Jump to content

67BGD

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Days Won

    7

Everything posted by 67BGD

  1. Update. 75800 km - inca o revizie (filtre + ulei). Totul in regula. De asemenea, am mai facut un detailing interior + tratament de piele.
  2. Update: Am ajuns la 74500 km. Urmeaza urmatoarea revizie. Am fost in concediu prin Europa cu masina, am facut in total 5500 km, cu un consum mediu de 8.8l / 100km. Masina s-a comportat impecabil, am crezut ca o sa fie nasol cu suspensia AC Schnitzer (prea rigida) la un drum asa de lung, insa chiar nu a fost cazul. Majoritatea kilometrilor facuti pe autostrada, dar si cateva orase + multe drumuri abrupte in Dolomiti. Evacuarea e un deliciu in tuneluri :frantics:
  3. Update: Am ajuns la 65000 km si am facut o noua revizie (filtre + ulei) + schimb placute frana fata (am pus Brembo). Am trecut si inapoi la rotile de vara.
  4. Suna foarte, foarte bine evacuarea, felicitari pentru alegere! Cum este diferenta intre confort si sport (valva inchisa/deschisa)? La MPPSK, diferenta cu valva deschisa este ca se ocoleste complet finala (dupa cum se vede in poza de mai jos), si este o diferenta semnificativa de volum. Aceasta diferenta nu este sesizabila in video-uri, insa in realitate este enorma.
  5. Din ce am vazut pe forumurile G30 bimmerpost, ASD-ul (Active Sound Design) vine activat din fabrica doar pe M5, M550i si M550d. Este posibil ca la tine sa fie dezactivat, insa hardware-ul sa fie instalat. (referinte: https://g30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1395217, https://g30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1662083) Am mai frunzarit topicul de cateva ori, configuratia masinii este superba. Sunt surprins de faptul ca ai prins un discount de 29% la o valoare de lista de aproape 100.000 EUR, in conditiile in care este si modelul cel mai nou disponibil. Comparatiile pe care le-ai facut cu alte masini (oricare ar fi acestea, Mazda, Audi, Mercedes etc.) mi se par indreptatite, mai ales de la cineva care conduce zilnic un G30 facelift. Doar asa iti poti da seama cu adevarat de plusuri/minusuri, din poze de pe net si dintr-un test drive e un pic mai greu. De asemenea, fiecare din noi are alte lucruri pe care le apreciaza sau care il deranjeaza la o masina (motor/confort/spatiu/manevrabilitate etc.), si asta influenteaza clar perceptiile fiecaruia.
  6. Nu am platit nimic pentru remote services, dar presupun ca a platit fostul proprietar (nu sunt sigur). Daca nu l-as fi avut, nu as fi platit pentru el, insa e fain ca poti sa te uiti cand ai service intervals, cata benzina ai in rezervor sau daca ti-ai lasat vreo usa/vreun geam deschise. Da, masina este 4x4. Nu stiu exact de unde a aparut acest "mit" ca trebuie ca anvelopele sa aiba aceleasi dimensiuni. Pentru mine este a treia masina cu xDrive pe care o detin (e90, f30 non-facelift, f30 facelift), si la toate 3 am avut jante + cauciucuri in 2 latimi: 225 fata, 255 spate. Nuu am avut niciodata probleme de nici un fel, nici cu cutia de transfer, nici cu diferentialele. Insa ce am avut grija a fost ca intotdeauna sa mentin toate 4 cauciucurile cu aceeasi uzura.
  7. Update: Am ajuns la 61500km, am schimbat placutele frana spate. Masina merge perfect, consumul mediu a scazut catre 11L/100km. Motorul se incalzeste foarte repede, chiar daca sunt -10 grade afara. B58-ul mi se pare extrem de reusit, sunt foarte multumit de alegere. Cateva poze de la o sedinta foto din toamna cu un prieten:
  8. MPPSK in forma asta este facut pentru motorul B58, pe seria 3 (F30 sedan, F31 break) sau seria 4 (F32 coupe, F33 cabrio, F36 gran coupe). Nu stiu daca se poate monta si pe B48 fix asa, dar poate exista o varianta originala alternativa pentru motorul tau.
  9. Clar nu e la fel din punct de vedere al traficului. In Bucuresti cel mai probabil viteza medie daca mergi ziua in oras este < 20km/h, si consumul ar creste, insa nu stiu sa zic exact, nu am prea mers bara la bara in mod constant. Power Kit-ul a venit la pachet cu evacuarea cap-coada (MPPSK - M performance power and sound kit), poti vedea aici o referinta de pret: https://www.bavauto.ro/11122444531 Insa si sunetul e pe masura. Nu stiu ce sa zic in legatura cu garantia (cand a fost montat pe masina de fostul proprietar oricum nu mai avea garantia), in mod normal nu ar trebui sa afecteze daca o faci la reprezentanta.
