Jump to content

BMS921

Contributors
  • Posts

    327
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Posts posted by BMS921

  1. Am avut o situație extrem de asemănătoare cu a ta. Daca te uiți prin topicurile mele, o sa găsești ce am scris. 

    Eu am schimbat amortizoare plus flanșe și le-am studiat pe toate părțile după ce le-am dat jos pe cele vechi. Păreau a fi un stare foarte buna (cu excepția faptului că tija telescoapelor culisa mai cu întârziere). Ce cloncănea și de la ce, nu am nici cea mai mica idee dar am rezolvat problema schimbând toate astea.

  2. Salutare,

    Pentru o scurtă perioadă, este normal sa stea mai ridicată.

    Dar întrebările sunt:

    - sta mai ridicată cu 2-3cm, fata de ce?

    - cat timp a trecut de când le-ai schimbat/cat ai mers cu mașina după schimbare?

    - s-au tensionat amortizoarele (după montarea lor pe mașină) când s-au strâns brațele? 

     

    Te întreb pentru că săptămâna trecută le-am schimbat și eu, aceleași amortizoare, flanșe, etc doar că la un F34 și nu am avut mașina ridicată, la fel cum spui și tu, decât pt vreo 20-30km de mers. Apoi s-a așezat și e totul bine.

  3. 4 hours ago, Alex1107 said:

    Salutare!

    am un bmw x4 f26 x drive . Si de curând am achiziționat un set de jante in doua dimensiuni tot R18 (8j\9j) și un set de anvelope 225/45 și 255/40. Pentru vară. 
    ce părere aveți de jantele în 2 lățimi? Pot apărea probleme?! 
    multumesc!

    Salut,

    Ai dat-o de gard bine de tot. Ce ai cumpărat tu, sunt roti pt un F30...

    Situația este următoarea:

    - ce ai cumpărat, sunt foarte înguste pentru mașina ta, cel mai probabil o sa ai instabilitate ridicata. Rezultatul e că o poți pune cu rotile in sus foarte ușor

    - nu doar că sunt prea înguste, nici măcar circumferința nu este corectă. Rezultatul este că vor fi diferente intre ce vezi in bord că viteza afisata și cea reală. Bonus, ia-ți adio de la cutia de transfer, este doar o chestiune de timp până crapă.

    - daca nimerești epoleții potriviți, ia-ți adio și de la talon (ar fi mai ieftin decât cutia de transfer...)

    https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=XX11-EUR-06-2016-F26-BMW-X4_20dX&diagId=85_0064 

    Bafta! pt că ai nevoie 🙂

  4. On 4/4/2024 at 8:15 PM, bimmer90f30 said:

    Sa nu uiti sa spui daca trancaneala s-a oprit dupa schimbul amortizoarelor, si flanselor, ca presimt ca o sa vrei sa pui altele noi

    Ai avut dreptate, am pus totul nou. Amortizoare, protecții, flanșe, șuruburi.

    In cei 4km făcuti de la service până acasă, am incercat sa nu ratez nicio denivelare, sunt 90% sigur că a dispărut trăncăneala. Mai testez și mâine.

    Am ales Sachs. Parca e altă mașină cu totul, a dispărut și senzația de barca, mai ales la frânare și curbe.

  5. 39 minutes ago, töffefe said:

    parca pentru seria 3 exista kit de reparatie pt caseta de directie https://www.bavauto.ro/32106891974

    Dap, este doar că această operațiune a fost făcută de fostul proprietar acum 25k km. Mă gândesc eu așa logic și fără prea multe cunoștințe tehnice, daca după doar atâția km ar avea nevoie iar de kitul asta, teoretic, exista o alta problema daca acea trăncăneala chiar e din caseta.

  6. 8 minutes ago, bimmer90f30 said:

    Trancaneala de care vorbesti vine doar de pe o parte? Si daca nu iti dai seama, ar putea fi amandoua la fel de uzate?

    Zici ca se aude doar la rece. In flansa nu vad ce sa se dilate cu temperatura motorului (nu?) incat sa nu se mai auda.. flansa aia e expusa mai mult la rece decat la cald.. 

    Sa fiu tu, daca nu sunt zgomote sau jocuri mai mari pe o flansa fata de alta, tot nu as schimba.. dar stiu, probabil ca nu poti sta dupa cumparatul flanselor ulterior, dupa investigarea celor de fabrica.

    Dar sa fiu tu, eu nu as pune decat cumparate de la dealer..

    My two pence..

    (Sa nu uiti sa spui daca trancaneala s-a oprit dupa schimbul amortizoarelor, si flanselor, ca presimt ca o sa vrei sa pui altele noi)

    Da, doar la rece se aude. Merg 2-3km și liniște, nu mai trancane nimic.

    Mie așa mi se pare, doar din stânga se aude dar culmea e că cel curs e pe dreapta. 

    M-am și lăsat pe mașina sa vad daca face balans, daca revine repede în poziție și culmea, revine mai repede pe dreapta decât pe stânga.

    Mno, schimb pe ambele părți și apoi vad ce naiba zgomote mai rămân 😊

    O sa vad mâine, ar trebui sa mai primesc 2 oferte și mă apuc de treabă.

