Jump to content

larry p.

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by larry p.

  1. Slautare. Daca sa zicem ca as vrea sa achizitionez un X3 2.0d din 2011, xDrive, cutie automata, cu 250k km reali (sa zicem ca-s reali), ce ar trebui schimbat pt a fi sigur ca nu am suprize cu ea? - ulei, filtre, placute, discuri - clar - distributia (motorul asta parca avea pb, nu?) - ulei la cutia de viteze Altceva? Multumesc anticipat.
  2. Salut. Stie careva ceva despre firma SPECTRE AUTOMOBILE din Galati? Ce parere aveti despre https://www.autovit.ro/anunt/bmw-x-x3-ID7Gntcm.html ? Am vazut ca in VIN nu apare ca ar avea faruri adaptive si nici sensori de presiune pneuri, desi in anunt sunt mentionate. Firma respectiva a mai avut anunturi cu X3-uri la preturi similare si f bine dodate, care s-au dat rapid. Sunt curios daca merita batut drumul pana la Galati. Totusi 16k E e cam putin pt un X3 cu dotarile astea si "Fara accident in istoric: Da"... Merci anticipat!
  3. Ce parei aveti despre masina asta? https://www.mobile.de/ro/Automobil/BMW-530d-xDrive-Sport-Aut.-Head-Up/vhc:car,srt:price,sro:asc,ms1:3500_-22_,frn:2011,frx:2011,prx:20000,ger:automatic_gear,dmg:false,vcg:limousine,ao:pictures,pa:front_sensors!rear_sensors,fwd:true/pg:vipcar/248298293.html Pare putin cam ieftina. Ar putea fi din cauza ca are navigatie business? Si mai are o pb, cred, care se vede cel mai bine in poza 13: https://i.ebayimg.com/00/s/NDgwWDY0MA==/z/gEwAAOSw2D1ZgdOg/$_21.JPG Pe iDrive este o pata alba sau e zgariat, nu-mi dau seama din poza, insa sigur e o pb ceva, nu e reflexia luminii sau ceva de genul (se vede ceva alb pe iDrive si in poza 12). Intrebarea mea este, afecteaza asta functionarea iDrive-ului? sau e doar o problema estetica? Stiam ca iDrive-ul are si touch, insa nu stiu daca este doar pe versiunea aia mare, sau si pe asta mai mica (ma refer la diametrul iDrive-ului, am vazut ca sunt unele mai mari pe care stiu ca poti scrie literele cand cauti ceva in navigatie, de exemplu, dar pe cel mic nu stiu daca merge la fel).
  4. Chiar daca n-am mai postat aici de ceva vreme, am citit toate postarile. Sincer, nu ma intereseaza foarte tare detaliile tehnice despre cum functioneaza xDrive-ul, ma intereseaza concret parerile celor care au condus ambele variante (cu si fara xDrive). Detalii gen "tractiune spate e mai fun" sau "xDrive-ul ingreuneaza putin masina" sunt pareri personale ce tin de gusturile fiecaruia si nu sunt hotaratoare. Insa mai am o nedumerire (cred ca s-au mai contrazis diverse persoane pe tema asta pe undeva pe forum), insa este asa evidenta prezenta (sau absenta) xDrive-ului pe motor de 2l, cu 184 cai? Am inteles, la un 535 fara xDrive fuge f usor spatele, mai ales pt cineva care are talpa grea si a condus doar tractiune fata, insa la 184 de cai, din ce-am mai citit, te poti lipsi de xDrive. Bineinteles, nu vorbim aici doar de xDrive pt zapada, ci pt orice conditii de mers.
  5. Te referi masini cumparate si rulate in Romania? M-am gandit si eu la varianta asta, macar sunt sanse mai mici sa am pb cu TVA-ul sau alte prostii ce mai fac samsarii astia mai nou. Dar oare nu se simt cei 5 ani rulati pe strazile noastre putin mai diferit fata de 5 ani rulati pe drumurile nemtilor?
  6. Din ce-am citit si eu pe aici, chiar si nemtii mai umbla la km, de aceea e recomandat sa iti iei masina de la un dealer, de preferinta unul cu review-uri bune. Vezi ca pe mobile.de sunt f multe persoane private care vand masini, am vazut chiar si din Romania, dar si din alte tari. Ori, daca iei de la persoane private, cred ca riscul este considerabil mai mare decat daca mergi la un dealer BMW.
  7. Ce parere aveti de masina asta? https://www.autovit.ro/anunt/bmw-seria-5-530-ID7Gm5yc.html Intrebare: De ce modelele de seria 5 cu motor de 3000 sunt mai ieftine decat cele cu motor de 2000? Sa fie doar din cauza taxelor mai mari? Din ce-am observat, la aceleasi dotari, motoarele de 3000 sunt la acelasi pret sau chiar mai ieftine. Inteleg, taxele sunt mai mari, dar ca avantaje ai motor mai puternic si nu e N47, care am inteles ca e cu pb. Desi la cele de 3000 am inteles ca sunt pb cu turbina mica sau ceva de genul.
