Jump to content

Inmatriculare / Taxa Inmatriculare 2012


lucass

Recommended Posts

dupa ce intra aceasta Ordonanta de Urgenta in vigoare, in 2, 3 zile, NU ar mai trebui sa se ceara la politie (cu ocazia vanzarii/schimbarii proprietarului) NICIO dovada ca s-a platit sau nu taxa de poluare, cat timp masina e deja inmatriculata, iar taxa poluare la prima vanzare suspendata 1 AN.
Link to comment
Share on other sites

dupa ce intra aceasta Ordonanta de Urgenta in vigoare, in 2, 3 zile, NU ar mai trebui sa se ceara la politie (cu ocazia vanzarii/schimbarii proprietarului) NICIO dovada ca s-a platit sau nu taxa de poluare, cat timp masina e deja inmatriculata, iar taxa poluare la prima vanzare suspendata 1 AN.

sa speram.......oricum legile le interpreteaza cum vor ei

Link to comment
Share on other sites

Bun.. eu nu inteleg urmatorul lucru..am in proprietate si inmatriculata pe numele meu o masina din 2008 adusa candva in 2009 din spania de catre un tip care ulterior, in 2010 mi-a vandut-o mie.Masina fiind inital inmatriculata pe numele lui..logic ca a platit taxa de prima inmatriculare in Romania.Acu intrebareaa mea este.. daca el a platit o taxa care in prezent ar fi mai mica, eu as putea recupera diferenta(in calitate de actual proprietar al turismului)? ca evidenta platii cica ar fi pe seria de sasiu.Oricum plata, cuantumul ei stiu ca nu le are in evidenta decat Admin financiara din judetul lui, urmand ca acolo sa cer dovada in sensul platii si cuantumului acestea, iar recuperarea, in caz ca e posbil sa o fac la administratia financiara din judetul meu, unde este si inregistrata in prezent masina.

Acu de ce pun problema.. pt ca eu prin pretul platit pe masina am preluat plata respectivei taxe..adica ala nu era idiot sa nu mi-o puna in pret.. deci n-ar fi corect el sa poata sau sa ceara recuperarea acestei diferente.Pe de alta parte..administratia inteleg ca gandeste idiot..adica cine a platit-o numai ala ar mai putea sa o recupereze.. in timp ce el daca se duce sa o recupereze i s-ar raspunde ca nemaifiind proprietar nu are de ce sa mai comenteze ca sigur la vanzare si-a recuperat banii pe taxa prin pretul de vanzare cerut urmatorului proprietar..care urmator proprietar ramane de prost..

Asa ca.. returnarea curului domnule Bocanel si domnule Borbelit... ca tot se batea el cu pumnii in piept ce bine a facut cetatenilor..practic doar daca n-ai vandut masina si urmeaza sa te ingropi cu ea, poate ai sanse sa recuperezi diferenta, altfel.. cum s-au schimbat proprietarii(adica cel care a platit nu mai este proprietar) hopa noroc chior pe statul roman.. parca am mai vazut filmul asta:)Nu-i asa ca va suna si voua ciudat sa iasa brusc in pierdere asa mare bugetul de stat?:)

Macar sa se zica in presa.. returnarea taxei posibila doar pt .. 20% din cei care au suportat-o,respectiv batranii care nu isi schimba masina decat odata la 10 ani, restu ..mumu! Ca ar fi mult mai corect..decat sa viseze lumea aiurea..

Edited by Diesel Power
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Salutare

Am cumparat un BMW in octombrie 2011 din germania , vreau sa o inmatriculez fara a plati taxa de priminmatriculare , in octombrie am angajat un avocat care mia facut dosarul si am primit in ianuarie 2012 citatia care era ptr 1martie 2012 , in data de proces 1 martie dupamasa am primit instiintarea de la avocat ca actiunea a fost admisa , momentan astept sa primesc sentinta sa pot continua cu inmatricularea .

 

Cat timp ar trebui sa treaca sa primesc sentinta respectiva ?

 

Multumesc Anticipat

 

:unsure:

Link to comment
Share on other sites

Am mai primit ceva info dar nu pot sa imi dau seama unde sa depun cerere sa o primesc mai repede :getlost:

 

`` Redactarea unei hotarari se face intr-un termen de cel mult 30 de zile de pronuntare.Avand in vedere rolul incarcat al instantelor de judecata din Romania, este posibil ca acest termen imperativ satuat de legiuitor sa fie depasit, fapt pt. care va recomand sa redactati o cerere de urgentare a redactarii. ``

 

:turned:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

salut

 

am si cateva nelamuriri legate de inmatricularea msinilor

sa va explic poate ma ajutati

 

am un bmw e46 318 ci inmatriculat in bg acte perfect legale.

vreau sa o inmatriculez in ro si nu stiu ce am de facut...

 

poate ma ajutati voi.

multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Astazi am fost la proces :D tam tam ... suprize suprize.... avocata nu a aparut asa ca am stat cumintel in banca mea pana cand mi-a fost strigata cauza.... m-am ridicat fumusel, am zis copy paste ceea ce au zis alti avocati inaintea mea si maine astept hotararea....

 

PS: daca vreti sa recuperati taxa auto, e pacat sa cheltuiti banii aiurea pe avocati!!! O puteti face chiar voi.

 

 

 

si un link cu numarul cazului: My link sper ca maine sa fie ok si sa-mi pot lua banutii cat mai repede!

