Jump to content

accidente suferite


aurelian0408

Recommended Posts

Am carnet de un an si 2 luni.... pana acum am patit asa:

 

1) Eram cu dacia 1300 (model '74), pe ploaie... pe tunari (veneam dinspre stefan cel mare) si imi iese unu in fata din stanga... nu stiu daca venise pe straduta aia paralela sau de pe straduta serpuita din stanga (unde are interzis), cert e ca aveam prioritate... Claxonez, pun frana.... pune si ala frana (in loc sa-i dea talpa). In dreapta aveam loc de o masina si as fi franat in distanta aia, doar dacia fiind o masina de kkt a tras stanga desi eu trageam de volan in dreapta :) . L-am luat cu aripa mea fata stanga in aripa lui dreapta spate. Ala cu o astra noua n-avea decat o zgarietura si vopseaua mea si eu bara sparta si aripa indoita ca naiba. Norocu' meu e ca nu s-a prezentat la politie ca gaboru' i-ar fi dat dreptate (cica n-am respectat distanta regulamentara :lol: ).

 

2) 2 luni mai tarziu, cu clio-ul lu' tata.... mergeam cu 2 fete in masina la mall vitan. Veneam pe traian, faceam stanga si am ramas in intersectie sa ii astept pe cei de pe contrasens sa treaca. Cum se opresc aia, dau sa plec si instant in fata mea un Cee'd. Ala franeaza, eu nu-mi dau seama ce s-a intamplat.... cobor si vad ca i-am sters aluia masina.... si i-am infundat o usa. Ma uit la clio si vad ca era un pic stearsa vopseaua de pe bara si zgariat faru' (dar nu spart sau crapat).

Ce s-a intamplat? Ala cu Cee'd-ul astepta la semafor si i-a dat blana pe langa mine prin dreapta (eu fiind pe prima banda el a cam luat-o pe trecerea de pietoni). Eu n-aveam chef sa mergem la politie ca mai aveam 10 min si incepea filmu' si eram cu fetele in masina. Ala nu si nu.. ca are casco si ii maresc aia fransiza. Biiiine... Tac din gura, urc in masina... femeile imi faceau capu' calendar ca-s fraier... ca sa nu ma las, etc. Eu le zic sa aiba rabdare. Mergem la politie eu dupa asta... omu' facea numai depasiri pe prima banda, la limita... eu trebuia sa astept... punea frane bruste cand eram mai aproape. Ma rog... ajungem la politie si evident ca politistu' imi da dreptate ca ala trebuia sa ma lase sa eliberez intersectia, nu sa ma depaseasca. S-a ales si cu amenda si cu fransiza marita. Baiat destept.

 

3) Tot cu dacia, tocmai veneam de la mecanic (facusem 1Km) si eram in voluntari... mergeam pe prima banda cu 60/h. Pe a doua era unu cu un A4 mergea cu 50. Cand ajung cu botu in dreptul usii lui din spate asta trage brusc de volan in dreapta. Pun frana, trag un pic de volan, dar directia la dacie fiind excelenta o ia pe aratura... lovesc o bordura din aia inalta, trec razant pe langa un stalp si opresc cred mai mult fiindca s-a spart cauciucul si rascaia janta pe trotuar decat de la franele mele. Evident ca l-am claxonat de cand am pus frana, dar omu' nu s-a sinchisit sa opreasca... s-a dus mai departe.

 

4) Acu' 2 zile cu E34... pe niste stradute paralele cu stefan cel mare (singurul mod de a merge la serviciu fara sa innebunesc cat stau in trafic). La o intersectie de stradute din astea inghesuite.... ditamai groapa in mijlocul intersectiei. Stiam de ea si am facut stanga din scurt (fara sa ocolesc centrul imaginar, bla bla). Fix pe colt, ascuns dupa o duba era unu' cu un astra din asta nou (am eu ceva cu ei.... sau ei ceva cu mine :) ) care vroia sa dea cu spatele. Primul instinct (si ala prost) sa pun frana... si ma opresc fix in curu' aluia.. care a inceput sa dea cu spatele fix cand am pus eu frana. A doua mea greseala e ca n-am nimerit claxonu' mai repede si retardu' care nu stiu unde se uita cand dadea cu spatele intra in mine usor.. s-a oprit abia cand l-am claxonat.

