Jump to content

shapk

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by shapk

  1. Postez si aici raspunsul pentru ca si eu am fost stresat rau de tot de problema asta la care nu-mi gasea nimeni rezolvarea si mi-a mancat o gramada de bani prin service-uri care nu-mi constatau nimic. Sunetul era exact cel din video-ul de mai sus... Ma bag si eu putin in discutie pentru ca am avut si eu problema aceasta cu sunetul ca de clopotel la cardan. Dupa ce am fost prin vreo 5 service-uri unde mi s-au spus tot felul de lucruri ba ca ar fi de la una ba ca ar fi de la alta am hotarat sa dau cardanul jos si sa-l trimit la Unicardan (Rune). Si asta pentru ca majoritatea mecanicilor acuzau ca ar fi crucea cardanica. Cei de la Unicardan au testat cardanul si cand m-am dus sa-l iau mi-au spus ca nu am gram de joc in cruce si ca sunetul este de la acea flansa finala (cea care se prinde de grup) si ca se propaga pe cardan fiind o teava goala. Acea piesa nu poate fi schimbata ci doar temporar rectificata de cineva care rectifica planetare pentru ca are exact principiul unei planetare dar problema va reaparea. O alta problema e ca daca ai joc in acea flansa distrugi grupul. Eu am rezolvat problema cu cardan nou (vine numai original)- ce e drept, cam scump, ajungand la 3500 Ron. Au fost foarte de treaba cei de la Unicardan pentru ca in primul rand mi-au gasit problema exacta si in al doilea rand nu mi-au cerut niciun ban pt constatare. Asa ca aveti grija ca multi la problema asta va vor spune sa schimbati crucea si problema nu e de acolo, iar daca totusi va hotarati sa schimbati crucea mergeti la un service de cardane pentru ca trebuie echilibrat foarte bine cardanul. Daca se schimba crucea si nu e bine echilibrat o sa va treziti cu batai in mers si trepidatii. Service-uri de cardane sunt foarte multe si chiar daca nu aveti in orasul de unde sunteti puteti trimite la Bucuresti la oricare service de cardane pe care il gasiti pe internet.
  2. Bag si aici raspunsul. Multe topic-uri pe subiectul asta Dar e vorba doar de sunet metalic sub masina nu si pentru acele bum-ri de care vorbesc unii... Ma bag si eu putin in discutie pentru ca am avut si eu problema aceasta cu sunetul ca de clopotel la cardan. Dupa ce am fost prin vreo 5 service-uri unde mi s-au spus tot felul de lucruri ba ca ar fi de la una ba ca ar fi de la alta am hotarat sa dau cardanul jos si sa-l trimit la Unicardan (Rune). Si asta pentru ca majoritatea mecanicilor acuzau ca ar fi crucea cardanica. Cei de la Unicardan au testat cardanul si cand m-am dus sa-l iau mi-au spus ca nu am gram de joc in cruce si ca sunetul este de la acea flansa finala (cea care se prinde de grup) si ca se propaga pe cardan fiind o teava goala. Acea piesa nu poate fi schimbata ci doar temporar rectificata de cineva care rectifica planetare pentru ca are exact principiul unei planetare dar problema va reaparea. O alta problema e ca daca ai joc in acea flansa distrugi grupul. Eu am rezolvat problema cu cardan nou (vine numai original)- ce e drept, cam scump, ajungand la 3500 Ron. Au fost foarte de treaba cei de la Unicardan pentru ca in primul rand mi-au gasit problema exacta si in al doilea rand nu mi-au cerut niciun ban pt constatare. Asa ca aveti grija ca multi la problema asta va vor spune sa schimbati crucea si problema nu e de acolo, iar daca totusi va hotarati sa schimbati crucea mergeti la un service de cardane pentru ca trebuie echilibrat foarte bine cardanul. Daca se schimba crucea si nu e bine echilibrat o sa va treziti cu batai in mers si trepidatii. Service-uri de cardane sunt foarte multe si chiar daca nu aveti in orasul de unde sunteti puteti trimite la Bucuresti la oricare service de cardane pe care il gasiti pe internet. Am citit mai atent ca pe unii v-au pus sa schimbati diferentialul. Nu faceti chestia asta pana nu verificati ceea ce am spus eu. Demontati cardanul si vedeti ca flansa finala se simte la mana cand are joc iar cand asculti din partea din spate a masinii sunetul pare din diferential dar nu este de acolo.