 

 

 

 

Toate cele bune.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Conform ANAF, restituirile se aplicĂŁ pentru cei aflaĂži ĂŽn urmĂŁtoarele situaĂžii:

 

♦ Contribuabilii care au achitat, ĂŽn perioada cuprinsĂŁ ĂŽntre data intrĂŁrii ĂŽn vigoare a Legii nr. 9/2012 Âşi data intrĂŁrii ĂŽn vigoare a OrdonanĂžei de UrgenÞã a Guvernului nr. 1/2012, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule rulate ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate ĂŽn România Âşi pentru care nu a fost achitatĂŁ taxa specialĂŁ pentru autoturisme Âşi autovehicule sau taxa pe poluare pentru autovehicule Âşi care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementĂŁrilor ĂŽn vigoare la momentul ĂŽnmatriculĂŁrii.

 

♦ Contribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule ĂŽncepând cu 1 iulie 2008 pânĂŁ la data intrĂŁrii ĂŽn vigoare a Legii nr.9/2012 iar aceasta este mai mare decât taxa rezultatĂŁ din aplicarea formulei de calcul din aceastĂŁ lege, ĂŽn care se utilizeazĂŁ elementele avute ĂŽn vedere la momentul ĂŽnmatriculĂŁrii autovehiculului ĂŽn România. Sumele reprezentând diferenĂža de taxĂŁ plĂŁtitĂŁ se restituie numai cĂŁtre titularul obligaĂžiei de platĂŁ.

 

♦ Contribuabilii care au plĂŁtit taxa Âşi, ulterior, autovehiculul a fost scos din parcul auto naĂžional. Ăn acest caz se restituie valoarea rezidualĂŁ a taxei.

 

♦ Contribuabilii care, ĂŽn baza unei hotĂŁrâri definitive Âşi irevocabile a instanĂžei judecĂŁtoreÂşti competente, au dreptul la restituirea sumelor reprezentând taxĂŁ pe poluare pentru autovehicule/taxĂŁ specialĂŁ pentru autoturisme Âşi autovehicule/taxĂŁ pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Link to comment
Share on other sites

la "Începând cu 1 iulie 2008" ma incadrez dar restu nu inteleg, se restituie bani din diferenta de taxe? daca am dat 1500E atunci si acum este 1000E sa zicem (cu toate ca este mai mare) mi sar restitui 500E ? iar in cazu de fata io nu ma incadrez? ms bitz
Link to comment
Share on other sites

la "Începând cu 1 iulie 2008" ma incadrez dar restu nu inteleg, se restituie bani din diferenta de taxe? daca am dat 1500E atunci si acum este 1000E sa zicem (cu toate ca este mai mare) mi sar restitui 500E ? iar in cazu de fata io nu ma incadrez? ms bitz

Da sau ii dai in judecata si iei toti banii inapoi..

Link to comment
Share on other sites

deci pe mine nu ma ajuta cu nimicdry.gif am facut un calcul si iese 1765, in 2009 am dat 1500dry.gif sau gandit ei nu sunt prosti cand este vorba de restituit banipopcorm1.gif

 

mai merge sa-i dau in judecata daca a trecut 3ani jumate? am copii dupa toate actele de la inscriererolleyes.gif

Edited by nutu 18
Link to comment
Share on other sites

Da-i in judecata ce mai astepti? 5 ani e termenul limita.. Bine asta daca e luata din UE masina , am uitat sa-ti zic asta.

 

este adusa din germania, deci ma incadrez... o sa ma interesez ce acte trebuie si cat ma costa si in cati ani recuperez baniidownload.gif

 

ms de ajutor

Edited by nutu 18
Link to comment
Share on other sites

O sa povestesc un mic incident petrecut astazi la Pipera(inmatriculari auto).Acum 3 saptamani am decis sa vand masina veche si sa-mi cumpar un Bmw seria 5 e39 .Incep cautarile pe net si dupa 2-3 zile vad ceva ce-mi place.Ma duc o vad, ma plimb cu ea si foarte incantat decid sa o cumpar .Verific actele, serii etc...toate bune si frumoase .Masina avea aceleasi numere de inmatriculare de la primul si pana la al 3-lea propietar.Cumpar masina(12.10.2012) si fac programare la Rar(sunt programat pe 31.10.2012.Astazi ma prezint la Rar -Grivita,dupa 40 min.plec cu certificatul de autenticitate si ma indrept spre Pipera (inmatriculari).Ma asez frumos la coada si dupa o ora de stat predau actele urmand ca dupa alte 2 ore sa ridic placutele noi ,talonul si cartea .Ma prezint la ghiseu unde acel nene ma indruma spre un alt ghiseu sa primesc lamuriri ca nu stiu ce nu este in regula cu masina (ma si intreaba daca masina este acum adusa in tara ,eu raspund ca mai sunt 3 propietari pe carte ).In fine ,ma prezint la ghise-ul cu pricina unde tanti de acolo imi spune ca autoturismul cu pricina face obiectul uneo anchete deoarece a fost inmatriculata(in 2008 a fost adusa in tara) ,cu o taxa (chitanta) falsa .Eu nu prea stau bine la capitolul vesti proaste si mi se inmoaie genunchii.Ma vede tanti ca ma schimb la fata si-mi spune sa revin maine dupa orele 13:00 cand imi vor fi inmanate noile documente.La care eu o intreb cum este posibil ca dupa 3 inmatriculari tocmai la mine sa-si dea seama ca a fost folosita o chitanta falsa cand pe carte este stampila lor de 3 ori pentru inmatriculare .Chiar nu stiu ce sa cred .Mentionez ca am vorbit cu fostul propietar de la care am luat masina .El o are din mai anul curent si nu a inmatriculat-o ci doar a bagat-o la financiar .Daca nu am scris pe intelesul tuturor imi cer scuze dar imi cam tremura mainel si acum de nervi .Si daca este cineva care a trecut prin asta il rog sa ma lumineze un pic .Multumesc anticipat
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.