Jump to content

F20 Grup / Diferential / Rulment transmisie

Recommended Posts

Salu'tare

Pare ca aventura cu al meu F20 LCI continua, de aceasta data rulmentul de transmisie din grup pare sa fi cedat la aproximativ un an dupa schimbarea semeringului.

Coincidenta sau nu, a aparut ca un zgomot de frecventa inalta ce s-a transmormat intr-unul metalic asemanator cu cel al unui rulment de presiune uzat (fier pe fier).

Ce optiuni am ? Din ce am mai citit pe forum si cautat, bmw nu vinde acest rulment separat. In situatia data, se poate folosi masina sau trebuie imobilizata imediat ?

Rulmentul e în grupul spate?Dacă da,se găsesc rulmenți,mai greu dar se găsesc.Am căutat pt E91 și am găsit prin alte țări ,undeva pe la 200 euro setul de 3 rulmenți.Ideea e să știi exact ce rulmenți să cauți.Sau trimiți grupul la Ubydeal Arad pentru recondiționare.

• De acord! 1

Posted (edited)

E rulmentul de transmisie cardanic, rulmentii de la planetare i-am verificat si sunt ok. Problema e ca s-a nimerit in concediu. 

Oare ma pot intoarce cu masina pe rotile ei ?

image.thumb.png.62fdc6ffee45296d0e4232fc531577a3.png

Edited by zuzen

• RedCap changed the title to F20 Grup / Diferential / Rulment transmisie
  • 2 weeks later...

Raspunsul este ca da, pare ca daca exista ulei in diferential si se merge cu atentie in afara spectrului de rezonanta, se pot face multi km.

In afara de cei din Arad (Ubydeal) cu care am vorbit si par foarte profi, exista optiuni decente si prin Brasov ?

Cunosc pe cineva care a trimis grupul la facut la Ubydeal si l-a tinut fix 2 ani 🙂. Eu unul as merge pe ceva second hand, exact cum am si facut, si am peste 2 ani, fără probleme, am dat fix ca pret cat costa kitul de rulmenți și simeringuri, 1000 lei. Se poate verifica la mâna, cand se cumpără. Daca rotești de partea planetară, si nu agață deloc, simți ca merge totul cursiv si frumos, ulei nou si ala merge mult si bine.

Am mers eu cu grupul huruind , mult si bine , ba chiar Iasi-Brasov si nu am ramas în drum, dar rulmenții aveau bilele pătrate când l-am desfacut.

Al meu a facut cateva mii, la inceput a fost un fel de fosnait metalic, relativ subtil, apoi un mornait la anumite viteze care s-a amplificat usor. Am sa caut unul la dezmembrari, ce ma intriga in acest moment este raportul final, care pare sa fie o varianta extrema de efficient dynamics 2.78 in loc de 3.08 sau 2.93. N-am nimic de obiectat la un raport mai scurt insa s-ar putea ca masinii sa nu-i placa si sa trebuiasca o reconfigurare in ECU. Intuiesc bine ?

• 1 month later...

Pentru cei care s-au mai intalnit cu asemenea probleme sau doresc sa stie ce optiuni au, pe F20 LCI se pot pune diferite rapoarte provenite de la seria 1 pana la seria 4 (cata vreme se respecta tipul de carcasa si offsetul planetarelor).

Sa aveti plimbari frumoase cu diferentiale sanatoase 🙂

• Like 1