Jump to content

lover1976

Members
  • Posts

    152
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lover1976

  1. Buna ziua ! Va intreb si eu ca necunoscator in legatura cu vibratiile din schimbator si usoara trapidatie din ambreiaj...daca se remapeaza motorul, oare dispare aceasta vibratie din pedala...poate si din schimbator ??? P.S. La BMW in Sibiu , cel de acolo mi-a ridicat masonul de la schimbator si nu se mai misca deloc schimbatorul....care sa fie cauza ?
  2. nu se da farul jos dar ai ceva de munca.cel mai simplu este asa: 1.se da roata jos 2.se desface carenajul de roata,atunci ai acces la far cel mai usor 3.se desface capacul de la becul de angel eyes.este separat de cel de faruri.sub cel de far este. 4.becul are 2 suruburi care se desfac cu un imbus cred ca de 4. in prima faza misca de bac s avezi daca face contact.daca nu merge se schimba becul.la bavaria becul este 120 de lei cu tot cu suportul acele cu oglinda. se poate schimba si becul separat,dar in comert se gasesc becuri de 5w,iar noi le avem de 10w.cele de 5w se potrivesc de la batrana DACIA. totul dureaza vreo 40 de min daca faci singur si prima data.dupa ce sti cum se desface dureaza mai putin si se poate da becul jos si pe la motor,dar este chin. bafta. P.S.nu uita intai sa verifici daca face contact becul in socul si firele Merci mult ptr raspuns
  3. Salutare, se schimba greu un bec pozitie far fata BMW E90 / 318 D / 2007 ? Puteti sa-mi dati ceva detalii ? Se da farul jos daca am xenon ??? Astept pareri ! Stima !!!!!!
  4. Salutare...de ieri imi apare acest cod de eroare simbolozat printr-un bec galben cu un semnul intrebarii in el...Am verificat si toate luminile imi merg...Faza lunga, scurta, proiectoare,semnalizari ( toate ),stopuri pe frana, ceata, marsarier, luminile de la numarul de inmatriculare, din portbagaj, din torpedou...Toate, toate si nu inteleg de ce imi apare acest cod de eroare ??? Sa fie cumva vre-o mufa care nu face contact ca lumea ??? Astept opiniile voastra...Stima !!!
  5. Merci ptr raspuns....Dar ea cat trebuie sa fie, undeva pe la 3-3,5 bar ???
  6. Buna ziua, care trebuie sa fie presiunea corecta in rampa de injectoare ? Nu stiu daca m-am exprimat bine dar vreau sa vad daca injectoarele mele functioneaza corect ! Stima !
  7. Chestia este ca merge neregulat....turometrul sta fix si simt un mers neregulat al motorului cand e rece ..... usoare zvagniri, daca pot sa le numesc asa...Sa fie de la motorina ?
  8. Salut AXI...Totul ma face sa cred ca e de la motorina...Toate tampoanele le-am schimbat, inclusiv la motor, la cutie, la esapament..deci cauza asta iese din discutie...Am observat asta de la ultima alimentare din peco, deci, cred ca este de vina motorina.....Doar la pornire, deci cand e motorul rece face asa...daca merg cu ea o suta de metri si ma opresc la relanti, nu mai face nimik, merge rotund si masina chiar trage...Cred ca ma ingrijorez degeaba....Asa sper eu...O zi buna
  9. Am si eu o intrebare, poate ma ajuta cineva !!! Dimineata, cand motorul e rece si pornesc masina, pana se incalzeste simt o usoara trepidatie la masina....nu scade turatia dar masina merge bine dar are usoare urme de trepidatie care dispare cand motorul e cald...Ce poate fi ? Calitatea indoielnica a motorinei sau altceva ?
  10. Voi ce ulei credeti ca se foloseste la un BMW E90 / 2005 / Diesel cu 182k km ? Astept sugestii !
  11. Dragi bmw-isti, spuneti-mi si mie cum se face directia la BMW ?Se face prima data spatele si apoi fata, in cadrul aceiasi operatiuni...sau cum ptr ca eu am fost la un service si mi-au facut fata si dupa o saptamana mi-au facut si spatele, dar valorile de pe fata , pe diagnoza a doua aratau varza, chiar daca directia pe fata fusese facuta cu 7 zile in urma....iar pe spate, unghiurile cadere au ramas pe rosu...deci, ce este de facut...sa le cer sa-mi refaca directia cap - coada ?
