Jump to content

looney

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by looney

  1. mai ai farul imi poti da te rog o poza cu farul? in principiu ma intereseaza. Il mai am, daca esti din bucuresti, poti sa il vezi oricand, ma rog, bucatile care mai sunt, si sa iei ce-ti trebuie. Eu azi plec la braila dar inainte sa plec o sa-i fac niste poze si o sa le postez diseara.
  2. pt ce masina este farul? mai are clemele de prindere? Nu cred ca mai are clemele. e spart, crek se poate recupera balast-ul de pe el si eventual becurile care par intregi. Singura problema ar fi ca momentan nu stiu daca imi repar masina pe asigurarea aluia cu care m-am pocnit ca-i cam imbarligata treaba, dar daca o repar pe asigurarea lui si n-o sa-mi accepte aia de la asigurare sa aduca faru cu totu,.. o cam belesc. Asa ca deocamdata as vrea sa pastrez balast-ul de la far, macar pana se solutioneaza treaba. Ii fac maine niste poze si le postez.
  3. Donez ce a mai ramas dintr-un far stanga cu xenon, model fara angel eyes. Balastul e intreg, becul cred ca e intreg, geamurile intre bec si plasticul din fata sunt intregi, si ce se mai poate alege din el.
  4. S-a sters sectiunea de donatii? Adica s-a luat de la 0? Pnm, sa rescriu si eu. Donez o pereche de discuri de frana de bmw 535 e39, e posibil sa mearga si pe 540 din cate am inteles. Sunt inca in stare buna, le-am schimbat din cauza unor incompetenti. Cer la schimb pe ele un buton de deschidere a portbagajului, cel de pe usa portbagajului, piesa 29 din link http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=41&fg=60
  5. Eu am trusa completa <_< inclusiv o piesa care nush ce dreaq e, e un fel de surubelnita al carei miez iese prin maner, dar nu are nici un fel de cap. este practic o bagheta metalica de fro 20-25 cm lungime, 3-4mm diametru cu un fel de maner. stie cineva ce ar putea fi?
  6. Bine ca mi-ai zis. Unde anume gasesc cricu masinii? <_<) Nu am facut pana niciodata si nu am avut nevoie niciodata de cric, asa ca habar n-am unde e. Am vazut o singura data, undeva in zona rotii de rezerva, piedica aia pt roata, dar cricu nu-mi amintesc pe unde e sau pe unde tre sa-l caut.
  7. Dau si eu o pereche de discuri frana fata bmw 535i e39 cu tot cu placute. Au ceva uzura dar mai erg mult zic eu. Le-am schimbat din cauza unor imbecili de mecanici. Predare personala in bucuresti sau, la insistente, braila. Caut butonul de pe usa portbagajului, cel cu burduf de cauciuc din care se deschide portbagajul daca are cineva.
  8. mai ai amortizoarele??...<_< bafta Daca ma intrebai pe mine si era vorba de amortizoarele de portbagaj, sa stii ca le mai am.
  9. Daca ati citi mai bine topic-ul ati observa ca s-a mai discutat o data problema asta. Nu vad cu ce incurca pe oricine faptul ca unu dintre membri cere o anumita piesa pe care probabil cineva o are stand degeaba prin garaj. Daca nu intreba nimeni de telescoapele de portbagaj, probabil ca le aruncam pe cele care mi-au ramas de la masina. Are dreptate moaka, uneori avem diverse piese care nu au prea mare importanta, un clips, un bandou, nimicuri care ar fi de foarte mare folos altor membri si nu stiu cati dintre voi intra pe un topic unde doar se cer piese, eu unu sincer n-am intrat niciodata, dar aici intru des si caut piese si totodata vad ce mai are nevoie unu si altu. Practic topic-ul ar fi mai bine sa se numeasca Schimburi sau DOnatii si Nevoi.
  10. Le-am schimbat eu p-ale mele la e39 si e posibil sa se potriveasca. da-mi un pm cu o poza ceva si o dimensiune ca poate s-or potrivi.
