Jump to content

dani3lll

Members
  • Posts

    153
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dani3lll

  1. Salutare,

    Am o nelamurire: Am tot citit cum ca amortizoarele e46 ar curge cand sunt uzate.. nu toate amortizoarele sunt pe gaz la e46? Daca da, atunci ce curge?

     

    Si o intrebare pentru cei care au trecut de la suspensie sport din fabrica la combinatia eibach pro kit + bilstein b4 m-tech: E mai moale sau mai dura suspensia dupa schimb ?

     

    curge ulei..orice amortizor pe gas...are si ulei in el.

    • Like 1
  2. Eu am pus motul in motor cica este foarte bun, cica doar pentru ca dupa ce se incingea ascutitoarea se auzea foarte rau cand schimbam treptele....am trecut inapoi pe shell, liniste...

     

    Am spus sa pun macar odata sa vad cum este, nu se compara cu shell parerea mea

     

    Ai incredere in shell, eu folosesc de ani de zile, ma amuza acum cand toti castrolistii se enerveaza

    Esti singurul care il aud ca nu e bun motul...

    • Like 1
    • Downvote 1
  3. Pentru mine e ;) (si apropo acum costa aproape la fel) Repet, fiecare alege ce doreste.

    Pai aici nu era vb de masina ta, aici era vb de masina userului in cauza.

    Cand vi si sustii un brand/firma, spui motivele, nu doar ca h&r coboara spatele 3 iar eibach coboara 2cm din 3cm cat trebuie...

    unde este la fel ca pret ??

  4. Mie nu-mi place drop-ul si feelingul de la eibach asa de mult, adica il prefer pe cel de la concurenta, dar asta e parerea mea ;)

    Asta nu este o explicatie pentru care sa platesti peste 50 euro in plus la.un set de arcuri, in conditiile in care vrei look si nu racing la o masina de 2 tone, limuzina.

  5. Eu raman la ideea mea ca H&R sunt mai ok, plus ca nici unul din prietenii care a ales H&R dupa ce s-au plimbat cu masina mea nu au nici o plangere.

     

    Acum alege fiecare ce vrea dar il rog pe colegul Unknovvn sa se plimbe cu o masina care are H&R Sport inainte de a alege, daca are ocazia, sa nu-i para rau dupa.

    De ce ti-ar parea rau daca alegi eibach si nu h&r ? :))

  6. De ce majoritatea lumii de pe acest forum fuge de H&R (fara macar sa fi probat o masina cu aceste arcuri), nu pot sa inteleg....Pe forumurile de afara daca te uiti, majoritatea au H&R. Stiu ei ceva :rolleyes:

     

    Personal (plus inca cativa colegi) am H&R pe masina. Nu trebuie sa schimbi amortizoarele daca mergi pe H&R, merg foarte bine cu cele stock. Diferenta dintre H&R si Eibach e ca H&R chiar coboara cat scrie in specificatii si au tinuta de drum mai buna mai ales pe atac in viraje :thumbsup:

    Aia de "afara" nu sunt prosti dar au drumuri iar eibach in afara de faptul ca nu coboara spatele din prima cat specifica ei, sunt ideale pentru romania si pentru amortizor stock ;)

  7. Salut.

    Am un E90 din 2007, l-am cumparat acum jumatate de an si a venit cu suspensie sport reglabila Bisltein B16 cred. Dupa un o calatorie recenta pe minunatele noastre drumuri si o groapa mai urata, am o problema la amortizorul fata stanga.

    Am fost la un service si mi-au confirmat asta.

    Optiunile ar fi sa inlocuiesc amortizorul respectiv sau sa le inlocuiesc toate si sa trec inapoi la suspensia stock, chiar nu mi se pare ca suspensia sport e pentru drumurile noastre si de asta as prefera a 2-a optiune.

    Tipul de la service mi-a dat un pret de 4500 RON pentru inlocuirea completa, acuma as vrea sa va intreb cum vi se pare. Mie, dupa ce am cautat putin pe net, si am vazut amortizoare Sachs la ~400 RON mi se pare cam mult 4500. Stiu ca pe langa amortizoare mai e nevoie de alte piese (arcuri, brate probabil), nu stiu exact de care alte piese si nu stiu daca e un pret normal acesta.

    Daca si-a mai inlocuit cineva toata suspensia as fi interesat de toate piesele de care e nevoie pentru aceasta operatie si de un pret care vi s-ar parea normal.

