Jump to content

Upgrade turbo e87 118d

olindor

Recommended Posts

Salutare tuturor 

dețin un e87 m47 18d 122 cp care are stage 1 la care se pare ca are o problema la turbo, mai bine zis actuatorul electronic 

Mă gândesc la varianta sa schimb actuatorul la a mea dar din câte știu ar trebui recalibrat 

Sau întrebarea mea către voi ar fi : daca pun turbo de 3.0d 218cp care are tot actuator electronic, mai trebuie alt soft ? 
înainte de soft făcea 1.1 bar, după soft făcea 1.4 ca probabil așa cere ecu

cu turbo mai mare capabil de 1.6-1.8 dar dacă ecu nu cere 1.8 bar eu cred ca o sa lucreze tot la 1.4 bar dar cu un lag mărit ?

iar softul mă gândesc ca ar trebuii custom pe dyno?

Ma poate lamurii cineva cu cunoștiințe in cauza ? 

Exact cum a spus @srb_alex e de procedat.

In plus turbina cu actuatorul nou, daca il schimbi se regleaza pe banc cu aparatura dedicata. Apoi verifica ca vanele tuebinei sa se miste usor totul sa se miste fara probleme.

Nu mai visa ca motorul o sa traga de'o sa rupa daca pui turbina mai mare.. nu o sa mearga si o sa te intorci la ce a pus fabricantul. Se mai upgradeaza si alte lucruri pe la langa tubina. (Ia gandeste un pic.. crezi ca evacuarea nu reprezinta o restrictie cand e mai mica im capacitate de eliminate a gazelor..?)

Daca vrei sa te dai mai tare cu BMWde ce nu iei tu una pe benzina si asa obtii ce urmaresti.

Eram sigur ca o sa primesc răspunsuri genu : nu ai bani sa îți iei benzina 😂😂😂

asta e una dintre mașinile din curtea mea 

am avut e87 2.0 benzina 

z4 2.2 benzina 

fiat 1.4 turbo benzina 

opel calibra 2.0 benzina 

îmi pot lua benzinar oricând dar subiectul ăsta nu are nimic în comun cu întrebările mele 

5 hours ago, bimmer90f30 said:

Exact cum a spus @srb_alex e de procedat.

In plus turbina cu actuatorul nou, daca il schimbi se regleaza pe banc cu aparatura dedicata. Apoi verifica ca vanele tuebinei sa se miste usor totul sa se miste fara probleme.

Nu mai visa ca motorul o sa traga de'o sa rupa daca pui turbina mai mare.. nu o sa mearga si o sa te intorci la ce a pus fabricantul. Se mai upgradeaza si alte lucruri pe la langa tubina. (Ia gandeste un pic.. crezi ca evacuarea nu reprezinta o restrictie cand e mai mica im capacitate de eliminate a gazelor..?)

Daca vrei sa te dai mai tare cu BMWde ce nu iei tu una pe benzina si asa obtii ce urmaresti.

Daca crezi ca nu face fata evacuarea pe 55mm, cum rămâne cu restul ?

motorul ăsta e capabil de 260-280 CP cu următoarele modificări 

injectoare 3.5d m57

turbo garrett gib2260v

senzor map 4bar 

Intercooler mărit 

Pompă înalte cp3 r90

Ștergeți tot topicul 

ștergeți tot forumul 

am avut Seat și am fost membru 

am avut Audi și am fost membru 

dar niciodată nu a fost răutatea și răspunsurile aberante ca pe rahatul ăsta de forum 

💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

14 minutes ago, olindor said:

Daca crezi ca nu face fata evacuarea pe 55mm, cum rămâne cu restul ?

Mai omule daca tu crezi ca se poate da-i inainte, fa un  topic separat si fa-ti placerea.. ce te opreste? Cateva vorbe?

Ai avut benzina si iubesti dieselul ca sa il modifici? Dai bataie..

Eu pana si o Skoda amarata pe benzina.. ..cateodata.. imi place ce fasneata e. Nu e ca dieselul ca n-are cum.. 

Tu, cel mai bine ai face ce vrei si ci sfaturile, sa ramana doar sfaturi..

De data asta nu te reclam ca arunci cu vorbe si faci muci parerile altora domnule.. ok?