    Și fara doar și poate, că de fiecare data, o sa revin cu detalii despre rezultat. Bineînțeles marca, unde am făcut și costul lucrării.

  7. 1 hour ago, bimmer90f30 said:

    Nu schimba flansele.. daca stii ca nu ai dat cu ea prin gropi. Nu sunt decat niste rulmenti..  (cel putin la E90 meu flansele au capace si se pot vedea bilele din rulmenti..) Multi nu realizeaza, pentru ca nu s-au uitat sa inteleaga, dar o flansa de pe fata camd se roteste o face sa zicem 70 grade de la stanga la dreapta (si asta cand rotim volanul maxim; de cate ori rotim volanul maxim de pe o parte pe alta? Nu prea des) deci sa zicem ca o roata se roteste 45 de grade, unghi in jumate.. stanga dreapta. Asta inseamna ca rulmentul ala din flansa poate suferi de la uscaciunea vaselinei din el sau lovituri zdravene prin gropi.. altceva nu prea il uzeaza, sau cel putin nu din rotirea partiala de 45-50 grade. Deci, tot ce s-ar putea face e, la scoaterea de pe masina a suspensiei sa se treaca la o re-ungere cu vaselina cand flansa se poate roti (da peste cap de cateva ori) pana la o ungere cat mai buna si remontare pe masina unsa. Eu am pe E90 flansa de fabrica la 499k km.

    Asta e ideea ca nu trebuie sa ne arucam sa schimbam flanse in fata daca nu's deformate, prin accidente sau gropi luate ca tantalai..

    Poti sa ungi rulmentii cu, ceva seringa cu vaselina injectata.. daca nu schimbi arcuri, ce rost are sa schimbi flanse.. presimt ca se vor duce arcurile inainte sa se duca flansele.

     

    Eu prin gropi nu am dat, merg super grijuliu cu ea însă, așa cum am scris in repetate rânduri prin forum, tot aud un soi de troncaneala. Mi se pare mie că stânga față. Am fost la 4 serviceuri cu ea, nimeni nu a găsit sursa, au tras de toate fiarele posibile, efectiv nu se mișcă nimic. Singura varianta rămân flanșele/flanșa. Ce-i drept, abia se aude acea "troncaneala" și este aceeași și la același nivel de intensitate de mai bine de 2 ani. 

    Eu vreau sa pun mașina la punct, sa fie in cea mai buna stare tehnica posibil pentru că nu vreau sa fiu înjurat de următorul proprietar. În următoarele luni sunt nevoit să o vândă, vine al 2lea bebe și nu o sa ne mai ajungă spațiul. Dar tot vreau sa o aduc in cea mai buna stare, chiar dacă urmează să mă despart de ea...

  8. 3 minutes ago, Shep86 said:

    https://stoauto.ro/piesa-auto/spring-strut-oe-31316873773 Amortizor 1085 lei bucata

    Flansa nu prea o gasesc pe original dar ultimul pret vad ca e pe la 500 de lei + 150 kitul de suruburi daca le schimbi si pe astea. 

    burdufu e 50 de lei .

    Deci in mare piesele te duc la 3600 lei. Si manopera 2k mi se pare bataie de joc. 

    In devizul primit am preturile defalcate, după cum urmează:

    Telescoape 3000 lei

    Flanșe 1200 lei

    Burdufuri 400 lei

    Manopera 900 lei

    Mai cer o oferta ... doua...

  9. 29 minutes ago, ADRIAN HD said:

    Odata cu telescopul se schimbă protectia telescop si tamponul de spumă din partea superioară.Cred că Sachs e cel mai bun după OE dar si cel mai scump.

    Multam fain.

    Da, vad că este o idee mai scump dar tot e la jumătate de preț în comparație cu OE 😁.

    Mai rămâne să găsesc un service bun la care sa merg și care, presupun, să poată face și o geometrie după.

    Serviceurile la care merg in mod normal nu lucrează decât cu OE si nu vor accepta AM...

    1 minute ago, bimmer90f30 said:

    Pai nu se vede in poza? 😉

    Tot ce e crapat si rupt pe amortizor..; merita, ca pana la urma ale au un motiv pentru care au fost puse acolo, sa protejeze de praf, noroi, sa-i prelungeasca viata.

    Apoi, daca celalalt se duce.. il schimbi atunci? Pentru stabilitatea masinii le-as schimba pe amandoua..  desigur ca ..merge si sa schimbi doar unul.. dar cirect e sa schimbi ambele parti.

    Îți dai seama că ce văd și eu că e terminat, o sa schimb. Mă gândeam la accesoriile care nu se vad, daca o mai fi ceva pe acolo 😁

    Și da, nici nu se pune problema sa schimb doar unul. Daca trebuie ambele, ambele se schimba.

    Tot ce mă interesează e că mașina sa fie stas dpdv mecanic. Costa mai mult, mai puțin, ne-o asumăm atunci când alegem marca 😂.

  10. 10 minutes ago, bimmer90f30 said:

    As pune Bilstein (B4 daca suspensia e standard).

