Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

cum ti-ai dat seama ca ai consumat 65l pe 1400km ???

daca tu ai scos 4,64 % consum...iti dau 10.000 euro pe masina ta !!! daca nu...facem un filmulet [contine ce vreau eu :lol:] cu tine si il punem pe youtube ??? stau aproape de tine !!!

te bagi ?

pai nu mi-am dat seama de nimic.....atit am ALIMENTAT la pompa

30 la dus si 35 la intors

am plecat cu acul la un sfert si m-am intors cu el in acelasi loc

ma bag la orice vrei tu...... :)

apropo, nu vreau sa o vind dar in cazul in care auzi ceva , vrea sa o schimb cu benzinar, coupe, 323, 325

Edited by bolyboly

E ceva in ne-regula.

La mine scrie ca as avea un consum de 0.3 l/100 km.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=858113

Consuma mult prea mult :) :lol: 18 l/ km :lol:

Ontopic: Lasand gluma la o parte se reseteaza din butonul cu care schimbi ce afiseaza BC-ul; Il ti apasat 2-3 sec. (mai merge si din navigatie daca ai).

Daca vrei sa afli consumul mai exact faci si tu plinul de 2 ori. Si atunci calculezi si tu cu marja de eroare mica. Asa se calculeaza corect. (eroarea e la nivel de 100 ml maxim). BC-ul asa cum a spus multa lume arata mai putin decat real.

Edited by MOTANUL

chiar miine tre sa fac plinul si voi face un test.....

acel consum mic e scos pe o autostrada, la 130 , m-am oprit doar de 2 ori, 60% dreapta, fara urcari de genul Transfagarasan........

o sa va tin la curent........un plin ma tina cam 2 saptamini .....let´s see

Dormi cu bonul de la Peco sub perna? ca am auzit ca vine Zana Motorinuta si-ti mai baga din cand in cand motorina in masina.

nu inteleg aluzia, fi mai explicit

hai sa lasam caterinca asta ieftina de circiuma

Jacobs sta prin preajma si daca va fi timp vom face un test pe acelasi traseu , CU BONU´ MEU DE MOTORINA, si vom vedea...e posibil sa ma insel nu zic nu dar pina la proba contrarie vom vedea

nu va chinuiti sa imi raspundeti ca sunt la fel ca Rifle impulsiv :)

Edited by bolyboly

caterinca o lasam la o parte (nu stiu daca-i de carciuma ca nu frecventez, dar daca zici...)

incearca sa refaci consumul pentru ca ce declari tu cred sa poata fi adevarat, cat timp sute de useri cu aceeasi masina declara toti cam la fel, un consum in jur de 8.

bolyboly stau la 500km de tine. :)

Fa plinul pana vezi ca motorina a ajuns la capatul de sus al tevii in care se varsa motorina. Mergi 500-600 km si apoi pune motorina exact pana in acelasi loc. Apoi cu regula de 3 simpla aflam consumul pe cei xxx km.

Acest consum reprezinta media pe acei xxx km. Altadata pe acelasi nr. de km o sa ai consum mai mare sau mai mic. Depinde de trafic, de cat de incarcata este masina, de viteza cu care ai circulat, etc.

bolyboly stau la 500km de tine. :)

Fa plinul pana vezi ca motorina a ajuns la capatul de sus al tevii in care se varsa motorina. Mergi 500-600 km si apoi pune motorina exact pana in acelasi loc. Apoi cu regula de 3 simpla aflam consumul pe cei xxx km.

Acest consum reprezinta media pe acei xxx km. Altadata pe acelasi nr. de km o sa ai consum mai mare sau mai mic. Depinde de trafic, de cat de incarcata este masina, de viteza cu care ai circulat, etc.

normal, asa voi face, daca vrei vin pina la tine nu-i problema......

consumul e normal sa difere in functie de multi factori.....cauciucuri, stare meteo, INFRAESTRUCTURA, aglomeratie, etc

eu am spus clar unde am scos acel consum mic...daca lumea nu vrea sa inteleaga eu ce sa fac

si inca odata , e posibil sa ma fi inselat , nu stiu, vom vedea

miine tre sa ma duc sa folosesc "bonul de motorina de sub perna " pentru simplul fapt ca e inceput de saptamina si ca nu am timp sa bag in alta zi

Edited by bolyboly

cam asa...

De fapt circul mai mult noaptea asa ca am loc si de blana.

