Jump to content

laur2009

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by laur2009

  1. Electromotor BMW 320 D, 2005, E90, 163 CP, cod 12417798035 L-am cumparat de la o firma de dezmembrari foarte serioasa de la care am mai cumparat piese foarte bune in trecut. L-am cumparat inainte de a merge la service, fiind sigur ca am o problema la electromotorul meu. Dar problema la electromotorul de pe masina a fost ca era foarte slabit din suruburi, asa ca l-am lasat pe al masinii. Pret : 290 lei negociabil. Predare personala in Sector 4.
  2. Sa inteleg din acel link faptul ca daca am E90 anul 2005 nu are acel sistem inovator care necesita si recodare ? "Models that require battery registration: 2002 and newer 7-series E65/66 chassis 2003 and newer 6-series E63/54 chassis 2004 and newer 5-series E60/61 chassis 2006 and newer 3-series E90 E91 E92 AND E93 CHASSIS 2007 and newer X5 series E70 chassis 2008 and newer X6 series E71 chassis "
  3. Chiar impresionant acest articol. L-am salvat la Favorite, vreau sa-l mai citesc si pe viitor si sa-l regasesc cu usurinta.
  4. As fi vrut sa am si eu macar o ideie despre problema asta si sa ma pregatesc cu ce piese imi trebuie pentru cand voi duce masina in service. Dar daca tot nu stie nimeni despre aceasta eroare, as vrea sa mai intreb aici ceva, si anume: Dupa efectuarea unui test si gasirea unei erori (care a aparut prima data la 100.000 kilometri de exemplu si s-a repetat de X ori, dar eu nu am sesizat nimic la acele momente), apoi dupa tester mai corectez cate ceva la masina (bujii, filtru aer si motorina, burduful de aer dintre intercooler si filtru aer, etc) si ma intereseaza daca mai duc masina la un tester imi va gasi iar acea eroare aparuta prima data la 100.000 km si repetata de X sau Y ori, sau dupa fiecare tester se sterg erorile, astfel ca acum sa pot vedea si eu cum mai stau lucrurile ? va multumesc.
  5. Vezi AICI topicul lui @grozadan sau @claudiuBWR si mai sunt si alti colegi.
  6. Cere un pret direct pe topicul importatorilor de piese de pe acest forum. Ei stiu de fiecare data ce iti trebuie, iti dau si pretul atat pe varianta original, cat si pe fiecare producator in parte. Eu asa am cumparat de mai multe ori piese sau consumabile. Mai sigur si putin mai ieftin decat in magazine.
  7. Asa cum scrie si in titlu, m-ar interesa sa aflu ce inseamna o eroare aparuta la tester si anume : Delivery control valve, activation. Un coleg de forum (pe care il consider un bun mecanic si un om deosebit) mi-a gasit aceasta eroare si mi-a spus ca nu are tot ce ii trebuie in dotare pentru a mi-o putea rezolva. A mai avut cineva aceasta eroare, cam ce ar trebui inlocuit sau facut? Va multumesc mult celor ce veti gasi putin timp sa-mi dati cateva indicii.
  8. Multumesc. Dar am auzit din mai multe surse ca sunt exagerat de scumpi, devenind (probabil mai de curand) inabordabili de scumpi. De Auto Nesti ce parere aveti?
  9. Unde ma sfatuiti sa fac si eu ITP-ul la E90 in Bucuresti, astfel incat sa fie si treaba buna si nu exagerat de scumpa. Preferabil sa cunoasca bine marca BMW. Am fost candva la un service dintr-acela care se pricepe la toate marcile, am facut doar schimbul de filtre si ulei si am plecat de acolo si imi scartaia ceva pe la bord, nu au mai stiut cum se monteaza totul la loc in zona filtrului de polen. Mi-a scartait asa cateva luni pana am ajuns la un coleg de-al nostru specializat pe BMW dar care nu face ITP-uri. Va multumesc.
  10. Salut. Niste preturi te rog pentru un portbagaj deasupra masinii (doar barele, nu si portbagajul). E90. Original si producatori. Multumesc.
  11. Salut. Niste preturi te rog pentru un portbagaj deasupra masinii (doar barele, nu si portbagajul). E90. Original si producatori. Multumesc.
  12. Ai avut dreptate, inseamna ca avem aceeasi problema. Multumesc. Am avut. Am reusit sa ajung. Am mai avut portiuni de drum in care imi facea problema, in special unde erau de urcat pante. Nu era suficient sa opresc si sa pornesc. Trebuia sa o las sa se raceasca, iar apoi mergea sute de km perfect, chiar si cu 160 km/h (nu am vrut sa dau mai mult), dar daca o fortam in depasiri sau demaraje puternice riscam sa-mi faca iar (mi-a facut probleme inclusiv in Istambul, am avut nevoie sa merg prin interiorul orasului). Dupa Istambul am lasat-o sa se raceasca bine si nu mi-a mai facut pana acasa, dar am tinut turatia permanent sub 2500 ture. In Bucuresti nu simt sa faca desi ma dau tare la ea. Daca tot suntem mai multi in aceeasi situatie, poate aflam pana la urma ce problema au masinile.
