Jump to content

Intrebare cumparare BMW 540i


banateanul

  

80 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Bre da voi ce v-ati luat BMWuri ? Huh ? Vi-s doctori functionari la primarie ? Care e treaba ? Tu RZV ai 20 si ceva de ani ... Mai trebe sa adaug ceva ? Abia ai gatat liceul si te crezi negru in ceru gurii ... Faina chestia , m-ai facut sa zambesc, gandesti f. Matur ...
Link to comment
Share on other sites

Bre da voi ce v-ati luat BMWuri ? Huh ? Vi-s doctori functionari la primarie ? Care e treaba ? Tu RZV ai 20 si ceva de ani ... Mai trebe sa adaug ceva ? Abia ai gatat liceul si te crezi negru in ceru gurii ... Faina chestia , m-ai facut sa zambesc, gandesti f. Matur ...

 

Eu unul nu mai zic nimic, e alegerea ta, banii tai, viata ta. Bafta!

P.s. Eu am luat Bmw pt tractiune spate si pentru ca vroiam un coupe. Optiunile erau destul de limitate in cazul meu.. :thumbsup:

Edited by B-490-RZV
Link to comment
Share on other sites

E important ce parchezi in fata casei, am un vecin doctor are un BMW X5 unul care lucra la primarie ceva functionar are un VW decapotabil ! Si un altul care are un restaurant conduce un Audi A4, nu pot sa ma fac de ras cu o dubita ori o Dacie Papuc, spere ca ma intelegeti

 

Pai din moment ce esti un businessman veritabil, ce tii la imagine, eu zic ca pe langa masina V8 iti mai trebuie:

 

- sa sponsorizezi o mica echipa de fotbal a carui stadion sa se numeasca Banateanul - la fel cum a facut Dumitru Sechelariu

- sa iti iei si elicopter cum are Dunca - iti dai seama ca rupi gura clientilor cand aterizezi si scoti spaclul, smirghelul si canciocul din elicopter

- sa iti faci un post TV in care sa ai emisiunea ta in direct - te vor recunoaste pe strada sau mai bine: in trafic mergand cu V8-ul

- sa scoti firma pe bursa - o sa eclipsezi cu siguranta ultimele cresteri ale oltchimului

 

Spor !

Edited by Bala
Link to comment
Share on other sites

Va salut pe toti! Am citit topicul asta in intregime si pe undeva printre randuri m-am regasit si eu. Referitor la colegul nostru banatean vreau sa spun cateva lucruri deoarece raspunsurile primite se impart in 2 categorii:

-la felul cum ai pus intrebarea .ai primit raspunsuri legate anume de cum a fost intretinuta, ai fost avertizat ca necesita taxe mari,ai fost sfatuit chiar sa o inscrii pe bulgaria, ai fost avertizat de consumul de carburant si ai fost sfatuit in ce conditii merita(ca a doua masina,ptr concedii sau daca nu faci km multi),ti-au fost explicate toate calculele posibile s.a.m.d. Trecand peste astea ,eu fiind un posesor de benzina iti spun OK ,nu sta pe ganduri ,vei avea senzatii frumoase de neuitat!

-dupa ce ai multumit frumos pentru pareri si ai argumentat pentru ce motiv vrei un V8 facand paralela in acelasi timp sila afacerea ta ,atunci da-mi voie sa-ti spun ceva in acest caz. Intamplator si eu am o firma in domeniul constructiilor si 2 ateliere de productie numai pe baza de comanda(unicate).Ma duceam la intalniri pana acum vreun an, ba cu un Chrysler 300c dotat cu tot confortul,trapa,piele,navi,muzica Boston,jante cu buza lata cu distantiere ca sa iasa in afara,suspensie reglabila(ce mai,fite la greu) si/sau cu un 730 impecabil(cumparat de la 2 frati celebri din Bucuresti care au ditamai firma de constructii si 2 hoteluri,unul chiar langa targul Vitan). La intalnirea cu clientii ,crede-ma ca numai clientii care aveau masini de acest nivel si care mai erau si snobi pe deasupra apreciau masinile mele si vedeau o prosperitate in mine prin asta,conta cumva si pentru ei. Mai erau o categorie care ma invidiau si chiar erau distanti pentru asta si mai erau unii indiferenti(cei mai multi).Doar in cazurile in care mergeam la un furnizor nou si parcam masina la el in curte, avea parca un pic de efect,ii crestea lui increderea de prosperitate in mine si obtineam si pret si termen de plata ,transport asigurat,etc(aici mai tine si de mine ca asta obtin si acum). Anul trecut am considerat ca daca vreau sa tin pasul cu vremurile le-am vandut si am investit vreo 80.000 in utilaje si mai am de bagat anul asta vreo 50.000 de euro in scule de prelucrat iar ca masina am ramas cu un e39 adus din Spania,vai steaua lui. Crede-ma ca am luat lucrari din plin si cu el, ducandu-ma la intalniri dar parca o parchez mai in dos,sau nu caut sa fac un afis important prin masina mea, sincer nu mai avea importanta masina iar eu sunt acelasi,poate un pic mai experimentat si documentat in afacerea mea.Cand ma duc la o intalnire cu un client, ma prezint ingrijit,curat,ii prezint solutii,vin cu idei, ii argumentez deciziile si sfaturile mele si ma responsabilizez de ceea ce stipulez contractual asupra masuratorilor si calculelor din deviz, iar la finalul lucrarii asigur certificat de garantie.

