Jump to content

AlexE21

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by AlexE21

  1. Am un E30 325i din 86 cu motor M20B25

    dupa ce se incalzeste motorul are fluctuatii mari in turatie la relanti... creste singura turatia si apoi scade pana aproape de oprire si cateodata se si opreste ... nu face tot timpul asa dar cand face si vreau sa merg cu ea imi da in nas cand accelerez ...

    Ma poate ajuta cineva ?

    Multumesc anticipat!

  2. si daca fac o balanta intre injectie si carburatorul clasic si aleg un Pierburg 2BE ... si cu un delco cu aprindere electronica ? :twoup: :twoup:

     

    Bartro ai idee unde pot gasi carburatoare orizontale Weber sa fie in stare de functionare in parametrii ? si eventual sa aiba si galeria de admisie pentru ele sa le pot pune pe motorul meu ?

  3. Injectia in principiu e mai usor de pus daca ai tot ce-ti trebuie. Asta e un mare DACA. Adica daca n-ai, mai bine te lasi pagubas. In plus, vezi ca injectia pe care o ai tu in vedere e veche si ea, si daca ai ghinionul sa ai nevoie de vreo piesa care nu se mai fabrica, esti in aer.

     

    Injectia e mai usor de suportat in viata de zi cu zi, mai ales intr-o tara in care temperaturile ajung sub zero frecvent. Carburatoarele sunt mai impresionante sub capota si au un sunet care te satisface mult mai tare, dar ma indoiesc ca o sa gasesti in Romania vreo pereche de carburatoare bune si specialisti sa le ingrijeasca. Nu-ti face iluzia ca iei unele ca le-ai vazut nu stiu unde cu nu stiu cit. Uita-te cit costa unul ca lumea pe net si intreaba-te de ce alea care le vezi tu sunt de doua ori mai ieftine. Eu am aflat pe pielea mea diferenta. Citeste bine si o sa te mai lamuresti.

     

    Cistigurile la motor nu sunt semnificative daca motorul nu e modificat, in nici una din variante. Consumul va fi mai mare pe carburatoare care nus unt nici pe departe atit de adaptabile la diferite regimuri de mers cum e injectia. Puterea are o sansa sa fie marginal mai mare daca folosesti carburatoarele dar asta depinde de atit de multe variabile incit e putin probabil ca se va intimpla. In principiu asta e o consecinta a curgerii mai bune pe patru gituri separate cite unul pe fiecare cilindru fata de unul singur (chiar daca mai mare) pentru toti cilindri. Alpina a facut o galerie de admisie pentru sistemele de injectie cu patru guri separate si clapete de acceleratie individuale, dar ma indoiesc ca o sa gasesti tu asa ceva, sau ca o sa vrea cineva care o are sa ti-o vinda. Se spune in gluma ca e facuta din "imposibil de gasit" (unobtainium). Are bineinteles trompetele de rigoare, facute tot de Alpina, dar pentur motorul tau ele n-ar avea decit un efect pagubos pentur ca motorul tau n-are 200 cai+. Ca sa nu mai vorbim de chiulasa.

     

    Parerea mea (si am mai spus-o si aici si altundeva e ca daca gasesti un carburator progresiv dual esti mai cistigat. Am dat de exemplu DGV 32/36 dar mai sunt si altele (mai greu de gasit, mai greu de surubarit, mai greu de aflat despre ele). Dac gasesti unul d-asta, poti sa-l reglezi la infinit pentur motoare pina la 160cp, linistit. Desigur cu consum pe masura. Si parerea mea e ca arata mai frumos si mai in spiritul virstei masinii pe motorul tau decit injectia. Pentru motorul tau insa, cred ca te-ai putea astepta realist la un consum sub 10% prin oras daca il reglezi corect si il conduci normal, nu aiurea. Afara, poti sa speri cam la 8% iarasi, relaxat, fara probleme, si fara sa gitui motorul. Tine minte, motoarele astea in conditia stoc au arborele cotit greu, nu se tureaza usor, si trag bine la turatii redus, pe distante mari. Pentru performanta (acceleratii, etc) trebuie sa umbli la motor destul de binisor. Bucura-te de masina asa cum a intentionat constructorul nu te chinui sa faci o strutocamila care nu stie ce vrea din ea.