Ce e foarte frustrant este ca noaptea in blana imi ia 15 dar ziua la mers bara la bara imi ia 25 asa ca prefer sa o calc noaptea ca tot fac economie... :)

Dupa cum stii problema consumului e o problema inexistenta pt mine. Ma antrenez pt consumul de M :) ... Cu cat esti mai antrenat cu atat joci mai bine in reprezentatiile oficiale :D

Deci clar... N-am cum sa-mi iau masina cu consum mai mare :lol: . Toate celelalte au un consum bun :lol:

Edited by the_rifle

Guest poleposition
daca voi ziceti..........hai sa facem un calcul simplu, nu de la BC ci de la pompa

1400 km............................65 litri

100 km...............................x litri

x=?

atit am consumat in 1400 de km, e posibil sa fi calculat eu gresit.......va rog sa ma credeti pe cuvint pentru ca nu am nici un interes sa va mint

stai putin... tie iti consuma 4.6% ? ce masina ?

daca voi ziceti..........hai sa facem un calcul simplu, nu de la BC ci de la pompa

x=?

atit am consumat in 1400 de km, e posibil sa fi calculat eu gresit.......va rog sa ma credeti pe cuvint pentru ca nu am nici un interes sa va mint

stai putin... tie iti consuma 4.6% ? ce masina ?

320 d 150 2003

imposibil asa ceva... sau e un miracol.

asta e consumul mediu ?

nevasta-mea are 120d si consumul mediu este 10%, apoi eu nu am mai auzit de asa consum la nimeni :)

NU, NU e un consum mediu , e un consum scos pe o distanta de 1400 de km , in anumite circumstante.......de ce nu citesti tot !!

chiar tu ai dat quote la explicatia mea......

Guest poleposition
imposibil asa ceva... sau e un miracol.

asta e consumul mediu ?

nevasta-mea are 120d si consumul mediu este 10%, apoi eu nu am mai auzit de asa consum la nimeni :)

NU, NU e un consum mediu , e un consum scos pe o distanta de 1400 de km , in anumite circumstante.......de ce nu citesti tot !!

chiar tu ai dat quote la explicatia mea......

pai scrie asa in ce te-am citat:

x=?

de unde sa deduc eu circumstantele de care vorbesti, de aici rezulta ca ai facut 1400 de km cu 65 de litri... oricum tare, daca te fortai un pic cred ca scoteai si un 3% :lol:

cum ti-ai dat seama ca ai consumat 65l pe 1400km ???

daca tu ai scos 4,64 % consum...iti dau 10.000 euro pe masina ta !!! daca nu...facem un filmulet [contine ce vreau eu :lol:] cu tine si il punem pe youtube ??? stau aproape de tine !!!

te bagi ?

ma bag la orice vrei tu...... :)

apropo, nu vreau sa o vind dar in cazul in care auzi ceva , vrea sa o schimb cu benzinar, coupe, 323, 325

Prietene nu te supara da nu asa se calculeaza consumul.

In primul rand nu alimentezi de doua ori si nu iei ca reper locul unde se afla acul pe indicatorul de carburant.

Uite cum se calculeaza:

1. Faci o alimentare pana sus de tot (gura rezervorului).

2. Resetezi kilometrajul.

3. Mergi pana se aprinde becul galben de langa indicatorul de carburant apoi alimentezi din nou (poti alimenta si mai devreme da sa ai vreo 800 - 900 km parcursi).

4. Alimentezi din nou pana la gura rezervorului... si abia acum faci calculul.

5. Te uiti cati km ai mers (in bord), te uiti cati litri ai pus in rezervor (citesti pe bonul de carburant) si aplici regula "de 3 simpla". (Nu te intereseaza unde a fost sau unde e acul indicator de carburant si mai ales nu alimentezi a doua oara si apoi calculezi).

Urmeaza pasii astia si spune-ne ce rezultat a iesit. Vei fi surprins de rezultat!

si eu am avut consumul 4,6% asta pe 110 km Buzau - Bucuresti cu alimentare plin la plecare din Buzau si plin la sosire in Bucuresti, E46 320d din 1999, mers lejer si constant cam cu 90 la ora in afara, 50 prin localitati, fara accelerari bruste (n-am condus eu, ca nu pot sa conduc asa decat daca e masina stricata)

si am avut consumul 9% pe acelasi traseu masurat la fel, cu aceeasi masina, cu mine la volan, mers blana noaptea, viteza maxima 190, frane si iar blana cand era cazul etc

la a doua masuratoare chiar am alimentat dublu fata de prima. deci este posibil consumul asta, a zis cum a mers: "pe o autostrada, la 130 , m-am oprit doar de 2 ori, 60% dreapta" fara urcari, fara curbe.. poate era in coborare drumul pe multe portiuni.. este posibil !

Edited by Piovra

Eu nu stiu ce sa mai zic de consumul meu... cum am spus bara la bara imi ia 25 , in forja noaptea 15 iar de la bucuresti la ploiesti si retur (120 de km ) 7 litri mergand constant cu 90 in treapta 5...

E ciudat zic eu... Cand am ajuns in Bucuresti am mers prin oras 20 de km in forja si mi-a luat 7 litri :)

Deci ce dracu' de consum e asta ?

Nici nu mai stau sa ma gandesc ce fel de consum e, de ce, de cand si pt ce... Asta e , cu asta defilez.

Edited by the_rifle