     

    Mersi.

     

    un singur amortizor nu poti inlocui la reglabila b16pss, ori o iei completa, ori renunti la ea...

    pretul de 4500 lei nu este mult, in functie de producatorul pe care cel de la service l-a ales doar ca exista multe variante f bune undeva pana in 2000 lei...daca este vorba doar de amortizor-arc-flanse-protectii

  8. Cu Prokit merg amortizoarele dar nu o sa ai drop de 30/30 garantat, de aceea ziceam de H&R.

     

    o sa aiba drop de 30 fata si 20-25 spatee iar cu timpul se lasa usa usor si spatele...

  9. Apropos, ca tot vorbeam de suspensie si elemente de pe acolo mi s-a parut foarte bun acest review http://www.e90post.c...ad.php?t=379775

     

    Ma bate gandul si pe mine sa fac chestia asta cand schimb amortizoarele ptr ca daca tot trebuie sa ridic masina pe rampa si sa schimb niste chestii macar sa imi fac damblaua de tot... desigur, ramane de vazut daca pe xdrive merg puse elementele in cauza de pe M3 si cum afecteaza asta masina... mai am de studiat :)

     

    si uite ca nu prea merge cristi...:D

  10. Nu ne certam deloc, fiecare isi prezinta opinia. Eu am spus cum percep eu masina cu setup-ul actual. ;) Pana acum ai si parerea mea si a colegului daniel.

     

    Vezi ca nu poti pune arcuri Eibach 45/30 pe amortizoare stock, au drop prea mare si in cateva saptamani/luni faci praf amortizoarele.

     

    PS: Vezi ca nu apare poza.

     

     

     

    @Daniel

     

    Imi rog moartea doar daca merg cu viteza, daca merg incet e ok. Eu sunt multumit. :thumbsup:

     

    mie personal imi place h&r doar ca ti-am zis, pentru mine cu ele confort nu mai exista, este doar parerea mea...

     

    eu credeam ca amortizoarele mtech2 nu sunt tocmai stoc, adica oricum sunt mai scurte decate cele de pe suspesia comfort, care e si mult mai inalta....

     

     

    Este vorba de 320d Facelift. Iti trimit si seria pe pm daca e nevoie

     

    mergi pe 30/30 de la eibach sau pe 35/20 de la h&r

     

    45/30 de la eibach, adica sportline sunt prea joase pentru fata..nu stiu cat de bine le suporta amortizoarele la anumite denivelari...

     

    masina va ma cobora un pic atat fata cat si spatele..

  11. Voi va certati, eu imi ard creieru sa caut si eu o parere.

     

    Am gasit ceva info pe bmwsindicat. Deci 45/30 ar fi ok eibach, ca look ma refer.

     

    Acu din nou, aceeasi intrebare> O fi mai dura decat cu arcurile mtech2? Mtech2 e f. dura si la viteze gen relantiu prin gropi mici si ma dispera.

     

    dani3lll astept parerea ta, si un pret pt eibach 45/30 daca merg cu sachs mtech2(originale ale ei)

     

    am pus si o poza cu eibach 45/30 si amortizoare mtech2(cel putin asa zice neamtu)

    ms

     

    nu, noi nu ne certam, discutam, afla si altii ce si cum si tot asa :))..sunt doar niste discutii

     

    te-am intrebat despre ce masina este vorba cu cateva posturi mai in spate..:)

  12. PS: Daca e sa merg pe drum cu piatra cubica sau drum de tara cu viteza, imi rog moartea. Acolo chiar e rau, sigur nu fac piatra la rinichi :) Daca le iau incet, e ok.

     

    atunci ceea ce spui tu aici pentru mine inseamna DUR

     

    eu daca merg pe acest drum de care zici tu un masina mea cu Bilstein B12 Sportline 45/30 nu imi rog moartea si masina nu a pierdut din acel mic confort cat a mai ramas ...si iti voi atasa si o poza sa vezi cum arata tija unu amortizor b8 de la bilstein care mai ofera si ceva din acest confort de care vorbesc..:)

     

     

     

    de aici spun eu ca h&r este mai dur si face parte din gama sport fata de eibach...:)

     

     

    post-37077-0-50206000-1422137319_thumb.jpg

  13. ba da, ai zis putin mai sus: [oricum, nu conteaza doar asa ca idee :) ]

     

     

     

    Eu le folosesc cu amortizoare Bilstein B4 M Tech, jante pe 17" si bucse poliuretanice si pot confirma si cei care au mai fost cu mine in masina ca nu e mult mai rigida, e chiar ok doar ca sta mult mai bine pe curbe / franare.

