Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Capac culbutori e46 N42

Recommended Posts

Salut,

Ma aflu intr-un impas si nu stiu incotro sa o apuc..

2021 - capac culbutori schimbat pe Febi. 

2025 si alti 60k km mai tarziu, uleiul scapa pe la capac. S-a incercat inlocuirea garniturii, dupa nici o saptamana, pierderi noi, ceea ce ma duce cu gandul ca deja capacul si a obtinut deformari usoare, probabil din cauza socurilor termice si a pieselor de o inalta calitate.

Ati inlocuit recent acest capac, ce producator ati ales? Considerati o optiune bune si de lunga durata cele de aluminiu? 

Orice parere este binevenita. 

@teocoman Nu am experienta cu N42.

Capacul de aluminiu banuiesc ca nu este piesa originala BMW. Trebuie sa cauti pe internet si sa analizezi experientele altora cu un astfel de capac (ai grija, sa fie review-uri privind exact producatorul la care vrei sa te orientezi, poate sunt mai multi care toarna astfel de capace). Daca cel de aluminu se potriveste perfect si are review-uri bune, merge cu garniturile originale BMW (sa nu depinzi de garnituri "custom") iar pretul lui nu este prohibitiv, atunci din punct de vedere tehnic ar fi solutia definitiva.

Pe de alta parte, inteleg ca de la un capac de plastic (fie el Febi, sau original) te poti astepta la o durata de viata de cca. 60k Km / 4 ani. Principala intrebare este: crezi ca peste 60k km / 4 ani vei mai avea aceasta masina? Daca nu, atunci cumpara unul de plastic si bucura-te masina, cat o sa o mai tii.

• Like 1

Multam de raspuns. 

Sunt cu ochii pe capacul asta de ceva luni de zile - produs de niste polonezi de la Dr. Motor Automotive. Par sa fie stabili pe ceea ce produc si informatiile la care avem noi, oamenii de rand accces, inspira credibilitate destul de multa.  

In ceea ce priveste pareri si opinii, sunt foarte limitate. Multa lume, aparent, nu stie de o astfel de varianta a capacului de aluminiu versus plastic. 

Tocmai asta m-a atras, pretul care este aproximativ similar cu cel al capacului de plastic. 

Intentionez sa am masina asta si peste 4 ani, da. Primul meu BMW, in conditiile in care ne ajuta barbosul, cu el raman :)) 

Parerea mea despre piesele Febi, ca sunt garnituri, plastic, etc este proasta; garniturile Victor Reinz sunt superioare, iar capacul original nu este atat de supus deformarii. Dar daca exista review-uri pozitive la cel de aluminiu, si montezi corect garnituri de calitate , probabil vei scapa de aceasta problema (nu ca nu ar trebui sa le schimbi si pe cele de ca corpul filtru ulei, garnituri pompa vacuum, simeringuri supape, baie ulei), greu sa gasesti N42 fara vreo scurgere ulei.