  8. Buna dimineata. Am o intrebare in legatura cu site-ul auto-records.com. L-am vazut mentionat de cateva ori intr-un alt topic, ca o varianta pt verificarea numarului de km al unei masini. Intrebarea mea este, cat de precise sunt datele respective? Sunt extrase din baza de date oficiala a BMW? Presupun ca sunt 2 variante de a afla cat de corecte sunt datele respective: 1) daca este vreun coleg care lucreaza (sau cunoaste pe cineva) la o reprezentanta si poate compara rezultatele intoarse de auto-records cu cele "interne" 2) sau cineva care are deja o masina cu verificarile facute doar la reprezentanta si poate scoate un raport de pe auto-records dupa VIN-ul personal. PS: scuze daca s-a mai discutat despre asta, am cautat pe forum, dar n-am gasit decat mentiuni de rapoarte extrase de acolo, fara nicio confirmare sau infirmare a veridicitatii rapoartelor. Merci si sa aveti un inceput de weekend fain!
  9. Nu am scos niciun raport de acolo pana acum. Doar ca am vazut pe alt thread ca unii colegi mentionau site-ul acesta, ca alternativa la bmwvindecoder sau ceva de genul, care nu mai exista de pe la inceputul lui 2017. Sincer, habar nu am cum functioneaza site-ul respectiv, daca are acces la un API care intoarce aceste data din baza de date oficiala a BMW, altfel nu-mi dau seama cum ar putea avea acces la acest istoric. Insa am vazut colegi de forum f vechi, cu reputatie, care mentionau acest site si am inteles ca este singura sursa decenta (ca alternativa la mers la reprezentata si intrebat).
  10. Hm... Ma gandeam ca-s ieftine pt dotarile pe care le au. La km nici nu m-am gandit sa fie dati inapoi, desi ambele au VIN, as putea verifica pe auto-records.
  11. Multumesc frumos pt raspunsuri. E interesant sa auzi parerile celor care au condus ambele tipuri de tractiuni, desi chiar si aici vad ca parerile sunt impartite d.p.d.v. al necesitatii/importantei pe zapada/polei/ploaie/noroi. Cat despre parerile personale ale fiecaruia in legatura cu modul in care se simte la volan (doar spate e mai "fun", 4x4 se simte mai sigur, nu trebuie sa gandesti cum s-o controlezi), acestea sunt personale si difera de la persoana la persoana. La fel cum unii prefera blondele, altele brunetele, altele roscatele, fara nicio explicatie logica, asa si aici, parerile sunt individuale, pur preferentiale. Daca cineva conduce des pe circuit, evident ca are si experienta si alt stil de condus, clar prefera tractiunea spate, pe cand cineva care conduce linistit de fel, eventual cu scan de bebe in spate, posibil sa nu-l intereseze prea mult senzatiile tari. Eu sunt mai mult in categoria a 2-a, conduc linistit de fel, o calc f rar (si atunci doar pe drum drept si liber). Ca si concluzie pe baza celor citite aici, nu mai consider xDrive-ul un must-have, ci doar o extra-optiune (care totusi este undeva in top liste, in ordinea prioritatilor.) Merci frumos inca o data celor care ati postat aici. Multumesc pt raspuns, Dan. Thread-ul respectiv l-am citit in urma cu vreo 2 sapt, cand a inceput sa ma "chinuie" aceasta dilema, insa am vrut sa aflu mai multe pareri.
  12. Astea: Continental WinterContact TS 860, printre primele in topul testelor in Germania pt 205/55/R16 in 2014 parca. Deci nu erau chiar cele mai slabe. Iar cand ziceam ca-s aproape noi ma refeream ca am mers mai putin de 2000 km/sezon cu ele pe sezonul rece (sau atata timp cat le-am avut, pana spre primavara).
  13. Salut. Prima oara cand postez in sub-forumul pt X, pana acum am cerut niste pareri despre seria 5 sau 3, insa m-am gandit sa fiu putin mai "flexibil" si sa iau in considerare si X3, atata timp cat are cutie automata si xDrive. Ce parere aveti despre aceste 2 anunturi si eventual daca stiti ceva despre dealer-ul respectiv: https://www.autovit.ro/anunt/bmw-x-x3-ID7GmkAL.html https://www.autovit.ro/anunt/bmw-x-x3-ID7GmkDF.html Oare nu sunt putin cam ieftine pt dotarile pe care le au? Multumesc anticipat!