  13. Ai dreptate intr-un fel, insa dupa parerea tuturor colegilor de aici, nu este chiar turbina in sine ci doar ceva legat de ea, ceea ce inseamna ca probabil nu se va sparge nimic, in cel mai rau caz voi putea veni acasa fara sa pot folosi viteza si demarajul normal al masinii. Cel putin eu asa am inteles. Voi merge usor, in jurul la 2500 ture (+ sau - asta ar fi dilema), fara pilot automat, ceea ce inseamna 140 km/h in treapta 6, deci nefiind subturata astfel din ceea ce inteleg. Daca ma duceam din proprie initiativa intr-o reprezentanta de pe aici, ma costa o caruta de bani doar constatarea, ceea ce nu stiu cat m-ar fi ajutat (stiut fiind faptul ca daca vream sa si rezolv ceva, reprezentantele nu curata, nu repara, ci doar inlocuiesc). Daca voi ajunge totusi la ei, nu va fi din proprie initiativa, ci doar daca nu se va mai putea continua drumul. As vrea sa multumesc din suflet tuturor colegilor care mi-au scris pana acum aici, consider ca deja scopul intrarii mele pe site tocmai din Turcia a fost atins. Daca mai exista si alte pareri sunt binevenite. Eu joi abia plec spre Istambul, iar sambata spre Romania.
  14. Am fost de curand sa fac un test cu masina, am mers vreo 10 km, a functionat ok, a demarat rapid pana la 180 km/h (nu am avut unde sa incerc mai mult), a urcat in ture pana la peste 4000, deci totul ok. Nici un zgomot anormal, decat parca la un moment dat o vajaiala de cca o secunda, pe care am auzit-o doar eu, iar prietenul a crezut ca mi s-a parut mie sau ca a fost de la asfalt. Am verificat si nivelul de ulei, care nu s-a modificat de la schimbul facut acum vreo 5000 km. Ma gandesc sa plec de aici asa cum este si sa incerc sa vad unde ajung cu ea. Intrebarea zilei: Cum este mai bine sa o conduc, peste 2500 ture cu turbo intrata sau sub 2500 ture, subturata, nefolosind turbo, sa se imbacseasca turbina de tot, eventual cu treapta a 6-a sub 140 km/h (viteza la care are 2500 ture in mod normal si fara probleme) ??
  15. Nu imi apare nici o eroare. Din pacate nu m-as baga sa fac ceva ce nu am mai facut niciodata, si tocmai aici. Masina nu are filtru de particule. Imbinarea canalului de aer te referi la acel burduf care imi tot cade mie. Daca da, sigur am sa fac tot posibilul, din pacate am doar niste soricei mai mici pe care ii prind unul de altul dar nu prea rezista. In mod original acolo ce vine, vreo sarma otelita, vreo piesa arcuita metalica, sau ce? La EGR imi este deasemeni greu sa ma bag pentru ca nu cunosc. Poate doar daca gasesc vreo instructiune explicita cu schita pe aici pe undeva. Sper ca dupa ce ajung acasa sa incerc sa mai imi bag si eu nasul sa invat cate ceva la masina asta. Diagnoza erorilor memorate in ECU ma gandesc sa-l fac totusi acasa. Dar daca voi ramane in pana pe drum, ma va tracta Skoda pana la cel mai apropiat centru BMW din Turcia (apar mai multe locatii pe site-ul de la tine pentru care iti multumesc, iar noi urmeaza sa dam si prin Istambul). PS: Rectific: Cu tractatul nu va fi o solutie, nu avem bara iar cu chestie dinaceea flexibila mi-e frica la vitezele astea, ca nu as putea frana la timp.
  16. Ok, multumesc, am sa tin cont, dar pana nu fac niste probe cu ea parca nici mie nu imi e foarte clar. Din ce am observat pana acum, se manifesta ca nu mai are acel zvac in demaraje (cred ca si dupa loc ii ia mai multe secunde pana la suta), ma chinuie in depasiri , nu prea mai poate depasi 120 km/h, ma tin greu dupa Skoda prietenului, consumul i-a crescut (daca resetam consumul de zi la o anumita viteza pe pilot automat, era mai mic consumul). Apropo, sa fie si asta un motiv, faptul ca am folosit mult pilotul automat la o turatie prea constanta, in treapta 6 ?