Inainte de a face afaceri am lucrat ca director de vanzari in cea mai mare companie de imbuteliat bauturi racoritoare(nu vreau sa-i fac reclama) si am avut pe rand SuperNova, Solenza, Fiat,Toyota ,Skoda,etc si iti spun sincer ca decat brand-ul facea toti banii, ca prin 2002-2003 aveam toti Supernove. Ce conta cel mai mult? Tinuta,limbajul si miile de euro investite de ei in mine prin cursurile de vanzari,negocieri,comunicare,etc adica profesionalismul.

Dupa tot ce ti-am spus vreau sa intelegi un lucru: i-ati masina pentru sufletul tau iar pentru afacerea care o faci, pune-ti sufletul tau si pasiunea ta in ceea ce faci! FII PROFESIONIST! Las-o dracu de masina ca nu are a face cu munca.

PS: Eu am E39 si de 2 luni tot bag la bani in ea: pachet m,jante de m,schimbat motor,interior de piele,eleroane,folii,nebunii si culmea ca e tot pe bulgaria inscrisa si stau si ma gandesc cum sa fac sa-mi iau o masina ptr business ca acum nu se mai potriveste in nici un fel cu afacerea si clientii mei! Dar.....masina va iesi pe sufletul meu! Nu stiu daca ai inteles ceva ,dar pentru nimeni de aici n-am scris asa mult. Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Sa ma bag si eu in vrajeala :D . Majoritatea rudelor mele au afaceri in diferite domenii,unii dintre ei in constructii (alpinisti ); niciunul dintre ei -cu exceptia unuia care si-a luat un e-classe din 2009,dar ATENTIE are un simplu motor de 2.2l deci e un e-220cdi,nicidecum vreun e 500 sau AMG- nu are vreo masina impunatoare sau cine stie ce bolizi,si tine cont,baietii chiar "conduc" bani grei,deci ar putea sa-si ia ultimele e-uri sau 5-are,insa nu,ei isi vad de treaba de familie si mai ales de afaceri.

Alpinistii de care vorbeam mai sus (e vb de varul si de unchiul meu),au fiecare afacerea lor,si la fel ca tine umbla cu fel de fel de scule si echipamente,insa ca masini unul conduce un Sprinter de prin 2005 de mai mare frumusetea,iar taicasu' are un crafter impecabil de vreo 4 ani,care dupa parerea mea,e cu mult mai mult peste un e39 fie el si v8.

Cand se duc la clienti,pt un eventual contract se urca in duba si isi fac treaba,fara niciun fel de rusine.

 

Nu tre' sa ai neaparat v8 ca sa impui respect mai ales in meseria care o practici,daca esti baiat destept poti fi respectat si cu un simplu logan. Respect impui atunci cand esti de talia lui tiriac,lui nicolae,etc...atunci DA!!!,merita sa ai un ve 8...dar ce spun eu v8,un v12,un 6000cmc,dar asa...??? Tu nu vezi ca nici becali nu mai e respectat cu rolls-ul lui?sau n-ai vazut ca a facut o tara intreaga caterinca de el cand a bagat ranga in maybach???ca doar de...avea v12,nu?si ce-a rezolvat,s-a facut de handel. Tine minte ceea ce spun...cu v8-ul pe care vrei sa ti-l ei,poti f bine sa te faci de ras asa cum crezi tu ca ai sa impui respect. App,dar ce fel de respect vei impune cand vei da de un client ce are vreun s-classe sau vreun lexus,sau de ce nu un seria 7 nou? crezi ca vei fi la nivelul lui cu v8-ul tau,sau peste el??:mellow:

Link to comment
Share on other sites

Multumesc Wolf, fain raspunsul, ma bucur ca vine de la cineva care lucreaza cam in acelasi sector de activitate ca si mine si are o viziune din interior despre cum merg treburile.