  14. Asta-i pb, ca am avut probleme la munte anul trecut de revelion, iar anvelopele de iarna erau ca noi (2 ani, aproape deloc uzate). Plus, cum zicea un coleg mai sus, xDrive-ul te ajuta si pe carosabil umed, pe noroi, etc, nu doar pe zapada/polei. Problema este ca, din ce-am inteles, tractiunea spate se comporta diferit mai ales in curbe, unde fuge mai usor spatele (nici macar ESP-ul nu poate controla masina uneori). Mentionez ca nu (cred ca) m-ar deranja "dezavantajele" enumerate mai sus: masina putin mai grea, nu mai este asa "fun" de condus ca tractiunea spate, etc. Momentan am 115 caluti sub capota, deci 184 sau 218 vor fi mai placut de condus indiferent de tractiune Merci pt raspunsuri.
  15. Salut. Am o nedumerire. Este xDrive-ul necesar (mai ales iarna) sau optional/un moft? Stiu ca probabil e genul de intrebare al carei raspuns depinde mult de preferintele fiecaruia, insa m-ar interesa si parerile celor care au condus si cu xDrive, si fara si daca il considera absolut necesar, mai ales iarna. Din ce vad, xDrive-ul este "optiunea" care ridica destul de mult pretul masinii, si voiam sa stiu daca as putea renunta la el sau nu. Am citit alte topicuri in care s-a atins si acest subiect si au fost colegi care au spus ca doar tractiune spate si cauciucuri bune n-au avut pb, altii ar fi vrut sa aiba xDrive cand au mers la schi, etc. Nu fac un poll pt ca nu ma intereseaza o statistica a celor care sunt pro si contra, ci mai degraba argumentele sau contra-argumentele pt tractiunea integrala. Multumesc! PS: Am condus doar maisini cu tractiune fata pana acum, nu stiu cum se comporta o masina cu tractiune spate, mai ales in conditii de ploaie/zapada/polei, etc. Asta ar fi un argument pro-xDrive pt mine.
  16. Posibil, dar respectivul zice ca nu face schimburi.
  17. Acum a marit pretul la 18.390 E. Dupa cum am zis, a fost initial 17.990, apoi a scazut la 17.390 si acum a ridicat-o la 18.390. Parca am citit aici cu cateva pagini in urma ceva similar, un samsar sustinea ca masina e ok, colegu de forum a gasit dovada dupa VIN ca erau km dati inapoi vreo 200.000 km si apoi i-a zis ceva de genu "da` ce esti prost sa crezi ca aia-s km reali" si a pus masina la vanzare mai scump
  18. Hm... Mi-am dat seama din anunt ca e o persoana care se ocupa cu asa ceva, insa macar nu a pus chestii de genul "extra full, geamuri blindate, nu bate, nu troncane, nu consuma ulei, platesc verificarea daca KM nu sunt reali" Din ce-am citit pe-aici (am rasfoit topicul asta vreo ora), practic sunt si persoane mai "cinstite" care isi scot profitul din deducerea de TVA, daca am inteles corect, ori asta ar insemna ca masina poate fi ok. Colegul de mai sus @bmwfan85 a spus ca-l cunoaste si ca ia masinile de pe COTW si cred ca la asta s-a referit cand a zis "deci cn stie "fenomenul" intelege de unde isi castiga el banii" Doar ca n-am inteles exact care-i treana cu COTW. Acolo se liciteaza masini care au mici probleme (zgarieturi, bara indoita, etc), sau inclusiv cele cu accidente mai serioase? Daca masina e luata de-acolo cu niste mici zgarieturi polish-ate, nu-i pb, dar daca a avut vreun accident, asta deja e alta treaba.
  19. Salut. Am nevoie de parerea unor cunoscatori, care-si dau seama dintr-o privire daca anuntul e al unui samsar sau nu De asta ce parere aveti? https://www.autovit.ro/anunt/bmw-seria-3-3gt-ID7Gm6ME.html Ochiul meu nepriceput zice ca-i cam ieftina pt dotari. Nu am sunat sa cer VIN-ul, dar oare se merita sa-l cer? Pana acu 2 zile masina era pusa la vanzare cu 17.990, acum 2 zile a redus-o la 17.390. Probabil din cauza cererii prea mari Merci anticipat! LE: Si inca o intrebare (dubla) in legatura cu auto-records si alte site-uri similare: 1) chiar au acces la istoricul original al acestor masini? Sau cum stiu de toate reviziile facute? 2) presupun ca pt accidente, le inregistreaza doar daca masina a fost reparata la reprezentata, nu? Sau au alt sistem dupa care tin evidenta accidentelor?
