Jump to content

Adrian001

Members
  • Posts

    219
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Adrian001

  1. Salut, la mine, presupun ca-mi curge pe la unul din furtunile astea (vezi mai jos). N-am schimbat nimic, fiindca ii torn cam odata, la un interval de 1.5-2 ani vreo 30-50ml de lichid pentru coloana de directie CHF 11S de la Pentosin.
  2. Deci e obligatoriu sa fac o reprogramare? A mai facut cineva reprogramare dupa ce a schimbat debitmetrul? Nu de alta, dar am luat de vorba cu cativa si m-au privit nedumeriti.
  3. Salut! E65 La mine a functionat acest telefon (http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=GM21&mospid=47771&btnr=84_0321&hg=84&fg=10) pana intr-o zi. Iar acum a murit! Nu se conecteaza (vorbesc de receptor), iar meniul "Telephone" de pe monitorul din bord functioneaza perfect! Pot primi si efectua apeluri, insa receptorul a decedat! Cine stie ce ar putea avea?
  4. Si cum resetez ecu-ul? Sau se reseteaza automat dupa o anumita distanta parcursa? (asa dupa cum am citit pe niste forum-uri engleze) unii mai scriu ca e nevoie de scos borna + de la baterie...
  5. Salut! Am un E65 730d si i-am schimbat debitmetrul cu unul nou "MAF BOSCH" dar am observat o crestere de consum. O fi nevoie de vreun soft, ma gandesc poate nu-l recunoaste, iar daca-i bag vreo resoftare de recunoastere a MAF-ului cu ajutorul unui soft poate va scadea si consumul?
  6. Se pare ca la mine e la fel. Am si eu vreo scurgere. Acum recent am facut iar plinul si a disparut! Ultimul plin l-am efectuat anul trecut.
  7. Deci dupa cum am mai scris in alt topic, de vina era releul. L-am schimbat si am rezolvat problema! Multumesc tuturor cu interventia lor!
  8. Da, ai perfecta dreptate! Am schimbat zilele trecute "Voltage regulator"-ul alternatorului si acum merge perfect. Multumesc pentru ajutor!
  9. Salutare! Am schimbat ieri carbunii, si tot asa, dimineata mi-a aratat fite, ba chiar mai mult acum si pe parcursul zilei daca e staionata mai mult de jumate de zi, cand pornesc motorul, alternatorul nu-mi alimenteaza instant bateria ci dupa vreo 3-4 minute de devieri 11V-12-13-14-15->...11-12-13-14-15V... apoi se stabileste la o valoare mai exacta (13,9V) si merge brici. Ce ar putea avea?
  10. Salut de ceva vreme alternatorul meu arata fite! Am un E65 730d din 2003 si in fiecare dimineata cand pornesc motorul, alternatorul functioneaza neregulat nu-mi incarca bateria stabil vreo cateva minute, dupa care se reguleaza si indica o valoare stabila de 14.3V (Vezi video mai jos). Cine cunoaste ce ar avea? Ar fi carbunii uzati?
  11. Cunoaste cineva unde s-ar afla acele canale de drenajde sub capota, ca eu parca as fi orb, dar nu le gasesc nici in ruptul capului...
  12. Nu cred! Ma gandesc sa fie chiar apa care se scurge de pe parbriz in colt la sofer.
  13. Salut! Detin un E65 si ori de cate ori ploua afara si masina sta parcata (mai ales cu fata la vale) imi picura in locul mentionat exact ca in poza( vezi mai jos). A mai patit cineva? Din ce cauza?
  14. Nu, inainte mergea brici, si dupa inlocuirea ei tot. Insa, de la o vreme nu mai sufla rece indeajuns pe partea stanga. Da! Mi-am adus aminte inca de un detaliu: "Prin prizele alea pe unde iese aerul rece al AC-ului se aude un sunet din cand in cand asemanator unui sarpe, cand scoate limba: "Tssssss..." (sa nu radeti de comparatia mea) asa pe vreo 10 sec., apoi pe vreo 20 sec. dispare, si iar apare, si iar dispare, permanent.
  15. Am facut ultima verificare si alimentare cu freon cand am schimbat piesa cu Nr.1 (din imaginea 1,2) anul trecut. Dar de la o seama de vreme a inceput sa nu mai sufle indeajuns racoare prin prizele de aer din partea stanga (vezi pozele 3, 4 cu "x"-rosu-sufla cald si "v"-albastru-racoare). Cele din partea dreapta mentionez ca baga racoare indeajuns si brusc cum pornesc motorul. Cele din stanga incep si ele sa se racoreasca dar dupe vreo 20 de minute, dar oricum ramane a fi mai cald aerul suflat fata de cele din dreapta. S-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme?
  16. Salutare! Am un BMW E65 730d, si am observat de ceva timp mai ales acum in sezonul estival, dupa ce sta 7-ul meu in soare cateva ore bune, apoi o pornesc sa plec la drum, observ ca pe zona stanga, a mea (a soferului) prin prizele alea de aer nu sufla aer rece ci unul cald, pe cand cele din zona dreapta a salonului sufla aer rece deodata. Se observa mai ales la prizele alea doua de pe consola din fata de sub monitorul masinii. Si simt ca salonul se raceste mai greu ca pe timpuri, iar dupa ce se raceste in salonul aerul, incetinesc turatiile si devine o clima suportabila in salonul dar oricum se simte diferenta dintre aerul suflat prin priza dreapta fata de cea din stanga. Ce ar putea fi? Stie cineva?