  3. Postez si aici raspunsul pentru ca si eu am fost stresat rau de tot de problema asta la care nu-mi gasea nimeni rezolvarea si mi-a mancat o gramada de bani prin service-uri care nu-mi constatau nimic. Sunetul era exact cel din video-ul de mai sus... Ma bag si eu putin in discutie pentru ca am avut si eu problema aceasta cu sunetul ca de clopotel la cardan. Dupa ce am fost prin vreo 5 service-uri unde mi s-au spus tot felul de lucruri ba ca ar fi de la una ba ca ar fi de la alta am hotarat sa dau cardanul jos si sa-l trimit la Unicardan (Rune). Si asta pentru ca majoritatea mecanicilor acuzau ca ar fi crucea cardanica. Cei de la Unicardan au testat cardanul si cand m-am dus sa-l iau mi-au spus ca nu am gram de joc in cruce si ca sunetul este de la acea flansa finala (cea care se prinde de grup) si ca se propaga pe cardan fiind o teava goala. Acea piesa nu poate fi schimbata ci doar temporar rectificata de cineva care rectifica planetare pentru ca are exact principiul unei planetare dar problema va reaparea. O alta problema e ca daca ai joc in acea flansa distrugi grupul. Eu am rezolvat problema cu cardan nou (vine numai original)- ce e drept, cam scump, ajungand la 3500 Ron. Au fost foarte de treaba cei de la Unicardan pentru ca in primul rand mi-au gasit problema exacta si in al doilea rand nu mi-au cerut niciun ban pt constatare. Asa ca aveti grija ca multi la problema asta va vor spune sa schimbati crucea si problema nu e de acolo, iar daca totusi va hotarati sa schimbati crucea mergeti la un service de cardane pentru ca trebuie echilibrat foarte bine cardanul. Daca se schimba crucea si nu e bine echilibrat o sa va treziti cu batai in mers si trepidatii. Service-uri de cardane sunt foarte multe si chiar daca nu aveti in orasul de unde sunteti puteti trimite la Bucuresti la oricare service de cardane pe care il gasiti pe internet.
  4. Ma bag si eu putin in discutie pentru ca am avut si eu problema aceasta cu sunetul ca de clopotel la cardan. Dupa ce am fost prin vreo 5 service-uri unde mi s-au spus tot felul de lucruri ba ca ar fi de la una ba ca ar fi de la alta am hotarat sa dau cardanul jos si sa-l trimit la Unicardan (Rune). Si asta pentru ca majoritatea mecanicilor acuzau ca ar fi crucea cardanica. Cei de la Unicardan au testat cardanul si cand m-am dus sa-l iau mi-au spus ca nu am gram de joc in cruce si ca sunetul este de la acea flansa finala (cea care se prinde de grup) si ca se propaga pe cardan fiind o teava goala. Acea piesa nu poate fi schimbata ci doar temporar rectificata de cineva care rectifica planetare pentru ca are exact principiul unei planetare dar problema va reaparea. O alta problema e ca daca ai joc in acea flansa distrugi grupul. Eu am rezolvat problema cu cardan nou (vine numai original)- ce e drept, cam scump, ajungand la 3500 Ron. Au fost foarte de treaba cei de la Unicardan pentru ca in primul rand mi-au gasit problema exacta si in al doilea rand nu mi-au cerut niciun ban pt constatare. Asa ca aveti grija ca multi la problema asta va vor spune sa schimbati crucea si problema nu e de acolo, iar daca totusi va hotarati sa schimbati crucea mergeti la un service de cardane pentru ca trebuie echilibrat foarte bine cardanul. Daca se schimba crucea si nu e bine echilibrat o sa va treziti cu batai in mers si trepidatii. Service-uri de cardane sunt foarte multe si chiar daca nu aveti in orasul de unde sunteti puteti trimite la Bucuresti la oricare service de cardane pe care il gasiti pe internet.
  5. Am facut si aceasta operatiune si tot revine problema. Ba chiar am schimbat si termostatul la initiativa celor de la service care mi-au zis ca poate ajunge abur acolo sau ceva si face condens. Practic la niciun service nu am gasit nicio solutie.
  6. Imi cer scuze ca nu am specificat modelul masinii... Am considerat ca daca postez la categoria "Seria 5" e suficient. Este vorba de un BMW 525d din 2001
  7. Am o problema agasanta cu mufele care merg la injectoare. Masina periodic incepe sa intrerupa in mers si isi pierde din putere. Daca desfac primele doua mufe si le curat cu spray de contacte isi revine dar doar pentru o perioada scurta de timp. Am si schimbat aceste doua mufe cu altele si la fel face. Cum as putea rezolva aceasta problema?
