Jump to content

gazoby

Members
  • Posts

    200
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by gazoby

  1. Salut,

     

    La F10, fara sirocou, nu functioneaza caldura, cat masina este oprita, asa cum functioneaza la seria 3, E90?

    La e 90 aveam butonul REST, buton care incalzea inca 10 - 20 minute habitaculu, cu motorul oprit. Am observat ca si la F10 poti porni ventilatia si chiar apare un semn de caldura in dreptul gradelor, dar nu incalzeste. Nu are functia asta, sau imi este stricata pompa auxiliara?

  2. Salutare colegi! Am un x6 3.0D din 2009, și ieri mergând pe strada mi-a aparut o eroare la DSC, driving stability, driving performance control failed. Limited driving stability When accelerating or cornering. Drive moderately, care a stat aprinsa pret de 10 secunde dupĂŁ care s-a stins. AstĂŁzi a aparut din nou, la fel pret de 10-15 secunde. Aveți vreo idee ce ar putea fi? Mulțumesc

     

     

    Poate fi si spira de la volan, cea care citeste pozitia volanului. In unele cazuri se poate recalibra.

  3. Salut,

     

    Am un bmw seria 3, e90 din 2006 si nu imi merge sa folosesc modul auxiliar( nu imi citeste telefonul) si nu stiu daca este de la mufa sau de la altceva si mai am o problema la radio-in bucuresti imi prinde orice radio insa in alte localitati nu. A mai avut cineva problema asta?

     

     

    Mufa AUX nu este activata, cel mai probabil. Asa a fost si la mine. Eu aveam radio-cd business si cand apasam MODE nu imi aparea si optiunea AUX. Trebuie sa mergi la cineva sa-ti activeze aceasta functie.

  4. Tu la Bimmer ai schimbat? Din ce inteleg din post-ul tau, nici la tine nu s-au schimbat pinionul si lantul de la pompa de ulei, nu?

     

     

    Nu, nu am schimbat la bimmer pentru ca: 1) am schimbat supape la simeringuri si nu am fost multumit ca imi curgea ulei din motor pe la toate garniturile originale, schimbate de ei. 2) Pretul afisat in reclama nu a fost acelasi cu cel de la telefon, la telefon mi-au zis ca schimba doar cateva piese in banii aia. Si atunci am schimbat in alta parte cu un pret mai mic. Parca 5.000 Lei cu tot cu schimb ulei motor + filtre + schimb ulei cutie viteze + baie.

     

    Si nu, nu am schimbat lantul de la ulei. De pinion nu stiu sa-ti spun sigur.

  5. Daca nu vreti sa schimbati distributia din ideea ca poate o schimbati degeaba, puteti plati 200 Lei la un service, scoateti capacul de sus si vedeti unul din lanturi (cel care de obicei se uzeaza primul).

    Masina mea, un F10 din 2011 cu 170.000 Km, nu facea niciun zgomot, cand am scos capacul, lantul se putea misca cu mana cam jumatate de cm, astfel am decis ca trebuie schimbata distributia, ca poate sari in orice moment.

    Desigur, puteti avea ghinionul ca cel de sus sa fie fix si lantul de jos sa fie mai slab.

  6. Salutare. Am o problema asemanatoare la un motor M47 320 diesel. Am cumparat masina din Austria si sunt foarte multumit de ea. Are in schimb o singura meteahna! Miros de te darama noxele! Eu nu i-am facut nimic de genul Dpf off! La ce sa ma astept? Trebuie sa schimb Dpf? E motorina Petrom si Mol mai proasta?Ce imi recomandati? Multumesc anticipat!

     

     

    La doua masini, marci diferite am avut aceeasi problema, miros de gaze in interior. La ambele rezolvarea a fost scoaterea si curatarea injectoarelor calaminate.

  7. Distronic este sistemul de la Mercedes, ca idee. Nu pricep cum de-l folosim in contextul BMW.

     

     

    Si cam cu ce ajuta comentul tau in speta asta? Daca vrei sa pari interesant poti sa ajuti cu un sfat. Cuvantul Distronic este un termen mai comun decat ACC, asta e motivul pentru care-l folosim. Din acelasi motiv folosim: mergem la XEROX si nu mergem la Cannon sau Kyocera. :thumbsup:

    • Like 2
    • Downvote 2
  8. Ai avut ceva accident? Eu o singura data am primit o avertizare, iarna trecuta. Zicea ca s-a murdarit prea mult si-i posibil sa nu mai fie la fel de precis. Stiu ca-i pretentios rau, inclusiv atunci cand se da jos ori se inlocuieste acel radar din bumper, trebuie recalibrat cu un sistem special cu oglinzi, toata treaba putand a se efectua doar in reprezentante. Trebuie sa-i faci o diagnoza intr-o prima faza. Poate nu este radarul totusi. La spalatorie, sa incerci sa eviti cat de mult sa insisti cu jetul pe el.

     

     

    Merci! Intre timp am fost la doua service-uri. Inteleg ca da eroare ca s-a decalibrat. Accident cred ca e mult spus, tocmai ce m-am intors din Lefkada si masina a fost destul de fortata pe drumurile alora si a fost atins pragul intr-o bordura mai inalta, dupa asta masina a mai mers 600 km pana sa-mi dea eroarea. Inteleg ca aceasta calibrare se face doar la Bavaria pe un stand special, cumva asemenator cu cel de geometrie roti.

    Cu murdaria am primit si eu de doua ori, atunci cand ploua foarte tare.

  9. Buna seara. Am un BMW 320 E90 din 2007, am o problema si cred ca postez unde trebuie despre aceasta problema care a aparut. Mergand pe autostrada au aparut 2 simboluri in bord ( (!) de culoare galbena si cel de la controlul tractiunii), insa acele 2 simboluri apar, dar dupa ceva timp dispar (nu stiu daca este chiar bine ce se intampla si unde este problema) si apar iar si tot asa... Eu sunt in alta tara si am fost la un service, iar 'desteptii' de acolo mi-au spus ca trebuiesc schimbate placutele pe fata (ceea ce imi este cam greu sa cred ca asta ar fi problema, insa daca asta este o sa le schimb), numai ca placutele arata bine iar in service-check imi arata ca peste 8.000 de mile trebuiesc schimbate. Eu cred ca este unul din senzorii DSC (nu ma pricep prea mult insa asa tind sa cred). Daca ma puteti ajuta cu un sfat sau cu un raspuns as fi recunascator. O seara buna va doresc tuturor>

     

     

    Din pacate nu cred ca sunt senzorii de la roti. Am avut aceeasi problema si ciudat ca se aprindea tot pe autostrada, dupa ce mergeam constant peste 140. Prima data am reusit si am sters eroare cu tester( si recalibrare din ce mi-a spus) si mi s-a sugerat sa schimb spira volan. Cost aprox. 800 lei. Dupa, mi-a mai aparut dupa vre un an, dar s-a stins singur. Inteleg ca spira respectiva, cu putina rabdare si pricepere, poti sa o si repari, are niste contacte imperfecte pe ea. Sper sa nu gresesc, dar din ce stiu, ea ,,citeste,, pozitia volanului pentru a sti ce roti sa blocheze in caz de derapaj.

  10. Acel selonoid este o supapa electrica ce inchide sau deschide un circuit hydraulic , eu iti sugerez sa o schimbi atunci cand ii schimba uleiul , are eroare pe ea ca nu mai functioneaza in parametri si nu sti cand cade ... Poate te mai tine 10 ani , poate cade exact dupa ce ai facut schimbul de ulei si ca sa o inlocuiesti o sa pierzi uleiul ca trebuie sa dai jos baia de la cutie si unitattea mecatronica.

     

     

    Merci frumos!

  11. Mergi la ZF, fa-i o revizie completa la cutie cu tot cu baie de ulei si spune-le ce problema ai. Sigur pot repara sau inlocui acel solenoid. Daca vrei mai multe informatii, vezi aici:

     

     

    Masina este programata deja pentru schimb de ulei + filtru la cutie. Doar ca voiam sa stiu ce inseamna aceea eroare si ce face solenoidul exact? asigura ungerea?

  12. Pe blocul mecatronic sunt niste solenoide pentru fiecare trepta de viteza, in cazul tau nr 3 pare a fi defecta. Nu sunt mecanic dar asta inteleg eu din eroarea aceasta. Se pot schimba doar solenoidele sau intreg blocul mecatronic.

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

     

     

    Multumesc! Ai idee ce face exact solenoidul respectiv? Ori nu are o importanta asa mare, ori o fi un contact imperfect, cutia schimba perfect....

  13. Salut,

     

    Ma poate ajuta cineva cu descifrarea urmatoarei erori de pe cutie? Aveti idee ce poate fi? Cutia schimba bine, cu exceptia unor mici socuri la 1, 2,3, in primii 500 de metri, dimineata (pe asta sper sa o rezolv cu schimbarea uleiului in cutie.)

     

    4200A3 Solenoid valve (HIS) hydraulic impulse memory

    Short cicruit ti positive

    Intermittent

     

    Masina 520 D, automat, cutie sport, 2011.

     

    Multumesc!

  14. Salut,

     

    Am achizitionat un F10 cu 170.000 km, de curand. 520 D, Automat, 2011. Ce ma sfatuiti, sa schimb distributia sau nu? Sa o las pana cand incepe sa dea un semn, un zgomot ceva? Momentan nu se aude nimic.

    De 10 ani de cand sunt posesor doar de BMW, am avut doar benzina, nu am vrut diesel niciodata si nu stiu exact cum se comporta. Din pacate F10 benzina era prea scump, ca as fi ales in continuare benzina. Multumesc!

  15. Ma mir ca n-ai impins-o pana acasa :))))

    Ca sa ramanem on topic, poate ne spui ce ai luat, cum te-ai hotarat (de ce ai tinut cont) si cum e dupa ce ajunge.

     

    Bafta multa si km multi fara probleme!

     

     

    Inca nu am luat-o, cel care o aduce a zis ca o iau doar daca-mi place. Luni, Marti cred ca ajunge. Este automata cu cutie sport.

    M-a interesat sa aiba in special ( 184 CP, Nav mare, piele, incalzire in scaune, cutie automata sport) si ce este in plus este bine venit. Nu are foarte multe pentru un F10 din ce m-am uitat eu pe site-urile care decodeaza VIN. Las VIN aici, daca este cineva care imi poate da un istoric de pe la BMW, i-as zice tare multumesc :). Wbafw11060c646202

  16. Asa ne place noua, saracilor, sa aspiram la masini pe care nu ni le permitem, sa le carpim, sa punem gume ieftine, sa ne zgarcim la intretine si sa ne plangem pe forum de asta. N-am gasit www.bmwpentrusaraciclub.ro si ne varsam frustrarile aici. Din pacate, v-am acaparat si in threadurile astea, postarile cu valoare pentru colegi sunt tot de la noi, saracii. Ne-ar fi placut sa avem bani sa nu ne pese de cum functioneaza lucrurile, cum putem sa optimizam o achizitie (adica tot sa ne zgarcim) sau o reparatie/intretinere. Personal, imi pare rau ca nu ne consideri demni de club. Niciodata obiectivul n-a fost informatia, cunostintele sau doamne fereste pasiunea. Eftin si bun!

     

    Asa ca @gazoby, lasa vrajeala, s-au prins toti ca te intereseaza banii si nu dai doi centi pe transmisie si slabiciunile ei. Daca te intereseaza totusi si esti din Bucuresti, ne vedem undeva sa conduci sa vezi cum schimba 8+1 de 200.000km fara vreun schimb de ulei, ca n-am avut bani.

     

    In alta ordine de idei, vinde cineva un Fiat 1.3 diesel, preferabil cutie de-aia ieftina? Fug repede sa fac un cont pe clubfiat.ro

     

    Vad ca userii mai experimentati nu prea se deranjeaza cu postarile astea. Eu sunt mai nou si nu pot sa imi controlez frustrarile. Ontopic e doar invitatia sa-mi conduci masina, sa vezi daca iti place cutia.

     

     

    Auzi, daca tot ne intalnim, crezi ca poti sa-mi aduci si ceva de mancare, poate stam ca amaratii sa impartim o bucata de paine pe o bordura, uitandu-ne la masina ta, presupun ca nici tu nu ai bani de motorina, ca ai terminat de vandut tot de prin casa. Merci frumos de informatiile la obiect, am testat cateva masini si am vazut cum schimba, eu am cerut doar o informatie umila de la posesori sa vad cum se inteleg cu ea, n-am intrebat daca consuma mai mult cu cutie automata, dar frustrarile unora apar inevitabil. Oricum, intre timp, masina este pe platforma in drum spre casa :). Maine sunt programat la operatie, sa vand un rinichi, sa pot sa dau banii la om....