     

    Desigur, daca dispui de fonduri nelimitate si timp, distractia e factorul principal.

     

     

     

    Sunt ...putin spus uimit de cunostintele pe care le detii despre batranele astea pe care majoritatea le considera "coji" sau "carute" . Am citit mai multe posturi scrise de tine si am cam ramas cu gura cascata cum se spune ...

     

    problema e urmatoarea ... Gasesc un weber DGV ... eu am admisie de carburator dar problema este ca e pentru Pierbourg 2B4 ... se poate adapta ?

  4. pune injectie

     

    mi-am batut cativa ani capul cu weber si varajet, nu prea merita efortul

     

     

    e diferenta mare la putere intre injectie si downdraft-uri sau cum le zice ? dual-urile alea orizontale ...

     

    apropo .... injectia pe care aproape am incherbat-o e L-Jetronic de pe un Urs din 83 motor M10 ... fara sonda lambda ... e mai bine fara sonda sau cu sonda ?

  5. La cat consuma un oldtimer de asta,sfatul meu e sa-l vinzi si sa-ti iei o masina mai noua ca vei da pe benzina in urmatorii 2 ani cat vei da pe masina mai noua.

     

     

     

    Problema ... dupa parerea mea e in felul urmator : Toata lumea are masini noi si sofisticate ... dar putini sunt cei care au o masina veche dar "noua" cum se spune .... reconditionata si intretinuta cum trebuie ....

     

    Remember : Oldies but goldies!!! :twoup:

     

    P.S. : No offence !!! :twoup:

  6. Am un BMW E21 M10 318 1976 . poate fi considerat retro ? doar ce l-am luat si vreau sa il repun pe picioare .... in limita posibilitatilor ... post-7345-1192982045_thumb.jpg

     

     

     

    LOL.... e de epoca direct... A mea e din 93 si o consider "retro" .... A ta e direct "muzeu"... :D

     

     

    Oldies but Goldies :D Din cate stiu eu un model de masina e considerat "de epoca" atunci cand se depasesc 30 ani de la ultima masina iesita de pe linia de fabricatie ... la mine e deja al 32`lea an... :twoup: deci teoretic o pot considera "Masina de epoca" sau cum le-o zice ... :twoup: :D

  7. Salut!am si eu de ceva timp un E21,316,si imi trebe un carburator cu o singura camera de ardere sau si cu doua;un filtru aer si cam atat momentan ca nu prea e buget :blink:

    din postarile anteriorare am inteles ca ai putea sa faci rost:D

    astept un raspuns

     

    salut!am si eu nevoie de un carburator cu 1sau 2 camere de ardere,si un filtru aer.

    ma poti ajuta?????

    mersi

     

     

    eu am ajuns sa renunt la carburator ... am luat carburator ... cu tot cu admisie ... l-am trimis la curatat si la reglat ... mi-a venit ... l-am montat si imi ineaca motorul ... nu stiu de ce ... posibil sa fie din aprindere dar nu am verificat ... momentan astept sa iau injectie sa o montez si atunci vezific si aprinderea ...

    daca iau injectia ... te ajut cu cea mai mare placere ... carburatorul cred ca merge pentru ca omul care l-a reglat l-a pus de proba pe un E30 cu acelasi tip de motor si a scos consum bun si a mers bine ... motoul meu e de 1,8 ... daca ti se potriveste nu stiu sigur ... dar ne interesam :)

    daca nu e graba ne mai auzim aici pe forum ...

     

     

    apropo .. poate are cineva un senzor colant de E30 sa ma ajute si pe mine ... :) ... BMW 4 life

     

    la injectie stie cineva ce-mi trebuie ?

     

    din cate am inteles eu imi cam trebuie urmatoarele ...

    ax cu came de e30 m10b18

    delco de e30 ( electronic am inteles ca ii zice ... )

    aprindere electronica

    instalatie

    calculator

    admisie + rampa injectoare

    senzor colant

    pompa alimentare electrica ...

    si nu in ultimul rand un mecanic bun

    :)

     

    corectati-ma daca gresesc cu ceva sa nu investesc banii degeaba :) multumesc .

