Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

Seria 3 g20 problema cutie

Recommended Posts

Salut! Masina in cauza bmw g20 318d, cutie automata. Nu stiu daca e normal ca nu am mai avut automata pana acum. 
Am observat ca se simte cand masina schimba treptele de viteza, 1-2 2-3. Nu se simte mereu, nu conteaza daca e la cald sau la rece. Nu pot spune ca e ca o smucitura, ci pur si simplu simt cand schimba viteza, nu o schimba foarte fin, cum se intampla la alte trepte de viteza. Tin sa precizez ca se intampla doar cand accelerez putin, pedala nu este nici la jumatate, si se simte atunci cand schimba la 2100-2200 de turatii, daca apas brusc acceleratia si schimba mai sus de atat nu se simte. Masina in cauza are 200.000km, iar eu am facut cu ea cam 2000 de km. Credeti ca e vreo problema?

5 hours ago, George233 said:

Salut! Masina in cauza bmw g20 318d, cutie automata. Nu stiu daca e normal ca nu am mai avut automata pana acum. 
Am observat ca se simte cand masina schimba treptele de viteza, 1-2 2-3. Nu se simte mereu, nu conteaza daca e la cald sau la rece. Nu pot spune ca e ca o smucitura, ci pur si simplu simt cand schimba viteza, nu o schimba foarte fin, cum se intampla la alte trepte de viteza. Tin sa precizez ca se intampla doar cand accelerez putin, pedala nu este nici la jumatate, si se simte atunci cand schimba la 2100-2200 de turatii, daca apas brusc acceleratia si schimba mai sus de atat nu se simte. Masina in cauza are 200.000km, iar eu am facut cu ea cam 2000 de km. Credeti ca e vreo problema?

Stai linistit, e comportamentul obisnuit al cutiei ZF 8HP, cel putin din cele relatate de tine si tinand cont ca ai 200k Km. La acest rulaj, ar fii indicat sa ii faci un schimb de ulei si filtru in cutie. 

• Thanks 1
  • De acord! 1

Salut, cum a spus si rayn si iti confirm si eu, e ceva normal. Am 330e si se comporta exact la fel cum ai descris si aveam 76k km cand am luat-o, ma speriasem ca am probleme cu cutia(nefacandu-i test drive inainte pt ca nu aveam cum), nu conteaza rulajul in acest caz, din ce am citit ar fi indicat un soft la cutie ca sa schimbe lin acele trepte, am intrebat si cand mi-am facut schimbul de ulei in motor si mi-au spus si baietii ca aia e solutia daca ma deranjeaza asa mult. Explicase si baiatul de la bForce intr-un video pe tiktok despre treaba asta ca il intrebase cineva acest lucru in comentarii, am citit si pe forumuri din US, aceleasi raspunsuri, deci stai linistit, n-are nimic masina ta.

Edited by ivv21
  • Thanks 1