Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

Directie imprecisă e90 318d

Recommended Posts

Bună tuturor și bine v-am găsit! 

Am cumpărat de curând un e90 318d /2010 și aș vrea să îl pun la punct, cât se poate și cât îmi permit.pe lângă kitul de distribuție,observ și o problemă la direcție(cred eu)acestea ar fi problemele urgente.masina reacționează cam târziu,ciudat și imprecis în viraje, schimbări bruște de directie,in special la viraj stânga, și dreapta dar parca mai puțin.acum poate mai bine de 12-13 am avut aceeași problemă la un E36 coupe dar nu mai știu exact ce am schimbat (țin minte că am pus ceva de la shrot ,braț cu pivot?)dar sa rezolvat problema.intreb aici ptr că mecanicul la care am fost deși a condus mașina,a verificat-o,nu a observat probleme la direcție.eu sunt sigur că are o problemă,am mai avut BMW ,am și un golf 5 și direcția se simte precisă.ce părere aveți,ce ar putea să fie? 

13 minutes ago, geky said:

Bună tuturor și bine v-am găsit! 

Am cumpărat de curând un e90 318d /2010 și aș vrea să îl pun la punct, cât se poate și cât îmi permit.pe lângă kitul de distribuție,observ și o problemă la direcție(cred eu)acestea ar fi problemele urgente.masina reacționează cam târziu,ciudat și imprecis în viraje, schimbări bruște de directie,in special la viraj stânga, și dreapta dar parca mai puțin.acum poate mai bine de 12-13 am avut aceeași problemă la un E36 coupe dar nu mai știu exact ce am schimbat (țin minte că am pus ceva de la shrot ,braț cu pivot?)dar sa rezolvat problema.intreb aici ptr că mecanicul la care am fost deși a condus mașina,a verificat-o,nu a observat probleme la direcție.eu sunt sigur că are o problemă,am mai avut BMW ,am și un golf 5 și direcția se simte precisă.ce părere aveți,ce ar putea să fie? 

Trebuie să precizez faptul că mașina avea un scârțâit când viram stânga dreapta (ca o ușă de la dulap,ne unsă) am căutat pe Google aceasta problemă și am văzut că mulți aveau acest scârțâit,cineva a scris că poți introduce cu seringa/ac ulei în burduf/caseta/cap bară.acolo se și auzea scârțâit(doar când era sarcina mașinii pe roți) urcată pe elevator nu scârțâia.am băgat CC 50mll ulei de motor și nu mai scârțâie nimic, n-are niciun zgomot direcția.trebuie vaselina și schimbate burdufele,precis vaselina veche sa scurs,deși când am fost la mecanic nu sa observat scurgeri. acolo ar putea fi cauza care face direcția imprecisă ? Mecanicul bănuia ca îi caseta defectă.

》》Mergi si cu un alt E90, sa te asiguri ca nu este doar o impresie a ta, ca urmare a senzatiei diferite cu care ai ramas de pe E36.

》》Verifica geometria puntilor, in special unghiul de convergenta al rotilor fata. Daca e prea "inchis", un efect principal este exact intarzierea de a reactiona la miscarile volanului. Celalalt efect este uzura accentuata a pneurilor, pe exterior.

》》Daca masina are pneuri cu flanc relativ inalt si moale, iar in plus provin de la un producator "de buget", acestea pot fi o cauza a raspunsului intarziat al directiei.

》》Nu sunr excluse jocuri in caseta de directie, bielete de directie sau elemente de suspensie. Pentru a genera raspuns intarziat, aceste jocuri ar trebui sa fie semnificative, sa se simta in volan / la test si chiar sa genereze zgomot.

4 hours ago, FiveThreeFive said:

》》Mergi si cu un alt E90, sa te asiguri ca nu este doar o impresie a ta, ca urmare a senzatiei diferite cu care ai ramas de pe E36.

》》Verifica geometria puntilor, in special unghiul de convergenta al rotilor fata. Daca e prea "inchis", un efect principal este exact intarzierea de a reactiona la miscarile volanului. Celalalt efect este uzura accentuata a pneurilor, pe exterior.

》》Daca masina are pneuri cu flanc relativ inalt si moale, iar in plus provin de la un producator "de buget", acestea pot fi o cauza a raspunsului intarziat al directiei.

》》Nu sunr excluse jocuri in caseta de directie, bielete de directie sau elemente de suspensie. Pentru a genera raspuns intarziat, aceste jocuri ar trebui sa fie semnificative, sa se simta in volan / la test si chiar sa genereze zgomot.

Zgomot nu are,nu troncane nimic,in volan nu se simt bătăi.am condus-o pe drum cu piatră cubică, denivelări,gropi și se comportă foarte bine,având în vedere că totul pare vechi, adică nu am văzut când am ridicat-o,sa fie schimbat ceva de curând la suspensie/direcție.da cauciucurile au o uzură pe exterior,sunt de iarnă,pe 16 cu talon înalt.presiune am băgat 2.2 față 2.2 spate.

Aveam in plan sa ii fac și geometria  dar după ce schimb ce îi necesar și  vechi la direcție/suspensie.

Sanse mari sa ai nevoie de o reconditionare a casetei de directie, daca este hidraulica, pare ca ai joc in ea. Am avut simptome asemanatoare pe un E39, s-a rezolvat dupa reconditionare. Nu e ceva complicat.

Nu cred că are caseta nici o problemă,am avut presiune 2.3  pe față,are cauciucuri de iarna 205/55/16 probabil ,, China " am scăzut presiunea la 2 pe față și parcă îi altă mașina.

Nu mai bag în viața mea motorină ,, premium,super, prostii cu artificii" 

Am băgat motorină normală,,simplă" și merge motorul ff bine și silențios 

Să nu mai deschid un post nou,vreau sa vă întreb: ce tip de senzorii sunt la e90 318d  2010, TPMS sau TPM?

Am mașina în Service și nu pot verifica,nu am reținut ce valve am pe jante,fier sau cauciu.din ce am mai citit pe Google,undeva scria că din 2008 au TPMS, altundeva scria că se folosesc ambele sisteme.