Jump to content

Ov1diu

Members
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ov1diu

  1. Imi poate recomanda cineva o camera sa filmeze 360 sau macar sa pun 2 camere una pe luneta una in parbriz....ma tot trezesc cu noi zgarieturi la cateva sapt...

    Noaptea sa filmeze numai cand simte miscare pe langa masina.

    Am vazut la cateva masini dar nu am dat de propietari sa ii intreb de unde au cump.

     

    Salut, este greu de facut o recomandare pentru ceea ce iti doresti. Daca ai un loc fix de parcare iti recomand o camera de supraveghere care sa filmeze zona respectiva. Aici sunt ceva restrictii pentru ca legislatia spune ca ar trebui montanta de cineva autorizat. Nu stiu in ce masura camerele montate in masina te vor ajuta. Gandeste-te ca atunci cand cineva iti zgarie usor masina, senzorul de soc din camera nu se activeaza si apoi ce faci cu lateralele masinii? Pui alte 2 camere si acolo? Nu cred ca merge. Eu folosesc un 70mai pro si o camera de supraveghere pe locul de parcare. Pentru o varianta cu 2 canale (fata-spate) ai putea face o alegere buna cu Viofo A129Duo, de exemplu dar sunt si alte alternative, depinde de buget.

  2. multumesc pentru informatii.

    Inteleg ca daca fac reviziile la timp nu ar trebui sa fie probleme.

    in legatura cu recomandarea sa fac reviziile la 15 000 km apare o alta discutie :

    In primul rand si mie mi se pare extreme de mult 25.000 30.000 km ptr schimb ulei.

    in al doilea rand Masina are un pachet de revizii gratuite la Auto Bavaria si in aceste conditii nu cred ca ei vor fi de accord sa faca reviziile mai des.

    in al 3-lea rand inteleg ca masina are un sistem de verificare al calitatilor uleiului din motor si in functie de asta se poate scurta destul de mult intervalul de revizie, deci masina va "cere" mai devreme schimbul de ulei

     

    Intervalul scade atunci cand folosesti masina preponderent in oras, spre exemplu sau daca tragi mai tare de ea (mers mai sportiv cu kick-down). Eu am facut revizia in decembrie, a fost resetat intervalul la 30000 km si acum dupa 2500 km, dintre care 2000 km parcursi in oras intervalul a scazut la 25000 km. Recomandarea celor de la service a fost sa fac revizia, tot asa, la 15000 km. Fiecare decide la cati km isi face reviziile.

  3. Salut,

    In cazul operatiunii de schimbare a uleiului din cutie se inlocuieste baia de ulei care vine cu tot cu garnitura si se schimba si apoi se schimba uleiul. Am mai citit ca exista si varianta completarii (un fel de revizie partiala daca vrei).

     

    La masina mea (F30) a fost schimbata baia de ulei si pus alt ulei pentru ca erau ceva scurgeri pe la garnitura.

    post-81298-0-97204400-1547121763_thumb.jpg

    post-81298-0-47249100-1547121768_thumb.jpg

    post-81298-0-96107900-1547121774_thumb.jpg

  4. Salutare colegi,

     

    Detin un X3 20dXdrive F25 2015.

    Am achizitionat jante + anvelope iarna si nu am senzori ptr presiune roti.

    Din tabelul pus mai sus de un coleg, am gasit codurile 36 10 6 798 872 sau 6 874 830 care ar trebuii sa se potriveasca la masina mea.

    Sunt ok codurile, trebuie sa mai verific si altceva cand achizitionez senzorii ?

     

    Thx all

     

    Cred ca te refereai la tabelul pus de mine. Daca iti cumperi senzori Alcar compatibili cu masina ta, ar trebui sa urmaresti codurile (S2A121 S3A101 S0A101 S1A102). De exemplu eu am pus pe masina mea 320d (2014) senzori Alcar S1A103 pe rotile de iarna. Acestia au trebuit programati.

    Daca iti cumperi senzori originali ar trebui sa fie plug & play (cu un reset in prealabil asa acum a spus razvanli mai sus). Resetul este necesar si la Alcar dupa reprogramare (inrolare).

