Jump to content

BMW 420d xdrive 2016 - diferential + amortizoare + brate

Recommended Posts

Salut! Am o mica pierdere de ulei la diferential la un BMW 420d luat din Italia. De vreo 3 luni curge din ce au zis mecanicii, dar nu se vede pe jos sau nu bate sau sa aiba joc, doar curge pe el. Trebuie facute simeringurile urgent sau mai pot astepta? Am aceeasi problema si la amortizoare si brate, mi s-a spus ca au o problema de curgere, dar merg cu ele de vreo 3000-4000 km de cand mi s-a spus asta si nu se aude nicio bataie sau sa se miste volanul intr-o parte cand iau gropi/canale/denivelari. Masina are momentan 187k km, am luat-o la 175k km si am facut 2 drumuri Italia-Romania. Mi s-a spus in Italia ca imi înlocuiesc ei pe garantie daca astept pana in primavara, sa astept sau sunt lucrurile astea urgente? Pot sa fac in siguranta drumul pana in Italia? Am reconditionat recent caseta de directie care avea un joc cand roteam roata pe elevator, in rest nimic, mersesem cu ea asa 3-4k km de cand au zis si nu s-a intamplat nimic, niciun zgomot sau problema in mers.

Asa arata diferentialul 

Kd8KAiG.jpeg

Poti completa pana la gura de umplere a surubului cu ulei pentru diferential sa aiba pe unde curge (simering). Foarte probabil ii trebuie 75W90. Masina sa fie dreapta. 

Masina are LSD? Daca are LSD ii trebuie alt ulei.

Dupa ce schimba simeringuri or sa puna ulei nou nout.

Edited by bimmer90f30

12 hours ago, six in line said:

Salut, teoretic mai poti merge cu ea asa pana nu fuge volanul sau nu auzi bataie in spate de la amortizoare 😉 Ideea e sa nu o lasi asa la nesfarsit. SChimba simeringurile la diferential si bucsa aia mare daca tot umbli acolo + ulei diferential. 

Nu fuge nimic momentan, mi au spus de 2-3 luni ca ele curg si acum imi spun ca posibil sa inceapa si in spate sa curga prin primavara. Am facut caseta de directie recent pt o mica bataie pe elevator in partea stanga, imi e sa nu imi spuna ca nu imi dau garantia la caseta daca se strică mai tare amortizoarele. Luna viitoare sau in martie o sa fac si amortizoarele fata si diferentialul. 
Pe spate amortizoarele cred ca mai merg 4-5 luni, momentan nu curg, sau nu se aud batai, nici la cele de pe fata. Nici la caseta nu se auzea, dar am zis sa fac pt bataia aia mica pe elevator ca sa nu devina ceva mai rau.

9 hours ago, bimmer90f30 said:

Poti completa pana la gura de umplere a surubului cu ulei pentru diferential sa aiba pe unde curge (simering). Foarte probabil ii trebuie 75W90. Masina sa fie dreapta. 

Masina are LSD? Daca are LSD ii trebuie alt ulei.

Dupa ce schimba simeringuri or sa puna ulei nou nout.

Nu are LSD din ce am inteles, mi-au recomandat sa pun ulei OE BMW HYPOID. Intra mai mult in grup de 500ml? Mi au cerut 380 pe ulei care ar veni mai mult cu 200 decat daca iau eu de la bavauto una de 0.5.

Edited by Alex12.

31 minutes ago, Alex12. said:

Nu are LSD din ce am inteles, mi-au recomandat sa pun ulei OE BMW HYPOID. Intra mai mult in grup de 500ml? Mi au cerut 380 pe ulei care ar veni mai mult cu 200 decat daca iau eu de la bavauto una de 0.5.

Poti sa iei desigur 0,5 Litri ca doar iei sa completezi. Foarte probabil nu a pierdut atat de mult. La modele mai vechi in diferential a intrat 1,25 Litri..

Dar poti sa pui si alternative mai ieftin daca gasesti. Ma indoiesc ca o sa faca rau un amestec minor de lichid ce doar ajuta la ungere.. Iata alternative care sunt foarte aproape de Hypoid (G3/G5) dat de AI: 

For BMW Hypoid oil (G3/G5), good alternatives are fully synthetic 70W-80 or 75W-90 GL-5 gear oils, with brands like Fuchs Titan, Febi Bilstein, Liqui Moly, Amsoil, or Redline offering direct replacements that meet specifications, though some users prefer OEM to avoid compatibility concerns with additives in modern vehicles. Always check your specific BMW model's manual and consider aftermarket oils meeting BMW G3/G5 spec, like Febi 184247, or high-quality 75W90 GL-5 for cost-effectiveness, but be aware OEM is often recommended for newer models due to complex additive packages. 

