Jump to content

enders

Contributors
  • Posts

    1337
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Posts posted by enders

  1. 1 hour ago, GreatValue said:

    Am schimbat-o in Februarie 2023.

     

    Am luat pana la urma o galerie MTR la 1650 RON ( dar sigur e aceeasi cu cele care costa 1000 RON cu toate taxele incluse de pe aliexpress, e aceeasi chinezarie ).
    Cea origianala mi se pare ca e 3500 RON. Cam multisor.

    Am de atunci 18.000 km, pare ok.

     

    Aceeasi eroare mi-o mai da si mie din cand in cand, asta dupa ce m-a mancat in dos sa curat galerie, ea neavand nimic, era foarte curata la momentul demontarii, dar am zis ca daca tot am dat-o jos sa o spal putin. 
    Btw, nu se pot anula flapsurile. 

  2. 18 hours ago, Dana_F said:

    Bună seara. Apelez la acest forum pentru o sugestie măcar legată de problema mașinii mele (BMW G30,2017) deoarece am dus-o la N service-uri și toți spun ca problema este diferită, de la constatare la constatare. Conducând prin Europa acum aproximativ o lună, pe autobanda în Germania am simțit o ușoară vibrație în volan inițial, după care la frânare. Vibrație, care la frânare s-a intensificat după aproximativ 2 mii de km parcurși. Buuun. Am sunat un service în și i-am spus domnului ca aș dori să echilibrez roțile, gândindu-mă ca discurile (Zimmermann) sunt ok, deoarece le-am înlocuit în iunie 2023. Mi s-a spus ca simptomele sunt de fapt de la discurile de frâna față, care sunt ovalizate. Am acceptat oferta de a pune discuri, plăcuțe și senzori noi (Brembo). Când am luat mașina din service cu discurile noi și roți echilibrate, mi s-a spus ca primii 200 de km ca nu calc frâna brusc, ci doar foaaaarte ușor. Zis și făcut! După 250 de km, când am călcat frâna, mașina părea ca de dezmembrează, nu ca vibrează. De atunci mă plimb pe la tot felul de diferite garaje. Din ultimul test la care am dus-o pe role, reiese ca discurile spate sunt ovalizate foarte rău și cele față nu-s excepționale. Întrebarea mea este dacă ar exista și alte componente ale suspensiei pe care să le verific, sau toată vibrația asta în volan și pedala la frânare, are de-a face strict cu discurile de frâna?! 

    Culisantii, pistonasele de frana le-au verificat ?

    Pot fi si culisantii o problema. 

  3. 2 hours ago, Wasniski said:

    Vă salut cu respect! Vreau să îmi schimb mașina și să trec la BMW. Până acuma nu am condus niciodată un BMW doar Volkswagen.

    Mă uit să-mi cumpăr un BMW SERIA 5 F10 din 2013-2015

    Vreau să știu ce ar trebuie să urmăreasc și la ce ar trebuie să fiu atent când merg să văd mașina. Nu cunosc prea multe

    Vă mulțumesc în avans!!!

    F10 NFL, motorizare N47 - sa se verifice daca distributia sa fi fost schimbata. 

    Sa nu ai socuri mari la schimbarea vitezelor(daca este automata)

    Daca este 4x4 sa nu ai socuri in accelerari, schimbari usoare de direscie(ceea ce indica probleme la cutia de transfer)

    In principiu sa fie intretinuta corespunzator.

    In general masina este okay daca a fost intretinuta bine.

     

  4. 14 hours ago, bimmer90f30 said:

    Nu stiu cat de mult am readus la viata topicul, ei nu folosesc aditivi extra ca nu cred ca e nevoie.. dar asta nu inseamna ca nu pot cauta info pentru altii din surse sau motive verificabile si de bun simt, de la unii care probabil stiu ce spun sau o spun pe intelesul cat mai multor..