  5. Inițial am completat formularul online și am ales dealerul din SB. M-a sunat cineva de la service mi-a spus cĂŁ nu existĂŁ o rechemare ĂŽnsa cu manualul nu m-a putut ajuta, mi-a spus cĂŁ doar contra cost, deși campania spune cĂŁ se trimite gratuit. O sĂŁptĂŁmânĂŁ mai târziu am completat din nou și am ales dealerul Proleasing Ploiesti. Am primit telefon intr-un timp f scurt și am primit și manualul de la ei. Bravo, la Ploiesti se poate!
    • Like 1
  6. Salut,

     

    Gasesti alarme de la diferiti producatori (eu am avut numai alarme Viper pentru ca au garantie pe viata) care pot fi configurate sa iti faca pornirea de la distanta. Nu este neaparat necesar ca masina sa fie conectata la Internet doar ca modulul de pornire va trebui sa citeasca informatia de pe cheie.

    Daca alegi o varianta mai scumpa ar trebui sa poti porni arma, dezarma sistemul si din telefon (posibil si pornirea) doar ca acolo este necesar un abonament lunar.

     

    Pentru Zafira va trebui sa mergi sa intrebi la un atelier specializat. Am vazut la un moment dat o alarma cu pornire motor (de la Pandora) instalata pe un Ford Tourneo Connect ce avea cutie manuala.

     

    Numai bine!

  7. Si daca ar fi de la cutie, ce ar putea sa fie?

     

    Ce am citit pe net, ar putea fi torque converter (care nu stiu cum se traduce pe romana decat convertor de cuplu) sau ceva pe la valvele solenoide.

     

    Apropos, in vara am schimbat galeria de admisie cu tot cu acele mici clapete din cauza ca era crapata si mi-a fost frica sa nu se rupa vreo bucata sa-mi intre in motor dar la EGR parca nu au umblat baietii.

    Schimbul a fost facut la reprezentanta BMW din Pitesti.

    Cred ca ii spune convertizor de cuplu. Colegii te-au sfatuit bine sa mergi sa faci o diagnoza. Te ajuta mai mult decat orice parere. Problema se pune atunci cand diagnoza nu gaseste nimic.

  8. Salutare,

     

    Pentru iarna, am decis sa cumpar niste jante putin mai mici pentru F36 si am ales pe 17 (7.5x17 ET37) dupa recomandarile producatorului.

     

    Urmeaza sa achizitionez si cauciucurile, dar nu stiu exact cum sa fac cu senzorii de presiune din roti? Nu as vrea sa dezactivez functia pe timpul iernii, asa ca ma gandesc sa cumpar senzorii, ca sa nu stau sa ii demontez pe cei de pe rotile de vara.

     

    Dar ce senzori sa cumpar? Ceva recomandari sau idei despre cum sa imi dau seama ce senzori se potrivesc pentru F36 din 2014? Momentan am senzorii ce afiseaza presiunea pe fiecare roata.

     

    Salut,

     

    Eu am cumparat iarna trecuta 4 senzori AlcĂŁtuit folosindu-ma de urmĂŁtorul tabel: https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.alcar.sk/111876_SK.pdf%3Fexp%3D24578563348116&ved=2ahUKEwii79GQmL7eAhUCiiwKHZ3JAXkQFjAAegQIABAB&usg=AOvVaw3bI-FPu_-pQk2h18RAHPJV

     

    Senzorii au trebuit și ĂŽnrolați. Cei care i-au montat aveau și acest aparat cu care i-a setat.

  9. Salut,

     

    La un BMW 320D (E91, motor N47D20C, fabricație 02-2012) am sesizat recent un zgomot regulat cam la 80 bĂŁtĂŁi / min. Vine de undeva din fata, de pe partea șoferului.

     

    Se aude foarte bine de exemplu dimineața, la 0 C, când motorul este ĂŽncĂŁ rece. Acest zgomot regulat se aude la relanti ĂŽnsĂŁ aproape dispare când accelerez sau motorul se ĂŽncĂŁlzește.

     

    Nu pare sĂŁ aibe vreo legĂŁturĂŁ cu transmisia: am pus-o ĂŽn P, R, N, și D, fĂŁrĂŁ ca acel zgomot regulat sĂŁ se schimbe.

