Jump to content

StefanJ

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by StefanJ

  1. Nici la mine nu merge - am camere 360 gr si abonament 3D view. O magarie asta cu GDPR-ul
  2. Claudiu F, Ma interesa de ce aplicații ("apps") de genul Spotify nu le gĂŁsesc in ID6, si de ce nu pot sa bifez casuta "apps" atunci cand adaug un nou dispozitiv in ID6. Mai are cineva vre-o idee?
  3. andrei_alin2000, ĂŽntrebarea mea era despre "apps" , nu despre afisarea datelor despre mașinĂŁ in MyBMW. Aceste date + Remote Services le am deja in aplicație. Posibil sa nu ma fi facut bine ĂŽnțeles. Ma interesa de ce aplicații ("apps") de genul Spotify nu le mai gĂŁsesc in ID6, si de ce nu pot sa bifez casuta "apps" atunci cand adaug un nou dispozitiv in ID6.
  4. Mulțumesc Claudiu F. La mine e disponibil doar L la £79, insa nu scrie nimic despre activarea "apps". Din cate vad nici tu nu știi sigur... Ai incercat tu si merge? Mie mi-a spus cineva de la o reprezentanțĂŁ ca le-ar invalida chiar BMW, vazand ca masina e ĂŽnmatriculatĂŁ in RO (chiar dacĂŁ ai cont ĂŽn altĂŁ țarĂŁ). Am cont pe UK pt ca sa am meniul ConnectedDrive in englezĂŁ (ca tot meniul masinii?, daca fac cont pe DE, totul va fi ĂŽn germanĂŁ.
  5. Salutare! Am o intrebare despre "apps" pe MyBMW / iDrive 6 NBT EVO. Masina este un X3 G01 / 2018, cumparata din Germania si înscrisă in Romania. Am cont de ConnectedDrive facut pe UK. Am conectat corect telefonul Note 10+ (Android 10), dar nu pot bifa "apps" (aplicatii). In aplicatia MyBMW de pe telefon, la sectiunea "Apps" scrie "not connected". Oare in iDrive 6 nu se mai pot folosi aplicatiile? Ce pot sa fac pentru a activa "Apps" ? Mentionez ca pe telefon am mai multe aplicatii pe care le foloseam pe masina precedenta cu un iDrive4 (spre exemplu Spotify) .
  6. Am o intrebare despre iDrive 6 NBT EVO. Masina este un X3 G01 / 2018, cumparata din Germania si ĂŽnscrisĂŁ in Romania. Am cont de ConnectedDrive facut pe UK. Am conectat corect telefonul Note 10+ (Android 10), dar nu pot bifa "apps" (aplicatii). In aplicatia MyBMW de pe telefon, la sectiunea "Apps" scrie "not connected". Pe telefon am mai multe aplicatii pe care le foloseam pe masina precedenta cu un iDrive4 (spre exemplu Spotify) . Oare in iDrive 6 nu se mai pot folosi aplicatiile? Ce pot sa fac pentru a avea activa "Apps" ?
  7. Pt admin: se poate ĂŽnchide acest topic.
  8. Salutare tuturor! Ma bate gandul sa trec de la X1 F48 la fratele mai mare X3 G01. Mentionez ca ma gandesc la un SH, nu la un auto nou. Avand ceva probleme cu X1 dealungul celor peste 3 ani decand il am, vreau sa aflu mai multe informatii despre X3 G01. Asadar, care este parerea voastra despre acest ultim model de X3 in ceea ce priveste fiabilitatea? Bineinteles ca stiu ca orice SH poate avea probleme, insa ma intereseaza ce probleme specifice are acest model, si cat sunt de costisitoare reparatiile? Prin probleme specifice inteleg ceva de genul zgomotelor la caseta de directie de la modele F anterioare, sau racitorul de EGR care trebuie schimbat pe multe modele F, etc., etc. Multumesc anticipat pentru raspunsurile la subiect. Drumuri bune!
  9. StefanJ