  8. Da se pare ca becul de pozitie este ars. Multumesc mult!!! Se poate inchide
  9. Am o problema atunci cand pornesc luminile la un 525. Pozitiile pe partea stanga nu se mai aprind si in schimb se aprinde becul de semnalizare. In bord imi apare mesajul Check Park Lights. Toate celelalte lumini ale masinii si pe fata si pe spate functioneaza perfect. Are cineva idee de la ce ar putea fi?
  10. sa nu fie magnatec ce culoare avea bidonul? Dupa indelungi cautari pe inernet, documentatii si intr-un final discutie cu cei de la reprezentanta BMW am aflat urmatoarele: Castrol Magnatec 5w40 corespunde normelor cerute de BMW lucru care reiese si din cartea masinii comparativ cu ceea ce scrie pe bidonul de ulei. Asadar si magnatec e ok. Si aici dupa ceva documentatie am aflat cum stau lucrurile. Acel indicator de oil service face un calcul de kilometrii in functie de regimul de mers. Daca mergi mai mult extraurban (cum ar fi si in cazul meu) liniutele scad mai greu si poti merge mai mult intre schimburile de ulei. Eu de la schimbul de ulei am facut in jur de 7000 km, mi s-a stins doar o liniuta si imi spune ca mai am 9200 kilometrii de mers pana la urmatorul schimb de ulei. Logic ca nu voi lasa atata masina ci la 10-12000 voi face schimbul.
  11. Nu e bun Castrol 5-40? Cei de la service asa mi-au recomandat. Stiu ca uleiurile BMW de fapt sunt tot Castrol
  12. Ar mai fi o problema: 3. Pe radiatorul de la intercooler am ceva ulei si nu stiu daca trebuie schimbat radiatorul. Nu am pierderi de ulei la motor doar ca a mustit acolo pe radiator.
  13. Am cateva nelamuriri cu privire la masina mea: 1. La cati kilometrii trebuie schimbat uleiul. Intreb asta deoarece de cand am schimbat uleiul am mers 5000 km si nu mi-a scazut decat o liniuta pe acel indicator de oil service (indicatorul a fost resetat manual de mine cand am schimbat uleiul). Mentionez ca folosesc ulei Castrol 5-40 si nu am nici strop de consum de ulei oricata forja i-as da. 2. Nu am acel martor pentru bujii incandescente sau cel putin nu stiu eu care ar fi. Cel cu spirala aceea nu este cum am vazut la alte masini, iar de cand s-a racit vremea nu mi s-a aprins nimic in plus dimineata la prima pornire. Pe o alta masina (Opel Astra) s-a aprins deja martorul de bujii incandescente in unele dimineti. Cum pot stii daca trebuie sa mai astept dupa punerea contactului?
  14. Si eu am cumparat stergatoare noi Valeo (170 Ron) si de cum le-am pus scartaie pe geam desi am dat si cu o solutie de luciu pentru parbriz. Nu stiu daca se poate rezolva cumva treaba asta.
  15. Multam... Impartim cinstea acum :twoup:
  16. Tocmai am avut o contradictie cu un amic. Eu am un BMW 525da (asa este in talon) din 2001. Eu stiam ca masina are turbina. El sustine ca nu are. Ma poate lamuri cineva?
  17. Cablul respectiv mi-a spus cel care mi-a reparat-o ca duce la senzorul de rail. Oricum l-am vazut pe unde era pus si clar nu era locul lui pe acolo. Mecanicul care a umblat pe vremea cand masina nu era la mine se pare ca a inlaturat firul ca sa ajunga la cine stie ce piesa si a uitat sa-l mai puna la loc.
  18. In final am ajuns cu ea la un service bun... Un mecanic care a lucrat in trecut la masina mea a lasat un cablu de la instalatia electrica liber si ajunsese pe galerie unde s-a topit si facea scurt. Izolat firele respective si s-a rezolvat problema
  19. Am programat sa merg la un tester si mecanicul de acolo banuie tot injectoarele. Intrebarea mea este de la ce se duc injectoarele?
  20. Ieri ma aflam cu masina pe drum si a inceput sa mearga in suturi... la inceput ceva mai rare si slabe dupa care s-au intensificat pana cand a murit de tot. Am chemat un tovaras sa ma traga pentru ca nu mai pornea si in timp ce ma tragea am zis sa-i mai dau o cheie si a luat-o dar tot in suturi a mers pana acasa. La tester astazi mi-a dat eroare doar la senzorul de la filtru de motorina, l-am schimbat dar nicio modificare. Totusi are momente cand merge perfect dupa care incepe iarasi sa faca. Care ar putea fi cauza?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.