  10. Nu stiu daca te ajuta informatia, acesta este consumul mediu pe ultimii 2700 km cu o viteza medie de 40km/h, interval de timp cam o luna si jumatate, deci cu temperaturi scazute afara. Masina este 340i xdrive cu m performance power kit (3.0 benzina 360 cai), greutate in talon ~1700kg: Nu merg niciodata pe eco-pro, cam 70% confort, si 30% sport. Locuiesc in afara Brasovului, insa merg destul de mult si in oras. Benzina doar de 100 de la MOL/OMV.
  11. Pretul il poti estima daca pui aceleasi optiuni pe care le gasesti cu VIN decoder in configuratorul bmw (pentru modelele din prezent). Bineinteles ca nu va fi 100% la fel, dar iti poti face o idee aproximativa.
  12. Salutare, Ulei cutie de transfer: https://www.bavauto.ro/83222409710 Ulei diferentiale: https://www.bavauto.ro/83222365987 Eu am avut nevoie de 2L ulei pentru diferentiale (1L pentru fiecare) si 1L ulei pentru cutia de transfer (la un 335xd). A mai ramas cate ceva in sticle. Ca si interval, eu l-am facut cand am cumparat masina, aceasta avand 120k km, ca sa stau linistit.
  13. Excelenta configuratia! Sa o conduci cu placere! Stopurile de 4GC LCI sunt absolut superbe! Aproximativ 5000 lei.
  14. Pai altfel nu prea sunt motive sa ajunga la export. E scump transportul + costul reparatiei. Nu zic ca masina din anuntul pe care l-ai pus tu (335i-ul) este la fel, spun doar ca, din punctul meu de vedere, trebuie verificata bine.
  15. Bara a fost schimbata cu una fara spalatoare de faruri si fara proiectoare. Sunt curios cum a reusit sa treaca RAR-ul fara spalatoare la faruri cu xenon. Si daca nu ma insel, semnalizarea de pe spate este rosie, nu portocalie. Seria de caroserie te va ajuta doar daca a fost vanduta la licitatie, si ai sansa sa vezi acolo poze cu masina inainte de a fi exportata in Europa. Si este 335i, cu motorul N55, nu 340i, cu B58. In plus, daca o cumperi, cand vei vinde masina, va fi tot cu provenienta America de Nord. De asemenea, atunci cand anuntul incepe cu "extra full", desi lipsesc ceva optiuni (ACC, camera marsarier, camere 360, lane assist, asistenta la unghiul mort etc.), tind sa nu am incredere. Iti dau un exemplu de masina de SUA (340xi) pe care am fost sa o vad. Si care nu era tocmai ieftina. Frumoasa nu? Pachet M performance (stopuri, praguri, lip, difuzor), jante Japan Racing, faruri LED, interior piele, etc. Cei de la BMW nu aveau informatii pe baza seriei de sasiu. Dar am gasit-o pe un site de licitatii. Cum arata cand a plecat din SUA: "Doar un pic lovita in fata", nu?
  16. Arata-mi un F30 335D cu tractiune spate te rog frumos. https://www.bmwblog.com/2020/10/05/2021-bmw-m340d-test-drive/ - "The diesel engine is equipped with the BMW TwinPower Turbo technology and is capable of reaching a maximum torque of 700 Nm, fully available between 1,750 and 2,250 rpm" https://www.topgear.com/car-reviews/bmw/3-series-touring/m340d-mht-xdrive-5dr-step-auto/first-drive - "And yet, here it is. The M340d. The twin-stage turbocharged engine has been breathed on," https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(G20) - M-as gandi putin mai bine inainte sa ii spun cuiva ca e pe langa. In primul rand, F30 340i nu este BIturbo. Are o singura turbina de tip twin-scroll. Spui ca vei avea probleme la service-uri. Ai detinut vreun F3x si ai avut probleme, sau pe ce iti bazezi presupunerea asta? Eu nu am avut nici o problema la service nici cu F30 335xd, nici cu F30 340xi. La G-uri este posibil sa fie mai multe benzinare, dar nu acum. Cate G20-uri 320i/330i/M340i vezi pe strada? Care e diferenta de pret la momentul actual intre G20 si F30? Una e sa dai 30k euro pe o masina, alta e sa dai 55k euro. Mi se pare ciudat ca ai atitudinea asta zeflemista, si imi spui mie ca vorbesc fantezii, cand eu doar mi-am spus parerea din punctul de vedere al unui posesor de F30, pentru a avea o discutie constructiva.