    BMW 4 life

  8. Models covered

    3-Series (E30)

    316 (83 to 88), 316i (88 to 91), 318i (83 to 91), 320i (87 to 91), 325i (87 to 91).

    Also Touring and Convertible versions of these models

    5-Series (E28)

    518 (81 to 85), 518i (85 to 88), 525i (81 to 88), 528i (81 to 88), 535i (85 to 88), M535i (85 to 88)

    5-Series (E34)

    518i (90 to 91), 520i (88 to 91), 525i (88 to 91), 530i (88 to 91), 535i (88 to 91)

    Engines covered

    1596 cc, 1766 cc, 1795 cc, 1990 cc, 2494 cc, 2788 cc, 2986 cc & 3430 cc

    Does not cover Diesel, dohc or V8 engines, or four-wheel-drive models

     

    cam asta acopera manualul de mi l-ai dat tu ... oricum multam pentru el ...

     

    din cate stiu eu carburatorul s-a montat pe 518 si 316 ambele avand motoare de 1,8 L post-7345-1195225293_thumb.jpg :blink:

    oricum multam fain pentru toate informatiile acordate si pentru ajutorul acordat .

  9. Bartro si-a dat seama. In camera de sub membrana pompei de acceleratie (unde se stringe benzina ce va fi pompata la apasarea acceleratiei) trebuie sa existe un pasaj care are o bila cu un arc fin care functioneaza ca o supapa ce descarca o parte din benzina pompata inapoi in camera de nivel constant. Pasajul ala si supapa trebuie sa functioneze corect altminteri pompa de acceleratie baga benzina aiurea in motor. Ideea e ca atunci cind apesi acceleratia usor, pina la fund, benzina se duce toata in motor. cind apesi brusc, o parte se duce inapoi in camera de nivel constant pentru ca motorul nu poate sa accelereze brussc asa cum ne-ar place noua sa sara de la 1000rpm la 4000rpm intr-o fractiune de secunda, si atuncea benzina surplus ar trece nearsa prin motor sau ar inneca motorul.

     

    daca bujiile tale sunt negre, inseamna ca probabil n ai rulat motorul suficient. fa o tura mai lunga, la turatie constanta (sa zicem 15 minute, pe un drum drept, cu viteza constanta, acceleratia partial apasata, doar atit cit sa mentii viteza si fara sa schimbi vitezele). ca atuncea cind mergi la drum lung. Asta iti va da informatia necesara cind te uiti dup-aia la bujii.

     

    Citirea bujiilor e o arta care consta in rularea motorului de fapt la turatii constante, si oprirea lui fara a trece prin faze tranzitorii care pot sa provoace efecte ce "bruiaza" semnalul citi pe bujii. Tehnica e sa gasesti un drum unde sa zicem poti sa mergi cum spusei mai sus la viteza constanta cam 10minute-un sfert de ora, dupa care opresti brusc motorul imediat ce ai luat piciorul din acceleratie si verifici bujiile. Repeti experimentul in diferite regimuri stationare (adica cu motorul constant la viteza constanta, dar la diferite valori ale vitezei si cu diferite apasari ale acceleratiei). Fiecare tura cu alti parametri, pentru a testa toate regimurile carburatorului. Toate astea bineiinteles dupa ce ai verificat ca toate jiglerele sunt corecte pentru carburatorul tau. Apropo de asta, carburatorul respectiv vad ca este pentru motoare mai mari (2litri) deci e posibil ca jiglerele tale sa fie prea mari pentru motorul tau. Incearca sa gasesti un jiglor principal mai mic (urmatorul in jos de la cel pe care il ai acuma) si vezi cum emrge cu ala.

     

    Asa. Verifica ca jiglorul principal de benzina si cel de aer in treapta intii a carburatorului sunt mai mici (sau cel mult egale) cu cele din treapta a doua. Daca nu sunt, ineamna ca le-ai pus invers. Pune-le corect.

     

    Dupa asta faci testul cu bujiile.

