Jump to content

Vand BMW E92 325i N52B25 LSD Autoblocant Quaife

luca.boieru

Recommended Posts

Vand BMW E92 325i 2006 N52B25A

PRET: 9.499 EUR Negociabil

Am masina de aproximativ 3 ani, inainte a fost a unui prieten. I-am adus multe modificari pe partea mecanica, toate cu piese de calitate si respectand procedurile din manualul BMW. Am facut si foarte multe reparatii preventive ca sa stiu ca ma pot baza pe ea la orice fel de drum.

Pana in acest moment, am investit in aceasta masina peste 16.000 EUR, fara sa includ manopera.

Schimburile de ulei au fost facute cu Liqui Moly Leichtlauf High Tech 5W40 la ~5k-10k km sau la maxim 1 an in functie de cum a fost folosita masina. Ultimul schimb Februarie 2026.

Pe partea estetica necesita putina atentie.

O vand pentru ca am cumparat un Porsche Boxster 987.2 si nu am nevoie de 2 masini de genul acesta.

Nu doresc schimburi.

Masina este inmatriculata pe Cluj, dar eu locuiesc acum in Bucuresti.

Folder de Google Drive cu peste 100 de poze din timpul modificarilor dar si cu defectiuni estetice: https://drive.google.com/drive/folders/1zbCwYQQwrn7-vpxd2aUKdTi9ali7uRtd?usp=sharing

Specificatii:

Putere: 218hp

Capacitate: 2.5 l (impozit anual ~1.000 ron, platit la zi)

An: 2006

Rulaj: 225.000 (in crestere)

ITP pana in 12/2026

Dotari:

Scaune incalzite, partial electrice

Faruri Xenon Automate

Senzori parcare spate

Cruise control

Oglinzi rabatabile electric

Bancheta rabatabila

Jante vara 18" Style 193 in stare foarte buna cu cauciucuri Goodyear Eagle F1 (225 fata, 255 spate)

Jante iarna 17" Style 304 si stare decenta cu cauciucuri fata Bridestone blizzak LM005, spate ceva Pirelli ce ar trebui schimbate curand

Reparatii preventive:

Pompa apa electrica Pierburg OEM

Termostat Mahle

DISA mica/mare OE

Actuator VANOS OE

Curea si role accesorii INA OEM

Ambreiaj Sachs

Pompa benzina si filtru de benzina Continental

Inele ABS de pe planetare care ruginesc si se freaca de senzorul ABS pana il strica

Suporti motor si transmisie Corteco

Reparat scurgeri de ulei in locurile comune (baia de ulei si racitorul de ulei)

Catalizatorul de pe bancul 2 nu era original asa ca l-am schimbat cu unul original de pe bavauto cu 900eur

Toate lichidele la zi (ulei transmisie, ulei diferential, lichid frana, lichid racire)

Becuri Xenon Osram Night Breakers

Volan retapitat

Modificari:

Diferential LSD Autoblocant Quaife cu raport schimbat (3.73) de pe automata pentru a castiga 15% cuplu si acceleratie mai rapida. (1750 eur)

Suspensie Bilstein B12 adica amortizoare B8 si arcuri Eibach

Brate fata de e92 M3 TRW OEM pentru a castiga putin camber negativ si bucse mai tari

Bari de torsiune fata/spate Whiteline

Volanta simpla de la “ccc-motorsport . de”

Schimbator 320d cu bucse noi de la Powerflex pentru a avea cursa mai scurta si schimbatorul mai rigid

Placute frana fata EBC Bluestuff aproape noi

Linii frana din otel Goodridge

Distantiere fata spate (15mm, 20mm)

Toba esapament de la catalizator de la Simons 650eur (suna doar putin mai tare ca cel de fabrica, dar mult mai bine cu note mai joase)

Ce necesita investitie:

Partea estetica (detailing si vopsirea a catorva elemente)

Butoanele de pe volanul nou nu functioneaza deoarece volanul vechi nu avea comenzi. Se poate rezolva cu o spira din dezmembrari care are si pinii pentru comenzile de volan.

IMG_0428.thumb.jpeg.248b42acdde840fc6cb228487f06a9b5.jpeg
IMG_0449.thumb.jpeg.b5bcb3ec2cd0458aa563fe37464363c6.jpeg
IMG_0464.thumb.jpeg.c7e729b13ce084792947f610b8da4a8c.jpeg
IMG_0480.thumb.jpeg.5db11c67307490711d152e8f26c35776.jpeg
IMG_3541.thumb.jpeg.949ccedb6bfda6679eba7357e3ef79aa.jpeg

Edited by luca.boieru
  • Like 2

1 hour ago, luca.boieru said:

Modificari:

Diferential LSD Autoblocant Quaife cu raport schimbat (3.73) de pe automata pentru a castiga 15% cuplu si acceleratie mai rapida. (1750 eur)

Cum se prezinta etajarea treptelor de viteza dupa aceasta modificare ? 

9 minutes ago, Dan_316i said:

Cum se prezinta etajarea treptelor de viteza dupa aceasta modificare ? 

Sta ceva mai turat pe autostrada, cam 4.000 turatii la 150kph in a 6-a. In rest, nu se simte mare diferenta inafara de acceleratie putin mai rapida.