Jump to content

Octa21

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Previous Fields

  • Masina
    F36 420d LCI

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Octa21's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/15)

  • Collaborator Rare
  • One Month Later
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

  1. Am uitat sa mentionez, am 8J pe fata si 8.5J pe spate, deci pe spate pot pune 225-255 latime anvelope.
  2. Salutare, Sunt putin confuz in legatura cu latimile permise pe spate pentru F30/F36. In carte scrie ca e posibil sa pun 225/45/R18 sau 255/40/R18, dar nu e mentionat nimic de 235/45/18 sau 245/40/18. Sa fie doar din cauza ca rotile cu 235/45/18 si 245/40/18 au diametru cu foarte putin diferit fata de 225/45/18 si 255/40/18 care sunt aproape la fel ca diametru total? De mentionat ca diferenta de diametru este mai mica de 3%, care e diferenta maxima recomandata intre diametrul rotilor, deci in teorie, ar trebui sa fie okay si 235 respectiv 245. La noi nu stiu daca este legal, insa pe forumuri din SUA vad o gramada care isi pun si alte marimi, nu doar 225 si 255.
  3. Din ce am gasit aici, cutiile vechi, 5HP/6HP au variantele A B C. Am vazut un alt pdf (cel din atas) cu procedura pt 8HP si acolo pare sa fie procedura de la varianta C cu o modificare: mentioneaza doar D1 si D2, nu toate vitezele. 8HP Oil Service Information.pdf
  4. Am trimis un mail direct catre ZF (de pe site-ul lor oficial) in care sa cer niste sfaturi despre schimbul de ulei: In principiu, query-ul meu si-a luat forward direct catre ZF Faur, fiind partenerul oficial ZF din Romania, si am primit urmatorul raspuns: Un pic ciudat ca pana si ei se cam contrazic cu recomandarea de 80-120k km, desi acolo sunt mentionate conditii de exploatare mai dura (tractat, condus sport, condus constant aproape de top speed). In cele din urma, o sa caut un service care sa faca schimbul prin procedura ZF. Sper sa mai ajute si pe altcineva sa ia o decizie in legatura cu mententanta corecta a cutiei de viteze.
  5. Deci, din ce observ, recomandarea e sa merg pe gravitational, dupa cum am banuit si eu. Nu inteleg mizeria asta cu aparatele alea flush si de ce service-urile nu respecta procedura ZF, ca pana la urma de ei e facuta cutia.
  6. Salutare, Am o întrebare legată de schimbul de ulei pentru cutia de viteze ZF8HP. Mașina mea are acum ~135.000 km (cumparata de vreo 5 luni si am facut sub 5k cu ea pana acum) si am o nedumerire in legatura cu schimbul de ulei. Am citit multe informații contradictorii online despre opțiunile de schimb de ulei pentru cutiile de viteze automate. ZF sustine ca schimbul de ulei sa fie facut partial (prin scurgere gravitationala si ulterior completare), în timp ce alții recomandă un flush complet al sistemului. Înțeleg că fiecare abordare are avantaje și dezavantaje, dar aș dori să aflu care ar fi cea mai bună alegere pentru mașina mea. Până în prezent, nu am avut parte de probleme majore cu cutia de viteze. Aceasta funcționează bine și nu prezintă simptome evidente ale uzurii, cel putin nu din ce am simtit eu. Nu smuceste, nu patineaza, merge in regula. La diagnoza in reprezentanta, cutia a prezentat valori in parametri (clutch fill pressures & rapid fill times), deci si din punctul ala de vedere pare okay. Mentionez ca sunt din Arad/Timisoara, deci un drum pana la ZF Faur la Bucuresti e cam mult pentru schimbul de ulei. In Arad am discutat cu cei de la Ubydeal, de care am auzit numai de bine, insa ei mi-au spus ca folosesc