    Am gasit topicul asta despre ceratec:

    https://bobistheoilguy.com/forums/threads/liqui-moly-ceratec.179959/page-6

    Ceratec parese ca are Molybden si Boron nu zinc.. 🙂

    Doar cand motorul e nou acesta se "bucura" de mai mult zinc, adic uleiul de rodaj are zinc mult. Dar apoi ppm este mult mai redus in schimburile de ulei ce urmeaza. De ce? Pentru ca acesta se uzeaza mai repede si frecarea apare mai repede.. 

    Dar tot nu se deduce clar ca merita pus.

    Sa inteleg ca, clientul  cu masina de 60k reducea asa consumul enorm de ulei? 2 litri e ceva.. La 60k cred ca orice motor e si in garantie, mi s-ar parea normal..

    Mi se pare cam trasa de par ce face acela..

     

     

     

    Nu reducea consumul, ii consuma lui ulei intre schimburi el bagand in motor asa ceva(ceratec) de la prima revizie.

    Cica asa consuma ele si il cred pe bune pentru ca are motor de FIAT, avem cateva dube FIAT si mananca ulei in draci(dube achizitionate de noi), trebuie sa avem mereu selenia 0w30 in magazie sa nu ramana soferi fara ulei.

    I-am sugerat sa nu mai puna, sa ii puna ulei fara nici un aditiv ,a zis ca nu il deranjeaza consumul de ulei si ca el pune asa ceva in motor ca nu are ce sa ii faca rau.

    • Thanks 1
  5. 1 hour ago, bimmer90f30 said:

    "Minunea" e ca prea mult zinc distruge motorul.

    Invatati de la altii mai invatati ca noi:

    Nu mai bagati zinc in motor ca il faceti praf..

    (Stiu ca e topicul vechi, dar macar cei care cauta raspuns au si explicatia)

    La fix ai readus la viata topicul.

    Sambata a venit un cliet la o revizie si a pus Liqui Moly Ceratec in motor(Jeep Compas).

    Sustinea ca este foarte foarte bun pentru ungere, (ca face o pelicula de ceara pe componente si reduce frecarea).

    Chiar daca masina avea 60k km si ii manca 2 L ulei intre schimburi a zis ca la fiecare schimb ii pune d'asta ca este bun, la ce? nu stiu. 

  6. 16 hours ago, Masi said:

    Buna ziua, am un bmw seria 1 e87 116i 2005. Acesta la pornire face un zgomot foarte puternic mai nou da si rateuri. Menționez ca am schimbat distribuția de doua ori si tot la fel face . Am dus-o la un service acum o saptamana a schimbat ditributia, bujii etc … si sincer sa fiu am luat-o mai stricata decat era. Va rog daca stie cineva sa ma ajute. Multumesc! Am atasat si o poza cu ce au schimbat cei de la service ul la care am fost.

    IMG_1552.mov 56.58 MB · 1 download IMG_1553.mov 20.75 MB · 0 downloads IMG_1625.mov 183.3 MB · 0 downloads

    IMG_1933.jpeg

    Te-ai dus tu la ei si le-ai spus sa schimbe distributia sau au schimbat-o in urma unei verificari ?

    Aceeasi recomandare care ti-a dat-o Bimmer90f30 ti-o dau si eu: mergi inapoi la service si nu iei masina de acolo pana nu merge ceas.

     

     

     

  7. 2 hours ago, MrTeiu said:

    Da, normal, treaba e că nici înainte nici după nu simt nici o diferență la mașină. Regenerările sunt în parametri normali, consumul de combustibil este la fel... acuma dacă te încurcă niște bani în buzunar o poți schimba și eroriile dispar.

    Asa a fost si la mine, nici un simptom, dar nu puteam sa las erorile acolo.

    Acum imi apare eroare la pornire(asta numai pe diagnoza) la senzorul de combustibil ,conducta de tur-retur, nu pot sa merg linistit cu ea daca stiu ca am o eroare, chiar daca nu apare in bord.