  17. La F-uri nu exista 335D, doar 335xd, cu tractiune integrala. 340i insa exista, asta daca autorul postarii doreste doar tractiune spate. Am avut timp de 2 ani F30 335xd, iar de 2 luni am achizitionat un F30 340xi. Din punctul meu de vedere, diferenta intre cele doua tine de mai multe aspecte. In ceea ce priveste exclusiv motorul, 335-ul de pe F-uri are N57-le cu doua turbine, iar 340i-ul are motorul de generatie noua, de tip closed deck, B58, care este si pe G20 M340i (insa cu mai putini cai stock, 326 fata de 374). G20 M340d are B57, deci alt motor fata de F30. Asadar nu inteleg exact de ce recomanzi diesel-ul pe f-uri, din moment ce la benzina au trecut de pe F-uri la generatia noua de motoare cu seria "B". A nu se intelege gresit, am doar cuvinte de lauda pentru N57-le cu doua turbine de pe 335, este un motor foarte echilibrat, cu mult potential si o plaja de cuplu foarte mare. Cea de-a doua turbina ii permite sa urce in 5000-5200 de turatii pentru a mai inchide power-gap-urile dintre schimbarile de trepte. Eterna dilema diesel vs benzina eu zic ca nu se poate incheia cu "x e mai bun". Fiecare are avantaje, fiecare are dezavantaje, depinde ce doresti sa iti ofere masina. Sunetul de la o benzinara nu il vei putea avea niciodata de la un diesel, indiferent ce active sound exhaust pui pe el. Consumul de la un diesel cu putere similara nu il vei putea egala cu o benzinara s.a.m.d. Fiecare alege ce isi doreste. De curiozitate, ce relevanta are faptul ca valoarea cuplului dezvoltat de un 3.0 diesel twinturbo de 340cp si 700Nm se apropie de 4.4 benzina cu 625cp si 750Nm? Plajele de turatii la care se livreaza cuplul si puterea sunt complet diferite.
  18. Toate masinile de la acel dealer (Victory Cars), sunt importate din SUA si reparate, este scris si in anunt: "Re-Import, Import. Deutsche Zulassung. Reparierter Vorschaden. Im Kundenauftrag nach §25a." De aceea au numai benzinare. Daca daunele nu au fost cine stie ce, si au fost reparate corect, banuiesc ca poti incerca sa iei de la ei. Insa din experienta mea (am cautat cateva luni bune 340xi), daunele la astfel de masini nu au fost foarte minore (altfel nu mergeau la export), si nu prea exista dovezi ale reparatiei (cu ce piese s-a facut, unde anume, etc.).
  19. Salut! Daca nu vrei sa schimbi jantele, da, pastreaza dimensiunile actuale, adica fata 225/40/R19 si spate 255/35/R19. De iarna Nokian sunt foarte bune, Conti WinterContact, Pirelli SottoZero. Eu zic ca atat timp cat mergi pe gama premium, nu vei avea probleme. Insa pretul va fi destul de ridicat, daca le iei noi, si daca le iei runflat.
  20. Update: Am trecut la rotile de iarna, deoarece a inceput sa se raceasca destul de tare vremea. Jante OEM style 397 pe 18'' cu cauciucuri Continental WinterContact TS860 RFT. Se simte mult mai moale directia, insa sta destul de bine la plecarea de pe loc.
  21. Si masina mea a fost rulata pe elevator, si pe cuvantul meu de onoare ca nu se auzea doar dintr-o parte, se auzea cumva central, de aceea a fost si pus stetoscopul pe grup. Acum na, eu i-am dat doar o idee omului, la ce ar putea sa se uite in plus...
  22. Salutare! Acum ca am citit ce problema ai, si anume ca ai un "zornait" in masina, respectiv in diferential. Aceeasi problema am avut-o eu acum cativa ani la un e90 330xd. Am fost cu ea pe elevator, tot asa cu accelerat cu ea ridicata, cu stetoscop pus pe grupul spate, si mi s-a spus ca trebuie inlocuiti ceva rulmenti axiali dinauntrul diferentialului, ca aceia zornaie (ce-i drept se auzea in stetoscop, am ascultat si eu). Sau se poate schimba grupul cu totul. Mi s-a parut destul de stupid ca la 130.000 km sa cedeze grupul spate la tractiune integrala (puterea merge si la grupul din fata), in plus erau schimbate si uleiurile in diferentiale + cutie de transfer cand o luasem. Asadar m-am gandit sa cer si a doua parere. Am fost cu masina la un alt service unde i-am explicat omului ca se aude un zornait in mers, fara sa ii zic "diagnosticul" din partea cealalta. Omul a luat masina la o tura, si cand s-a intors a spus ca este de vina rulmentul de la ROATA stanga spate, ca atunci cand mergi mai tare se aude clar din partea stanga. Deci fara nici o problema la diferential, nimic. Am schimbat rulmentul a doua zi la el (avea presa), a costat 200 lei piesa + 100 lei manopera, si zgomotul a disparut complet. Moment in care i-am spus de "diagnosticul" din partea cealalta si ca am auzit si eu zornaitul din diferential prin stetoscop, iar explicatia sa a fost ca se transmite vibratia de la rulment, fiind defect, prin planetara catre diferential, si de aceea se aude si acolo. Poti incerca sa vezi daca nu este de la rulmentii de la roata. Sper sa te ajute informatiile astea, eu am relatat exact cum mi s-a intamplat.
