Jump to content
20-22 Noiembrie 2026 - Intalnire BMW Club, Hotel Escalade, Poiana BV ×

Recomandare service Timisoara

Tupiz

Recommended Posts

Salutare, 

Am achizitionat nu demult un F40 M135i 2024 si as vrea sa-i fac un service de mentenanta, masina are ~43k km, am cumparat-o din Germania de la reprezentanta si are garantie bmw premium selection si spune ca mai are 10k km pana la service adica are 20k km facuti cu uleiu asta.. si mi naspa sa ma plimb cu ea cu uleiul asta sincer, masina nu are nimic, am masurat uleiul este la mijloc

am sunat la bmw si mi-au spus ca nu pierd garantia daca merg la un service autorizat asa ca cer parerea aici daca ati avut experiente placute la service-uri de prin Timisoara/dumbravita. Intentionez sa merg la BBV auto dumbravita, ca e mai aproape de mine.

si mai am o intrebare a mai folosit cineva Motul 8100 xclean+ 5w30? E ok? 

Salutare, 

Nu ai nici o cunoștință mecanic, la care să apelezi în mod constant? Din punctul meu de vedere cel puțin, un mecanic pe care-l cunoști și în care ai încredere, va fi întotdeauna de preferat unui service recomandat pe forum. Lăsând la o parte ca si costurile sunt altele. 

Strict pe subiectul tău,  Autodema e ok, Paul Trans, Tedde Auto Premium, dar si preturile sunt pe măsură.... Si sunt convins ca sunt multe altele care pot face un schimb de ulei și filtre.  Chiar e operațiunea de baza a service-urilor. Deci nu vei da greș.

Ca si recomandare,  schimbul de ulei (si filtre) este ok sa-l faci la 10.000 km nu 15 nu 20. Asta dacă vrei sa ții mașina. Daca o dai în câțiva ani, e alegerea ta. 

Strict pe partea cu brandul de ulei.  Din researchul făcut de mine de-a lungul timpului,  tot pe aceeași problema( care ma frământa și pe mine la un moment dat), am ajuns la următoarea concluzie: e mai important sa schimbi uleiul la intervale mai scurte decât sa te axezi pe brandul ideal. Și asta pentru ca absolut toate uleiurile bune își vor face treaba între 2 schimburi făcute la 10.000 km. Ca si branduri, Ravenol, Moțul, Liqui Moly, Castrol (si Amsoil dar nu ajunge la noi usor) sunt ok. Eu personal folosesc Castrol de 20 de ani pe 2, 3 mașini in familie și nu am avut niciodată probleme. Pe bmw folosesc Castrol Edge LL 04 5w30. Adica cel cu aprobarea BMW. Pe un Peugeot folosesc Castrol Magnatec 5w40.