BMWClub: Test M2 LCI vs Civic Type R FK8 - BMWClub

Jump to content

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Test M2 LCI vs Civic Type R FK8

#1 User is offline   mike2005 

 • Membru
 • Group: Members
 • Posts: 241
 • Joined: 14-March 15
 • Gender:Male

Posted 28 January 2018 - 10:20

M2 LCI:
minusuri:
- arata super - alba cu M performance stickers si nari negre. Sare in ochi in culoarea asta, da un aer de 3.0 csi. Cred ca o prefer mai mult desi inainte eram setat pe albastru.
- directia(raportul pare mai scurt) in rest se simte ca directia de pe F3x.
- masinii ii place sa danseze; chiar si in viraje medii spatele incepe sa iasa in afara si n-aveam mai mult de 100; are tendinte salbatice chiar si pe Sport cu DSC on. Surprinzator ce calma devine cand treci in Comfort. F practic.
- fanele musca mai bine la inceputul franarii decat TypeR. Ok discurile sunt si putin mai mari.
- imi plac rotile alea late pe spate si cele 4 guri de evacuare
- suspensia filtreaza neasteptat de bine micile gropi din asfalt, piatra cubica, nu-i deloc incomoda. Perfect pt condus zilnic. Nu-s sigur prin Romania cu gropanele de aoclo.
- n-am simtit turbo lag
cons:
- pleaca mai bine de pe loc. Acceleratia e liniara(chiar schimband in mod manual la turatie maxima) si nu simti propulsia aia violenta ca la TypeR. Prefer TypeR aici.
- ceva mai mult ruliu decat TypeR. se simte mai ales in virajele ascutite luate din scurt.
- sunetul motorului nu m-a impresionat. Ceva mai sonor decat un Bmw de serie dar prea liniar. La TypeR cand urci in turatii devine mai dramatic se schimba tonalitatile. Treaba se schimba daca ai M performance exhaust(3k+ euro). Am pornit un M2 in showroom si suna frumos mai ales cu valva deschisa(burps,cracks).
- va plangeti de plasticele din F30? Plasticul de deasupra bordului din M2 LCI arata si mai rau (o spun eu care nu-s deloc pretentios). Am condus ocazional F20 acum 2-3 ani si plasticul arata clar mai bine. Nu inteleg ce fel de interior imbunatatit aduce LCI.

Type R FK8:
plusuri:
- arata ca un avion de vanatoare, putin radical dar imi place
- interior mai de calitate, scaune cu suport clar mai bun lateral
- de pe loc patineaza putin, nu pleaca asa de bine ca M2, e normal. Insa din mers senzatia de acceleratie in TypeR e mai brutala, simti cum ti-a ramas creierul prin spate pe undeva
- suna mai bine la turatii medii/inalte, mai dramatic
- mai putin ruliu in viraje decat M2
- daca stai in zona de boost aproape deloc turbo-lag
- mai mult grip pe viraje/schimbari de directie decat M2
- chiar si in mod R suspensia filtreaza chiar bine micile gropi. M2 filtreaza mai bine dar e usor mai moale.
minusuri:
- directia se simte in volan cam vaga comparata cu electri power steeringul Bmw; chiar si in mod R, desi se intareste, tot se simte cam deconectata de la drum
Pentru asta era un discout de 5%

Am facut o configuratie cu transmisie manuala, 8% reduce, pret final 55k.

Anul trecut am testat si un 718 Cayman. Desi a trecut ceva timp pot spune ca 718 mi-a placut fata de M2 mai mult ca senzatie de viteza, tinuta de drum sport si atmosfera in timpul condusului. Cel putin la condusul pe drumuri publice se simtea mai sportiv ca M2. M2 e mai jucaus clar. Dar ai nevoie de experienta, training si de un circuit. Mi se pare periculoasa pentru drumuri publice. Am fost atentionat de cei de la reprezentanta ca odata scapata, daca nu stii ce sa faci exact masina e compromisa. Mai ales combinatia exploziva: drumuri din Romania, juni cu sange iute si vreme rea ca sa fie totul complet. O asemenea masina o vad mai mult folosita pt circuit, wend/vreme buna. Altfel sunt sanse mari sa ramai fara ea asta intr-o situatie optimista.
0

#2 User is offline   mike2005 

 • Membru
 • Group: Members
 • Posts: 241
 • Joined: 14-March 15
 • Gender:Male

Posted 28 January 2018 - 13:48

Dupa spusele celor de la reprezentanta suspensia standard de pe M2 are reglaje si se poate cobora (asta presupune demontarea rotilor). Pentru precizie recomandau sa faci operatiunea intr-un service.

This post has been edited by mike2005: 28 January 2018 - 13:51

0

Share this topic:


Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro