Jump to content

kmrade

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by kmrade

  1. Salut, Revin cu update. Spre fericirea mea bataia era de la injectorul 1. Dupa ce le-am adus de la verificat (nici macar curatate nu au fost, decat montate pe stand si testate - toate 4 ok, nr. 1 cu mici diferente dar departe de limite) si le-am montat inapoi bataia a disparut. Si valorile de corectii pe injectoare s-au schimbat drastic (intre 0,4 si 0,7). Multumesc pentru suport! Se poate inchide topicul.
  2. Salutare, Revin cu un update. @ADRIAN HD motorul e 1.6 nu 2.0 Bataia e de la injectorul 1. Din fericire am scapat usor. Aveam eroare de presiune insuficienta in rampa inalta care a disparut dupa schimbarea filtrului de motorina. Am facut bucati filtrul vechi sa vad daca este span sau urme si era curat. Pe tester valoarea la injecrorul 1 la relanti era de 1,9 - 2,0 si cand incepeam sa turez crestea si pana in 4,9 - 5,0. Am scos mufa de la injectorul 1 (bineinteles ca a inceput sa faca ca un tractor mergand in 3 :)) ) dar sunetul nu mai era, simuland aceleasi conditii in care era. Cu mufa pusa inapoi sunetul iar prezent. Luni le dau jos toate 4 si le trimit la verificat + reconditionat la care e necesar. Sper sa fie asa :) O sa revin cu update dupa ce fac chestia asta, sa ramana informatiile in caz ca cineva se mai confrunta cu aceeasi problema. Offtopic: nu reusesc sa ma conectez cu ISTA + si cablu K+DCAN la masina asta. O vede o data si apoi gata. Pe modelele E folosesc acelasi cablu si pot sa fac diagnoza atat INPA cat si ISTA. Pe seria F trebuie neaparat cablu ENET? M-am tot jucat cu setarile ediabas dar tot acelasi rezultat. Prima data o vede si apoi pa. V-ati confruntat cu asa ceva? Va multumesc pentru timpul acordat.
  3. Ziceti ca nu se merita investitia sa il repar?
  4. Salut, Tocmai ce am luat un seria 1 F20 din 2013 cu motorul de 1.6 116d 116CP. Din nefericire a aparut o bataie la motor, la pornirea de pe loc, fie fata sau spate in primii 5 metrii. Nu se aude la turatii de relati sau turatii superioare. Ati mai auzit asa ceva? Sa fie vreun injector? Sau bate ceva in motor? Va intreb ca sa nu ma apuc sa desfac motorul bucati degeaba. Urmeaza sa ii fac distributia + pompa ulei (am inteles ca la astea e bine sa schimbi pompa pe ulei odata cu distributia). Cel mai bine se aude la 00:19 Va multumesc pentru timpul acordat!
  5. Multumesc pentru raspuns! Oare as putea monitoriza cumva valorile date de acest senzor cu INPA sau alt program? Sa vad daca chiar el e de vina sau altceva. Am patit sa schimb piese care nu trebuiau si sa ajung sa cheltui de 10 ori suma pentru piesa care imi rezolva problema. Si senzorul respectiv am vazut ca e 800 lei pe original. Nu m-as arunca in cap pana nu-s sigur ca el e cauza.
  6. Salut, Ai rezolvat problema? Ai aflat care este cauza? Si mie, de ceva vreme a inceput sa mi se opreasca motorul in mers, din senin. Masina in cauza este un E90, din 2006, motor M47. Sunt zile cand mi se opreste o data, zile cand nu are nimic, sau am patit sa mi se opreasca si de 5 ori, la fel ca in cazul de mai sus, fara nici o eroare in bord. Mi s-a oprit in accelerare, in mers constant, sau decelerare. Cand simt ca a murit motorul, o scot la liber si ii dau iara start si porneste. O singura data am patit ca nu a vrut sa porneasca. A ramas pe automat vreo 10-15 secunde, pana am reusit sa trag pe dreapta. Noroc ca aveam vreo 60 la ora si din inertie am reusit sa o trag pe dreapta. Cand am oprit de tot,i-am dat iar start si tot nu a vrut sa porneasca. Am scos cheia din slot, am bagat-o iar si abia dupa a pornit, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Astazi, am pus Deep OBD for BMW and VAG, pe DDE, cat permite el sa vezi. Eu am ales presiunea in rampa ceruta vs actuala, presiunea turbo ceruta vs actuala, tensiunea si nu mai stiu ce era pe acolo sincer, temperaturile inainte si dupa catalizator, presiunea atmosferica, temepratura carburantului, etc... Din (ne)fericire astazi nu s-a oprit motorul si nu am putut observa daca apare ceva ciudat pe valorile monitorizate. Ce am observat este ca presiunea actuala in rampa este apropiata de cea ceruta, indiferent de sarcina, fapt care ma face sa elimin din cauze pompa de inalta, nu? Presiunea de aer reala este mai mare decat cea ceruta, cu vreo 200 mbar, nu stiu de ce. Turbina a fost reconditionata acum 3 ani cand am cumparat masina. Tensiunea, in mers, oscileaza intre 13.8 si 14.3 V, ceea ce cred ca este ok, nu? Erori, cu INPA nu apar decat senzorul AUC si pompa de apa auxiliare, ambele in modulul JBBF. 00 JBBF OKAY 2 Error stored A6CF 61 A6D1 61 Oare ce credeti ca poate avea? Eu ma gandesc la doua posibilitati: - releul albastru de la DDE - modulul pentru EKP. Sincer mi-e si frica sa mai fac o depasire, sa nu ma lase balta cand sunt pe la jumatate sa fac ceva prostie. Pot verifica modulul pentru EKP? Ca releul ma gandesc sa il schimb. Multumesc mult!
