Jump to content

ce parere aveti?


gogu70

Recommended Posts

Am un prieten care vrea sa cumpere aceasta masina. http://www2.autovit.ro/masini/bmw/745/. Daca nu va arata direct este cea visinie 2002 la 11 200. Eu am zis sa o ia pentru ca mi se pare buna ca pret si ca motor, insa sa fie buna si din punct de vedere tehnic. Cum nu stiu asa de multe despre seria 7 E65 am zis sa va intreb si pe voi. Deci ce parere aveti merita? Eu ma gandesc ca e buna la 11 mii. Din cate stiu pe la astea probleme generale sunt electrica si caseta de directie. Mai astept pareri si de la posesori sau oameni care stiu mai multe, insa nu cred ca este asa de important care sunt probleme generale ale unei masini ci mai degraba cele particulare (ale masinii in cauza) ca asa toate masinile au probleme generale.

va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

E65-urile sunt maÂşini cu destul de multe probleme Âşi sunt maÂşini scumpe la ĂŽntreĂžinere.

 

Trebuie sĂŁ ai bani ca sĂŁ ĂŽntreĂžii corespunzĂŁtor aÂşa ceva, degeaba te bucuri cĂŁ o iei ieftin când ai de schimbat amortizoare de 1000 € bucata ĂŽn caz cĂŁ maÂşina are EDC.

 

Poate pica Âşi cutia, diferenĂžialul, nu poĂži Âştii exact.

 

Ăn orice caz, ideea de bazĂŁ este cĂŁ e o maÂşinĂŁ pentru care trebuie sĂŁ ai foarte mulĂži bani, altfel te vei chinui.

Link to comment
Share on other sites

Păi dacă nu sunt bani.

 

Tu crezi că e genul de om care s-ar fi uitat la 745i dacă ar fi costat 20-25 000 €? :)

 

Are bani de Logan nou şi vrea maşină de lux.

 

Sunt mulţi care au făcut greşeala asta.

Cumpără astfel de maşini din cauza pretului atractiv şi apoi plâng că sunt scumpe piesele şi că nu sunt fiabile şi le dau mai departe dacă apucă.

 

E bine să te ĂŽntinzi cât ţi-e plapuma...

 

Dacă-şi permite ĂŽntr-adevăr E65, să-şi ia unul de 18-20 000 €, adică unul ĂŽntr-o stare tehnică bună şi cu un an mai recent.

 

Dacă nu-şi permite, să stea ĂŽn banca lui.

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

PĂŁi dacĂŁ nu sunt bani.

 

Tu crezi cĂŁ e genul de om care s-ar fi uitat la 745i dacĂŁ ar fi costat 20-25 000 €? :)

 

Are bani de Logan nou Âşi vrea maÂşinĂŁ de lux.

 

Sunt mulĂži care au fĂŁcut greÂşeala asta.

Cumpãrã astfel de maºini din cauza pretului atractiv ºi apoi plâng cã sunt scumpe piesele ºi cã nu sunt fiabile ºi le dau mai departe dacã apucã.

 

E bine sã te Întinzi cât Þi-e plapuma...

 

DacĂŁ-Âşi permite ĂŽntr-adevĂŁr E65, sĂŁ-Âşi ia unul de 18-20 000 €, adicĂŁ unul ĂŽntr-o stare tehnicĂŁ bunĂŁ Âşi cu un an mai recent.

 

DacĂŁ nu-Âşi permite, sĂŁ stea ĂŽn banca lui.

 

omul nu sta chiar asa rau cu banii (gen bani de logan nou) insa nici nu stiu daca poate intretine perfect un 745i din acel an.

Link to comment
Share on other sites

Am exagerat doar puţin, cu 11 000 € poţi lua un Logan nou şi mai rămâi cu vreo mie de euro, e clar că nu sunt destui bani pentru o seria 7 ĂŽn stare bună.

 

Ăntotdeauna e bine să eviţi maşinile fabricate ĂŽn primii ani, ĂŽntotdeauna sunt mai bune cele fabricate un pic mai târziu.

Ăn primii ani sunt depistate multe probleme şi sunt eliminate, astfel ĂŽncât maşinile mai recente sunt mai bune decât primele modele.

