Jump to content

Valentin BMW 320d

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Valentin BMW 320d

  1. Salut Vreau sa schimb tampoanele la motor si observ ca sunt diferite la preț stânga de dreapta . Va ĂŽntreb tampoanele sunt identice din punctul meu de vedere dar se pot monta pe orice parte sau sunt chiar diferite ĂŽntreb ele ? Și ce marca sa aleg , corteco sau alta marca . Mulțumesc ! Și dacĂŁ cineva a schimbat tampoanele poate sa ĂŽmi zica codul de piese pentru 320d , m47n
  2. Salut , Am un Mini Copeer R50 , an 2003 , 1.6 , 116 cp Am becul aprin in bord la airbag de cand am cumarat masina de acum 3 ani , aseara am pus inpa sa vad ce cod de eroare primesc Codul este 81 fault lamp Awl si atat , nu imi zice care airbag ar fi problematic A mai intalnit cive acesata eroare , am cautat pe forumuri si am citit ca aceasta eroare ar "81 Satellite (MRSA), front left " Cine a intalnit eroarea ma poate ajuta cu rezolvarea problemei am atasat si poza cu eroarea ? Mulumesc !
  3. Jos in furtunul pricipal am 3 gauri , am mufat in ordinea dinspre sofer spre motor 1. am mufat valpa pielburg care actioneaza actuatorul clapelor si din ea pleaca un singur furtun spre clapetele de acceleratie sub admisie 2. am mufat valva pielbirg de la egr din care pleaca 2 alte furtune unul actioneaza egr si clapetele de la radiaotor 3. e furtunul care traverseaza motorul si se duce pompa de vaccum , aici nu am umblat e corect asa ?
  4. Salut , Am curatat recent galeria de admisie si am schimbat si furtunele de vacum cu acesata ocazie doar pe cele care duc la egr , radiator si actuatorul clapelor de acceleratie din admisie , am folosit unlele cu diameteu de 3.2 mm cu insertie de ata. Dupa ce am asamblat totul la loc , masina nu mai trage , se plafoaneaza si nu mai are putere , mai mult de 2500 rpm nu mai creste Am urmatoarele erori 3f25 boost air hose monitoring si 4530 air charge control Cineva are vreo sugestie , poate nu am furtunle de vacum in ordinea corecta sau diametrul lor nu e bun ? inainte de acesta operatie masina se comporta normal , nu avea lipsa de puttere , acum nu mai pot merge mai mult de 90-100 km pe ora ?
  5. Intrebarea mea la cine are acest model de masina , are vreun senzor la porbagaj care arata prezenta deschis Si daca are unde eu am desfacut bagleta de lumini si nu lam gasit, poate o fi in alta parte....astept raspunsul vostru. La fel si la usi nu stiu unde e senzorul . Multumesc
  6. Am desfacut din nou admisia sa veric mufele electrice si furtunele de vaccum , totul ok. Am montat tot la loc si nu pornit.â Dupa am defacut furtunul de retur de la un injector si am scos 10 ml de mototina , si a pornit masina . Probalil a avut aer pe instalatie
  7. Se poate inchide , am rezolvat problema cu porniul motorului .
  8. Salut , am un mini R50 , an 2003 si am observat cand am capota deschisa se aprinde in bord senzorul de capoata deschisa sau porbagaj . Cand deschid porbabajul nu se intampla nimic , cu toate ca senzorul din bord arata capoata sau porbabaj sau una dintr usi deschise . La fel se intampla si cand am una dintre use deshise acesta nu se aprinde . E normal sa fie doar senzor la capota prezent si la porbabaj si usi sa nu fie? a intalnit cineva problema asta ?
