Jump to content

Stanky

Members
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Stanky

  1. Asta suna a fi ori proasta pregatire a inginerului, ori lene sa verifice valorile de functionare a fiecarei piese in parte
  2. De ce nu mergi la reprezentanta pentru diagnoza? O sa iesi mai ieftin pana in final. O dignoza pentru mine a fost cam 200 de lei si mi-ar fi economisit cel putin 500 de lei cand aveam problemele cu mirosul de benzina daca mergeam din prima la ei. Nu te obliga sa schimbi piesele la ei dar macar stii exact ce are si nu schimbi debitmetre, valve si figuri degeaba. Eu sunt din Cluj si am fost la AutoTransilvania ... pot sa spun ca baietii de acolo m-au surprins in mod placut, nu stiu cum or fi pe alte locuri
  3. Incalzirea in oglinzi trebuie sa mearga tot timpul sau e reglata de senzorul de temperatura exterioara? La mine se incalzesc si la +30 afara :-s si senzorul de temperatura exterioara mi l-au reparat acum o luna. Mai aveti careva? La voi cum merg?
  4. De curs sigur nu mai curge. Ar mai putea fi de la debitmetru si/sau injectoare murdare... da deja m-am saturat sa tot bag bani si o las asa, oricum mai mult circul in oras unde nu consuma cu mult mai mult decat zice producatorul. Cred ca 10.5 e dat de BMW => un litru in plus dupa 12 ani si 225K ... acceptabil.
  5. Consum extra-urban 8.2 cu AC pornit. Asa mai merge
  6. Am facut ieri plinul si am calculat 11.8 urban fata de 13-13.5 inainte. Asta mergand normal, fara sa economie, AC pornit cam 15% din timp. Rectific postul de mai sus: OMV 98, nu 95.
  7. Cumpar volan in 4 spite pentru e46 NFL (doar colacul, fara airbag si emblema). Nu conteaza daca e din piele sau nu, ma intereseaza sa arate bine si sa nu aiba urme de folosire. Astept oferte cu poze.
  8. Al meu e 318i e46 nfl din 99 spre sfarsit. Abia am ajuns la jumatatea rezervorului de cand am scos masina si fix pe jumate aveam 260-270 urban...ceea ce e diferenta de la cer la pamant. Cand fac primu plin o sa postez aici pe thread, iar cand reusesc sa fac un extraurban tot aici voi scrie. Inainte sa rezolv mirosu de benzina faceam in jur de 200 cu jumatate de plin. Pana la urma s-au dovedit a fi garniturile de la injectoare intarite si ieseau vapori pe acolo. Cu 2 zile inainte sa o las in service, am adunat doua servetele de benzina din scutu de plastic. Mie nu-mi miroase la toba deloc a benzina (cel putin nu cand e cald), la rece nu am pus nasu Eu bag doar 95 de la OMV.
  9. Depinde ce sistem ai pe ea. Eu am cel standard, cu casetofon si doar 6 boxe care e varza rau. Din cate zic oamenii, cel de top HK e acceptabil.
  10. Eu ma gandesc sa ii pun un dynavin si sa schimb difurile cu niste pioneer-uri compatibile cu e46, sunt destul de slabe ca putere dar cred ca suna mai bine ca cele de pe masina vechi de 12 ani, si eventual un subwoofer activ tot pioneer din acela slim. Nu sunt obsedat de putere deci nu vreau sa ma scoata din masina volumu si cred ca se va imbunatati simtitor la combinatia asta.
  11. Dupa multa vreme cred ca am rezolvat problema cu benzina. Am fost la AutoTransilvania (reprezentanta BMW in Cluj) si pare sa nu mai miroasa. Initial mi-au spus ca e de la furtunele flexibile, dar la scurt timp dupa ce mi le-au schimbat a revenit problema, m-am intors, le-am explicat ca nu s-a rezolvat, iar ei au desfacut tot sistemul si au inlocuit toate garniturile GRATUIT pentru ca nu au reusit sa identifice din prima iar eu am platit niste piese ce nu trebuiau schimbate. Cate service-uri fac asa ceva? Pe mine m-au convins si la ei voi merge cu orice problema. E adevarat ca e mai scump decat la un service "de pe colt" dar ai garantia ca lucrarea merita banii. Am fost acum cateva luni la un service, am luat niste piese bune la pret si acum le-am schimbat din nou la BMW fiindca bieletele erau varza si sunt aproape convins ca cei care schimbat atunci, le-au dat jos, le-au dat cu vopsea spray si leau pus inapoi pe masina, nici macar nu erau de aceeasi firma pe dreapta si stanga.