     

    Bineinteles, aicea presupunem ca aprinderea e reglata perfect, distributia (jocul supapelor) la fel. Citeste in manualul pe care ti-l pusei acolo si verifica tot inainte de a-ti pierde vremea cu carburatorul, ca asta e cel mai dificil de reglat si nu iese nimica daca celelalte sunt vraiste.

     

    Noroc!

    313889[/snapback]

     

     

    Carburatorul nu s-a montat pe motoare de 2L ci pe motoarele de 1,6 si 1,8 de la primele serii de E30 si E28 din cate stiu eu ... respectiv 316 si 518

  10. Nu cunosc carburatoul respectiv, dar cred ca e vorba de o supapa intre camera unde sa afla benzina pentru pompa de acceleratie si camera cu flotor unde iti intre benzina.

     

    Idea este ca daca e vreo supapa blocata, pot fi gresit cantitate injectate de benzina la acceleratie. In cazuri din asta o sa vezi fum negru la acceleratie din esapament (fum negru inseamna benzina ne-arsa).

     

    Si in functia de ce culoare au bujiile pot sa-ti dai seamna de un amestec prea bogat, daca e bine culoare de bujie e maro deschis, la un amestec prea bogat sa fac mai inchis la culoara, pana negru.

     

    O sa ai ceva de sapat inca la problema, asa e cand ai o masina la care e umblat.

    313844[/snapback]

     

    da ... mi-am dat seama ca o sa am ceva de umblat pana rezolv ....

    problema cu fumul ar fi rezolvata ... nu da fum negru ... nu m-am uitat la bujii ... oricum ele sunt noi .. o sa ma uit de curios ... sa vad ...

  11. IN plus, vezi ca exista un retur al pompei de acceleratie care daca e blocat nu permite reglarea cantitatii debbenzina scuipate in carburator, si atunci consumul creste.

     

    Vezi linkul pe care ti-l pusei la manual, ca-ti da toate jiclerele ce marime au samd si toate reglajele. Ce naiba, ti-e lene si sa citesti ce-ti dadura altii mura-n gura?

     

    E posibil si ca diafragmele alea ale tale deschid niste pasaje prea devreme, asa ca vezi. Trebuie sa citesti manualul, alminteri orbecai degeaba.

    313561[/snapback]

     

     

    am citit si manualul tau care deja il aveam ... si mai multe manuale ... si cel in germana de la ruddies-berlin.com .

    - electrovalvele merg

    -socul electric l-am reglat ... merge bine

    -vacuumurile sunt montate corect post-7345-1195127304_thumb.jpg

    -relanti-ul sta in jur de 900 rpm ...

     

    problema e ca respectivul carburator nu are retur pentru benzina ... are doar o intrare ... iar pompa decat o intrare de la rezervor si o iesire catre carburator ... deci cred ca problema cu returul e mai complicata ... nu sunt mecanic ... poate gresesc .. va rog frumos sa ma corectati daca gresesc ...

    in manualul de la Haynes nu iti spune cat trebuie reglat amestecul .. iti spune doar nivelul CO2 care trebuie sa il aiba in evacuare si turatia ... ca sa masori nivelul CO2 din cate stiu eu e mai complicat ... iti trebuie anumite testere care nu le am si costa foarte mult din cate stiu ... ma gandeam ca poate stie cineva cat trebuie dat de jiclerul ala ... ( cate ture...) ... momentan jiclerul e strans la maxim pentru ca altfel imi ineaca motorul ... Multumesc anticipat ! salutare

  12. am reusit pana la urma sa il fac sa stea la relanti si am reusit sa il cobor pe la 900 rpm ... problema cea mai mare la momentul actual e ca nu stiu reglajul exact la jiclerul de amestec ... deci consuma cam mult ... pot spune ca exagerat de mult ... 2 ture de parcare = 1 km = 500 g benzina ... are cineva idee cam care ar fi reglajul ? motorul trage rau dar si consuma pe masura ... multumesc anticipat !

     

     

     

    Apropo ... problema majora era ca nu mergeau electrovalvele din cauza unui fir care era intrerupt si facea contact numai cand vroia el :blink: :)

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.