  12. Are o trepidatie de circa 1mm sa zic asa stanga-dreapta....si cand o accelerez parca schimbatorul are o usoara tendinta de a trage dreapta !!!
  13. Salutare, Am si eu o mica problema : imi trepideaza maneta schimbatorului de viteze !!! Am schimbat tampoane motor, tampoane cutie de viteze, atenuator de vibratii de la toba...ce poate fi ? Stima
  14. Se pare ca la probleme mai ...delicate...nu se inghesuie nimeni !!!! Asa credeam si eu !!!!
  15. OK , am inteles, dar daca are filtru de particule masina, se vede funinginea pe racord daca e spart ? Cam cat e un racod flexibil universal ptr o masina ca a mea ?
  16. Cum iti dai seama daca ai racordul flexibil fisurat ? In afara ca inspectezi sub masina pe unde este mai afumat - in jurul racordului flexibil ! Ceva mai "stintific" !!! Parca, atunci cand stau mai mult pe loc cu masina , imi intra oarece gaze de la motor in masina...foarte , foarte putin si dupa vreo 8-10 minute de mers la relanti !!! Puteti sa ma ajutati cu oarece sfaturi ??? Multumesc !!!
  17. Am fost si am testat motorul si mi-a iesit eroarea la : Swirl Flap Control Open !!!! Este o electrovalva pe galeria de admisie, asa mi s-a spus, pe care am cumparat-o - 137 lei ! Ce inseamna si ce simptome ar avea asupra motorului si a functionalitatii lui ?
  18. Merci ptr ajutor... O zi buna !!!
  19. Cum se demonteaza un volan in 3 spite (M) cu comenzi pe el ? Puteti sa-mi dati ceva detalii ? Multumesc anticipat !!!
  20. OK, am inteles, am sa-mi iau discuri de frana noi...asa e cel mai bine...Dar puteti sa-mi raspundeti ce anume este : MAGNETIC SWITCH FOR AIR FLAP CONTROL ? Stiu doar ca se monteaza pe admisie ... si ce rol are acest potentiometru sau electrovalva, nu stiu exact ce este...Ce simptome are motoru daca nu functioneaza aceasta piese ?
  21. Mai exact, care este acest actuator electronic ? Poti sa postezi o poza cu el te rog !!! Unde se monteaza la motor ? Ce simptome are motorul daca este defect acest actuator electronic ? Stima !!!
  22. Salutare, ieri am fost la MotorAG BMW Pitesti si mi-am diagnosticat masina si mi-au gasit ca eroare "4152-swirl flap actuator,contorl" Ce inseamna si ce rol are el la motor ??? Are cineva sa-mi faca o oferta de discuri de frana fata E90/2005/Diesel , noi sau second hand, dar fara mare uzura pe ele !!! Stima !!!
  23. pei...in programele originale BMW zice atat la volanta ca si la kit , ca daca vrei sa iei spre exemplu ,kit ambreiaj ,scrie in paranteza (only whit flyweel)....acuma tu poti sa schimbi ce vrei , e pe bani,nervi si timpul tau si pe raspunderea ta... :) p.s. oricum ,mai sapa , poate ai alta buba , nu te arunca cu bani aiurea.. :) Merci, saptamana viitoare ma duc la Pitesti la reprezentanta si o sa-mi verifice pe tester si injectoarele,debitmetru,turbina...si o sa imi verifica si daca are joc volanta...sa stiu la ce ma astept....Stima !!!
  24. asta o am si eu...e din cauza volantei descentrate(arcurile care preiau socurile sunt duse,slabite)....poate luna viitoare o schimb si eu,din pacate la mine e ca la e90 si volanta si kitul de ambreiaj si nu sunt decat originale BMW momentan ,total 4400 ron + 5-600ron manopera = 5000ron ... :) Adica nu se schimba doar volanta ? trebuie schimbat tot kitul de ambreiaj ? eu nu am alte probleme cu trepidatii la plecarile de pe loc si altele...deci ? doar volanta ?
