Jump to content
20-22 Noiembrie 2026 - Intalnire BMW Club, Hotel Escalade, Poiana BV ×

BMW F11 520D

pvsilviu

Recommended Posts

Salutare tuturor,

In vara, inainte de vacanta, visam la un F33. Masina cu hardtop sa poata sta fara probleme in aer liber (adica fara stres din partea mea).

Nu a fost sa fie. Inca, 😀.

Decizia a fost pana la urma sa caut si sa cumpar o masina mare, care sa consume putin, cu scaune din stofa si sa fie mai ieftina.

Asadar, am inceput sa caut un F11, diesel cu B47 190 cp, scaune stofa, cutie automata, fara xdrive, etc. Nu a durat mult si am gasit-o (mai lunga a fost asteptarea pana sa merg dupa ea).

Unic proprietar, 12.2014, istoric 100%, fara evenimente notabile (bara fata si spate revopsite, si o mica dauna de la un biciclist in stanga spate). Masina a beneficiat de un detailing profesional interior/exterior, desi, dupa standardele mele, mai am ceva de lucru. Livrata cu 8 jante si anvelope vara/iarna si bari transversale portbagaj, originale BMW. 

Notabil la ea este pilotul automat adaptiv, restul sunt chestii clasice.

La diagnoza am avut 3 erori:

-alerta ca peste 48000 km va trebui sa schimb filtrul de particule

-alerta baterie 75% capacitate (aparent, este bateria originala)

-eroare sonda lambda dupa catalizator (intermitenta).

Desi imi propusesem sa nu ma agit cu reparatiile, luni am si dus-o in service pentru cateva lucrari:

- schimb de ulei (avea deja 24000 km si aproape 2 ani)

-frane spate (discurile aveau 70k si o uzura anormala spre exterior)

-brate fata si bielete antiruliu (astea au fost constatate pe elevator)

Dupa, a inceput dansul: franele vibreaza (le schimba pe garantie, luni) iar ulei au pus cu 750 ml mai putin, daca va vine sa credeti.

Mai am de schimbat (dupa constatarea de azi) bucsile de la bara stabilizatoare (scartaie la viteze mici, la denivelari).

In rest, curatare admisie si schimb ulei cutie.

Ma mai gandesc, inca, daca voi pune navigatie mare.

Ce sa zic: masina arata si merge foarte bine, sper sa fie asa si in continuare.

20260828_141011.jpg.jpeg

20260828_141027.jpg.jpeg

Felicitari. Multi km fara incidente cum se zice. Eu la un cinciar n-as concepe fara piele, dar mai ales fara scaunele comfort, dar si fara navigatia mare. In 2017 cand am cumparat F10-le de care m-am despartit in urma cu doi ani, astea cel putin au fost doua optiuni ne-negociabile. Eu zic sa ii montezi un NBT cel putin ID5 daca nu chiar ID6 Professional, evident. Cred ca ai NBT, dar var aia entry sau Live cum i-o zice. Bafta. 

sa o stapanesti sanatos. sincer nici nu stiam ca f11-le vine din fabrica cu textil, nu am vazut nici unul in viata reala ( nici in poze nu cred)

oricum dupa mai bine de 10 ani de condus masini cu scaune de piele am avut de la servici vreo luna un seat cu scaune sport textil, deci alta viata , era si plina vara, as alege bucuros textil 😂

cum de ceasurile sunt albe? sunt full digitale, am avut si eu f10 dar nfl si erau rosii fara posibilitatea de a schima culoarea.

oricum ciudata combinatia, cred ca primul proprietar ura pielea, a bagat pilot automat , cutie automata , dar atat

scaunele sunt full electrice? parca la mine erau jumi-juma nu mai tine minte