aparat ATF pentru drain & fill, deci cred ca e metoda flush, ceea ce nu ma entuziasmeaza in mod special, pentru ca nu respecta procedura ZF. Cum credeti ca ar fi mai okay? Din ce am inteles, metoda asta de flush poate sa scoata si pilitura ramasa printre ambreiaje, lucru care le poate face sa patineze ulterior, daca au uzura suficient de mare. Nu stiu cum a fost masina exploatata pana la 130k km, ma indoiesc ca i-a fost schimbat uleiul la cutie, si a si depasit intervalul de 80-120k km recomandat de ZF, motiv pentru care sunt un pic reticent la flush, dar pe de alta parte, nu cunosc un service de incredere care sa faca schimbul pe metoda gravitationala. Oare ma stresez prea tare pe tema asta? TLDR: masina 135k km, vreau sa fac schimb ulei cutie ZF8HP, sunt din vest, Bucuresti e departe, merg la Ubydeal cu aparat flush, sau caut alt service cu schimb gravitational? As aprecia si daca ar fi cineva care a facut relativ recent schimbul de ulei la ZF8HP prin zona de vest, sa-mi recomande si mie un service de incredere, si poate sa-mi spuna cam in ce a constat, cat a durat si ce costuri a avut. (Ubydeal mi-a spus 2200 lei pentru lucrarea completa, piese, manopera etc, deci cam in grafic cu restul pietei, din ce am inteles) Mulțumesc anticipat pentru timpul acordat și pentru sfaturi!
  7. Exact, este vorba de complet alt hardware fata de ce a fost pus inițial din fabrica, dar cu aceleași specs ca cel initial. De aici și întrebarea/nedumerirea dacă pot sau nu să restaurez unitatea actuala astfel încât să nu mai apara problema la reprezentanta.
  8. In legatura cu recallul, m-am mai interesat si nu cred ca va fi o problema. Din ce am mai citit pe alte forumuri, EGR Cooler replacement reprezinta doar o schimbare de hardware, aka schimbi piesa si gata. Nu implica nicio scriere de software, sau cel putin nu este neaparat necesara. Masina este programata deja pentru recall, iar acum astept doar sa ajunga piesele.
  9. Multumesc pentru raspunsuri. O intrebare: Pe mine exact asta ma intereseaza sa fac. Planuiesc sa tin masina pe termen destul de lung, deci un one time payment pentru Carplay oficial nu ma deranjeaza asa de tare. Problema e ca cei de la reprezentanta au venit cu propunerea de a inlocui intregul headunit, ceea ce presupune achizitia hardware-ului nou (foarte costisitor raportat la doar un software restoration), lucru care mi se pare complet unfair, avand in vedere ca headunit-ul curent este in regula, doar ca este 'crack-uit'. Cum as putea sa procedez in cazul asta? Daca ajuta cu ceva, pot merge pana la masina sa dau jos panoul de clima si sa verific seria de pe HU-ul actual.
  10. Navigația, de mers, merge fara probleme. Însă am programat recallul de EGR pentru masina și îmi e sa nu fie nevoie de scriere de soft pe mașina la acel recall. Nu sunt la mașină, dar am atașat o poza cum arată navi la mine.
  11. Salutare, Am cautat postari similare pe aici, insa nu am gasit. Nici pe restul internetului, asa ca apelez la comunitatea de aici, daca ma puteti ajuta. Am achizitionat recent un F36, despre care ulterior am aflat ca i-au fost furate navigatia (display, headunit, controller) si ulterior au fost inlocuite, insa nu in reprezentanta. Am lasat masina la verificat la reprezentanta, si acestia au constatat ca headunit-ul nu mai este cel din fabrica, motiv pentru care mi-au spus ca, in cazul in care masina va avea nevoie de resoftare din partea service-ului oficial, acestia nu vor putea sa faca asta. Am convenit cu proprietarul anterior ca ii