  17. Da, si eu cred la fel. Referitor la ce ma intreba Gago, voi incerca cat mai curand sa prind cumva acel burduf (piesa 16) si sa scot masina la cateva probe (turatie maxima?, turatia in treapta 6 ?, fum?, zgomote? ,etc). Din cate inteleg de la voi, calitatea si temperatura aerului care intra in motor, ar putea influenta indirect si turbina? Mi s-a parut la un moment dat ca imi bagase niste praf/fum in masina prin climatizare, dar am zis ca poate o fi praf de pe un drum mai prafuit. Din pacate nu stiu cum sa ajung la EGR sau la debitmetru si nu stiu ce sa vad la ele, niste schite daca voi gasi mi-ar fi utile. Voi da jos totusi acele capace sa ma uit si eu pe acolo, caci..... poate imi pica vreo fisa (ca meserie sunt inginer mecanic, dar nu auto :) )
  18. Se pare ca avem aceeasi problema. Problema e ca eu sunt plecat departe si e urgent. - Tie inteleg ca ti-a mers asa in continuare, doar prin oprirea si pornirea motorului? - De cand / cati km iti face asa? - Iti apare ceva aprins pe bord? Daca afli ceva concret da-mi te rog si mie un pm, daca aflu eu, iti dau eu.
  19. Daca remapata inseamna sa aiba chip tuning (nu aveam ideie) atunci cred ca NU ESTE, eu nu i-am facut, neamtul nici atat nu cred, iar la RAR totul parca a iesit ca fiind original (163 CP). Aici am gresit eu, stiam doar ca acel burduf e in zona filtrului epurator si al celui de aer, EGR nici acum nu stiu unde se afla. Da asa este, imi aduc aminte. PS: Daca era turbina, S-AR FI PUTUT ca legand acel burduf la aer rece si stationand cca 10-15 minute sa se raceasca motorul, SA ISI REVINA MASINA SI SA MAI MEARGA INCA VREO 600 km PERFECT SI FARA NICI UN ZGOMOT ? (decat poate cel mult cel de o fractiune de secunda din momentul opririi motorului) PS2: O alta greseala pe care poate am facut-o (in afara de mersul in treapta 6-a subturat) a fost faptul ca masina nu s-a bucurat de mai mult de 15+15 minute pauza in cei 1600 km. Va multumesc inca odata celor ce vreti sa ma ajutati in continuare.
  20. Sa mai dau niste detalii: -masina are acum 210.000 km din care 10.000 facuti de mine in Romania -in drum spre Turcia am mers constant cu treapta a 6-a cu maxim 140-150 km/h, probabil subturat, ceea ce m-a facut si pe mine sa banuiesc turbina, iar acum mai pot banui fie turbina fie debitmetrul - conform la ce mai descria un coleg mai sus (neexistand totusi un zgomot anormal la relanti - am fost acum la masina) La ce turatie ar fi normal sa intre turbina? Daca o mai prind functionala pe demaraj, ar fi uti sa merg o bucata de drum cu treapta a treia si turata la maxim ca sa se curete?
  21. Zgomotul este ca de zdranganit scurt, ca de fier pe fier pana se opreste o rotatie a motorului. In mers eu nu observ nici un zgomot, decat un prieten cu care sunt aici (si care e obisnuit cu Skoda)spune ca motorul meu nu mai este silentios. Multumesc pentru contactul din Antalya. Azi am mai facut vreo 100 km dus-intors la cumparaturi si mi-am dat seama ca problema a revenit. Am mers cei 100 km asa. Deasta speram ca poate as ajunge asa acasa.
  22. EGR nu stiu exact unde este decat asa ca zona. Burduful de care zic eu este cel de deasupra care aduce aerul rece catre filtrul de aer. Temperatura apei din pacate nu o cunosc deoarece cred ca la E90 nu mai are ac indicator ca la E46. Nu pare sa zdrangane nimic pe la motor, doar atunci cand opresc motorul se aude un zgomot de maxim 1 secunda (doar cand sunt cu usa deschisa, pe exterior)
  23. Nu am observat daca trece de 3000 ture dar cred ca nu trece. Defapt nu stiu decat ca nu trece de 120 km/h. Nu am retinut exact ce culoare are fumul, negru sau albastrui, nu m-am uitat nici la nivelul antigelului, negandind o legatura. Acum sunt la un hotel si am internet. Ce pot sa mai spun: -nu a fost bine conectat cotul de aer care aduce aerul rece din dreptul radiatorului pana spre filtrul de aer -l-am prins cu ceva si coincidenta sau nu a mai mers bine niste sute de km, acum vad ca e iar cazut (s-a scurtat burduful acela) si intentionez sa-l prind iar cu niste soricei, insa nu-mi pun prea mari sperante ca ar avea vreo legatura PS: Sunt dupa Antalia la vreo 150 km Nu stiu ce inseamna remapata. Burduful asta care nu a stat la locul lui este oarecum prin zona EGR, dar din cate stiu EGR-ul nu mi l-a curatat nimeni pana acum.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.