  23. Salutare! Daca te uiti la tips & tricks din video-ul asta: La nr. 3 (incepe la 2:54), activarea Roller Mode/Dyno Mode din meniul secret face fix ceea ce ai tu nevoie. Mult succes! Daca nu ai cluster-ul digital, ar trebui sa arate asa:
  24. Salutare! Model Description 5J31 Model 520d Vehicle History Get a car report instantly (click here)! Market Europe Development Code F11 (MUE) Chassis Touring Steering left Doors 5 Engine N47T Displacement 2.00 l Power 135 kW Drivetrain Rear-Wheel Drive Transmission manual Color Sophisto-grau Brillant Metallic - A90 Upholstery Stoff "diagonal/anthrazit" - AWAT Manufacturer BMW AG Production Plant Dingolfing, Germany Production Date 2014-03-31 (Monday) Optiuni: 1CA Selection Cop Relevant Vehicles Selektion Cop Relevanter Fahrzeuge 1CB Co2 Content Co2 Umfang 1CC Automatic Start/stop Function Auto Start Stop Funktion 1CD Brake Energy Regeneration Brake Energy Regeneration 205 Automatic Transmission Automatic Getriebe 230 Eu Specific Additional Equipment Eu Spezifische Zusatzumfaenge 255 Sports Leather Steering Wheel Sport-lederlenkrad 258 Runflat Tyres Bereifung Mit Notlaufeigenschaften 2K1 Alloy Wheels V-spoke 236 Lm Raeder V-speiche 236 2VB Tyre Pressure Indicator Reifendruckanzeige 316 Automatic Tailgate Operation Automatische Heckklappenbetaetigung 320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall 386 Roof Rail Dachreling 423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours 428 Warning Triangle Warndreieck 441 Smokers Package Raucherpaket 494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer 4AT Int.tr.fini. Black High-gloss Int.leist. Schwarz Hochglaenzend 4U2 Driving Experience Control Incl. Ec Fahrerlebnisschalter Inkl. Eco Pro 502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage 508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc) 534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik 548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho 575 Additional 12v Power Socket Zusaetzliche 12-v-steckdose 5A1 Led-fog Lights Led-nebelscheinwerfer 606 Navigation System Business Navigationssystem Business 698 Area-code 2 Area-code 2 6AC Intelligent Emergency Call Intelligenter Notruf 6AE Teleservices Teleservices 6NS Enhanced Telephony With Extended Sm Komforttelefonie Mit Erw. Smartphone 6VB Control Infotainment Steuerung Infotainment 801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung 851 Language Version German Sprachversion Deutsch 879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur 8KA Oelservice Int. 30.000 Km/24 Months Oelwartungsint. 30.000km/24monate 8TF Active Protection For Pedestrians Aktiver Fussgaengerschutz. 8TH Speed Limit Info Speed Limit Info 8V1 Ncap Label Hinweisschild Ncap 9AA External Skin Protection Aussenhautschutz
  25. Nu am gasit pe original 0W30 LL04, am gasit doar ceea ce spui tu, LL12-FE: https://www.bavauto.ro/consumabile/uleiuri/ulei-motor/83212365935 LL-04 0W30 am gasit Castrol: https://www.emag.ro/ulei-motor-castrol-edge-professional-bmw-ll-04-0w30-1l-25726/pd/DWDRN3BBM/ Insa din cate stiu, din 2015 Shell a devenit producatorul oficial de ulei BMW, inlocuind Castrol: https://www.shell.com/business-customers/lubricants-for-business/news-and-media-releases/2014/shell-to-be-bmw-recommended-oil-supplier.html La F30-ul anterior non-facelift, 335xd, an fabricatie 2014, foloseam Castrol 5W30 LL-04 (scria si pe busonul motorului), si n-am avut absolut nici o problema timp de 2 ani (nici nu a trebuit sa completez vreodata). Dar la 340 m-am gandit ca, fiind motor dezvoltat dupa ce s-a facut trecerea la Shell, sa pun ce recomanda producatorul.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.