Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Sfaturi achizitie F10

razvantim

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Vreau sa cumpar un F10, ma aflu in Belgia si am vizionat vreo 5 masini dintre care 2 mi-au ramas in gand asa dar sunt putin nehotarat in ceea ce priveste unele lucruri.

Primul a fost un F10 din 2014 Euro 6 pachet Luxury line, foarte frumoasa masina, 148000 km , are ceva optiuni dar nu e chiar full insa asta nu ma deranjeaza, pret 16000.

A doua masina a fost un F10 tot din 2014 dar modelul facelift si este M packet, are 167000 km si este aproape full, nu are trapa si senzorul de distanta in rest are tot, pret 18000.

Ce as vrea sa stiu este legat de motoare, primul are N47 de 184 cp si al doilea are B47 de 190 cp. Care zice ca N47 e mai fiabil, care ca B47, nu prea mai stiu ce sa cred, B47 am avut pe fostul meu e90 si chiar am fost multumit. De B47 nu stiu prea multe.

O alta diferenta ar fi ca primul are faruri xenon si al doilea are LED adaptive, ceva superior dar nu stiu prea multe despre farurile acestea.

Nu sunt extrem de pretentios dar vreau sa aleg o masina buna pentru urmatorii 5 ani macar.

Ca si pret cred ca mai pot scade cate 1 mie la fiecare, nu am incercat inca sa negociez.

Daca aveti orice sfaturi, sugestii care m-ar putea ajuta sunt binevenite.

Multumesc si drumuri bune.

fara discutie as alege motorul b47. desi motorul n47 consuma considerabil mai putin, motorul b47 e mai reusit plus facelift

nu mai exista de multi ani masini “full” pentru ca efectiv nu mai poti bita toate optiunile, pentru ca unele optiuni le reseteaza pe altele

mi se par foarte putini km la ambele

• Thanks 1

@razvantim 

1 hour ago, razvantim said:

[...] vreau sa aleg o masina buna pentru urmatorii 5 ani macar.

In cazul in care va fi masina de familie si nu de hobby, consider ca nici una dintre variantele de mai sus nu satisface acest criteriu. Ambele au deja prea multi ani si prea multi Km. Iti recomand sa cauti un model mult mai nou (Euro6d-Temp sau mai recent) si cu rulaj exprimat in cel mult 5 cifre. 

Daca va fi masina de hobby, ignora acest mesaj.

• Thanks 1

1 hour ago, Viper05 said:

fara discutie as alege motorul b47. desi motorul n47 consuma considerabil mai putin, motorul b47 e mai reusit plus facelift

nu mai exista de multi ani masini “full” pentru ca efectiv nu mai poti bita toate optiunile, pentru ca unele optiuni le reseteaza pe altele

Multumesc pentru raspuns, intradevar imi place mai mult modelul cu b47 pentru ca e facelift. Nu caut neaparat full dar nici sa fie chiar zero optiuni. Au putini km da dar aici in Belgia se elibereaza carpass de la inspectia tehnica care certifica acesti km deci sunt reali.

19 minutes ago, FiveThreeFive said:

@razvantim 

In cazul in care va fi masina de familie si nu de hobby, consider ca nici una dintre variantele de mai sus nu satisface acest criteriu. Ambele au deja prea multi ani si prea multi Km. Iti recomand sa cauti un model mult mai nou (Euro6d-Temp sau mai recent) si cu rulaj exprimat in cel mult 5 cifre. 

Daca va fi masina de hobby, ignora acest mesaj.

Multumesc pentru raspuns. Masina va fi de hobby si nu fac in general mai mult de 10, 12 mii km pe an deci daca o tin 4-5 ani cred ca nu ajung mai mult de 230000 la ea si nu ar trebui sa fie nevoie de investitii costisitoare. Am vazut si modele mai noi dar depasesc bugetul meu.

3 hours ago, Viper05 said:

consuma considerabil mai mult b47 decat n47?

@bmwdreamer

din ce vad da. am avut 520d n47, l-am vandut la peste 250k km , l-am avut de la vreo 80k. in toti km astia masina a avut un consum mediu de 5.8L/100km, mediu nu pe autostrada undeva

pe aitostrada imi consuma maxim 5.3, cel mai mult mi-a consumat pe autostrada 6 pe o ploaie torentiala, era o gramada de apa pe jos

acuma b47, seria 5 cu b47 nu am condus dar am avut pe mana un g20 b47 si consuma mai mult decat vechiul 5. 

Edited by Viper05