  25. Salut, Problemele la electroinjectoare (ca asta sunt de fapt) sunt inregistrate de EDC, daca sunt probleme ar trebui sa ai o avarie in bord, martor motor. Poti avea si o problema mecanica asa numitul 'balancing' adica mers neregulat intrerupt cauzat de blocarea mecanica a unui electroinjector. Dupa simptome nu ai nimic de genul asta, bataia cauzata de injectoare este mult mai ascutita ca una metalica. Daca mai vrei sa stii ceva.... Vrei sa spui ca usorul tremurat la relanti nu e de la injectoare sau de la volanta ? Poate fi de la esapament ? Sa iti mai spun ceva...in momentul in care accelerez brusc se aude un zgomot mai pronuntat de diesel, mai strident...sa fie de la faptul ca injectoarele nu pompeaza prin duze suficienta cantitate de motorina ? Acest lucru mi-ar fi indicat la computerul de bord ? Nu prea cred....Un tip care era de la BMW din Germania mi-a pus testerul si nu i-a iesit nici o eroare la motor si a zis ca totul ar fi din curatare, sa fac o curatare cu ultrasunete la injectoare....Deci, o sa incerc si asta !!! Mentionez ca daca merg constant, masina merge super...doar cand o "fortez" si ii dau "blana" atunci parca se simte si in maneta de la schimbator ca se cam forteaza un pic...si parca imi consuma si mai multicel... Ce zici ? Astept un raspuns...merci !!! Ca sa intelegi sistemul si functionarea lui iata: ai partea de joasa presiune adica filltru comb si pompa de alimentare(care bazaie cand pui contactul) partea de inalta presiune pompa de inalta presiune rampa comuna si electroinjectoare. Asa k orice problema pe partea de inalta care este comandata de ECU motor este semnalata in bord ca avarie! Zgomotul mai mult k sigur nu vine de la ele, daca ar fi asa ar aparea in ORICE REGIM de turatie, mai degraba suspectez volanta care la aceste modele este mai sensibila, are o parte de amortizare de oscilatii torsionale si ea spre deosebire de modele clasice sa le zic asa modele ieftine de masini unde volanta este dintr-o singura bucata, oscilatiile torsionale fiind amortizate doar de arcurile elicoidale din discul de ambreiaj. O sa te miri, dar cum am mai zis aseara sunt ing.auto, am un BMW 318d /2007 si un Renault Megane 1.9dti 2000, dupa cum vezi ambele diesel si lucrez intr-un service nu de tilicari ci in cea mai mare retea de service din se europei, nu iti dau numele marcii ptr k nu pot si sper sa ma intelegi, toate aceste info pe care ti le dau sunt oarecum codificate. Asa k nu ma dau mare, dar consider k stiu ceva mai mult decat altii, asa zisi specialisti de pe aici. Oricum astept mai multe detalii de la tine cauta sa nu amesteci "senzatiile" pe care le simti cand masina functioneaza, cu faptul k tu le interpretezi astfel, pe mine ma poate pune pe o panta auirea. Oricum sa stii ca atunci cand discut cu un client de service il ascult si filtrez ceea ce spune. Pentru a fi mai concis imagineaza-ti ca esti la service ai venit la receptie si spui am o problema la......Lasa-ma pe mine sa trag concluzii. Astept cu interes relatarea ta. Iti multumesc foarte mult pentru relatarea ta elaborata dar uite cum sta treba la mine.... 1. In mers, chiar daca scot masina pe liber, turometrul sta la 800-850 rpm...cand se opreste roata pe loc, la relanti, turometrul scade automat undeva la 700 rpm....De ce oare ?Asta este una.... 2. Tot la relanti simt o usoara vibratie care se observa si la maneta schimbatorului de viteze si daca deschid usile din fata ale masinii, nu se vede nimis, dar daca le deschid pe cele din spate, trepideaza amandoua... 3. Cand o accelerez brusc se aude un zgomot mai pronuntat de diesel...care cred ca nu ar trebui sa fie asa... Astept cu interes parerile tale. Stima!!!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.