Jump to content

G01 30i Misfire fara fault code

Recommended Posts

Salut,

Zilele trecute ma jucam cu Bimmerlink si urmaream valorile real time si am observat destul de multe misfire, pe toti cilindri. Stiu ca am mai verificat in trecut si era zero peste tot la Misfire detection counter, acum creste countul si la un moment dat se reseteaza singur la zero. Nu sunt erori de misfire, nici o eroare de fapt.

Am gasit pe net tot felul de comentarii, ba ca sunt normale aceste misfires ba ca ceva urmeaza sa se intample. Cei care va pricepeti, ce parere aveti?

Bujiile au fost schimbate la ~40000 km, acum masina are 56000 km, G01 30i 2020.

Aici se poate vedea logul facut cu bimmerlink. Unde apare 0 la actual gear ambalam usor pe loc, am vazut ca multe misfire asa au aparut.

Am pus un filtru pe Cylinder 1 sa arate valorile fara zero, sunt multe si cu zero peste tot.

Edited by goangaus

Pare ca la un moment dar BMW a umblat la soft astfel inca la Burile pe benzina "limita" de missfire sa fie mai ridicata=> nu ai check engine aprins. Cum ai zis si tu parerile sunt impartite, motorul tremura "vizibil"  ? 

Edited by alex230ro

Posted (edited)
1 hour ago, alex230ro said:

Pare ca la un moment dar BMW a umblat la soft astfel inca la Burile pe benzina "limita" de missfire sa fie mai ridicata=> nu ai check engine aprins. Cum ai zis si tu parerile sunt impartite, motorul tremura "vizibil"  ? 

Ce ma deranjează pe mine putin este ca din când în când la relanti in Drive se simte o vibrație destul de sesizabila in scaunul șoferului, de obicei simt cand astept la semafor. De cele mai multe ori însă nu apare aceasta vibrație, am cerut în service sa se verifice suportii motor si mi s-a spus din mai multe locuri ca sunt în regula. Nu stiu cum se verifica suportii de motor, daca se uita doar de scurgeri sau se mai pot face si alte testere.

Dacă ma uit la motor sub capota vibrează dar nu pot aprecia cat de tare sau daca este in limite normale. Oricum am văzut ca atunci când sunt probleme se misfire sunt cu sutele pe un cilindru, nu asa cateva, dar sunt surprins pentru ca am mai verificat in trecut și nu apărea nici un misfire. Ce-i drept nu știam ca acel counter se resetează singur, aveam impresia ca rămâne setat pana la oprirea motorului dar se pare ca nu, trebuie urmărit live.

Edited by goangaus

Mi am luat si eu in bimmerlink, am o nelamurire:

Low fuel pressure sensor Raw fuel pressure value- imi arata la inceput 0,002bar pe urma nici o valoare.

Voltage fuel low pressure sensor in 1ms grid-nici o valoare.

Fuel temperature sensor -nici o valoare.

Rail pressure corection-nici o valoare.

ChatGBT imi spune ca e o problema la senzorul LPFP.Ori senzorul ori cablaj intrerupt.

Ma poate ajuta cineva sa identific senzorul asta?Un cod oe eventual.

G31 530i  B170423

Edited by Lospaa