dau cu 1000eur mai putin, si ii dau restul dupa verificare, in cazul in care este totul in regula cu masina. Masina, in rest este foarte okay, stare tehnica buna, nu prezinta vicii ascunse etc. Proprietarul anterior sustine ca baiatul care s-a ocupat a pus headunit-ul asa pentru ca in felul asta masina are Apple Carplay si, citez: 'toate optiunile full'. Cu proprietarul anterior am ajuns la 2 variante: Ma duc pana la Cluj (stau prin Arad/Timisoara) pentru 'a imi schimba headunit-ul cu unul care sa nu mai apara cu probleme la reprezentanta' si ii trimit restul de 1000 eur. Raman cu headunitul actual si ii trimit doar 500eur. Acum, eu in legatura cu toata treaba asta, am cateva intrebari: Se poate coda HU-ul actual pentru a nu mai aparea cu probleme in reprezentanta? As putea sa merg pe Varianta 2 si sa gasesc pe cineva care sa rezolve problema cu necorespondenta Headunit-ului pe masina? Varianta 1 pare legit? De ce ar merge alta navigatie tot de la el, insa asta nu merge? Mentionez ca masina e 2018.11 si S609 (Navi System Professional), deci cred ca ar trebui sa fi venit din fabrica cu NBT EVO iD6, are in dotarile stock antena wifi, deci toate cerintele hardware, din ce stiu eu, sunt indeplinite pentru Carplay. Insa acesta sustine ca daca merg pe varianta 1, nu voi mai avea Carplay, care e esential pentru mine. Am inteles ca la de BMW se poate cumpara Carplay din ConnectedDrive. Doar la acest payment a dat el bypass prin instalarea unei navigatii ‘neoficiale’? Am incercat sa adaug cat mai multe informatii pentru a va pune si pe voi in tema. In cazul in care am ratat ceva sau e nevoie de informatii aditionale, va rog sa imi spuneti. In principiu, eu as merge pe varianta 2, insa nu stiu exact daca pot sa gasesc pe cineva care sa imi codeze HU-ul astfel incat sa nu mai apara problema la reprezentanta. Nici daca este posibil asa ceva. Las aici mdecoder cu dotarile masinii, poate ajuta.
  12. Salutare, E prima mea postare pe forum, sper ca m-am incadrat unde trebuie. Am pus ochii pe un F30 (dotari aici -> mdecoder, bimmer.work) pe care sunt interesat sa il cumpar, insa am o retinere fata de clusterul basic analog si sistemul de navigatie mic. Sunt o persoana destul de tech oriented, deci, in circumstantele in care as ajunge sa o cumpar, 100% m-ar interesa sa schimb clusterul cel putin cu 6WA (din moment ce 6WB nu ofera foarte multa functionalitate in plus pentru pretul exorbitant), si mai ales un retrofit la navigatia iDrive 5/6, inclusiv CarPlay. Problema este ca din anunt si dupa VIN, nu imi dau seama care navigatie este in momentul actual mai exact, astfel incat sa judec daca pentru navi am nevoie doar de retrofit Display+Controller, ori inclusiv HeadUnit-ul. Masina este model 2017/11, si am cautat pe tot internetul, dar nu stiu care versiune de iDrive este pe ea. Daca e NBT EVO (compatibil CarPlay) ori NBT. CIC ma indoiesc ca ar mai exista pe 2017. Iarasi, avand clusterul analog basic (deci nu 6WA/6WB, dar nu stiu care e codul lui), pentru upgrade la acesta am inteles ca e nevoie de un cablu MOST fibra optica care sa fie legat intre cluster si headunit. Aici intrebarea e: in circumstantele in care as schimba clusterul inainte de a schimba navigatia, are cineva idee daca toate headunit-urile au portul MOST pentru legare la cluster semi-digital/digital? Am atasat in descriere o poza in care sunt cuprinse clusterul si navigatia in cauza. Multumesc in avans pentru raspunsuri si timpul acordat!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.