Recommended Alternatives by Type

• Direct Replacements (Specific Specs):
    • Fuchs Titan Sintofluid SAE 70W-80: A very close match to the BMW G3/G5 spec.
    • Febi Bilstein 184247: A fully synthetic 70W-80 GL-5 oil specifically designed as an alternative for BMW G3/G5 rear axles.
    • Amsoil Severe Gear 75W-90: Offers comparable properties to factory oils like SAF-XO.
  • High-Quality General Alternatives (Check Fitment):

Key Considerations

• GL-5 vs. GL-4: GL-5 is for severe hypoid conditions, while GL-4 is for manual gearboxes; ensure you use the right one for your differential or transmission.
  • G3/G5 (Hypoid Axle Oil): These are BMW-specific designations for high-quality, fully synthetic gear oils, often 70W-80 or 75W-90.
  • Additive Packages: Some newer BMWs (like G-series) have complex requirements, leading many owners to stick with OEM or trusted brands like Febi/Fuchs that explicitly cross-reference to G3/G5.

22 minutes ago, bimmer90f30 said:

Poti sa iei desigur 0,5 Litri ca doar iei sa completezi. Foarte probabil nu a pierdut atat de mult. La modele mai vechi in diferential a intrat 1,25 Litri..

Dar poti sa pui si alternative mai ieftin daca gasesti. Ma indoiesc ca o sa faca rau un amestec minor de lichid ce doar ajuta la ungere.. Iata alternative care sunt foarte aproape de Hypoid (G3/G5) dat de AI: 

For BMW Hypoid oil (G3/G5), good alternatives are fully synthetic 70W-80 or 75W-90 GL-5 gear oils, with brands like Fuchs Titan, Febi Bilstein, Liqui Moly, Amsoil, or Redline offering direct replacements that meet specifications, though some users prefer OEM to avoid compatibility concerns with additives in modern vehicles. Always check your specific BMW model's manual and consider aftermarket oils meeting BMW G3/G5 spec, like Febi 184247, or high-quality 75W90 GL-5 for cost-effectiveness, but be aware OEM is often recommended for newer models due to complex additive packages. 

Recommended Alternatives by Type

• Direct Replacements (Specific Specs):
    • Fuchs Titan Sintofluid SAE 70W-80: A very close match to the BMW G3/G5 spec.
    • Febi Bilstein 184247: A fully synthetic 70W-80 GL-5 oil specifically designed as an alternative for BMW G3/G5 rear axles.
    • Amsoil Severe Gear 75W-90: Offers comparable properties to factory oils like SAF-XO.
  • High-Quality General Alternatives (Check Fitment):

Key Considerations

• GL-5 vs. GL-4: GL-5 is for severe hypoid conditions, while GL-4 is for manual gearboxes; ensure you use the right one for your differential or transmission.
  • G3/G5 (Hypoid Axle Oil): These are BMW-specific designations for high-quality, fully synthetic gear oils, often 70W-80 or 75W-90.
  • Additive Packages: Some newer BMWs (like G-series) have complex requirements, leading many owners to stick with OEM or trusted brands like Febi/Fuchs that explicitly cross-reference to G3/G5.

Daca mi l dau jos sa puna simeringurile, nu trebuie sa il scurga tot si sa puna dupa? De asta zic ca nu stiu daca intra 0.5 sau 1L de mi au facut pret 380 uleiul. La primii mecanici la care am fost sa fac (cred primul schimb de ulei in grup) dupa ce am luat masina la 175k, mi au pus ceva ulei la 100 lei. Inainte sa schimbe uleiul nu avea asa scurgere (sau nu am observat eu), cand am fost la ei sa schimbe nu au zis nimic, doar dupa 2-3 luni am fost la o diagnoza din nou si au spus ca de acolo curge cam mult. 

Edited by Alex12.

Daca nu se uita alti colegi, o aa ma uit eu in TIS (documntatia BMW) maine si iti spun cat intra exact.

Daca s-a schimbat deja uleiul i  diferential si nu stii ce sa-a pus ce rost are sa pui original acum sa amesteci cu, cine stie ce ulei au pus acolo? Completeaza cu, ceva echivalent Hypoid G3/G5 si dupa ce schimba simeringuri asigurate ca se pune ulei de specificatie, tot Hypoid G3/G5 echivalent.