  20. Merci de raspuns. Eu intelesesem ca Dynamic Driving include implicit suspensia reglabila. Cum iti dai seama de asta din poze? Imi poti spune si mie, te rog? Este ceva ce-ar trebui sa apara in setari in computerul de bord, sau trebuie sa fie vreun buton pt reglarea suspensiei? Merci
  21. Ce parere aveti de masina asta? Cam ieftina pt un 525 xDrive din 2013, nu? https://www.autovit.ro/anunt/bmw-seria-5-520-ID7Glxjm.html In anunt mentioneaza: " suspensie reglabila adaptiva dinamik drive adaptive drive " Insa in VIN decoder nu vad asa ceva: https://www.etkbmw.com/bmw/EN/vin/decoder/WBAXA11090DX23061/EN Plus, in VIN masina apare ca fiind din 2012-03-08 Este posibil sa aiba si sa nu apara in VIN, sau nu e bun decoderu asta sau pur si simplu persoana respectiva are fantezii cu privire la dotarile masinii? Din ce mi-a spus @harsh intr-un reply anterior, ar trebui sa aiba EDC, Adaptive Drive sau Dynamic Drive ca sa aiba suspensie reglabila, ori in VIN nu apare nicaieri asta. PS: Daca intr-adevar n-are suspensie reglabila si persoana respectiva minte in anunt, de ce a mai pus VIN-ul? Ai crede ca pun VIN-ul doar cei care sunt convinsi ca dotarile masinii sunt cele pe care le descriu ei. LE: In aceasta imagine pare ca ar avea Dynamic Driving: https://autovitro-images.akamaized.net/images_autovitro/821194082_13_1080x720_20-diesel-4-x-4-x-drive-automat-.jpg
  22. Asta este o alta optiune pe care o iau si eu in considerare, in loc de un F10 chel, probabil in aceeasi bani gasesc un F30 cu suspensie reglabila si xDrive. Suma maxima alocata masinii ar fi 20k E, ori in banii astia nu prea vad F10 cu suspensie reglabila (decat in "fanteziile" celor ce posteaza anunturile) si nici xDrive. https://www.autovit.ro/anunt/bmw-seria-5-520-ID7GlQdo.html#30f6f4b740 https://www.etkbmw.com/bmw/EN/vin/decoder/WBAFW11090DU19547/EN Asta, de exemplu, spune ca are suspensie reglabila. Dupa VIN, nu gasesc asa ceva (nici EDC, nici adaptrive drive... sau imi scapa mie ceva?) El zice "an fabricatie 2011-10", in VIN zice "Prod.date: 2011-06-22" El zice ca-i din "Germania", dar in VIN zice "Operating instructions, Dutch" Iar ultima afirmatie care ma cam face sa ridic o spranceana: "MașinĂŁ Absolut REALĂ ! ! !"
  23. Ahaaa, am inteles acum. Merci pt explicatie. Pai in cazul asta, am vazut f putine care chiar au suspensie reglabila. Cel putin din verificarea vinului nu reiesea ca ar avea, cred doar la una sau doua masini am vazut in VIN decoder sa scrie ca au S223 Electronic Damper Control (EDC). Sa inteleg ca ceilalti care mentionau in anunturi ca masina are suspensie reglabila, dar din VIN nu reiesea acest lucru, era doar o "fantezie" de-a lor? Sau poate "din greseala" confundau si ei (ca si mine) selectarea modului de condus cu modificarea suspensiei. Si acum intrebare de 10 puncte : merita suspensia reglabila diferenta de pret? Este utila sau mai mult un moft pt cei care vor sa conduca sportiv, la limita, si suspensia sport le-ar oferi senzatii mai tari? Eventual cei care aveti suspensie reglabila, vi se pare un must-have sau v-ati fi putut lipsit de ea? Avand in vedere ca masina va fi una de familie, nu cred sa merg cu ea pe vreun circuit si nici n-am de gand sa fac liniute, etc, ma intreb daca nu cumva suspensia standard este suficienta. @harsh, merci frumos inca o data pt raspunsuri.
  24. Merci pt raspuns. Mai am o intrebare de incepator. Suspensia reglabila e diferita de Driving Mode? De exemplu, este S4U2 ECO PRO Driving Experience Control Asta-i controlat de cele 2 butoane din stanga schimbatorului (initial credeam ca-i pt suspensie). Dar, modul de condus sport nu presupune si schimbarea suspensiei? Eu credeam ca schimbarea Driving Mode-ului presupune si modificarea suspensiilor, dar inteleg ca-s chestii separate (desi e ciudat). Masina asta de exemplu https://www.autovit.ro/anunt/bmw-seria-5-520-ID7GjfqD.html https://www.etkbmw.com/bmw/EN/vin/decoder/WBAFW11000D264872/EN Are S4U2 ECO PRO, doar ca in anunt, vanzatorul scrie "Damper control - 3 moduri diferite pentru condus (Eco Pro/Comfort/sport) cu ajustare automata a cutiei si directiei". A scris el gresit si nu are Damper Control, ci doar Driving Mode-urile alea 3, sau?.... Chiar sunt "confuzat"
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.