  11. Crek donez o pereche de discuri de franta ventilate de 535 e39. Le-am schimbat si am impresia ca nu erau ele de vina si ca sunt inca bune. Maine ajung la service sa vad daca le mai au si daca mai sunt, le bag la donatii. am gasit in targ la vitan . inca valabil donez placa de contact pentru cheie tip diamant ps:placa o am de la @ciupanezu si la mine nu a functionat , daca o vrea cineva care se pricepe la electronica s-o repare o poate ridica din cartierul berceni. nu ma complic cu posta . primul venit primul servit. ps2:mai donez si o carcasa de cheie tip diamant , cea incercuita cu rosu din poza 2 (poate are nevioe cineva de ea) Eu am cheie d-aia veche. Exista posibilitatea sa o schimb cu cheie diamant cumva?
  12. daca se potriveste cea de la e46 ti-o ofer eu Daca faci rost de cutiuta aia imi dai mie cutia de casete? ;:) a mea s-a stricat acum mult timp si acum stau cu gaura in consola :)
  13. Apropo de pret/calitate, la bavaria, la un control oarecare, la plecare, mi-a aparut o eroare "check tail lights". M-am intors in service dupa ceva vreme si le-am zis de eroarea aparuta, au luat foarte politicos masina si mi-au adus-o dupa aproximativ 2-3 ore si mi-au zis intre timp ca problema era legata de 2 becuri de la stopurile spate in valoare de aproximativ 50 mii fiecare. Am zis ok no problem, la plecare, in schimb aveam o factura de aproximativ 1,2 mil lei care insemna verificat becuri, 2 becuri a cate 50-60k lei si manopera de aproximativ 300 mii lei per bec. Acum sa ma scuze domnii slinosi si scarbosi de la bavaria dar sa ceri 300 mii ca sa schimbi un bec, operatiune care nu dureaza mai mult de 2 minute mi se pare strigator la cer, ca sa nu mai pomenesc de faptul ca nu am primit nici un fel de factura proforma in care sa fiu informat de faptul ca voi plati atat acel lucru, eu doar am comandat cele 2 becuri, nu am spus ca vreau sa mi le si monteze, dar, nu puteam sa-mi iau masina daca nu plateam factura. Deci, ii urez domnului bacos, un tip de toata scarba care sper ca citeste acest forum, sarbatori fericite alaturi de familia sa, la fel de fericite cum mi-au fost mie zilele in service-ul pe care il conduce. La multi ani, domnule bacos.
  14. Cred ca incepe sa ne scape tuturor mici amanunte si deviem treptat cu ideile. In principiu nu ar fi nici o problema tehnica daca uleiul meu s-ar amesteca la turnarea in motor cu cantitati infime de praf respectiv ulei de alt tip, insa m-ar deranja daca uleiul pe care nenea ala mi-l toarna in motor nu este tocmai ceea ce am comandat si ceea ce urmeaza ca eu sa platesc. Si mai deranjanta este politica (doar a celor de la bavaria otopeni ca doar la ei am fost la repr bmw) prin care clientul nu are voie sa se uite inauntru in service in timp ce se lucreaza la masina lui. Ca diferenta, la lexus/toyota exista un perete vitrat imens intre zona de service si zona de asteptare iar la bavaria, dupa lungi certuri si o discutie cu seful reprezentantei, domnul bacos (un tip scarbos pana la ceruri dar cu limba ascutita si uns cu toate alifiile caruia mi-ar placea la nebunie sa-i fac o oferta de lucrare si caruia as dori sa-i ofer cam acelasi tip de servicii pe care mi le-a oferit dansul mie) am reusit sa intru in spate sa vad exact cum se lucreaza la masina mea si m-am ingrozit. Referitor la paralela reprezentanta - restaurant de 5 stele, fiecare din cele 2 tabere judeca gresit situatia. Da, si la restaurantul de 5 stele, mananci cu aceleasi tacamuri, dar sunt atent spalate de fiecare data, la service nu cred ca macar sterge cineva palnia dupa fiecare folosire, da, si la restaurant se gateste in aceleasi oale, dar sunt spalate dupa folosire si daca la un restaurant de 5 stele comanzi o cola, primesti o cola si ai cum sa-ti dai seama ca e o cola si nu o fanta pentru ca o gusti si nu isi permit sa iti puna dintr-o sticla de 2,5l pentru ca s-ar duce vestea in tara chiar de la angajatii lor, pe cand uleiul meu din masina nu pot sa-l gust si nici sa-l testez in vreun fel. ca sa adancesc si mai tare scarba mea pentru tot ce inseamna reprezentanta bavaria si reprezentantele nemtesti din romania care doar folosesc prestigiul si numele faurite cu greu de vecinii nostri nemti pentru a-si ascunde incompetenta, lacomia si nepasarea va spun ca la lexus/toyota se aduce uleiul in bidoane de 2l respectiv 1l pentru a forma valori impare de necesar si se toarna cu palnia care exista in gatul sticlei si nu cu alta palnie folosita sau nu in prealabil iar toata operatiunea poti s-o vezi clar in timp ce bei o cafea gratuita sau o apa sau ce vrei de la baruletul de acolo. ah, si surplusul de ulei ti-l baga in portbagaj ca sa-l ai pentru orice eventualitate daca vrei si poti sa-l lasi acolo daca specifici ca nu-l doresti. Mai au mult de invatat romanii care se dau nemti in ale tehnicii, mai avem cu totii de invatat pana sa incepem sa ne civilizam macar cat de cat.