Nu stiu daca ai sesizat viziunea mea, dar nu are legatura v8-ul tau cu viitorii tai clienti! Are legatura numai si numai cu tine si nevoile familiei tale. Si am pus in fata acum si familia ta,avand in vedere ca e o masina scumpa la intretinere, piese la dezmembrari gasesti mai rar, masina totusi are 10 ani si din experienta mea cu un E65 eu iti spun ca pana la finele anului cu siguranta la banii care-i vei baga in ea mai bine astepti ,mai pui inca atat si iti cumperi un facelift macar. Iti dau un exemplu la mine: am dat 3000 euro pe masina adusa acasa din Valencia, 600 euro inscriere la Bulgari, intr-un an cauciucuri + una alta pe la directie, senzori + o sonda lambda pe la motor, discuri fata -spate, vreo 1500 euro, din martie pana acum cu mofturile mele : bari de m 500 euro,jante de m 400 euro, interior full piele neagra,plafon negru,volan de m 800 euro,schimbat motor +cutie +instalatie electrica + altele 1000 euro, bandouri de m + eleroane 200 euro, faruri de facelift 400 euro, triple spate facelift 200 euro, vopsit integral 1000 euro, caut ventilator de clima in 3 pini de vreo luna si nu gasesc, mai dau 100-150 euro( sh) ca nou e 400 euro,urmeaza grile ornamente prag + footrest si pedale de m vreo 350 euro si plus alte nimicuri de nu vreau sa mai stiu.De cutie ca e automata si am schimbat-o nici nu vreau sa o socotesc,poate am noroc si trebuie doar sa schimb uleiul. Fa tu socoteala ca eu nu mai vreau, ca deja m-a luat nervii ,ce bmw puteam sa iau de banii astia. Crede-ma peste ceva vreme nu o sa-ti mai placa si numai jumate din ce am spus eu daca schimbi, crede-ma NU SE MERITA!Plus de asta sper ca ai inteles ce inseamna ca si costuri o masina bmw si mai ales V8 -ul plus ca si la schimbul de filtre si ulei e mai scump. Ce zici banatene ,mai merita? Da,daca esti nebun ca mine!

Edited by wolf
Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca ai sesizat viziunea mea, dar nu are legatura v8-ul tau cu viitorii tai clienti! Are legatura numai si numai cu tine si nevoile familiei tale. Si am pus in fata acum si familia ta,avand in vedere ca e o masina scumpa la intretinere, piese la dezmembrari gasesti mai rar, masina totusi are 10 ani si din experienta mea cu un E65 eu iti spun ca pana la finele anului cu siguranta la banii care-i vei baga in ea mai bine astepti ,mai pui inca atat si iti cumperi un facelift macar. Iti dau un exemplu la mine: am dat 3000 euro pe masina adusa acasa din Valencia, 600 euro inscriere la Bulgari, intr-un an cauciucuri + una alta pe la directie, senzori + o sonda lambda pe la motor, discuri fata -spate, vreo 1500 euro, din martie pana acum cu mofturile mele : bari de m 500 euro,jante de m 400 euro, interior full piele neagra,plafon negru,volan de m 800 euro,schimbat motor +cutie +instalatie electrica + altele 1000 euro, bandouri de m + eleroane 200 euro, faruri de facelift 400 euro, triple spate facelift 200 euro, vopsit integral 1000 euro, caut ventilator de clima in 3 pini de vreo luna si nu gasesc, mai dau 100-150 euro( sh) ca nou e 400 euro,urmeaza grile ornamente prag + footrest si pedale de m vreo 350 euro si plus alte nimicuri de nu vreau sa mai stiu.De cutie ca e automata si am schimbat-o nici nu vreau sa o socotesc,poate am noroc si trebuie doar sa schimb uleiul. Fa tu socoteala ca eu nu mai vreau, ca deja m-a luat nervii ,ce bmw puteam sa iau de banii astia. Crede-ma peste ceva vreme nu o sa-ti mai placa si numai jumate din ce am spus eu daca schimbi, crede-ma NU SE MERITA!Plus de asta sper ca ai inteles ce inseamna ca si costuri o masina bmw si mai ales V8 -ul plus ca si la schimbul de filtre si ulei e mai scump. Ce zici banatene ,mai merita? Da,daca esti nebun ca mine!

