Jump to content

Masina veche nu mai e masina!


Recommended Posts

O sa incep cu o mica povestioara cu pataniile petrecute pe tot parcursul calatoriei din romanica in italia. E cam de rasul curcilor sa faci mai bine de 42 de ore un traseu de 1850km (braila-brescia),in conditiile in care la dus am facut doar 22 de ore,si asta datorita masinii care pur si simplu nu a vrut sa mearga cum vroiam.

 

Am plecat din br la ora 6 dimineata gandindu-ma sa evit pe cat posibil canicula ce avea sa se lase in urmatoarele ore. Toate bune si frumoase pana la deva cand,deodata mi s-a aprins becul la baterie...binenteles dupa alte peripetii legate de traficul debusolant plin cu sumahari aflati pe teritoriul tarii noastre. Vazand asta,am fost nevoit sa-mi continui drumul pana la arad pt ca ma aflam printre munti si nici nu prea aveam unde sa opresc in afara de cateva sate care oricum nu am vrut sa opresc in vreun sat. Am ajuns seara in arad la intrare si am intrat la un peco si am oprit acolo,apoi am mai pornit de cateva ori,totul parea ok cu exceptia becului de la baterie care nu se stingea. Ma batea gandul sa-mi continui drumul pana in italia,dar parca Dumnezeu m-a indrumat sa raman pe loc. Numai bine ca a doua zi am pornit masina si dupa cativa km a inceput s-o ia razna..s-au aprins aproape toate becurile din bord(abs,airbag,etc); am tras imediat pe dreapta si am oprit motorul,dupa care am incercat sa-l repornesc si deja incepuse sa balbaie...mi-am dat seama ca mi-a "supt" aproape tot curentul din baterie. In fine,cu putina alergatura am rezolvat problema(carbunii de la alternator erau consumati) si mi-am continuat drumul. Ajuns prin ungaria,am oprit la un popas iar cand am dat sa plec,hop mi s-a ars un bec(din senin)...n-a fost nimic(se mai intampla). Mergan mergand,deodata a inceput sa se auda o huruiala in zona motorului(nici acum nu stiu sigur) ca de rulment,posibil de la vreo rola intinzatoare,nici asta nu conta....Prin slovenia,dupa o frana mai puternica (din cauza unui blocaj pe autostrada) am simtit o bataie destul de slaba(ca si cum as avea o anvelopa deformata) care a continuat pana in prezent simtindu-se atunci cand o las pe liber si ea merge si mai ales cand franez. In fine,am reusit sa ajung cu bine aici in it,insa ce vreau sa subliniez,e faptul ca masina veche e cazan...oricati bani as baga in ea tot cazan ramane!!! Si daca nici eu n-am bagat bani in asta,nici dracu' n-a mai bagat; si degeaba pt ca tot cazan ramane,cand sa-mi fie si mie lumea mai draga,hop m-a lasat!!! Si va spun ca nu e deloc placut sa te lase la 7-8 sute de km de casa fara sa cunosti pe nimeni,fara sa stii zona,fara credit pe tel,fara bani schimbati,etc.

Pe viitor am sa ma gandesc la o masina mai apropiata secolului XXI,dar oricum p-asta n-o dau nici in ruptul capului,asa cum e am s-o fac sa mearga bine si cu asta basta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Te inveti minte sa ai credit pe tel. de acum inainte :rolleyes:

 

Eu am patit ceva asemanator in Franta :laugh: eram 2 masini veneam din Spania acasa ... chiar intrasem in Franta si goneam cu 180 si au si cealalta masina .. Am avut ghinionul sa ma opreasca politia ( aveau un WRX STI :Devil: nici mu stiu cum m-au ajuns ca erau opriti cand am trecut eu ) Problema nu era asta ... era ca m-am pierdut de cealalta masina cat am stat 15 -20 minute oprit !! Eu aveam credit dar nu aveam roamingul activat ( culmea e ca am sunat inainte sa plec sa intreb daca se activeaza singur ), ea avea roaming dar nu avea credit ..... Eu nici macar nu puteam sa caut numere de telefon in agenda !!! Aveam un telefon chinezesc cu 2 simuri si blestematul nu ma lasa sa ma uit in agenda daca nu am semnal :Devil: am zis ca turbez de nervi...

 

Greu am recunoscut un numar de la apeluri( avea multi de zero) si am sunat de pe un public dintr-un popas si l-am rugat sa-mi incarce numarul ei :laugh: sa aibe aia credit ca sa o pot suna :LMAO: :LMAO:

 

In final ne-am gasit la cateva sute de km :LMAO: s-a pierdut ea si a trebuit sa se intoarca :LMAO:

 

Incredibil a fost !! eu m-am invatat minte de atunci sa am telefon bun si credit in 2 cartele de la 2 operatori diferiti !!!