  15. Nici eu nu sunt pretentios dar efectiv astia de la reprezentanta bavaria m-au scarbit pana peste cap. Am ajuns sa invat cum se schimba capete de bara si bielete si discuri pentru ca-mi e efectiv frica sa ma duc la un service. Sunt aproape toti de kkt, mai ales astia din bucuresti si asta fara limitare doar la bavaria. Spre ex, tata si-a bagat picioru si a trecut pe japoneze, si-a luat un lexus ls460. Din 15 mii in 15mii km tre sa faci revizia. La prima revizie, shimbul de ulei plus filtru ulei plus filtru aer a costat 17 mil lei, aceeasi revizie, la 30 mii km care a presupus schimbul uleiului plus a filtrelor de polen, dar efectuata la reprezentanta modesta toyota de aici a costat 6 mili 800. Am ramans prost cand am vazut. Da, intr-adevar, la lexus in pipera, toti sunt la costum respectiv halat iar la braila mai era cate unu in blugi, dar halate aveau toti. Revenind la problema cu uleiul, inteleg utilitatea ambalarii in bidoane mai mari dar pentru siguranta si linistea clientului cred ca ar fi mult mai util sa se ambaleze in cantitati aproximativ necesare pentru diferite masini, de ex in bidoane de 6L, 5L, 3L, 2L, 1L si eventual 0.5L iar atunci cand comanzi ulei sa comanzi cantitatea ta iar ei sa ti-o aduca intr-un minim de bidoane sufiiente. Nu am nimic impotriva sa-mi toarne uleiul cu palnia cu care au turnat alt ulei pentru ca e o cantitate prea mica de ulei care se amesteca astfel incat sa-mi poata cauza modificari ale proprietatilor sale, dar este foarte dubios si foarte greu de demonstrat ca ti s-a pus sau nu uleiul corect folosind acel tip de pet. Mecanicii de la bavaria si nu numai, sunt in proportie foarte mare, niste ageamii care nu au habar absolut nimic despre ceea ce trebuie sa faca si oricand te poti astepta de la astfel de imbecili sa uite ce comanda au primit si in loc de un 10w40 sa-ti adua un 10w30 sau mai stiu eu ce, ca n-au memorie de elefanti. Si nici tu ca si client si nici idiotu ala de la ghiseu care face factura si-ti ia masina si ti-o da, nu au cum sa verifice corespondenta intre ce s-a bagat in masina si ce trebuia sa se bage in ea. Oricum, eu nu risc sa patesc asta pentru ca imi comand piesele separat dupa specificatii si le schimb la service-ul din garaj al unui amic, sub ochisoru meu. Eu vad cat de tare strange cu cheia capacu de la filtru, eu vad cum trage de vechiul corp filtrant, eu vad cu cata grija il baga p-asta nou, si il intorc din drum daca nu-mi convine ceva si chiar daca nu mai am cartea aia pe care s o umplu cu stampile sa scot ochii cuiva ca vezi domne are reviziile la bavaria, stiu ca masina mea e mai bine intretinuta asa decat ar fi daca as lasa-o pe mainile incompetentilor din reprezentantele din bucuresti.
  16. Am si eu nevoie de clapitza care acopera casetofonul de la un e39 clapitza cu mecanismul de inchideresi suportul metalic din spate http://i6.photobucket.com/albums/y212/impa...5527800x600.jpg piesa aia din mijloc cu tot ce tine de ea, mai putin head unit-ul. http://www.richpeopleforums.com/images/e39...otusedcable.jpg clapitza cu plasticul ala format 2 din.