 

 

Iti zic eu ca sa te enervezi si mai tare :smile: : pana in prezent vreo 9600€. Doamne ce masina imi luam la banii aia....:ike: ,scuza-ma ca-ti zic,da'chiar ca esti nebun!:hmm:

Link to comment
Share on other sites

@B-490-RZV e vorba de un E39 din anul 2000 fabricatie, nu din 1996, cred ca faci o confuzie.

Si apoi nu vad cum platesti TU insatzi reparatziile astea "ingrozitor de scumpe" la masina ta care pare sa fie si ea cam de 9-10 ani vechime ...

 

Vezi ca aici te inseli ... poate masina lui de 9-10 ani a costat 10.000 euro nu 3500 ca masina pe care vrei sa o cumperi tu ... e o mica mare diferenta. Conteaza si CE CUMPERI nu doar anul de fabricatie ... gandeste-te putin !

 

Tu chiar nu vrei sa intelegi niste lucruri ... toti care au fost contra acestei idei tampite au incercat doar sa iti explice ca masina aia la pretul acela e o epava pe roti si o sa te coste mii de euro intretinerea + consumul + taxe etc.

 

Tu ai gresit spunand povestea vietii si ai generat toata sarada pe forum ... Trebuia sa intrebi scurt si la obiect: Merita un 540i din 2000 - 3500 de euro sau cat ... si primeai raspunsul: NU MERITA !

 

Daca apareau curiosi cu de unde bani si alte porcarii ii puteai taia scurt si la obiect dar povestind de fratii bulgari si te miri mai ce tampenii cu impresionat lumea cu un rahat de 3500 euro s-a ajuns la circul asta :)

 

Toti au impresia ca pot cumpara o masina buna cu motor mare la 3500 eur ? nu ti se pare putin bizar ?!

 

Nu ti se pare aiurea sa cumperi o instalatie de GPL la 2000 eur cand masina costa 3000-3500 ? :))

 

Sincer nu te supara pe mine dar gandeste rational ...

Link to comment
Share on other sites

Iti mai dau eu un argument :D

La 6.4 secunde suta (asta cand era noua) nu prea mai faci mare branza cu V8-ul ala. Nu te tii dupa un A6 3.0 TDI nou sau 528 F10. Adica benzina consumata degeaba.

E mai slaba ca un 330i E90.

Edited by DSF
Link to comment
Share on other sites

Iti mai dau eu un argument :D

La 6.4 secunde suta (asta cand era noua) nu prea mai faci mare branza cu V8-ul ala. Nu te tii dupa un A6 3.0 TDI nou sau 528 F10. Adica benzina consumata degeaba.

E mai slaba ca un 330i E90.

 

Compari fructe exotice cu merele din gradina bunicii ...

 

In fine adevarat ce zici tu dar chiar avea loc aceasta comparatie ? :D

 

Eu ce sper e sa ii vina mintea la cap sau daca chiar isi doreste balena asta sa o cumpere ca o masina de weekend excursii si doar atat sa nu isi distruga si reputatia ...

 

Culmea stii ce e ? Atunci cand vrei sa ajuti pe cineva sa gandeasca rational parca il agiti mai tare sa faca porcarii ... sincer

Edited by BeRnEk
Link to comment
Share on other sites

De la pagina 2 unde iti recomanda cineva (pe forum BMW) sa-ti iei Passat sau Mondeo n-am mai citit... <_>

 

Daca iti permiti s-o intretii, sa nu o dai dupa 2 luni ca n-ai bani de ea... si daca nu o distrugi (adica la o adica sa se poata bucura si altul de ea cand/daca o dai)... IA-O !!. Fa-ti damblaua! O viata ai, bucura-te de ea cum poti.

Link to comment
Share on other sites

Baieti, mie cu gaz, cam 12 litri la suta cu 2.5 Roni pe litru de gaz la 40 'm imi iese cam 4500 de Roni pe an, deci cam 370 pe luna (roni) nu ii asa de rau, ii pun pe firma oricum, deci imi scot din taxe la venitul care I'll bag prin acte, eu zic ca ii o afacere faina, nu stiu piesele cat costa dar oricum un 540 nu e la indemana unui putzoi in Germania is convins ca acei kilometri is facuti pe autostrada si nu la drifturi ...