    • De acord! 1
  8. 55 minutes ago, töffefe said:

    Mi-am făcut curaj:

    https://ibb.co/xgnTHTN
    https://ibb.co/HdzjPF7
    https://ibb.co/dggtdv6
    https://ibb.co/Bc5SxLg
    https://ibb.co/JRWd0BZ
    https://ibb.co/cXpB5Q8
    https://ibb.co/X2dVHfC
     

    Dacă tot am desfăcut fetele la portieră am schimbat și alte piese: fibra optică de la lumina ambientală din portieră șoferului (avea multe crăpături și cred ca contribuia la lumina slabă), plasticele de la 3 mânere interioare. Mi-a luat cam 2.5h, probabil unuia care face asta des îi ia mai puțin. Nu am poze făcute înainte, dar în principiu nu aveam deloc lumină ambientală cu LED-urile vechi.

    Foarte frumos a iesit, lumina se vede mult mai bine decat cea originala. 
    Sunt plug and play sau trebuiesc cositorite ledurile ?

    Trimit si in romania ?

  9. 12 minutes ago, Robie90 said:

    Salut grup, am un BMW e90 318d din anul 2010 și nu găsesc rezolvare la următoarea problemă, aproape de fiecare dată când încerc să plec de pe loc mașina are un tremurat / bătaie ciudată, așa face doar când plec de pe loc cu viteza 1, anul trecut făcea așa doar la rece iar de iarna aceasta bătăile și trepidațiile au apărut și în perioada aceasta când temperaturile ajung la 20-25 grade, are cineva idee ce ar putea avea ? ( Menționez ca uleiul în grup este schimbat și ambreiajul nu cred ca are nici o problema deoarece mașina când nu bate pleacă ușor doar din ambreiaj)

     

     

    Eu cred totusi ca este ambreiajul

  10. 1 hour ago, mgi said:

    Am sunat si eu la Filaret sa intreb cat costa un schimb de ulei la cutie. Dupa ce am primit in primele 10 minute un disclaimer, cum ca BMW nu recomanda, si ca daca se intampla ceva cu cutia dupa schimb imi asum riscurile, am primit si pretul. 5000 de lei. 

    Am apreciat totusi ca m-au informat despre conditiile in care se face schimbul, si persoana de la telefon a fost foarte ok. 

    Nu se incurca la pret deloc.

  11. Salut colegi, 

    Vin si eu cu o intrebare putin mai stupida,

    Cum se poate dezactiva gps pe un G06 2021 - 

    Nu dau mai multe detalii, vreau doar sa nu se mai vada pozitia masinii in aplicatia MyBMW sau orice alta aplicatie conexa.

    Exista posibilitatea asta?

  12. 7 minutes ago, Uruquel said:

    Am fost acum vreo luna la BMW filaret pentru update de soft. Omul care s-a ocupat de masina mi-a dat numarul lui si a zis "bro, suna-ma daca ai orice nelamurire".

    Am zis sa nu il stresez, mai ales ca e BMW si stim cu totii ce scoruri sunt, dar dupa ce am sunat la toate service-urile pe care le-am gasit pe google sa intreb de standuri de testare si n-am gasit unul care sa faca asa ceva, l-am sunat pe el. I-am dat poze si mi-a zis sa merg linistit prin orice gropi, ca acolo e o urma de spray de curatare, nicidecum de amortizor. Bine, n-a zis sa merg prin gropi, a zis ca e pacat sa arunc 5000 minim din buzunar.

    In orice caz, faptul ca nu exista, din cautarile mele, stand de test amortizoare in Bucuresti, imi spne multe despre industria care e axata pe inlocuim, nu pe remediem.

    Si acum o iau la rand cu aia care au facut testul inainte sa o cumpar: BMW Timisoara. Ca de acolo a plecat tot taraboiul: am vazut putin ulei scurs, sa il tii sub observatie. Si au bagat asta in sistem la BMW. 

