Jump to content

Sezonul 2013 - F1


4EST

Recommended Posts

pai ce sa faca? webber s-a apucat de plans ca un copil de 5 ani ca vezi doamne a fost intrecut de vettel, si culmea nu poti sa zici ca webber l-a lasat pentru ca nu l-a lasat, a tras de masina cat a putut, dar nu se poate compara cu vettel , deci la revedere oricum webber asta e un fel de coulthard, poti sa-l lasi in f1 40 de ani tot nu e instare de un titlu chiar daca are cea mai tare masina :sorcerer:
Link to comment
Share on other sites

uita-te la o reluare a iesirii lui webber de la boxe. Se vede ca nu se asteapta ca vettel sa incerce sa-l depaseasca, si accelereaza puternic numai cand vettel il ataca si e deja aproape in fata lui. Adevarul e ca daca webber era tare pe pozitie il depasea si el pe vettel ca doar mai erau destule ture...dar n-a fost in stare. Cine stie ce i-au mai zis de la boxe de l-au linistit.
Link to comment
Share on other sites

pai ce sa mai faca webber, i-a dat vettel 3 secunde in cateva ture, de era asa competitiv macar statea in curul lui cum a facut rosberg

 

si apropo vettel ce era sa faca? sa franeze in mijlocul liniei drepte ca sa nu cumva sa-l depaseasca pe printisorul de webber?

Link to comment
Share on other sites

Nici nu mai stiu ce sa cred, mi se pare ca hotul striga hotul. Acestea sunt cursele, orgolii mari in joc, mai ales cand esti campion de trei ani, nu ai cum sa-i zici sa stea pe locul doi plus ca nu e corect, esti bun, treci nene in fata, ca de aceea sunt cursele.

 

Si la hamilton, s-au investit ceva bani in el, poate are si ceva sponsori principali ce trebuiesc vazuti pe sticla pe podium, oricum este unul din putinii piloti cu sange la ora actuala.

 

Niciodata Vettel nu se va ridica la nivelul lui Webber, Webber este un geniu. Iar Hammilton din punctul meu de vedere, este un caracter foarte slab si un pilot mediocru, ridicat la mare rang pe criterii rasiale.

De cate ori a gafat-o webber anul trecut? Inca o viata in f1 si tot nu va strange 3 campionate mondiale. Si hamilton mi se pare pe aceeasi alee cu kimi, sunt cu adevarat piloti cu sange, pacat la el ca este prea impulsiv si foarte orgolios, dar departe de a fi un pilot mediocru.

Link to comment
Share on other sites

Putea sa-l depaseasca normal fara sa se planga ca o gagica pe la boxe ca el e mai rapid si sa-i zica sa se dea la o parte,aici a gresit vettel.

 

pai stai ca vettel s-a plans cu 30 de ture inainte sa-l depaseasca pe webber

 

daca pana azi webber imi era indiferent si il credeam in cel mai bun caz un mediocru azi m-a enervat rau.

 

cel mai tare m-a enervat dupa cursa cand spunea ca el merita sa castige, pai daca merita sa castige de ce nu l-a intrecut inapoi pe vettel? pai va spun eu de ce, pentru ca vettel i-a dat la prostul satului vreo 3 secunde in cateva ture, nu avea asta nici o sansa sa-l mai prinda

 

rosberg da, ala pe langa webber e 10 clase mai sus, l-a depasit de vreo 2/3 ori pe hamilton, a aratat ca are potential, webber nu si-a aratat decat batista plina de muci, sper sa nu-l mai vad in f1

Link to comment
Share on other sites

Webber intr-adevar n-a fost in stare sa castige cursa

 

Dar Vettel a gresit de 2 ori:

odata ca a spus pe radio sa-l scoata naibii pe Webber din fata lui ca vine el campionul si il deranjeaza in viziera. Desi nu a fost in stare sa se apropie nici sub 1 secunda, iar ulterior Webber s-a indepartat!