  9. Salut, am desfăcut si eu galeria de admisie la un bmw e46 320d , 150 hp pentru schimb bujii si am si am curățat toată galeria si clapeletele de admisie. Am observat ca clapetele arătată foarte bine si nu le-am anulat. Am montat totul la loc si acum masina nu mai porneste. A mai patit cineva asta dupa curățare galerie si schimbare bujii sa nu porneasca masina ? Mentionez ca am montat totul la loc senzorii maf,mufele de la injectoate si de la rampa de injectie si cele 2 mufe electice la pompele de vacum . Am pus un tester pe masina si singura eroare pe care o am e glow plug unit control 004203 pe care o aveam si inainte sa schimb bujiile . Va rog sa ma ajutati cun sfat de ce nu pornesta masina !
  10. Da am pus mufa dupa rampa de injectoare si pe cel din spatele admisie . Dar tot nu porneste. Am scanat si cu impa si cu carly si singurĂŁ eroare o am ca as avea releu de bujii are. Culmea ĂŽnainte imi arata eroare pe 4 bujii arse acum singurĂŁ eroare e glow plugs unit control ecu 004203
  11. Am schimbat toate furtunele de vaccum cu unele de 3.2 mm folosite pentru retur . Asta ar cauza vreo problema Sa nu porneascĂŁ , pe real oem am vĂŁzut cĂŁ sunt de 3.5mm . Cu toate a am vĂŁzut cĂŁ vaccum face cand pun contactul la capetele de la radiator Sau poate am gresit ordinea furtunele de vaccum 1 capete radiator , 2 egr si 3 pompa vaccum clapete de accelerație . Stie cineva care e ordinea corectĂŁ?
  12. Despre piesa nr 11 intrebam ,furtunul nr 10 l-am inocuit ca l-am gasit rupt . https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AS71-EUR-07-2004-E46-BMW-320d&diagId=11_3327 Atasat si imaginea cu furtunul
  13. Multumesc ,astazi dau din nou admisia jos sa vad ce mufele daca sunt corect conectate . Mentionez ca am incercat sa o pornesc acum 10 min si cu sprei si nu a mers. Am vericat daca vine motorina si pe tur si pe retur la injectoare si e ok. Furnunasul care actianeaza pompa clapetelelor de vacum l-am gasit rupt si l-am inlocit, e posibil ca electrovalva de vacum sa nu mai functioneze si sa imi mentina clapetele pe inchis si din acesta cauza sa nu porneasca ?
  14. Salut , Intampin o problema ,in week-end am schimbat bujiile incandescente + am curatat galeria de admisie Am montat totul la loc , electovalvele de vacum cele 2 dupa admise , senzorul dupa admisie Maf ,egr am montat inpoi firele la injectoare si cand am incercart sa pornesc masina nu mai porneste . invarte motorul dar nu mai porneste deloc . Am facut o dignoza cu carly dupa ce masina nu mai porneste si am eroare de bujii GLOW PLUG CILINDER 1,2,3,4 + glow ECU 04203, bujiile le eclud ca le-am schimbat pe toate 4. mai ramane releul de bujii dar si inainte de schimbare bujii avem aceleas erori. Cineva care a intampinat problema respectiva va rog sa ma ajutati cu o sugestie cum pot sa revolv problema sa porneasca masina sau ce e defacut . Multumesc !
  15. Salut , tocmai ce am schimbat bratul dreaptala un bmw 46 320d oem bmw cu unul nou moog , din cauza ca pivotul mic a fost terminat , se auzeau zgomote la franare si la orice miscare de volan se auzea o pocnitura . Dupa ce am montat noul brat,totul ok nu se mai aude nici o pocnitura dar imi sta volanul inclinat spre stanga cam la 20-30 grade si culmea imi trage foarte rau in partea dreapta ! E normal sa imi stea volanul stramb dupa schimbarea de brat ? Inainte de schimbarea bratului volanul statea drept si tragea foare putin in partea dreapta , acum simt ca ma arunca de pe drum daca nu tin stans de el . Mentionez ca nu am schimbat nimic la directie si nu inteleg de ce volanul nu mai sta drept . Va rog poate ma puteti ajuta cu un raspuns sa remediez problema .