 

Nu spun că e sărac, ĂŽnsă faptul că vrea să-şi ia o maşină din această clasă cu atât de puţini bani denotă că vrea să se ĂŽntindă mai mult decât poate, asta e părerea mea. :)

 

O maşină bună costă, preţul ĂŽntotdeauna reflectă starea tehnică.

Un 745i din 2002 se vinde cu 11 000 € tocmai pentru că nu este foarte căutat, clienţii ştiu că nu este o maşină uşor de ĂŽntreţinut.

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Depinde foarte mult ce vrea sa faca cu ea,daca o tine si el 6 luni 1 an si dupa o da iti dai seama ca nu se poate uita la cel mai scump E65,ar pierde enorm cand o vinde,asa la banii astia fiind deja foarte ieftina nu prea mai are ce sa piarda,e chestie si de noroc depinde ce probleme apar cat o tine,daca ii pica ceva nasol de pe ea e nevoit sa o repare ca sa o dea in bani de bun simt.

 

Insa,daca vrea sa ia masina de "buna", de tinut cativa ani si de intretinut ca la carte e cea mai proasta alegere sa te uiti la cele mai ieftine masini de pe piata,indiferent ca e Seria 7 sau Opel Astra.

Link to comment
Share on other sites

da, ai dreptate insa vad ca mai multe astfel de modele se invart pe la banii astia. Parerea mea este ca nici nu ai de ce sa dai 18-20 de mii pe una din 2002 daca marea majoritate sunt 12-15 mii, ci mai bine la banii aia cumperi una 2005 (unde sunt mult mai mici sansele sa cada asa des) parerea mea. E adevarat ca masinile bune costa insa faptul ca o iei peste pretul pietei, nu inseamna automat ca esti si buna.
Link to comment
Share on other sites

PĂŁi asta ziceam Âşi eu.

Nu iei una din 2002 adicĂŁ din primii ani de fabricaĂžie, ci iei una din 2005 sau 2006 cu mai puĂžini km Âşi ĂŽn stare tehnicĂŁ mult mai bunĂŁ.

 

Da, nu este o regulĂŁ cĂŁ una scumpĂŁ este bunĂŁ, ĂŽnsĂŁ este o regulĂŁ cĂŁ preĂžul reflectĂŁ de cele mai multe ori starea tehnicĂŁ Âşi opticĂŁ.

Link to comment
Share on other sites

da, ai dreptate insa vad ca mai multe astfel de modele se invart pe la banii astia. Parerea mea este ca nici nu ai de ce sa dai 18-20 de mii pe una din 2002 daca marea majoritate sunt 12-15 mii, ci mai bine la banii aia cumperi una 2005 (unde sunt mult mai mici sansele sa cada asa des) parerea mea. E adevarat ca masinile bune costa insa faptul ca o iei peste pretul pietei, nu inseamna automat ca esti si buna.

 

 

Este obligatoriu sa cumpere un 7?Mai exista si alte modele de la BMW mai mici, mai ieftine, mai rezonabile la intretinere.

Bine, probabil nici vecinii nu vor fi foarte impresionati.

Link to comment
Share on other sites

da, e adevarat ce zici ciupanezule. dar gandeste-te ca si tu ai un 535i e39 din 98 si nu din 2002-2003 si totusi este in stare impecabila. Sincer nu stiu daca ar fi fost o diferenta daca ar fi fost mai noua sau asa. Bine asta se datoreaza faptului ca esti tu un adevarat pasionat, insa este o dovada ca se poate tine impecabila. Eu am un e46 318i an 99 si este in stare ff buna, e adevarat cu destui bani bagati in ea. Insa pot sa va spun sigur ca sunt masini mai noi (cu face-lift) care au mult mai multe probleme tehnice decat a mea, si chiar si o stare optica sub asta. ceea ce vreau eu sa spun este ca se poate. problema cu aceasta masina este ca este exclusivista si intretinerea ei este mult mai scumpa.
Link to comment
Share on other sites

Diferenţa este că maşina mea nu a fost o maşină ieftină chiar dacă nu are un an recent, iar eu oricum am băgat ĂŽn ea foarte mulţi bani.