  17. super. ai cumva si niste id-uri de la oameni care dezmembreaza 5-ari?
  18. Mosule, zi-mi si mie unde as putea gasi clapitza aia de deasupra casetofonului de pe masina mea? Vreau sa incep un proiect carputer deosebit si imi trebuie chestia aia ca in cazul in care esuez sa nu ma trezesc cu dictai gaura, adica vreau sa salvez unitatea mea existenta. imi trebuie clapitza aia, cu structura metalica din spatele ei. :)
  19. E39 535i 1998 motor schimbat la 240k km, acum are 330k, se tine bine :) Ah, am uitat sa mentionez, e motor simplu vanos 235 cai parca sau 238, p-acolo pe undeva. Nu mai stiu ce motor e, parca M52, stie Ciupanezu mai bine.
  20. Amortizorul ala il gasesti cam la orice samsar de prin preajma. s-ar putea sa te coste undeva intre 500 mii si 1 mil. ai avea mare noroc sa gasesti pe la cineva unu inca bun.
  21. Stiu ca multi p-aici sunt impotriva cererilor in sectiunea de donatii dar altfel nu prea stiu cum sa dau de piesa care imi trebuie. Fratilor, am si eu nevoie de piesa numaru 16 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=13&fg=15 THROTTLE ACTUATOR ADS 2. Daca aveti cumva una care nu mai e utila, fro masina in dezmembrare ceva, chiar si un magazin, dar nu ma trimiteti la bavaria ca ma bat cu ei. Ultima oara am fost la ei pentru 1 furtun si 2 suruburi care costau 1 mil si la sfarsit mi-au venit cu o factura de 7 milioane iar pe piesa asta mi-au cerut 10 milioane si tare mi-e ca la sfarsit, cand iau masina or sa-mi ceara de fapt fro 30 si sigur ma vedeti la stirile de la ora 5 arestat pt crima multipla. Multumesc anticipat.
  22. nu conteaza de care sunt, spate sau fata ca-s identice. poate sa ti le dea tie pe toate, spate-fata, de care-or fi, numai una de 13 sa-mi dea si mie ca ma dispera difuzoru ala nenorocit si n-am acum bani sa pun altceva acolo. cassu, il desfac si ma uit la mecanism. daca nu e acelasi ti-l trimit cu cea mai mare placere, sau facem alta combinatie. tie iti merge mecanismul de la cass? daca da, iti trimite tie cassu si imi trimiti tu mie cassu tau ca mie doar mecanismu imi trebuie. sau, iti trimite tie tot si imi trimiti tu un difuzor de 13 indiferent de unde e si unu din cass-uri fie ca-i al tau fie ca e celalalt. :D crek asa e cel mai bine. am vb cu el si numa peste doua saptamani ajunge in arad.....deci mai stam pe tusa o vreme ok\/??? le descurcam noi cumva:)) :twoup: :D :D nu murim. nu mi-ai zis, ce problema are cassu tau?
  23. nu conteaza de care sunt, spate sau fata ca-s identice. poate sa ti le dea tie pe toate, spate-fata, de care-or fi, numai una de 13 sa-mi dea si mie ca ma dispera difuzoru ala nenorocit si n-am acum bani sa pun altceva acolo. cassu, il desfac si ma uit la mecanism. daca nu e acelasi ti-l trimit cu cea mai mare placere, sau facem alta combinatie. tie iti merge mecanismul de la cass? daca da, iti trimite tie cassu si imi trimiti tu mie cassu tau ca mie doar mecanismu imi trebuie. sau, iti trimite tie tot si imi trimiti tu un difuzor de 13 indiferent de unde e si unu din cass-uri fie ca-i al tau fie ca e celalalt. :twoup: crek asa e cel mai bine.
  24. mi le dai mie? :twoup: :twoup::D:D pai ti le dau tie pe toate,pentru ca tu mi-ai scris primul PM,sau nu iti trebuie tot? Lui poope ii trebuiesc doar difuzoarele spate iar mie mecanismul casetofonului si un singur difuzor de 13 cm. casetofonu imi da o eroare (clean sau tape error) si amutzeste si nu imi mai scoate caseta afara iar difuzor imi trebuie pentru spate dreapta ca-mi pacane. daca ai putea sa le imparti ar fi super. casetofonu daca nu mi se potriveste la mecanism, il donez altcuiva de pe forum.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.