avut niciodata probleme si care mi-au ajuns stupid de repede.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Au venit ochii de înger. Fac fade in-out,sunt cu mult mai puternice decât becurile de pe masina si au o lumina albă,ceva 6000k. Cercul interior e cu mult mai luminat decât cel exterior (asta din cauza design'ului de far de la bmw) ,încap toate firele in far,capacele tot. Calitatea construcČ›ie e chiar super ok,nu ma pot plânge raportat la cat au costat. Dezavantaje,pe poziČ›ie (deci cu dimming) ele au o uČ™oară "flicarire" însă doar daca te uiČ›i foarte atent si de la ~20cm distanta. Pe mine nu ma deranjează.

In schimb daca ziua se vad asa,sunt curios la noapte cum vor fi. Cateva poze făcute cu telefonul,zi + ploaie.

Am cumparat si eu modelul ala. Deocamdata am montat doar unul, sa vad diferenta. Nu sunt cu nimic mai puternice decat becurile cu halogen. Dimpotriva, oricat m-as uita mie imi par identice ca intensitate luminoasa.

Desi inca n-am verificat fade-in/out, is cam primele LED-uri care zic ca merita sa inlocuiasca halogenul din angel. Flicker nu vad. Si intra perfect in far, nu trebuie decupat nimic.

Doar prostia aia de rezistenta pentru erori am eliminat-o, n-am nevoie sa-mi incalzeasca pe-acolo.

Vedem cum se comporta in timp.

Mersi pentru pont! :thumbsup:

Edited by C_o_s_m_i_n
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.