    Dar, maimutoii, la 800 de lei cat le-am platit pe verificarea "PREMIUM", nu-i asa ca puteau sa se uite cu atentie si sa dea un verdict clar?

    image.jpeg

    Stande de verificat amortizoare gasesti la statiile itp, eu am verificat amortizoarele la skoda la Vianor Aviatiei.

    incearca un telefon la ei si vezi ce zic.

  13. 1 hour ago, Sayanu said:

     

    Cuzinetii sunt schimbati de proprietarul anterior, care era maestru pe motoare.

     

    VAAAI, filmare fara burn out, linitute, opturi samd !?!?, HAL DE PREZENTARE.🙃🙃

    BTW superba masina. 

    • Haha 1
  14. 10 hours ago, WIN60 said:

    Da.. problema cunoscuta, la F uri N47 flansa aceea vine cu tot cu grup, aceea se distruge.

    La N47 manuale apărea zgomotul ăsta la R-1 sau 1/2. Exista un Tsb care spune ca trebuie sa bagi vaselină/loctite pe nuturile respective. Mi a luat vreo 1-2 ani sa găsesc și sa rezolv problema, după ce schimbasem inclusiv cardanul, aproape m am dat bătut. 

    Am avut problema asta la seria 3, nu am reusit sa ii dau de cap si am vandut masina din cauza cloncanitului in accelerare di decelerare. 
     

    La F11 sta putin diferit problema, flansa asta nu este cea din grup, este de la cutia de transfer.   

  15. 4 hours ago, minu94 said:

    Multumim mult de share! Despre ce masina/motorizare si cutie este vorba?

    F11 - 2016 - B47 - xDrive - automat - 205k km. 
     

    4 hours ago, six in line said:

    Unde ai schimbat acea flansa? Stiu ca nu se gaseste separat si sigur nu pe original. Cat te-a costat toata reparatia? 

    Pentru modelul asta de masina am gasit piesa separat. 
     Cod de pesa 27107593440.

    Piesa OEM- (asa scria in descriere). SP01682
    costurile totale. 465+ tva (Vine impreuna cu distantier, oring si siguranta), am ales piesa asta pentru ca venea repede, OE venea in cateva zile. 
    Asta a fost costul total pentru ca lucrez in domeniul auto. 

    • Thanks 1
  16. De 2 zile m-am lovit de o problema care m-a panicat rau. 
    la schimbarea din D in R pe sub masina se auzea o lovitura metalica ca si cum ai da cu cionanul in cardan. 
    Am Urcat masina pe elevator crezand ca este ceva rapid de depistat. Eh nu a fost chiar asa. 
    Lovitura se auzea in spate, am crezut ca este grupul dus sau flansa, ceva. Nimic. 
    Zgomotul se auzea la imbinarea dintre cardan si grup spate…

    Am fost la un alt service poate au ei ureche muzicala mai buna si aud de unde vine zgomotul, a tinut de cardan in timp ce eu schimbam din D in R…este de la cardan…

    🤦

    Revin cu masina inapoi la service,

    Ma apuc de demontat tot pana la cutia de transfer, la cutia de transfer gasesc flansa(crucea care iese din cutia de transfer) cu dintii tociti. 
    Am inlocuit crucea, simeringul de la cutia transfer, oringul si un distantier de metal si totul a disparut, inclusiv un zumzait pe care il aveam la o anumita turatie care datorita lui am schimbat si kitul de accesorii degeaba. 

    7B7B40DF-C2E7-4CA7-AF6A-D59F645C33B3.jpeg

     

    • Like 2
    • Crying 1
  17. 6 hours ago, AlexSe said:

    Deci din câte am înțeles îmi recomandați un f10 fără xdrive si cutia de viteze automata cum e?tot la fel am auzit ca mai sre probleme

    Nu exista masina fara probleme !