  12. Doar ai schimbat maneta de stergatoare? Poti naviga prin meniurile din bord? temperatura, consum etc?
  13. Am intrebat la AutoTransilvania ce face senzorul ala si daca merita schimbat. Se pare ca face destul de multe chestii. Cica reguleaza functionarea debitmetrului, dezactiveaza compresorul daca afara este rece, altfel merge tot timpul si daca nu e nevoie, activeaza dezghetarea automata si oglinzile incalzite.
  14. Asta cred ca e adevarat, mie nu-mi merge dezghetarea la luneta nici cand o pornesc manual. Oare sa fie de la senzor sau s-o fi stricat rezistenta de pe geam? Am vazut diy-ul de montat termistorul si ma tenteaza, problema e ca eu nu am cum sa vad daca merge functioneaza dupa ce il pun :faceless: . Eu am ac automat cu activate compresor manuala, compresorul porneste deobicei dar cateodata la la pornire daca e deja activat, intarzie sa cupleze cateva minute. Ma gandeam ca senzorul de temp ext influenteaza cumva clima sa fie mai eficienta.
  15. Salutare, Am fost saptamana trecuta la reprezentare pt un diagnostic si printre altele mi-au spus ca e dus senzorul de temperatura exterioara si ma intreb ce face exact acest senzor si ce alte sisteme influenteaza. Eu nu am calculator de bord pe al meu bmw 318i e46 nfl, deci nu mi se afiseaza nicaieri temperatura. Este legata instalatia AC la acest senzor? Eu stiu ca e legat casetofonul si cand e temperatura sub 5 grade parca, face un beep lung... la mine cu siguranta nu face ca nu l-am auzit decat o data cand nu puteau fi sub 5 grade afara cu toate ca am condus toata iarna. Deci? stie cineva ce alt sistem depinde de senzorul asta si cum?
  16. Am citit-o si eu azi. E foarte bun cartea. Acum stiu ce sa cer cand merg la detailing si stiu ce sa intreb inainte sa le las masina pe mana.
  17. Nu e periculos sa mergi in spatele lui cu viteza mica, e periculos sa te enervezi ca te obliga sa mergi asa incet si te grabesti sa te strecori in fata lui. In America si am citit undeva ca si in Germania te opreste politia si te intreaba care ii baiu (eventual ce ai tras pe nas). Cat de examenul psihologic, eu nu am auzit vreodata de un cabinet care chiar te intreaba ceva din care sa reiasa ca ai avea probleme. Te duci acolo, preferabil in una din zilele tale bune, te joci cu joystiku pe calculator, asa cica testeaza daca te poti concentra si coordona, mai completezi ceva grila sa vada ca nu esti analfabet si cam atat . Reiese din astea ca ai probleme mintale? Nu prea cred. Plus ca nu prea au rabdare pana stai 20 de minute cu grilele asa ca iti spun ei raspunsurile. Deci care e treaba cu pilele? Zi-mi o situatie in care ai nevoie de pile la psihologic.
  18. Apropo de batrani... eu cred ca ei prezinta un pericol din cauza frustrarilor celor pe care ii incetinesc in trafic decat prin faptul ca nu sunt atenti . De multe ori patesc sa ajung sa merg cu 30-40 prin oras ca stra-bunicu s-o trezit cu volanu' in mana :getlost: si atunci astept prima largire de drum sa il las in ceata ceea ce e periculos in oras, nu stii niciodata cine de unde iese si ce face mosu' cand te vede.
  19. De ce sa nu invete bine de la inceput? Sunt convins ca nu e el material de astfel de "soferita" ii lipseste doar antrenamentul pe care il va face in zona lui linistita, nu in trafic.