 

 

In legatura cu masina ...asta e .. eista riscul asta la o masina asa veche !! Eu pana nu schimb cat mai multe piese la a mea nu plec afara din tara cu ea !! Mai ales ce tine de incarcare si pornire plus racirea .

 

Vinde-o si ia Logan nou :LMAO:

Link to comment
Share on other sites

esti un adevarat temerar daca te ai pornit cu e36 la un traseu international....

Si E36 e tot masina. Eu am facut in septembrie aproape 4000km in Europa si s-a comportat exemplar. Ce a patit el se putea intampla si la un E90 la fel de usor. Cand au de a te lasa, te lasa fie ca sunt noi sau vechi.

Link to comment
Share on other sites

Eu cu E36-le meu am facut in concediu 2700 km.

Singura chestie care m-a lasat a fost o porcarie facuta de mine(nu intru in detalii acum) pe care am rezolvat-o repede pt ca o anticipasem la plecare.

Nu stiu ce sa zic despre patania ta.....bine ca ai ajuns acasa!

Link to comment
Share on other sites

Dragi colegi,problema e ca nu am fost pt prima oara cu ea in tara,am mai fost o data,insa atunci a mers exceptional de bine,nu am avut niciun fel de probleme cu ea,insa sunt sigur ca a fost o zi ghinionista,nu am niciun fel de dubiu si am sa va explic de ce: pe langa toate intamplate mai sus,am mai trecut prin cateva momente naspa,dintre care unul de care mi-a parut cel mai rau si nici la ora actuala nu ma simt in apele mele,insa sper sa-mi fie cu iertare si sa trec peste asta.

Prima faza a fost exact in dimineata plecarii cand am controlat uleiul si antigelul din radiator,si ce credeti ca am facut?am desfacut busonul,am completat cu antigel,dar nu l-am mai insurubat inapoi :bashwall: ,pur si simplu l-am pus de forma si m-am luat cu alte treburi...si am mers asa pana la slobozia cand am oprit la popas sa mancam(eu si sotia),iar in momentul cand am oprit mi-a curs tot antigelul din instalatie :banghead:(prostie omeneasca) ;binenteles am mai atarnat si pe acolo vreo ora sa se raceasca cat de cat motorul sa pot pune apa ca altceva nu aveam.

O alta patanie de care imi pare cel mai rau esta ca am luat cu noi un hamster pe care-l aveam de 2 ani,si unde l-am avut persoana respectiva l-a cam neglijat,si-am zis sa-l luam in speranta ca va trai si el mai bine...ce crede-ti ca am facut?in loc sa am grija de el,l-am omorat :roulette: !!!! cum? pai l-am lasat in masina ca prostu' pt cateva ore pe caldurile astea,si cand ne-am intors l-am gasit teapan :( :bashwall: De el imi pare rau cel mai mult rau,cu toate ca drumul asta m-a ajuns o gramada de bani,fata de cel trecut (acum 4 luni),insa nu mi-a parut rau de cati bani am cheltuit,cum imi pare de acel suflet nevinovat!

Link to comment
Share on other sites

...binenteles dupa alte peripetii legate de traficul debusolant plin cu sumahari aflati pe teritoriul tarii noastre.

 

 

imi pare rau pentru patania ta. inainte de a porni la un drum asa lung e bine sa iti "evaluezi" masina, indiferent de marca.

 

p.s.

cred ca exagerezi cu soferii romani. de departe ... italienii sunt printre cei mai slabi soferi europeni. vezi si modul de examinare pentru obtinerea carnetului de conducere in italia.

Link to comment
Share on other sites

cataline,ai vazut filmul ala frantuzesc cu marele blond?

 

era unul extrem de ghinionist care atragea nenorocirile cum sunt atrase mustele de...

 

lasand gluma la o parte,mai sunt si zile din astea pe care ai prefera sa le uiti cat mai repede

Link to comment
Share on other sites

Aici la faza cu vechimea masinii nu prea iti dau dreptate. Poti sa faci mii km si cu o masina veche pusa bine la punct. De ex. pasat-ul tatalui meu e din '88 dar in masina aia am curaj sa merg oricand si oriunde cu ea.

Dar pt. asta trebuie sa stii si sa o intretii corespunzator.

Uite, tu te-ai suparat ca s-au terminat periile de la alternator. E si normal, are si ala o varsta. Dar fac pariu ca nu i-ai schimbat si rulmentii daca tot ai desfacut acolo, corect? sau sa le pui niste vaselina.