    Daca vrei F10, cauta una bine intretinuta, TINE 1000-2000 euro pentru consumabile: anvelope, tampoane motor, senzor presiune motorina, flansa cardan, planetare fata si altecateva nimicuri si aia e.

    Am f11 de peste 2 ani in care nu am avut nici o problema majora cu ea, egr schimbat de 2 ori pe rechemare, in rest motorina si drumuri lungi...

    • Like 1
  18. 4 minutes ago, goangaus said:

    Și eu sunt de părere ca sunt mai ok anvelope dedicate dar vad tot mai mulți cunoscuți cu allseason și spun ca sunt ok, plus ca în ultimii ani au crescut ca la balamuc preturile peste tot, și la hotelul de roti, și la schimbat, și la anvelope și la jante. Probabil ca o sa rămân la doua seturi.

    Acum partea a doua, aveți jante de iarna sau schimbați anvelopele pe jante. Eu am avut asa în trecut și tot gaseam lovituri/zgarieturi pe jante după schimb, bine făceam și schimbul la vulcanizare de cartier. La astea gen Autosoft rezista jantele mai bine la schimbul de anvelope?

    Eu am 2 seturi: R17 rft pt iarna si R18 rft vara, le tin in hotel la service, nici o problema in 6 ani de depozitare.

     

  19. 2 hours ago, CosminEU said:

    stau de 2 saptamani cu bookmarkul ca nu ma indur de pret, dar RFT sau nu RFT aici e lupta mai mare interioara. Recomandari? ma intereseaza mai mult la zgomot si confort. 

    image.thumb.png.ce0b204e48a8c22e682a3fa9eb75ac67.png

    Problema mare aici, nici eu nu m-as putea hotari intre astea doua, avand in vedere ca lat sp 3 este rft.

    Daca ambele erau RFT PS4 clar(este un profil de anv mai sportiv).

  20. 3 minutes ago, sskkaa said:

    Sunt un compromis, depinde cat circuli si pe unde.

    Daca faci 5-10k km pe an, si majoritar oras, pot fi o solutie, dar daca mergi mai mult, si un procent mai mare extraurban, parerea mea e ca mai ok sa ramai la 2 seturi dedicate.

    In plus, nicio anvelopa allseason nu e omologata de BMW *, din cate stiu eu.

    Pe langa ca nu este omologata bmw si poti avea surprize cu cutia de transfer, anv allseason sun un compromis bun pt tarile cu o clima mai temperata, la noi diferentele de temp intre iarna si vara sunt destul de mari.

    Am testat prin bucuresti anv allseason intr-o vara si nu mi-au placut deloc.

    La un mers agresiv anvelopele nu sunt "responsive" deloc, distanta mult mai lunga de franare fata de cele de vara iar in curbe Mini-ul sub vira foarte mult.

    La un mers bland lucrurile se schimba.

  21. 1 hour ago, sskkaa said:

    Din moment ce ala si a asumat vina si a semnat amiabila, cum adica nu pot dovedi aia ca piatra a sarit de la camion? E stupid... si ireal 🤦

    Eu am schimbat pe Casco parbriz dar nu m a intrebat nimeni nimic, totul a decurs normal si fara probleme...

    Pe casco il schimbasem si eu cu un an inainte si la fel, totul a decurs fara probleme, dar pe RCA problema a fost complet diferita. 

    Just now, enders said:

    Pe casco il schimbasem si eu cu un an inainte si la fel, totul a decurs fara probleme, dar pe RCA problema a fost complet diferita. 

     

    4b4adc49-2061-447d-a110-1c98c3a25747.jpeg

    9 minutes ago, enders said:

    Pe casco il schimbasem si eu cu un an inainte si la fel, totul a decurs fara probleme, dar pe RCA problema a fost complet diferita. 

     

    4b4adc49-2061-447d-a110-1c98c3a25747.jpeg

    Ma intreb daca bolovanul trecea prin parbriz si ma ranea, tot la fel statea situatia ?

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.