    Daca arcurile sunt atinse de rugina, as schimba si arcurile.

    Mulțumesc frumos. Da, este suspensia standard, arcurile sunt ca noi (vizual), nu sunt atinse de rugină.

    Pur informativ, sa știu și eu că sa nu mi se bage pe gat că trebuie schimbata și aia și ailaltă. 

    Când se schimba telescopul, ce alte accesorii sunt obligatorii? Ceva protecții, cauciucuri antipraf, ceva pe la flanșe....habar nu am 😊

    Mulțumesc!

  11. Salutare,

    După cum spune titlul și se vede și in poza, pare că intru la cheltuieli 😁

    Mai scriam eu pe aici că aud niste troncaneli la rece și apoi, după ce merg puțin nu se mai aude nimic. Am tot fost pe la serviceuri de mi-a ieșit pe nas, nimeni nu găsea nimic. Azi am incaltat-o cu rotile de vara și l-am rugat pe mecanic să mă lase să o studiez puțin. Am găsit ce e in poza...

    Din câte știu eu, amortizoarele se schimba pereche. Daca merg pe original, destul de scump (ieri am platit vacanta, 8k, nu a apărut problema la momentul potrivit 🤣

    Ce ziceți, sa merg pe AM? Daca da, de care? 

    Multam fain! 

    IMG_20240404_085448.jpg

  12. 22 minutes ago, AdrianS90 said:

    Doar praguri și bara fata/spate .

    Am uitat sa specific ca doar bara fata/spate și praguri vreau sa nu pun. Restul nu ma interesează,  însă mă uitam pe net la restul de componente care ar trebui cumpărate pentru montare etc . E vorba de un F10 525dX 2015

    Realoem, folosești ultimele 7 caractere din VIN, intri la secțiunea de retrofit și vezi ce opțiuni ai. Găsești cu ușurință toate informațiile acolo.  

    Nu sunt sigur daca o să găsești ceva pt praguri la retrofit dar găsești la body, fara doar și poate.

  13. 8 hours ago, AdrianS90 said:

    Salut. M-ar interesa doua aspecte legate de un retrofit pentru masina pe care o detin aceeasta nefiind cu pachet M din fabrica :

    1. A facut cineva acest lucru prin reprezentanta, sau se face  ( comandat piese originale + manopera ) ?

    2. In cazul in care e posibil, la ce suma sa ma astept ? 3000-4000 EURO?

    3. Dupa montare se poate omologa de catre RAR ca fiind "venita din fabrica cu pachet M?

     

    PS : E prima masina la care ma gandeam la acest aspect in cazul in care intrebarile par stupide 🙂

    Multumesc.

    1. Sunt 99% sigur că nu a făcut cineva acest tip de retrofit prin reprezentanta și mă îndoiesc de faptul că reprezentanta va face acest lucru. 

     

    2. Greu de spus, sunt mai multe variabile. Când spui că vrei pachet M, te referi la tot pachetul? Daca da, presupun că nu ai nici jantele și nici etrieri M. Deci daca vrei pachet M full, nu doar bara fata-spate, de design, nu te incadrezi in suma menționată.

    3. Nu are nicio treabă RAR-ul. Dar dacă te referi la ce cred eu, anume să-ți apară mașina cu pachet M atunci cand o cauți după VIN, atunci da, retrofitul trebuie înscris de către reprezentanta ( nu vor face asta).

    Bafta! 

  14. Conform realoem, pare că s-ar potrivi. Dar bara nu este suficientă, îți trebuie și montantul, suportul pentru bara M. Bara pe care o ai acum, nu are acel suport.

    Piesa Nr. 6

    https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=5E71-EUR-10-2016-F10N-BMW-520dX&diagId=51_7793

    Mai investigheaza puțin.

    Și presupunând că vrei sa faci o treabă așa cum trebuie, adică sa pui și bara spate, nu doar pe cea din fata, și acolo este aceeași poveste, prinderile sunt diferite (ceva piese in plus).

     

  15. Hai că mă bag și eu ca musca, aproape la fel de necunoscător la și inițiatorul thread-ului. 

    @Uruquel Scuze pentru că mă plâng în thread-ul tau😊

    Pentru cei ce aveți experiență cu asta, la un test pe stand ITP, ar trebui să îmi dau seama daca am probleme cu amortizoarele? A mea are un soi de troncaneala dar numai la rece. Am fost la 3 service uri partenere BMW, plus reprezentanta de pe Splai și mecanicii nu aud nimic...

    Si da, mi se pare că are un comportament puțin ciudat și la frânare, plus că un soi de zgomot de plăcute sau de rulment dus. Dar toate plăcuțele sunt noi, au 2k km și fata și spate, originale toate.

    Mă dispera că toți mecanicii îmi spun că mașina este perfecta dar eu o cunosc, am făcut cu ea 40k km deja și știu cum era/mergea și cum e acum...

    Sau vreo recomandare de service, eventual in zona Sector 4, in afara de cele la care am fost deja, Service Scream (Tezparii) BMW, APB, bF și BMW Cobălcescu.

     

     

    • Love BMW 1
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.