Edited by Calin78
Link to comment
Share on other sites

imi pare rau pentru patania ta. inainte de a porni la un drum asa lung e bine sa iti "evaluezi" masina, indiferent de marca.

 

p.s.

cred ca exagerezi cu soferii romani. de departe ... italienii sunt printre cei mai slabi soferi europeni. vezi si modul de examinare pentru obtinerea carnetului de conducere in italia.

 

 

Perfect adevarat,si sustin ceea ce spui insa acei sumahari de care zic nu ca ar fi prosti,ci pt lipsa autostrazilor si a drumurilor bune ii cam apuca disperarea (si ii inteleg) -cum de altfel m-a apucat si pe mine- si nu prea mai tin cont de nimeni,mai ales pe caldurile astea si sa mai aiba si un traseu de vreo mie de km,nu e usor pt nimeni. De aceea i-am numit "sumahari",pt ca multi isi pierd rabdarea,devin stresati,nervosi si toate astea nu fac altceva decat rau.

Link to comment
Share on other sites

Of saracul soricel :cry: , chiar ca e pacat. Tu cum credeai ca se va intelege cu pisica daca ii lasi singuri?

WORD !!! :thumbsup: normal ca nu se inteleg :goodjob: oricum,nu e vorba ca masina veche nu mai e masina,ci ca unele nu pot fi,sau,mai bine zis exista ghinioane!!!,pe care le poti avea si la una noua !! bine ca ai ajuns acasa :console:

Link to comment
Share on other sites

Pai nu mai e noua dupa ce a iesit din reprezentanta. Concluzia este ca ce pretentii sa mai ai de la cele vechi de 10 ani. Am vazut multe masini la care vanzatorii minimalizau la maxim defectele vizibile, gen discuri de frana uzate 75%, aaa, pai sunt bune, nu vezi ca mai merg 25%? Sunt ca noi.
Link to comment
Share on other sites

,cum imi pare de acel suflet nevinovat!

!

Saracul ! Stiu cum e ! Si au am lasat unul la soare cand eram copil si a murit .

ai scapat fara amenda?

Nici vorba de asa ceva !! Am incercat eu dar n-a tinut :laugh: A zis ala ca cheama platforma sa-mi ia masina si am 48 de ore sa platesc :hyper: Habar nu aveam daca putea face asta sau nu si nu vroiam sa aflu :laugh: am platit ca sa scap mai repede! 80 si ceva de euro am dat .

Edited by sax1987
Link to comment
Share on other sites

Aici la faza cu vechimea masinii nu prea iti dau dreptate. Poti sa faci mii km si cu o masina veche pusa bine la punct. De ex. pasat-ul tatalui meu e din '88 dar in masina aia am curaj sa merg oricand si oriunde cu ea.

Dar pt. asta trebuie sa stii si sa o intretii corespunzator.

Uite, tu te-ai suparat ca s-au terminat periile de la alternator. E si normal, are si ala o varsta. Dar fac pariu ca nu i-ai schimbat si rulmentii daca tot ai desfacut acolo, corect? sau sa le pui niste vaselina.

 

 

Ai ghicit :thumbsup: ,chiar nu am umblat la rulmenti,cu toate ca electricianul mi-a spus de ei. Faza e ca mi-era aproape imposibil sa-i schimb si rulmentii pt ca operatiunea asta cerea timp(inca o zi) si crede-ma,ca nu mai aveam cum sa stau sa schimb si rulmentii. Oricum,saptamana viitoare va intra in service,am multe de schimbat la ea(sonda,debitmetru,burduful de la debitmetru,role intinzatoare,o curea,cateva furtune,apoi luna care vine va urma discurile si placutele). In legatura cu alternatorul,vreau sa vad ce e cu el,pt ca si bucsile acelea de pe axul rotorului(care fac legatura cu carbunii) sunt uzate; ma duc zilele astea sa ma interesez cat costa un alternator nou,am inteles ca nu depaseste 300€,daca e asa cred ca ma bag la unul nou.

Link to comment
Share on other sites

!

Saracul ! Stiu cum e ! Si au am lasat unul la soare cand eram copil si a murit .

 

Nici vorba de asa ceva !! Am incercat eu dar n-a tinut :laugh: A zis ala ca cheama platforma sa-mi ia masina si am 48 de ore sa platesc :hyper: Habar nu aveam daca putea face asta sau nu si nu vroiam sa aflu :laugh: am platit ca sa scap mai repede! 80 si ceva de euro am dat .

 

pentru 180/h a fost rezonabila amenda. :drinks:

la 137,8/h am platit 39 euro + aprecierea din parte lor ca nu am depasit cu mai mult de 10km/h limita de viteza. :LMAO:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.