Merg 10m mai in fata, trag pe dreapta si cobor din masina sa vad pagubele si sa-l injur pe ala. Pagubele.... light. Doar mi-a luat vopseaua. Dau sa-l injur pe ala.... si ia-l de unde nu-i. A fugit. :)

 

 

Deci pana acum nimic din prostia mea. Din prostie doar am cauzat situatii neplacute pt altii, dar niciun accident. Si sper nici sa nu mai am!

Edited by filon
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ieri am facut cea mai mare gafa a vietii mele....pana acum!

rezultat: jentile fata stanga dreapta sunt putin strambe. roata stanga e ovala, roata dreapta e putin ciupita buza.

 

altele (care le aveam dinainte): bielete antiroliu+capete de bara+biele directie. pe spate nu am absolut nimic.

 

ma mir cum a rezistat masina atat de bine, sincer ma asteptam sa sparg vreun scut ceva, sa rup vreo janta, sau sa rup un amortizor ceva.

 

 

ai luat in plin un refugiu si nu ai patit decat ce spui mai sus?

greu de crezut.

nu era foarte inalt. oricum am intors si ma uitam pe marginea refugiului dupa zgarieturi, dar nimic. masina a iesit din service ,am schimbat capeter bara + bielete directie si chiar nu se aude nimic la gropi.

oricum asta a fost invatatura de minte. nu sunt vitezoman si nu am depasit maxim 80 km/h si asta prin pasaje.dar atunci aveam mult mai mult + pe ploaie. bine ca nu a fost nimeni pe refugiu, daca era trageam dreapta si....ori eram in lac ori in vreun copac...

Link to comment
Share on other sites

Un singur accident prin 2003 cu Dacia 1310 in dreptul Mac-ului de la Cismigiu.

Ploaie, vant, semafor galben, eu ferm convins ca ala din fata mea trece pe galben, el n-a fost de acceasi parere si a avut si ABS. Drept urmare eu poc in el. Reparatie de vreo 28 de milioane la vremea respectiva.

 

In rest am avut multe tentative de accident atat din vina mea cat si din vina altora.

 

Mai exact chiar ieri eram sa realizez un frontal dintre E60-ul meu si o dacie 1310(evident fara faruri aprinse).

Am vrut sa intru in depasire si nu l-am vazut pe "meltean" . Slava domnului ca aveam si cauciucele de iarna de la alexandru_83 si placute de frana noi, si ESP si masina(nu caruta) si-am scapat doar cu imaginea unui posibil POC.

 

PS: oricum era vina mea ca doar eu faceam dribliguri printre masini, nu el ca n-avea faruri aprinse(desi se da si amenda pt asta) :)

Link to comment
Share on other sites

Am avut si eu parte pana acum de 3 accidente, in 3 ani de permis.

 

1) `07 Cu dacia lu` tata in drum spre casa de la mare, prin dreptul localitatii Valu lui Traian (cred)....aglomeratie bara la bara. Opresc in coloana, un Opel Corsa in spatele meu, iar din spate vine un logan tare si o face praf, ea ricosand in mine ! Mi-a spart decat bara spate si mi-a indoit cuiul de remorcat !

 

2) `07 Tot cu dacia, spre casa, mergeam pe drumul cu prioritate.In intersectie un Seat Ibiza vroia sa faca stanga.Ma vazut si ma astepta sa trec, dar cand am ajuns langa el a tras brusc de volan si a intrat in mine ! Dacia a iesit dauna totala si el avea aripa,far si parbriz sparte !