  16. Am desfĂŁcut astĂŁzi releul de bujii și l-am tĂŁiat de curiozitate sa vĂŁd ce e ĂŽn interior si surpriza am observat ca firele care duc spre mufa rotunda adicĂŁ alimentarea sunt rupte , sunt 4 fricile foarte subțiri cate 2 pe punte ,trebuie sa eliminati un gel protecor sa ajungi la ele , eu am folosit o penseta sa elimin acel gel si cred ca eroarea cu toate bujiile si releul ars de acolo e din cauza ca acel relu nu mai primea curent . O sa ĂŽncerc sa le lipesc la un electronist și sa il pun din nou pe masina sa vĂŁd dacĂŁ s-a rezolvat problema, o sa fac o scanere ulterior sa vad daca mai apar erori si oricum am comandat si un releu nou , pana ajunge acele fac o incercare cu cel vechi reparat
  17. La mine apar urmatoarle erori : 4203 Glow plug unit ecu 4212 misfire cylinder 1 4422 misfire cylinder 2 4232 misfire cylinder 3 4242 misfire cylinder 4 Masina porneste normal acum , dar cand vor fi grade cu minus afara nu cred ca va mai pornii si ar fi imposibil sa fie arse toate cele 4 bujii . Eu o sa incerc sa schimb releu si apoi sa vad ce se intampla , asta iti sugerez si tie sa incerci sa schimbi releul si apoi sa vezi ce se intampla
  18. Pot verifica in vreun fel bujiile incandescente fara sa le mai desfac ? adica direct pe masina , dau galeria de admisie jos , am acces la ele si cum si cu ce le verific daca nu sunt arse fara a le mai desface din cauza ca imi e foarte frica sa nu le rup ?
  19. Asa ma gandeam si eu , dar ca sa ajung sa bujii trebuie sa desfac galeria de admisie si e ceva de munca plus ca imi e foarte frica sa nu le rup cand le desfac , in schimb ma gandeam sa schimb releu prima data ca e foarte usor accesibil de schimbat pe jos , am dat cele 2 scuturi jos cel de plastic si cel de fier cu 8 suruburi si releul se poate demonta imediat . e ok sa incep cu el apoi sa mai fac o scanare de coduri sa vad daca mai imi apare ceva ?
  20. Salut , in urma unui test cu Carly si inpa am urmatoarele coduri de eroare : 4203 Glow plug unit ecu 4212 misfire cylinder 1 4422 misfire cylinder 2 4232 misfire cylinder 3 4242 misfire cylinder 4 Masina porneste normal acum la temperatura care e afara ( inca temperatura nu e cu minius acum ) martorul de check engine e aprins, doar cand pun contactul dupa ce a pornit motorull se stinge , dar la prima pornire dimineata ezita vreo 3 secunde sa porneasca apoi porneste si scoate un nor de fum alb urat mirositor timp de 30 secunde , turometrul oscileaza intre 850-1000 rot/min si dupa cele 30 secunde isi revine la 850rot/min. Intrebrare mea: este posibil ca toate cele 4 bujii sa fie arse sau sa fie numai releul ars ? Cine s-a confruntat cu problema acesta sau ceva similar il rog frumos poate ma poate indruma ce sa fac , sa schimb toate bujiile si releul? Orice informatie e de folos . Va multumesc !
  21. Am gasit sa cumpar furtunul aftermarket la epiesa cu 65 de lei , se poate inchide !
  22. Cumpar furtun egr intercooler bmw e46 320 Euro 4 , an 2004, motor M47 N , cod piesa 11617791393 sau echivalenta . Ma interseaza doar partea de sus care intra in Egr , nu tot traseul cu teava din aluminiu si senzorul de aer . Atasez si o poza cu piesa care ma intereseaza , piesa e marcata cu rosu . Telefon : 0763.626.445
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.