     

    ...cam așa se aude:

    (1) https://drive.google.com/file/d/0BwNj1bdMJdldOF9FM3R1UU1CcGc/view?usp=drivesdk

     

    (2) https://drive.google.com/file/d/0BwNj1bdMJdldaUhQWXN4a21kSWc/view?usp=drivesdk

     

    Salut,

    Ai reușit sĂŁ identifici sursa zgomotului?

     

    Mulțumesc

  10. Mulțumesc pentru rĂŁspunsuri. La mine nu se oprea daca ĂŽnchideam AC.

     

    Are cineva idee cum se manifestĂŁ mașinĂŁ atunci când are loc curĂŁțarea filtrului de particule?

     

    Poate cĂŁ ar trebui sa stea turata dar eu nu am sesizat acest lucru vreodatĂŁ sau mĂŁcar sa se fi aprins vreun martor in bord.

     

    Scuze, am vrut sa spun cĂŁ nu depinde de AC.

    Am fĂŁcut azi un drum de vreo 400km și am tinut-o usor turata (2000-3000 rpm), o sa vad zilele urmĂŁtoare daca se mai manifestĂŁ. MașinĂŁ circula ĂŽn general ĂŽn regim de oraș 5-6 km/zi, de aceea mĂŁ gândeam la filtrul de particule.

  11. Mulțumesc pentru sfaturi colegi. Acum e liniște ĂŽn habitaclu, abia am luat-o de la service unde s-a efectuat un nou test fĂŁrĂŁ a fi gĂŁsit nimic ĂŽn neregulĂŁ. Aștept sĂŁ vedem ce se ĂŽntâmplĂŁ. MĂŁ gândesc sĂŁ dau o fuga și pânĂŁ la Baia Mare pentru o opinie suplimentarĂŁ, numai sa se audĂŁ iar.

    Posibil sa aibĂŁ legĂŁturĂŁ cu motorina? Eu alimentez mereu din aceeași benzinĂŁrie Rompetrol.

  12. Salut,

    La F30-ul meu (320D 2014 - 59000 km) am un zgomot sau mai bine spus o bătaie cu o frecventa de 2 bătăi pe secundă, se aude doar in habitaclu și se aude destul de încet, uneori abia perceptibil alteori ceva mai pronunțat și doar când este la relanti.

     

    Cred ca poate fi asemenanat cu o curea care atinge ceva pentru ca frecventa batailor pare a fi constanta.

     

    Am făcut un test de injectoare și a ieșit în regulă. Când am luat masina din reprezentanta nu se mai manifesta. După două zile a început iar. Am dus masina iar la reprezentanta și a primit un update de soft. Aceeași poveste, doua zile mai târziu zgomotul se manifestă din nou.

     

    Voi ce părere aveți? Ați mai întâlnit așa ceva? Peste 3 zile am iar programare in reprezentanta.

     

    Va mulțumesc!

  13. Salut, ai reușit să identifici de unde provenea zgomotul?

    La F30 (320D 2014 - 59000 km) eu am un zgomot sau mai bine spus o bătaie cu o frecventa de 2 bătăi pe secundă și se aude doar in habitaclu și se aude destul de încet, uneori abia perceptibil alteori ceva mai pronunțat și doar când este la relanti.

     

    Am făcut un test de injectoare și a ieșit în regulă. Când am luat masina din reprezentanta nu se mai manifesta. După două zile a început iar. Am dus masina iar la reprezentanta și a primit un update de soft. Aceeași poveste, doua zile mai târziu zgomotul se manifestă din nou.

     

    Voi ce părere aveți? Ați mai întâlnit așa ceva? Peste 5 zile am iar programare in reprezentanta.

     

    Va mulțumesc!

  14. Te salut! Mai ai pe undeva manualul? Link-ul pe care l-ai lasat nu mai este valabil.

     

    Multumesc!

     

    Salut,

     

    Mie imi deschide link-ul. Poti incerca din nou te rog? Daca nu se deschide, lasa-mi te rog o adresa de email si ti-l trimit cu drag.

     

    Toate cele bune!

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.