  17. Cum verific fulia daca mai functioneaza? Tin sa mentionez ca alternatorul functioneaza perfect pe tot parcursul zilei, cum ajung seara si o pun in garaj, a doua zi dimineata nu mai alimenteaza. Iar dupa vreo doua mici socuri asupra alternatorului cu un baston de lemn, cand pornesc motorul, imi arata deja 12.7,13.5,14.8V, apoi iar 11,7, 12,5... (diferite valori) timp de vreo 10 secunde dupa care se opreste la o valoare mai constanta 14,7-14,8V. Si deja toata ziua alternatorul functioneaza. PS: Azi si ieri s-a pornit fara interventia "socurilor mele", desi lucreaza vreo 10-15 sec. cu turatii variabile 700 - 800, scad si cresc turatiile, nesemnificativ dar le simt (ceea ce inainte nu aveam), apoi revine constant pe 750... si deja si alternatorul isi ia valoarea constanta de 14.8V.
  18. Salutare! Conduc un E65 730d. De la o vreme, alternatorul nu-mi mai alimenteaza bateria. Cunoaste cineva cum o dau jos? Presupun ca carbunii trebuiesc schimbati. Cat de deficil e sa dai alternatorul jos, sfaturi...? A mai schimbat cineva carbunii? Ce tip de carbuni as avea nevoie?
  19. Asa deci, am revenit... Am depistat acum o saptamana ca alternator-ul nu-mi incarca bateria. In meniul ascuns la System voltage... cand pornesc motorul imi scrie o valoare de 11340 mV (adica 11,3V) pe cand normal e nevoie de 14.6V adica sa-mi incarce bateria. Dupa vreo cateva lovituri mici (socuri) cu un baston rigid asupra alternatorului, cand pornesc motorul din nou, el deja porneste, eventual apare valoarea de 14680 mV. Merg pe tot parcursul zilei, fara nici o problema atat timp cat motorul este cald, cum ajung seara si o las pe noapte, a doua zi dimineata cand o pornesc aceeasi problema. Oare ce sa fie? Presupun ca carbunii ar fi uzati. Cine cunoaste: exista posibilitate de ai schimba si ce tip de carbuni as avea nevoie? cum dau jos alternatorul?
  20. Salut! De cand am procurat E65-ul am observat ca oglinda de la sofer e mai deschisa la culoare decat cea din dreapta (pasager), ultima fiind de o nuanta cafenie. Iar in ultima vreme, am observat ca oglinda din dreapta (pasager) de nuanta cafenie, a inceput sa-i apara niste bule, asemanator celor de aer. Iar cand apasa pe ea, parca se imprastie bulele alea. O fi vreun lichid in interiorul oglinzii? La ce ajuta el? O fi avand oare legatura cu sistemul de incalzire a oglinzii? Cum fac sa dispara bulele alea? Stie cineva?
  21. Posesor BMW E65 730d. As avea o intrebare: Cine cunoaste din ce cauza nu mi se aprinde martorul spirala pe timp de iarna cand pornesc motorul la rece? Nu mi se pare normal odata ce am gasit acest video (vezi mai jos). Si cum as putea sa fac sa functioneze?
  22. Salutare! Ieri am avut parte de un ghinion, a cedat bateria, chiar in mijlocul unui ambuteiaj. Cu vreo 5 minute inainte de a mi se orpi motorul, m-a avertizat martorul de eroare, galben, la bord precum ca "Parking brake failure", nu i-am dat mare importanta fiindca cum a aparut asa si a disparut. Iar peste cateva minute, brusc mi s-a oprit motorul definitiv, din mers. Am insistat sa-l repornesc, nimic, mi se aprindeau diversi martori, se auzea CD-changerul... pornindu-se, oprindu-se, schimband discurile... diferite sunete stranii prin alte locatii. Am chemat un amic cu un Sprinter, care avea o baterie de 100Ah, l-am pornit, am adus 7-ul acasa. Ok, acum stau si ma gandesc: "Si oare de ce nu am primit inainte de a porni dimineata din garaj, un mesaj precum ca "Battery Low" sau ceva de genul asta, ca e doar un 7-ar. Ok, bine ca mi s-a intamplat asta in orasul meu natal, si ce ma faceam la sute sau mii de km departare de casa, noaptea, pe timp de iarna? Mi se pare ca aici au cam dat-o in bara inginerii nemti. Oare nu puteau prevedea acest lucru. (Si inca o intrebare, putin off-topic: De ce nu mi se aprinde spirala aia la bujiile incandescente pe timp de iarna? Pai bine, astept si eu cateva sec. dupa care pornesc, de parca as fi cu ochii legati. Temperatura motorului nu este afisata in bord...si asta la fel nu-mi pare serios... eii, ar mai fi cate ceva de reprosat dar sa revenim la subiectul topicului) La mine bateria e una OEM BMW 12V 90Ah, cica ar fi din 2009 sept. desi pe una din borne e gravat 46.08 (ceea ce as crede ca e de prin decembrie 2008). Intrebarea: O fi oare 4 ani un termen destul de rezonabil incat sa cedeze o baterie OEM? (Am avut un Mercedes E200 anul prod. dec.1995, iar exact in decembrie 2005 a cedat bateria, cand am scos-o am ramas uimit, avea baterie OEM din acelasi an ca si masina, adica avea 10 ani). Sau sa inteleg ca acum politica vanzarilor de consumabile numai e la fel ca acum 20 de ani? La voi cat a durat o baterie? Mai mult, mai putin?
  23. Salut! A trecut ceva timp de cand n-am mai deschis portiera din spate, a soferului. Azi am observat ca imi este blocata. Inchiderea centralizata se aude, tumburucul sare in sus-jos, la prima vedere pare a fi o usa functionala, dar cand trag de maner nu se deschide, nici din interior, nici din exterior. A mai patit cineva asa ceva? Tin sa mentionez: E65 cu soft-close. La urma urmei nici nu pot da jos panelul usii sa arunc o privire ce are. Un sfat, o idee?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.