 

Mai calculeaza,cu 375ron/luna cumperi putin peste 133L/gaz => aproape 4.3l/zi,adica in regim urban,chiar si in TM nu mergi mai mult de 20km,vezi ca masina aia porneste pe benzina,pune macar un litru/zi si vezi ce se schimba calculele.Mai pune o iesire la munte/mare/budapesta...serios acum 4500ron nu este buget pt V8.

 

E important ce parchezi in fata casei, am un vecin doctor are un BMW X5 unul care lucra la primarie ceva functionar are un VW decapotabil ! Si un altul care are un restaurant conduce un Audi A4, nu pot sa ma fac de ras cu o dubita ori o Dacie Papuc, spere ca ma intelegeti

 

Important pe dracu',degeaba ai x5 de 10ani si stai in 2cam.

Link to comment
Share on other sites

Iti zic eu ca sa te enervezi si mai tare :smile: : pana in prezent vreo 9600€. Doamne ce masina imi luam la banii aia....:ike: ,scuza-ma ca-ti zic,da'chiar ca esti nebun!:hmm:

 

Si masina mea a fost 5000 + 3500 e pana acum bagati intr-un an jumate :rolleyes: Sunt si eu nebun ? :hyper: Si mai am de bagat in jur de 2000 e iarna asta !

Link to comment
Share on other sites

"nebunule" ... tu ai facu-o pentru tine, nu sa dea bine la portofoliu. :drinks:

Exact ! si eu si wolf si multi altii care au bagat bani intr-o vechitura :yahoo:

 

 

on topic : banateanule,... eu zis sa faci o medie la valoarea masinilor din vecini si sa-ti cumperi o masina de valoare apropiata sau mai mare :w00t: Daca ala are x5 celalalt are a4 si unu are cabriolet atunci tie iti trebuie ceva de aprox 10.000 e( poate putin mai mult ). eu recomand un seria 7 e65 ( motor v8 clar) din primele generatii :D .

 

am vazut unu pe 4 tuning 735i din 2004 de Anglia cu 6500 e :thumbsup: Exact de ce ai tu nevoie !

Edited by sax1987
Link to comment
Share on other sites

Eu stiu ce spui tu Cernica, sunt f. multi businessmani care au businessuri infloritoare si care NU trebuie sa dea nasul fata in fata cu clientul IN FIECARE ZI !!!

Si care stau de vorba cu ei pe telefon/SMS/email/fax ... etc... ori is in spatele unei pult de magazin... unde chiar nu conteaza ce masina ai parcata in spate.

E mare diferenta intre unul care ia contact tot timpul cu cel care ii va plati si ii va da de lucru pe o saptamana, doua ori o luna de zile si care vrea sa ii insipire increderea necesara semnarii unui contract de renovare.

De asta e extrem de necesar sa nu te prezinti cu un Peugeot ori un Logan ori un Renault prapadit din care abia sa iesi ( apropos am cam 1.90M si 105 kg ) ... si sa te faci re ras !

 

 

LOOOL. :D

 

bai frate, de ce nu mi-a spus nimeni de topicul asta?

 

increderea necesara semnarii unui contract de renovare

 

Plus castile alea roz. Auziti, nenea banateanu: dumneavoastra dati cu var, cu glet, bagati bormasina in caldare, drept urmare ULTIMUL, DAR ULTIMUL lucru la care s-ar uita un nemernic ca mine care sa aiba increderea necesara semnarii unui contract de renovare cand v-ar angaja ar fi masina cu care veniti. Dimpotriva, mai atent as fi la bidineua din mana si la mala din portbagaj, decat la bestia enigmatica din care ar cobora un carpentier pus pe treaba.

 

Dar dumneata sa nu te superi pe mine: :) : tocmai am realizat ca, pe-o scala (nu scara) firesca a dezvoltarii individului emancipat, daca matale vezi ca prapadit un Peugeot d-ala de-al lor, apoi noi astia mai neobrazati ar trebui sa pornim de la Aston Martin in sus;

:o Si doar mi-am zis ca nu-i bine ce fac, AICI pierd eu enorm, intr-o lume de oameni cu AMG-uri si cu M-uri si alte alea eu, naiv, conduc o bicicleta.

 

Apropos, cam atat am si eu. De unde ati luat castile roz, is niscaiva fete pe forum.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=bYmVx7FK6WI&feature=related

Edited by Similea
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.