 

Este clar că o maşină veche nu este neapărat una proastă, ĂŽnsă vezi, eu de exemplu nu mi-aş vinde maşina.

Am băgat prea mulţi bani ĂŽn ea şi o iubesc prea mult ca s-o vând.

 

Maşina mea e fabricată ĂŽn octombrie 1998, ĂŽnsă nu arată deloc a '98, arată ca un E39 facelift.

Ăn plus, nu este din primii ani de fabricaţie, are acelaşi motor şi cam aceeaşi electronică pe care o are un 535i din 2003, adică din ultimul an de fabricaţie.

Am motor M62TU, adică motorul care a fost pus şi pe facelift.

D-aia spuneam că are importanţă mare dacă maşina este din primii ani de fabricaţie sau nu.

 

Pe de altă parte, a mâncat destul de mulţi bani, mulţi nu ar fi băgat bani ĂŽn ea din simplul motiv că are un consum mare şi piesele sunt mai scumpe decât ĂŽn cazul altor BMW-uri.

 

Ăn orice caz, dacă aş vrea să cumpăr un 745i aş cumpăra unul cât mai recent pentru că aceste maşini sunt adevărate găuri negre dacă iei una uzată.

 

După părerea mea, cei mai mulţi oameni gândesc mai pragmatic decât mine, eu am ales să bag bani mulţi ĂŽn maşina mea pentru că este o pasiune, ĂŽnsă cei mai mulţi oameni nu stau la discuţii dacă văd că maşina mănâncă prea mulţi bani.

 

Din moment ce ai un E46, cu siguranţă ai văzut şi tu că BMW-urile nu sunt maşini foarte fiabile, iar dacă pui ĂŽn balanţă faptul că piesele pentru un 745i costă mult mai mult decât piesele pentru un BMW cu o motorizare mai mică, nu rămân foarte multe motive pentru care să cumperi aşa ceva.

 

Amicul tău poate lua cu 11 000 € multe alte BMW-uri mult mai uşor de ĂŽntreţinut şi mult mai fiabile.

P.S: Mulţumesc! :)

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Acu' ce sa facem si cand apare un model nou sa nu il luam ca e plin de bug-uri,sa asteptam faceliftul ca se mai rezolva din probleme..Nu stiu e chiar asa,sunt oameni cu bani foarte multi care isi cumpara masini cum apar,e adevarat ca le si vand repede.

 

Masinile de lux au inceput sa coste foarte putin din cauza intretinerii care e foarte costisitoare,in momentul de fata nu cred ca e mare lucru sa iti cumperi un seria 7 sau un S din anii precedenti,e un lux insa sa il poti intretine " ca la carte " :)

Link to comment
Share on other sites

Păi stai puţin, situaţia celui care ĂŽşi cumpără o maşină nouă imediat ce apare e cu totul alta pentru că acel om beneficiază de GARANŢIE. :)

 

La o maşină de 8 ani nu ai nici o garanţie, prin urmare e o loterie

 

Ăntotdeauna a fost aşa, maşinile de lux cu motorizări mari ĂŽntotdeauna s-au depreciat mai rapid decât maşinile cu motorizări mai mici pentru că acestea din urmă au căutare mai mare pe piaţa sh.

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Amicul tĂŁu poate lua cu 11 000 € multe alte BMW-uri mult mai uÂşor de ĂŽntreĂžinut Âşi mult mai fiabile.

P.S: MulĂžumesc! :)

 

asta clar, cu 11 mii iti poti lua bmw-uri mai fiabile si mai noi, dar asta e, omu are pusa pata pe asa ceva. Eu, asa cum i-am spus si lui nu mi-as lua asa ceva.

 

Oricum el s-a tot uitat de cateva luni pe alte genuri de masini, si a zis ca dc alea pica isi va lua BMW e60 cu o motorizare mare, ca se pare ca are el o "boala" pe aceste motoare. S-a uitat numai dupa SUV-uri (gen cayenne S, gen infinity, gen q7, ML etc) La fiecare a gasit cate un defect, ori clar al masini respective, ori probleme generale, ori faptul ca nu erau modelu face-lift si a renuntat la toate. Acum a venit aceasta oferta cu acest bmw si i s-a pus pata pe ea. A zis ca nu vrea sa dea bani prea multi pe un seria 7 ca i se pare ca nu merita in detrimentul celorlalte mentionate mai sus. Acum fiecare gandeste intr-un alt fel!