  7. O sa ĂŽncerc sa pun tester-ul când mai face o faza de-asta. Ca dacĂŁ-l pun dupĂŁ ce ĂŽși revine nu ĂŽmi arata nimic legat de instrument cluster.
  8. La - 12 grade o pornit la sfert. Doar cât o stat pe buji. Nu cred ca e bateria problema. Are 2 ani vechime. Am pus Varta de 90 Ah.
  9. Salut, Când vine frigul apare problema din titlu. Se reseteaza ĂŽn continuu ceasurile de bord. Motorul funcționeazĂŁ, ma pot deplasa cu ea dar habar nu am ce viteza am, e pe ghicite ) Pot semnaliza dar clar nu vad indicatorii din bord și nici nu aud semnalul intermitent. ToatĂŁ chestia asta dureazĂŁ pana se ĂŽncĂŁlzește cât de cât ĂŽn mașinĂŁ. In tot acest timp navigația nu face figuri. Ați pĂŁțit careva ceva asemanator? Care ar putea fi cauza? Ceasurile sau modulul? Las un video sa ĂŽnțelegeți mai bine. Va mulțumesc!
  10. Salut, De ceva timp ma lovesc de urmatoarea problema: uneori nu mai vrea sa se incuie masina din telecomanda, doar mecanic. Am schimbat broasca din usa de la sofer deoarece era defecta, s-a ars motorasul care incuie descuie. Am luat una din dezmembrari, de pe un LCI, a mea fiind NON LCI. De functionat functioneaza, doar ca uneori pur si simplu nu mai vrea sa se incuie. Dupa ceva timp isi revine (si dupa ce o scutur un pic uneori). Ce credeti ca poate fi? Nu citeste bine magnetul care da semnalul de usa inchisa / usa deschisa? Sau? PS: Am uitat sa precizez ca atunci cand nu functioneaza da mesajul de usa deschisa la sofer.
  11. Compresia pe cilindrii? Ce vascozitate are uleiul? Nu face urat dupa ce se incalzeste? Daca scoti joja cu motorul pornit arunca stropi de ulei?
  12. Ziceai mai sus ca DPF anulat. Anulat si fizic si din soft, nu? EGR? Anulat?
  13. Nu stiu sigur daca da eroare sau nu. Poate e fisurata putin membrana senzorului si nu citeste vacumul corect. Mufa de la senzorul MAP are 3 fire: masa, plus si semnal. Poti sa incerci sa citesti tensiunea de pe firul de semnal pe masura ce accelerezi si s vezi daca tensiunea creste. La relanti cred ca ar trebui sa fie 1 - 1,5 V si pe masura ce accelerezi sa creasca. Daca e asa atunci e ok.
  14. Debimetrul de aer si senzorul MAP lucreaza in parametrii normali?
  15. Pai asa am facut pana la urma, da mi-o fost frica sa nu stric cumva fulia sau cureaua. )
  16. Am schimbat astazi curelele si rolele. Am comandat un kit marca Gates si am ales si cureaua de servo tot asa. Habar n-am cat de bune-s. Voi vedea pe parcurs. Total piese 370 la pret de depozit. M-am chinuit un pic cu montatu curelei de servo ca nu am scula aia speciala de pus pe fulia vibrochen. Am comandat cureaua de 810 mm cum zice pe realoem. Cand am vazut ca ma chinui la montaj eram cat pe ce sa comand una de 826 parca. Dar m-am incapatanat si pana la urma am pus-o. Servo merge chiar bine, poate chiar un pic mai usor, deci nu cred ca e pompa. Ce am mai observat, si ma bucura, e urmatorul lucru: inainte sa schimb curelele si rolele, la relanti, cand porneam clima motorul nu mai mergea rotund, avea un sunet ciudat. Acum a disparut acel efect, parca nu se mai "chinuie". Ma gandesc ca poate erau curelele uzate si patinau. Habar n-am. Bine ca nu mai face. )
  17. Mulțumesc! De montat stiu sa le montez,doar ca aveam nedumerirea rolei pe cureaua de servo, ca pe newtis nu apare.
  18. Am comandat kit si pentru cureaua de accesorii. Dar la aia de servo unde e rola intinzatoare?
  19. Am sa schimb cureaua si urmaresc evolutia pe parcurs. Masina arata in bord 305000 da eu zic ca are 500000 sigur. Anul trecut am facut motorul. Inafara de volant si kit de ambreiaj am schimbat cam tot ce am putut. Deci cureaua ar avea cam 1 an. Posibil sa fi ales ceva prost atunci. Batai axiale si radiale nu am observat la pompa servo. Ce am observat e un mic joc in sens orar si antiorar dar presupun ca e normal, avand in vedere ca paletele rotorului ating peretele doar la o anumita rotatie.