     

    PS: Totusi, daca initiatorul topicului nu vrea efectul acela de bot putin mai lasat decat spatele, ii recomand Eibach pt ca H&R au acel rake efect. Mie personal imi place iar modul in care se simte masina acum mi se pare superb fata de Eibach dar fiecare are preferintele lui. :thumbsup:

     

    inseamna ca tu nu ai mers niciodata cu suspensie standard daca a ta, cu h&r+mtech+bucsi poliuretanice nu e dura...ca sa poti face comparatie intre ele..esti obisnuit cu gama sport ca altfel..nu vad unde e confortul..:)

     

     

    SAU: fiecare intelege ce vrea prin dur/sport/s.a.m.d

  14. dani3lll

     

    In concluzie pentru mine. Fac vreo treaba daca iau alte arcuri? Explica-mi si mie babeste ca nu stiu cu ele.

     

    Deci daca iau alte arcuri masina va fi chiar mai rigida decat cu arcurile originale mtech2? Va mai cobora garda la sol/sau ramane la fel? Va cobora mai mult de fata/bot? Ca eu prin 55/30 pricep ca 55 e fata si 30 e spatele. Nu stiu cu ele ce sa fac ... :hyper:

    Cred ca mtech2 e 30-35 15 asa am gasit aici: http://www.bmwclub.r...e-m-tech-2-oem/

     

    in primul rand pentru ce masina le vrei? ce tip de caroserie ?

    ce motor ?

  15. Eu iti zic 100% ca nu e H&R 35/20 cu mult mai dur decat Eibach Pro Kit, la viteze mici e insesizabil iar la viteze mari e mai stabil si 35/20 nu afecteaza cu nimic amortizoarele stock. Am pe masina, nu vorbesc din auzite.

     

    55/35 e alta poveste, acelea categoric necesita amortizoare sport facute pt arcuri care coboara garda la sol si sunt mai dure.

     

    nu am zis ca este cu mult mai dura dar am zis ca este din gama sport h&r

     

    eibach si h&r sunt 2 lucruri total diferite, eibach a ramas si cu ceva confort, h&r a mers deja pe ceva dur, tu nu simti fiindca ai ales un set cu 35/20 ceea ce este destul de ok si cred ca le ai pe amortizoare standard, insa daca le avea pe unele m-tech2 nu cred ca mai spuneai asta niciodata...

    masina ta este mai stabila decat a altui coleg cu eibach 30/30 fiindca modul cum lucreaza arcurile sunt total diferite, eibach la curbe se inclina destul de mult iar arcurile au spirele departate intre ele ca unele standard, h&r sta pe curba mult mai bine iar daca aveai unele 55/35 vedeai cum primele 2-3 spire stau lipite intre ele iar celelalte lucreaza...poate ca si la 35/20 este cat de cat la fel dar 55/35 am vazut exact cum lucreaza iar masina e trunchi.

     

    baiatul care cerea info mai sus merge pe niste m-tech2 iar daca va pune un h&r le va simti pana in gat, sa nu mai luam in calcul daca mai are si ceva roti pe 18-19 cu garda mica s.a.m.d...

  16. Vad ca tu ai eibach si H.R

    Sa iti spun ce vreau eu defapt ca sa iti faci o idee sau macar sa imi spui daca exista ce vreau eu.

    Eu am suspensia de fabrica Mtech2 cu amortizoare noi Sachs exact ce au fost pe ea de fabrica.(arcurile tot originale) Crezi ca daca pun niste arcuri progresive nu va mai fi asa rigida? Oricum ideea e ca nu vreau sa fie mai aplecata de fata, vreau sa fie egala cum sta si acum, chiar daca e mai jos nu ma deranjeaza, dar nu ridicata de spate/aplecata de fata.Stima

     

    eibach va cobora o idee fata de ce ai acum pe masina, ca si confort nu vei pierde prea mult, h&r e mult mai dur fata de eibach..

     

    Si H&R Sport 35/20 mm cum am eu ;)

     

    poti monta si h&r 55/35, ca si montaj, nu e problema, ca si duritate atat ale tale cat si cele 55/35 sunt mult mai dure decat un eibach..intra in gama sport

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.