    • Like 3
  17. Categoric automata.

    Am avut un F11 525D, iar acum am un F11 535D XDrive, ambele cu cutie automata.

    Confortul, posibilitatea de a seta suspensiile incepand de la Confort+ pana la Sport+ in functie de drum si de stilul de condus, posibilitatea de a schimba la padele daca ai cutie sport, nu se compara cu nimic.

    Bine-nteles trebuie sa schimbi uleiul de la cutie la fiecare 60.000 km.

    Poate, doar in cazul in care ai un super motor, stilul tau de conducere are veleitati 100% sportive, vrei sa obtii fiecare farama de putere din motor, atunci da merita sa mergi pe o masina care are o cutie manuala.

    Dar o cutie automata ... este o cutie automata :)))

    Daca te gandesti la costuri... hmm, toate masinile mai devreme sau mai tarziu, vor avea probleme.

    Drumuri cat mai lungi si fara incidente!

     

    Multumesc!

  18. Imi cer scuze c-am vorbit codat pentru unii. Pe scurt masinile doldora de optiuni sunt masini scumpe de intretinut.(multi se incanta, e de inteles avand in vedere ca varsta medie aici e undeva pe la 20 de ani) La situatia economica precara de la noi nu sunt indicate:

    - iti fura(masini jumulite), vandalizeaza masina (masini date constant cu cheia in zone cu staif din Bucuresti)

    - masini vechi in trafic, circulat haotic, asigurari care nu despagubesc

    - drumuri proaste

    - mizerie (cum arata vopseaua la o masina importata si cum se matuieste peste cativa ani de trafic la noi)

    - putini mecanici competenti in chestii sofisticate. Lipsa utilaje

    - o astfel de masina necesita buget macar de min 200 euro pe luna: CASCO nu la petarde de firme (macar 100 euro pe luna). Combustibil 50 euro. 4 ani penuri vara/iarna 1500 euro - 30 euro pe luna. Plus revizii(peste 100k sunt mai mult decat ulei si filtre). Impozit. 200 min, asta daca nu pica nimic. Ia mai aduna macar vreo 2-3000 euro si daca ai probleme. Te apropii de pretul de achizitie. Asta inseamna sa-ti permiti o masina.

     

    Mai bine ati pune un sticky - costuri intretinere - defalcate asigurare, revizii, consumabile, reparatii... Decat sa va simititi ofensati. Sa stie fiecare la ce se inhama.

    Nu-i nici o rusine, asa gandeam si eu la varsta aia. Imi iau masina si dupa aia mai vad eu.

     

    Repet si cu asta inchei pentru ca nu despre asta este vorba aici. Nici eu, nici colegul care a spus ca din punctul lui de vedere pe F10 nu trebuia sa se puna manuala, nu am facut referire la bani. Nu ma intereseaza cat costa intretinerea masinii si nici cat consuma, ma intereseaza sa nu stau mai mult in service decat pe sosea. Mai mult decat atat, nu am specificat daca vreau o masina cu 500.000 Km sau una cu 10 Km. Asa ca multumim inca odata ca ne-ai luminat si ne-ai facut bugetul pentru a intretine o masina, dar sa stii ca nu-mi iau logan, o sa-mi iau tot F10. :)

  19. chiar asa...cutii manuale...ce sarmani....

     

    Discutam doar de auto/adaptive/"pele"/premium. Nu ne injosim. Suntem o tara de bosi, barosani, fabulos de bogati. In timpul asta peste jumate din populatie n-au apa calda in casa si merg la veceu in curte.

     

     

    Ideea este sa primesc o informatie de la utilizatorii de automata, nu sa analizez frustrarile unuia si a altuia. Exact cum am spus si la deschiderea topicului, a mai pus cineva intrebarea asta si de acolo au inceput toti desteptii sa-si dea cu parerea ce ulei sa pui si cand sa pui si etc. Sper ca topicul asta sa nu degenereze intr-o discutie despre cat de bogati sunt romanii. Intrebarea este simpla: este ok autoamata de 8+1? Cand o sa intreb cat de bosi sunt romanii, poti sa ne luminezi, cu mare drag.

    • Like 6
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.