  20. Salut, Zilele trecute am avut neplacerea de a mi se rupe cureaua de la servodirectie. Este vorba despre un E90 320d din 2006, motor M47, deci servodirectia e singura. Am auzit sunetul, am oprit si am constatat ca din 4 caneluri se mai tinea doar in 1. Am dat-o jos si mi-am continuat drumul pana acasa fara servo. Acum as vrea sa stiu care pot fi cauzele: - curea invechita - probleme la pompa servo - probleme la caseta de directie - probleme la fulia vibrochen As vrea sa stiu ce sa verific inainte sa ma apuc de aruncat cu banii. Daca ati patit ceva asemanator si ati reusit sa aflati cate pot fi cauzele va rog sa-mi spuneti. Va multumesc!
  21. Cu siguranta prinde aer la reumplere. De aceea se face aerisirea. Pui uleiul, pornesti motorul, virezi normal (nu foarte repede) de 2 ori stanga dreapta. Aduci volanul in pozitia normala si opresti motorul urmand sa verifici vasul si sa mai completezi. Ceea ce nu cred ca e posibil e aerisirea rotind in sens invers pompa, daca bine am inteles ca ma intrebi. Sincer nu am incercat si mu stiu daca te lasa distribuitorul din caseta, care permite trecerea doar intr-o directie, nu? Chiar nu stiu daca e o optiune viabila pentru aerisire. Nu vreau sa spun ca nu si in practica poate se foloseste. Rotind in sens invers de fapt se inverseaza zonele de admisie cu refulare, dar cred ca te blocheaza disteibuitorul.
  22. Inca o data. Pompa produce debit. Fulia antrenata de curea roteste arborele pompei, pe care se afla rotorul. Daca nu ma insel, pompa in cauza este o pompa volumica cu palete cu volum unitar constant cu dubla actiune. Are doua admisii si doua refulari pozitionate opus pentru a descarca arborele. La o rotatie a arborelui, in zona de admisie, datorita formei apare o crestere a volumului, fapt care produce o aspiratie a fluidului. Opus, pe partea refularii, volumul scade, fapt care determina refularea fluidului din zona respecriva. Cu alte cuvinte, pompa "muta" fluidul de la intrare spre iesire, adica produce debit. Presiunea apare doar atunci cand dupa refulare apare un obstacol in calea fluidului, adica distrubuitoarele, pistonul din caseta de direcrie. Tot nu te-am convins?
  23. Presiunea pe care o vezi cand rotile nu sunt virate, cea de 8 - 13 bari cum spui tu e produsa de distribuitorul rotativ cu sertaras. In momentul in care virezi, acel distribuitor va directiona fluidul intr-un sens sau altul functie de cum ai virat, astfel fluidul umple o camera a pistonului (cealalta se goleste) si impinge pistonul. Aici se produce presiunea. Faptul ca fluidul hidraulic intalneste pistonul ca o rezistenta in calea lui. Cand ajungi la capat de cursa, adica virat maxim, vei auzi un "pasait", Acolo intervin ventilele de suprapresiune, ca sa nu "crape" pompa. Nu am spus ca nu exista presiune. Am spus doar ca pompa "nu produce" presiune. Ea suporta presiune. Producatorii iti vor da mereu presiunea maxima pe care pompa o poate suporta inainte sa cedeze. Sper ca am reusit sa te conving.
  24. Cum sa faca pompa presiune? Pompa produce debit. Te rog sa legi o pompa la rezervor, iar la iesire sa pui un manometru si un robinet. Porneste pompa cu robinetul deschis la maxim si citeste presiunea pe manometru. Te asigur ca va fi 0, deoarece nu exista rezistente pe instalatie. Inchide treptat robinetul si vei vedea cum presiunea creste. Daca pompa ar produce presiune cum zici tu, ar trebui sa o poti masura si fara rezistente pe instalatie, nu? In ceea ce priveste presiunea cred ca am fost relativ pe aproape: pe newtis gasesti ca presiunea de lucru trebuie sa fie intre 112 - 120 bari. O zi buna!
  25. Procedura e ca in . Ca si info, pompa nu baga presiune, pompa produce debit si suporta o anumite presiune, care difera functie de model. Presiunea apare pe circuit in momentul când fluidul gaseste o rezistenta in calea lui, in cazul de fata robinetul hidraulic. Nu am spus asta in rautate, dar multa lume spune ca pompa baga presiune, lucru care este gresit. Sper sa nu te superi pentru clarificare. O zi buna!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.