Link to comment
Share on other sites

Nu mai există maşini fără probleme specifice.

Vremurile ĂŽn care se fabricau maşini de genul Mercedes W124 sau Cobra au trecut, acum toate mărcile vor să scoată bani din servisare.

 

Răul cel mai mic este să cumperi maşini cu motoare un pic mai mici, astfel ĂŽncât te vor costa mai puţin reparaţiile.

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Nu mai existĂŁ maÂşini fĂŁrĂŁ probleme specifice.

Vremurile ĂŽn care se fabricau maÂşini de genul Mercedes W124 sau Cobra au trecut, acum toate mĂŁrcile vor sĂŁ scoatĂŁ bani din servisare.

 

Rãul cel mai mic este sã cumperi maºini cu motoare un pic mai mici, astfel Încât te vor costa mai puÞin reparaÞiile.

 

sunt absolut de accord cu aceasta afirmatie.

Link to comment
Share on other sites

Decat un 745 ca ala mai bine un golf nou si sunt convins ca paritatea sa cada ceva este clar in defavoarea 745-ului.

Chiar daca este criza masinile bune isi pastreaza o oarecare valoare chiar daca ea mai scade.

Interiorul este nerafinat si uzat, deci in consecinta are mult mai multi km decat precizeaza.

Link to comment
Share on other sites

Salut! Si eu am achizitionat de curand un seria 7 E65 4.5i. Masina este fabricata la sfarsitul lui 2003 si prima inmatriculare este in 02.2004. In mod normal nu as fi cumparat asa ceva, nu m-a atras niciodata seria 7, mai ales cel fara face lift...sa nu mai spun despre motorizare. Ceea ce m-a incantat este numarul de km-106 k, faptul ca a avut 1 proprietar in germania si unul in Romania, care dupa cum v-am spus, era un batranel si apoi starea tehnica si optica. A contat foarte mult faptul ca masina are tot service-ul la zi, exista carte service, iar cei de la Bavaria au confirmat nr de km si reviziile. Bineinteles ca acest lucru nu inseamna ca masina este indestructibila, dar conteaza ff. mult service-ul efectuat la timp. Ca dotari masina le are pe toate, mai putin trapa si portbagaj electric. A avut un pret de achizitie maricel fata de ceea ce este pe piata, a fost putin peste 18.000 E. Nu este o regula ca daca a fost mai scumpa este si cea mai buna, dar in majoritatea cazurilor pretul reflecta starea tehnica si optica a unei masini. Eu inca consider ca am gasit un chilipir.Au mai spus-o si altii, o repet si eu- seria 7 nu se cumpara fara o verificare prealabila la un service BMW, este o masina greu de intretinut, iar ca sa cumperi seria 7 cu 11.000 si intr-un an de zile sa mai bagi in ea inca odata pretul de achizitie mi se pare un lucru nebunesc...
Link to comment
Share on other sites

E bine că avem cam aceleaşi păreri:

 

Nu iei una din 2002 adică din primii ani de fabricaţie, ci iei una din 2005 sau 2006 cu mai puţini km şi ĂŽn stare tehnică mult mai bună.

Da, nu este o regulă că una scumpă este bună, ĂŽnsă este o regulă că preţul reflectă de cele mai multe ori starea tehnică şi optică.

 

 

Decat un 745 ca ala mai bine un golf nou si sunt convins ca paritatea sa cada ceva este clar in defavoarea 745-ului.

Chiar daca este criza masinile bune isi pastreaza o oarecare valoare chiar daca ea mai scade.

Interiorul este nerafinat si uzat, deci in consecinta are mult mai multi km decat precizeaza.

 

Nu neapărat un Golf din moment ce vrea o maşină mai mare, ĂŽnsă dacă mai pune nişte bani poate cumpăra un E60 sau un E90 foarte bun.

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.