a doua oara pentru ca a ignorat ordinele de echipa si l-a depasit pe Webber. Aici greseala e strategica: anul trecut au fost cateva curse cand Webber l-a lasat pe Vettel sa castige, pentru a acumula puncte. Credeti ca va mai face asta in 2013? Plus ca o sa fie animozitate puternica intre ei, care nu duce la lucruri bune. Deci Vettel din perspectiva campionatului a gresit, trebuia sa-l lase si pe Webber sa castige, cum fac copii de 5 ani, pe termen lung ar fi avut de castigat

Link to comment
Share on other sites

le-am vazut live astea joe doe dupa cursa crdeam ca e ceva nou

 

anul trecut au fost cateva curse cand Webber l-a lasat pe Vettel sa castige, pentru a acumula puncte

 

mai exact unde? tocmai ma uit la rezultatele de anul trecut si a fost o singura cursa (korea) tot anul in care vettel a fost pe 1 si webber pe 2 ca sa poti sa zici ca l-a lasat in fata,

 

in rest vettel nu a terminat nici o alta cursa la doar o pozitie in fata lui webber

 

si iata ce s-a intamplat in korea

 

Mark Webber, who qualified on pole, lost his lead at start to team-mate Sebastian Vettel at the first turn

 

da l-a lasat ....

Link to comment
Share on other sites

In 2010 au avut Vettel si Webber o batalie faina si Vettel a fost out, cred ca nu a uitat de Turcia. Ieri a facut totul ca la carte si a fost spectacol, doar RedBull iti da aripi si cred ca Vettel prin duel s-a integrat perfect in campania de marketing a sponsorului principal.

 

 

Pana la urma nu inteleg care e problema, nu il acuz pe Vettel cum nu voi acuza niciodata vre-un pilot pentru astfel de dueluri, un adevarat luptator stie ca batalia e pe pista si incearca totul ca sa-si astinga scopul. Restul e CAN-CAN.

 

Si nici pe Webber nu il acuz de nimic ci il invit cand va avea ocazia sa il devanseze in acelasi mod pe Vettel chiar daca coechipierul s-ar lupta pentru titlu si punctele alea i-ar fi vitale. Aici e frumusetea F1 sa ii vezi pe piloti cum reactioneaza si cum gestioneaza singuri o situatie nu executand ca niste robotei de teama sefilor niste ordine. Ce zic eu aici nu face bine strategiilor de echipa si nici nu e productiv dar pentru spectacol as dori sa mai vad batalii roata la roata si ceva "sange" ca in boxul profesionist.

 

Referitor la Weber acum vre-o 2 ani l-as fi vrut campion, dar se pare ca era doar masina de el si nu are acea sclipire de geniu, altfel nu ar fi fost mai mereu pierdut in mijlocul plutonului. Anul asta beneficiaza iar de o masina buna si chiar de o echipa mult mai permisiva, fata de Ferrari unde stim cu totii ca de ani buni au doar un singul favorit, Schumacher cu Eddie Irvine locotenent iar acum Massa e "sluga" lui Alonso.

 

Deci: Sa contiunue spectacolul si cat mai multa agresivitate pe pista.

Edited by ionatan
Link to comment
Share on other sites

Si nici pe Webber nu il acuz de nimic ci il invit cand va avea ocazia sa il devanseze in acelasi mod pe Vettel chiar daca coechipierul s-ar lupta pentru titlu si punctele alea i-ar fi vitale.

 

Da, sunt de acord. Numai ca daca ar face asta Webber, ar plati foarte scump, probabil ar pierde scaunul la Red Bull

Sa vedem daca Vettel pateste ceva pt ca a incalcat ordinele de echipa. Probabil ca nu :)

Link to comment
Share on other sites

situatia e cat se poate de nasoala pentru webber

 

red-bull nu-si permite sa aibe o echipa cu doi piloti ce nu se inteleg(vezi mclaren hamilton/alonso) si pe de alta parte nu-si permit sa-l piarda pe vettel

 

pe de alta parte vettel si-ar gasi un loc intr-o alta echipa de top fara mari probleme, pe cand webber si-ar gasi loc la marussia si asta doar daca vine cu sponsori si milioane de acasa

