Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

Boxe compatibile E92. Ce pun pe spate in aripa ?

Recommended Posts

Salut

Am un e92 325xi nfl, are hifi, pe fata in portiera si tweeter am inlocuit cu Focal ISBMW100L. Site-ul lor recomanda la e92 gama asta si fata si spate. Pentru spate iau boxe identitice cu tot cu twittere dar mai putin adanci, asa era in stoc, Focal IS BMW100. La prinderi, cele 3 suruburi, sunt identice ca marime/distanta. Dau jos fata de sub geam ca e coupe, scot boxa, gasesc o boxa cu codul 65139143147. Boxa asta e mai mare decat astea focal ce am eu, adica distanta dintre cele 3 suruburi de prindere e mai mare gen cu 2-3 cm, daca prind 1 surub nu mai ajung si la celelalte. Ce marime e boxa asta ? 13 cm? tot caut specificatii dupa cod, ce cele de pe fata sunt de 10, dar nu gasesc, asta e altceva, e mai mare nu e 4 inch. 

A mai facut cineva inlocuirea cu Focal ? Ce ar fi trebui sa iau pentru coupe? Sau cu ce pot inlocui ? Pe fata sunt f multumit de cum se aude Focal, era perfect daca reuseam sa pun acelasi set si spate. 

Masina e hifi, am seturile astea fata si spate cu boxa si tweeter si jos sub scaune, nu mai are alte boxe. 

1 hour ago, CodrinMarius said:

Pe fata sunt f multumit de cum se aude Focal, era perfect daca reuseam sa pun acelasi set si spate

I-ati gandul de la Focal si pe spate pentru ca o sa ai inalte si pe spate si nu e de dorit.

Daca spatiu iti permite poti sa faci tu insuti dn textolit (acel material isolator dar foarte rigid si ignifug..) subtire la 3-4 mm, un suport  cu gaura..  cu 3 gauri pe margine.., adica rama.. si de ea sa prinzi orice difuzor (de impedanta si putere necesara amplificatorului) cu 4 suruburi de prindere.. si asa ai rezolvat problema. 

As pune pe ambele parti acelasi model de difuzoare.

Eu am pe fata logic7 si pe spate coaxiale de la audison. Tot pe e92 nfl.

Grija pe fata la e92 ca astea aftermarket confunda fetele de usi de e92 cu alea de e90 care sunt mai groase. Adica o sa ai difuzoare prea adanci si loveste geamu in ele. Sunt patit. Mi-au rupt membranele alea vapor barrier.

Cu combinatia de mai sus se aude superb.