 

3) 4.06.08 Cel mai grav accident l-am avut cu un A6 pe DN1. Ma grabeam sa ajung la munca si mergeam foarte tare de la Baneasa spre Otopeni. Necazul a venit exact aproape de destinatie, vis-a-vis de aeroport la Casa Romaneasca in fata ! Rulam cu 150-160km pe banda3 si am schimbat pe banda1 cand m-am trezit cu un Renault Clio in fata ! Nu am avut timp sa-l evit si nici spatiu, de frana nici nu a fost vorba......a fost instant ! Din el am ricosat intr-un alt A6 care circula pe banda 3 ! Masina mea si Clio - dauna totala, si a6-le in care am ricasat avea jante praf si pragul !

 

De atunci nu am mai avut parte de nici un accident, fie el si minor !

post-29370-1257157152_thumb.jpg

post-29370-1257157158_thumb.jpg

post-29370-1257157164_thumb.jpg

post-29370-1257157169_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pai tu la 150-160, te-ai trezit cu Clio in fata ? Ala cu cat mergea, cu 180 ? Sau era deja in fata ta, dar nu l-ai vazut tu ? :)

 

S-a inteles gresit ! Eu mergeam pe banda 1 cu 150-160, clio era pe banda 2 si vroia sa intre in scoarul acela pentru statia de autobuz ! El era pe frana si nu avea mai mult de 40-50 km/h, dar nu s-a asigurat si a tras brusc de volan !

Link to comment
Share on other sites

Pai mai sus ai spus ca rulai pe banda 3 si ai vrut sa schimbi pe banda 1 !

 

Rulam cu 150-160km pe banda3 si am schimbat pe banda1 cand m-am trezit cu un Renault Clio in fata ! Nu am avut timp sa-l evit si nici spatiu, de frana nici nu a fost vorba......a fost instant !

 

eram deja pe banda 1 cand cel cu clio a vrut sa intre in scoar ! ai inteles acum ?

Link to comment
Share on other sites

Permis conducere de 3ani... 3 accidente toate din neatentie/prostie:

 

1. Nu aveam masina... inchiriasem un Renault Laguna pentru 3sapt cat eram acasa. Pornesc de la Sighet catre Cluj (cu intentia sa merg la striptease cu niste prieteni din Cluj uitand ca e ziua de nastere a mamei) drept urmare: nu bine ies din oras arunc o privire de aprox. 7sec in retrovizoare... masina fara sa-mi dau seama se duce spre dreapta unde era parcat un Cielo... rezultatul: Cielo destul de bine zgariat in dreptul rotii spate, iar Laguna bara fatza un pic zgariata si oglinda dreapta crepata.

 

2. Imi continui drumul spre Cluj; binenteles "rezolv" cu politia imi i-au amenda, ii dau omului niste bani sa-si faca masina pe langa asigurare... nu bine ajung in Bontida, era un accident... o fractiune de secunda nu am fost atent (mai uitasem sa vad daca sunt ceva morti; era un acident urat) si intru in fundul celui din fata cu un Peogeot 307 la 40km/h rezultatul: Renaultul nu a patit absolut nimic decat vopseaua un pic zgariata si numarul cazul; in schimb Peugeot-ul era varza in spate... a fost, si este cea mai neagra zi de sofer din experientza mea (asta probabil si pentru ca am uitat de ziua mamei)

 

3. Eram cu E63-ul, ii prezentam masina varului meu... intro intersectie din prea mult entuziasm si prostie; eu trebuia sa fac la stanga de pe un drum fara prioritate, pe drumul cu prioritate unde langa axul drumului era un golf care se uita la masina si m-a facut sa cred ca-mi da prioritate; accelerez "un pic" dar nu ma uit in partea dreapta daca vine cineva... rasplata: aripa dreapta crepata, far dreapta crepat plus bonus 3luni fara permis.

 

Asa ca neatentia si prostia costa; plus va rog, nu uitati de ziua de nastere a parintilor... se poate sa va coste mult mai mult ca pe mine... hai, drumuri bune

Edited by Rabotaiu
Link to comment
Share on other sites

Permis conducere de 3ani... 3 accidente toate din neatentie/prostie:

 

1 arunc o privire de aprox. 7sec in retrovizoare...

 

 

o privire de 7 sec in retrovizoare?!?!?!

ti-ai facut freza pt club? :)

 

eh cam asa ceva... am mai zis si o mai spun: prostia se plateste :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.