Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

apropo de consumuri, ma stric de ras cand le zic la prietenii cu golf sau clio dci ca fiesta ia 10-11 in oras si iei fac niste ochi maaaaaari de tot. dar masina e facuta sa mearga, nu sa stai cu ochii pe ind de benzina. m-am plictisit odata si am calculat ca, in 35mii km, la un consum mediu de 7, si un pret al benzinei de 3.6lei, am bagat benzina de aproape 90mil in fiesta. daca stai sa faci calcule de astea bolnave, mai bine le dam foc la masini si mergem pe jos sau cu trenu ca e ecologic, nu?

exact asta patesc si eu. le zic " consuma cam 11-12 in oras .... - CUM MA ? b4-u meu ia 5 in oras ". auziiiiiiiii <_<)))

Nu-mi vine sa cred ce consumuri vad pe aici. Eu cu 320D meu in oras nu pot scoate sub 9. E masina mea defecta sau? <_<

Probabil BC'ul tau nu este stricat ! Probabil ca nu iti place sa aberezi fara sa gandesti. Probabil ca esti constient ca un motor de 2000 cu 150CP si 1500kg nu poate sa consume cat o masina mult mai noua cu motor de 1000cmc, 80CP si 800kg.

Nu-mi vine sa cred ce consumuri vad pe aici. Eu cu 320D meu in oras nu pot scoate sub 9. E masina mea defecta sau? <_<

Conteaza foarte mult si cat de lungi sunt drumurile pe care le faci in oras. Masina consuma mult cand pana ajunge motorul in parametrii (90 grade).

Daca ai un traseu de 2-3 km e normal sa ai 10-11 s.a.m.d; Eu am 15km pana la servici; Un dus-intors ar fi 30km la mine. Pe fundeni am un singur semnafor la 4km de exemplu.

Da, ai dreptate, depinde si asta, pana se incalzeste motorul, consuma putin mai mult. Dar totusi de la 5-6 cat vad pe aici pana la 9-11 cat scot eu in oras cam e ceva... La drum lung, daca ai papuci usori, si ai rabdare sa mergi constant, intradevar poti scoate un consum si o autonomie super raportat la performante,greutate.

Revin cu precizari : 10 % si oras si afara........mers sportiv (4000-5000 rpm ).......Am scos si 16.5 % afara mers super sportiv ( 6000-6500 ture )...Drum Fagaras - Brasov si retur cu vreo 10 km interior Brasov....aprox 140 km...23l benzina .Adevarul e ca m-am luat cu un Q7 si un A6 la intors.....Ma faceau dar am avut portiuni si cu 200 km/h.....nu orice sofer se incumeta , indiferent de masina...

consum mediu 4,5l la suta

Sau minti, sau iti place sa fii mintit(a).

S-a referit la consumul extraurban, cu un 320cd 6 trepte scoti si 3,5% daca mergi constant cu 90-100km/h ~ 2000 t

5% 120 km/h ~

6% 150 km/h ~

7 % 180-190 km/h ~

Sunt foarte multi care nu accepta acest consum de la un bmw dar daca mergi la consum un turbo diesel de 150cp si 1400Kg consuma 3,5- 7% Extraurban si 6,5 - 12 % urban .

P.S. De ce crezi ca majoritatea aleg motorul de 1.9 vag sau 2.0 bmw / diesel ? are cel mai bun raport performante / consum

Edited by edy1092

Eu nu cred asa ceva. Nu sunt nebun sa cred ca un motor de 136cp are consumul ala.

Daca si tu incepi sa imi zici ca exista consum mediu de 4.5 in conditiile date, eu nu mai intru pe forumul asta pentru ca nu vreau sa achiesez la niste opinii paralele cu realitatea. Punct!

Eu nu cred asa ceva. Nu sunt nebun sa cred ca un motor de 136cp are consumul ala.

Daca si tu incepi sa imi zici ca exista consum mediu de 4.5 in conditiile date, eu nu mai intru pe forumul asta pentru ca nu vreau sa achiesez la niste opinii paralele cu realitatea. Punct!

Trebuie sa crezi deoarece asa este nu ma bag in seama cu afirmatii nefondate, fosta masina a fost un VAG de 1350 kg si 150 cp dar 6 trepte ....TDI .

Am avut suficient timp 5 ani sa fac o comparatie de consum pt acest motor Diesel

Motorul de 136 cp de pe bmw are 5 trepte, trage ceva mai greu de caroseria de 1400kg sigur nu scoate 3,5 dar 4,5 sigur scoate EXTRAURBAN .....

Edited by edy1092

S-a referit la consumul extraurban, cu un 320cd 6 trepte scoti si 3,5% daca mergi constant cu 90-100km/h ~ 2000 t

7 % 180-190 km/h ~

Sunt foarte multi caree nu accepta acest consum de la un bmw dar daca mergi la consum un turbo diesel de 150cp si 1400Kg consuma 3,5- 7% Extraurban si 6,5 - 12 % urban .

la viteza asta, consumul e undeva la 9-10% ... si am motorul 2.0d de 116cp ... deci nu stiu ce sa zic ... multi dau valoarea asta deloc realista, deoarece da bine la o eventuala revanzare...