  20. Asta cu frana de mana nu mi se pare ok, mai ales ca esti incepator, iti da inca un lucru la care sa fii atent. Cel mai bine e sa lasi ambreiaju pana in punctu in care scade putin turatia, apoi accelerezi usor si cand esti gata sa pornesti, lasi usor ambreiaju pana in punctu in care o ia masina din loc si nu mai mult, daca il lasi mai mult de atat ori iti moare motorul ori iti sare masina de sub tine si te trezesti in cel din spate. Oricum nu-ti fa griji ca toti am trecut prin asta , gaseste un loc mai pustiu si exerseaza pana iti cunosti masina. Succes Am uitat sa iti spun sa nu faci ca la scoala unde te invata sa mergi cu spatele numai din ambreiaj ca la motoru de bmw nui place sa fie subturat si chinuit asa ca ajuta-te usor din acceleratie sa nu scada turatia pana trepideaza.
  21. Nu le-am zis de consum. Eu pariez pe scurgerea de benzina ca imi creste consumu cu cel putin 0.5% ca acum miroase aproape tot timpu. O sa anunt de schimbari dupa 10 august cand imi vine furtunele si o sai fac din nou consumul. Daca nu i-ai dat de capat, eu zic ca merita sa ii faci diagnoza la reprezentanta, altfel risti sa mai schimbi alte piese degeaba. Daca ti se pare dupa aceea prea mare pretul la schimburi, le poti face tu sau la alt service. Pe mine m-au amendat cu vreo 500 de lei furtunele cu manopera... am zis wtf... hai sa le faca ei si sa ma scap urgent de problema asta. Mi-au zis ca si furtunul de carter catre pcv e copt si il schimb si pe ala, sunt curios daca se va rezolva treaba cu scaderea in ture. In rest pe calculator nu mi-au aparut erori la motor (doar alea de airbag de care stiam). In legatura cu consumu si sonda lambda, nu e neaparat sa consume mai putin dupa ce o schimbi, depinde ce fel de citiri iti da asa veche cum e. E posibil sa iti dea un amestec sarac si cand o schimbi sa bage mai multa benzina . Asta din cate stiu se poate vedea pe bujii. Sa ma corecteze cine stie mai bine daca vorbesc prostii. Scoti o bujie (sau toate daca vrei) si te uiti daca metalu e rosiatic, ai amestec sarac, daca e negru, ai amestec prea bogat. Again: nu bag mana in foc ca asa e.
  22. Am fost joi la reprezentanta si mi-au facut ei diagnoza, se pare ca 3 furtune flexibile de la sistemul de alimentare sunt coapte si fisurate. Astea se gasesc pe tur si retur intre tevile fixe de metal, sub galeria de admisie, si se leaga la rampa de injectie. Dignoza m-a costat vreo 230 de lei dar pe langa miros, mi-au citit computerul si mi-au spus de ce e aprins becul de airbag, au verificat trenul de rulare, si mi-au spalat masina interior-exterior . Precizez ca eu deja am schimbat valva de presiune pe care am dat 300 de lei fara sa rezolv nimic, deci daca mergeam la dignoza din prima eram mai bogat cu 300 de lei si mai rapid cu 2 luni.
  23. Neaparat trebuieschimbat uleiul daca e chiar asa lichid. Incearca sa cumperi uleiul de undeva de incredere, daca se poate, chiar cel de BMW facut in colaborare cu Castrol. Cand scoti uleiul din masina fa o comparatie de vascozitate cu cel nou. Eventual baga nasu vezi daca cel vechi miroase si a benzina.
  24. Ieri am schimbat regulatoru de presiune, era sa iau o gura buna de benzina noroc ca ma asteptam sa-l arunce si m-am pregatit. Inca nu a mirosit, astept sa treaca o saptamana doua fara miros ca sa fiu convins ca ala era buba. Cat de consum nu stiu ce as mai putea sai fac sa il scad, sonda lambda precat am schimbat, filtre la fel, ulei recomandat de producator. Cred ca o solutie ar fi sa merg sa curat injectoarele. Debitmetrul se poate curata la fel ca regulatorul de relanti? sau ala e pe regim cumperi si schimbi, dupa care pui intrebari ?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.