 

sa nu uitam ca anul trecut redbull au refuzat sa-i dea un nou contract lui webber , au resemnat un nou contract parca inainte de silverstone

 

in toti anii lui in f1 webber a demostrat ca nu ar putea fi campion sub nici o forma, nici macar un locul 2 nu e instare cu cea mai buna masina, anul trecut a terminat pe 6 parca asta in conditiile unui sezon competitiv cu piloti talentati dar cu masini mai slabe decat a lui

 

sunt convins 99.9% ca webber nu va mai pilota anul viitor pentru redbull, singura lui sansa sa ramana la redbull e daca vettel ar pleca la ferrari(asta spun zvonurile)

 

si probabil ca daca redbull nu-si schimba atitudinea fata de vettel va placa, nu poti sa ti un triplu campion mondial in spatele unui descult ca webber

 

pe de alta parte ii inteleg si pe cei de la redbull, aveau locurile 1/2 asigurate si nu vroiau sa-i lase pe astia 2 sa faca praf masinile, singura optiune in cazul asta era un ordin de echipa prin care webber ceda locul si toata lumea era multumita,inafara de webber dar el e oricum neimportant sansele lui la titlu sunt 0 oricum, sau sa-i fi lasat sa se bata pe bune caz in care vettel ar fi castigat oricum dar riscau un accident. eh daca vroiau sa nu riste accidentul il lasau in fata pe vettel si terminau balciul

 

PS nu sunt fan vettel, nu am fost si nu voi fi :p

Link to comment
Share on other sites

ok, toata lumea zice ca e un campionat pe bani, nu o organizatie de binefacere si ca Vettel a facut bine ca a depasit, in spiritul competitivitaii sportive, bla bla... Dar a depasit cand Webber lasase garda jos, deoarece a crezut, in ignoranta lui, ca ordinele managerului se aplica la amandoi pilotii. s-a inselat, a pierdut.

Depasirea lui Vettel a fost inspirata sau nu, nu comentez. Dar a fost o loitura sub centura + infipt cutitul in spate.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da, sunt de acord. Numai ca daca ar face asta Webber, ar plati foarte scump, probabil ar pierde scaunul la Red Bull

 

 

nu-i adevarat , webber are exact aceiasi sansa ca si vettel , singura diferenta e ca webber nu are stofa de campion

 

apropo tot nu mi-ai raspuns la intrebare? cand l-a lasat webber pe vettel sa castige din ordine de echipa?

Link to comment
Share on other sites

Dar a depasit cand Webber lasase garda jos, deoarece a crezut, in ignoranta lui, ca ordinele managerului se aplica la amandoi pilotii. s-a inselat, a pierdut.

Depasirea lui Vettel a fost inspirata sau nu, nu comentez. Dar a fost o loitura sub centura + infipt cutitul in spate.

 

asta e varianta lui webber, daca ai vazut cursa , ai vazut ca duelul a inceput cand webber a iesit de la boxe si s-a trezit cu vettel langa el, ce putea sa faca vettel ? sa franeze sa treaca webber?

 

si inca ceva daca webber ar fi fost mai bun decat vettel, termina in curul lui (nu la 4 secunde + ) si arata ca e competitiv cum a facut rosberg de exemplu

Link to comment
Share on other sites

si inca ceva daca webber ar fi fost mai bun decat vettel, termina in curul lui (nu la 4 secunde + ) si arata ca e competitiv cum a facut rosberg de exemplu

irelevant la ce distanta a terminat. Ce rost avea sa traga, atata timp cat locul 2 ii era asigurat, oricum? Si-a menajat masina, cauciucurile...

Edited by Rares_CJ
Link to comment
Share on other sites

la ce sa-si menajeze cauciucurile? webber avea cauciucuri mai noi , si nu e ca si cum ar trebui sa le mai foloseasca dupa cursa

 

putea sa fie in curul lui vettel si sa-l depaseasca lejer cu DRS, dar nici macar nu a apucat sa-si foloseasca DRS-ul pentru ca in 2 ture vettel era deja la vreo 3 secunde de el

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.