Daca schimbi in 3500 ture in treapta 1,2,3,4,5 nu ai cum sa scoti niciodata consum de 4-5 % ,

daca o tii constant in 2000 ture in treapta 5 pe autostrada vei avea consum de 5% ..........nu cred ca vei avea suficienta rabdare sa mergi cu 90-100Km/h

daca iti consuma 9-10 % in conditiile date de mine clar ai o problema la masina ...dar singura problema pe care o banuiesc eu este piciorul PREA GREU <_<

p.s. LA viteza de 180-190 km/h tu ai 116 cp ...logic sa-ti consume mai mult

Edited by edy1092

Tu stii ce inseamna consum mediu sau ce incerci sa faci?

Eu stiu ce insemna Consum Urban, Extraurban Si Combinat

Imi spun doar punctul de vedere si nici nu vreau sa-mi vand masina, sunt o gramada posesori de 320cd 6 trepte pe forumul asta, daca vor avea suficienta rabdare sa mearga cu 100km/h ---100km or sa posteze acelasi lucru ca si mine

Edited by edy1092

Userul asta: amaBMW a facut o afirmatie- ca are consum mediu de 4.5. Daca eu inca sunt sanatos, inteleg ca e vorba de un consum pemtru o distanta compusa din kilometri parcursi in egala masura in localitate si in afara localitatii.

Eu asa ceva nu cred si mi se pare ca suna obscen sa vina unu' pe un forum unde lumea se mai si pricepe sa spuna asta.

Ce faci tu acum e sa te contrazici cu mine pe afirmatia altuia pe care o interpretezi cum vrei tu.

Userul asta: amaBMW a facut o afirmatie interpretata gresit sau scrisa gresit ....a vrut sa scrie extraurban ca doar asa poate obtine consumul de 4,5 ca mixt e nevoit sa ajunga in oras adica sa opreasca la semafoare si sa schimbe in treptele 1,2,3 de aici si consumul mai mare ....

5% 120 km/h ~

6% 150 km/h ~

7 % 180-190 km/h ~

Sunt foarte multi care nu accepta acest consum de la un bmw dar daca mergi la consum un turbo diesel de 150cp si 1400Kg consuma 3,5- 7% Extraurban si 6,5 - 12 % urban .

P.S. De ce crezi ca majoritatea aleg motorul de 1.9 vag sau 2.0 bmw / diesel ? are cel mai bun raport performante / consum

Si acum vine intrebarea...ce performante ai daca schimbi la 2000? pentru ca de la 2000turatii motorul abia incepe sa rage si tu ii tai respiratia schimband treapta. E treaba voastra cum va purtati cu masinile voastre. Apropo ai spus ceva de raport performante/consum...dar de performante/costuri? Un diesel niciodata nu va fi mai bun la costuri de intretinere intr-o lupta cu un benzinar. Va mandriti cu un consum dar cand scoateti bani pentru piese nu se mai lauda nimeni. La 180-190km/h masina e deja turata...nu iti va luat 7,cum spune un coleg mai sus 10% e relevant. bafta tuturor

Edited by tiger1

5% 120 km/h ~

6% 150 km/h ~

7 % 180-190 km/h ~

Cum ai facut sa masori consumul asta ? ai facut plinul apoi ai mers 300km CONSTANT cu 95km/h la 2000rpm...da ? Apoi ai refacut plinul !!! Ai nervi tari si sansa sa mergi constant...<_<

nu stiu cat consuma masina la altii,a mea 318i cu motor de 1895 cm,118 cp,ia mixt 8%,iam facut de mai multe ori consumul la pompa pe distante lungi,botosani -arad,botosani-constanta si acum 2 ani am mers in andorra,credeam ca pt ca merg pe autostrazi si cu benzina din afara o sa consume mai putin,dar tot 8% a luat.

5% 120 km/h ~

6% 150 km/h ~

7 % 180-190 km/h ~

3,5% ??? Consumul dat de tine nu au reusit nici cei de la BMW sa-l scoata pe stand, in conditiile cele mai optime atunci cand au declarat consumul oficial extraurban.

Aha. Si tu consideri ca ala e consumul real? Ce iti arata pe BC? Daca merg pe autostrada la 150/h o scot din viteza, restez consumul pe BC, si o las sa curga si imi arata consum de 0,4, ala e consumul mediu pt masina mea? In poza ta vad consumul instant pe 0 ceea ce inseamna ca nu apasai deloc pe acceleratie, asa ca nu e prea concludenta "dovada" ta. <_<

LE: Tu mergi cu portbagajul deschis? :)

Edited by Cipry_777