    Pareri X3 G01

    Salutare tuturor! Ma bate gandul sa trec de la X1 F48 la fratele mai mare X3 G01. Mentionez ca ma gandesc la un SH, nu la un auto nou. Avand ceva probleme cu X1 dealungul celor peste 3 ani decand il am, vreau sa aflu mai multe informatii despre X3 G01. Asadar, care este parerea voastra despre acest ultim model de X3 in ceea ce priveste fiabilitatea?Bineinteles ca stiu ca orice SH poate avea probleme, insa ma intereseaza ce probleme specifice are acest model, si cat sunt de costisitoare reparatiile?Prin probleme specifice inteleg ceva de genul zgomotelor la caseta de directie de la modele F anterioare (de ex. F25), sau racitorul de EGR care trebuie schimbat pe multe modele F, etc., etc. Multumesc anticipat pentru raspunsurile la subiect. Drumuri bune!
  10. Masina nu are cardan. Este 18d, tracțiune fațĂŁ.
  11. Salutare! Am revenit cu noi informatii. Am testat amortizoarele si sunt in stare f.buna. Inca nu am verificat flansele, dar urmeaza. Tot ĂŽntrebând despre problema, cineva de la un service BMW mi-a spus ca poate fi caseta de directie. Aveti idee daca se poate repara / recondiționa ?
  12. Multumesc pt raspuns. Urmeaza sa verific si amortizoarele saptamana viitoare, doar ele au mai rĂŁmas.
  13. Sunt stranse bine, am verificat apoi si pe stand ITP si e totul "beton". Conducte nu am fost atent, dar verific. Mulțumesc
  14. Salutare colegi, Am un zgomot pe fata dreapta pe care cei de la service ĂŽncĂŁ nu l-au putut depista. Pe macadam, sau drum neasfaltat si cu pietre, sau la trecerea peste liniile de tramvai, se aud troncanituri destul de deranjante pe drepta fata. Pe stanga se aud rareori. Masina este sDrive 18d, 2016, rulaj aprox 166k. Am schimbat bucsele hidraulice de la bratul inferior (au pus Mahle), si bieletele antirului. Pivotii inferiori sunt perfecti, nu au joc. Alte bucsi sau pivoti nu mai sunt. Caseta de directie si bieetele sunt perfecte. Incercarea pe standul ITP care misca roțile in toate direcțiile a dovedit ca nu exista nici un joc. S-a mai ĂŽntâlnit cineva cu o astfel de problema? Ce altceva sa mai verificam? Mulțumesc.
  15. Set complet de piese pentru optiunea "smart opener" (deschidere cu piciorul hayon electric) BMW, seria F. Setul cuprinde: - Calculator "smart opener", cod 61.35 7498464 - Set antene "smart opener", coduri 61.35 7391043 si 61.35 7391042 - 3 buc antene externe pentru sesizare cheie in afara masinii, cod 65.20 9220831 - 1 buc buton hayon cu functie inchidere hayon + inchidere hayon si zavorare masina, cod 61.31 9162645 - Suport plastic pt calculator si set antene, cod 51.12 7378532 Suportul plastic se potriveste doar pe modelele X1 F48 sau X2 F49, dar celelalte piese se potrivesc pe majoritatea modelelor din seria F. Toate piesele au mufe si cabluri cu lungimea necesara si pini BMW originali la capetele libere ale cablurilor. Le-am cumparat pentru a le instala pe masina mea, dar nu mai am timp pentru ca urmeaza sa o vand. Pret 250 eur - vand doar setul complet. Transportul prin curier se plateste de cumparator. P.S. Ate imagini cu celelalte componente pot trimite la cerere, aici nu le-am putut atasa pe toate.
  16. O saptamana dupa ce am fost la service. Nu se aude inca nici un zgomot. Iar frana pe fațĂŁ se simte mai prezenta decat inainte. Cred ca pot spune ca s-a rezolvat.
  17. Daca te referi la clemele nituite pe placheti, atunci, dupa ce a dat jos una din roțile fata, am constatat că erau stranse / turtite, iar placuta avea joc in canalele ghidajului. Acum, eu am presupus că așa vin in cutie, pentru ca erau la fel de stranse ambele. Dar este posibil si ca acel mecanic nepriceput sa le fi turtit si sa le fi montat asa. Nu am idee, pentu că nu am stat langa el cand le-a montat. Daca te referi la ghidajele din tabla care vin pe canalele de ghidare ale suporturilor pt placute, atunci nu, pt ca la X1 F48 acestea nu exista.
  18. Am revenit cu noutati. La service, după o verificare destul de simpla (pe care ar fi trebuit sa o faca într-una din cele doua vizite anterioare), și-au dat seama de unde vine problema. Clemele din metal care sunt fixate pe "urechile" placutelor nu ai fost extinse suficient pentru a prelua tot jocul dintre placuta si canalul de ghidare. Au extins toate cele opt cleme, au montat placutele la loc si zgomotele au disparut. Parerea mea este ca cel care a inlocuit placutele a fost un mecanic nepregatit, cum sunt foarte mulți dealtfel. Așadar, daca veti intalni astfel de pocnituri la călcarea pedalei de frana (dupa înlocuirea placutelor), verificati daca cele doua cleme de pe placuta sunt extinse suficient pentru a nu lăsa placuta sa joace in canalul ghidajului.
  19. Injectoru 6, multumesc pentru sugestii. Nu stiu daca au efectuat toate operațiile descrise, clienții nu sunt lĂŁsați ĂŽn service, si nici nu se explica ce manopere au facut. ĂnsĂŁ voi intreba cat de repede. Poate cele originale sa vina cu ghidaje noi, ĂŽnsĂŁ cele aftermarket nu (vin doar cu 4 suruburi speciale, care nu stiu la ce se folosesc). Am atasat un fisier mp3 in care se aud acele pocnituri de la secunda 2 la secunda 5. Ănregistrarea este facuta azi si se aud urmatoarele: ĂŽnchiderea usii, pocniturile la apasarea pedalei de frana si pornirea motorului. Poate este mai sugestiv pentru a depista de unde provin zgomotele. X1__pocnituri_frana_pornire_motorscurt.mp3
  20. Revin cu noutati. Am fost la un alt service unde mi s-a spus ca ghidaje putin care circula plachetii nu au fost curățat de praful specific care se depune in timp si ca o curățare va rezolva problema. Zis si facut. Au demonstrat, au curățat folosind un disc din sîrmă montat într-o bormasina electrica, au montat la loc si pe moment nu sa mai auzit nimic. După 3 zile de la operatie, se aud si mai multe zgomote, când calc pedala de frana Cele mai multe pocnituri se aud atunci cand sistemul de frânare este rece, dar se aud si cand frame sunt calde (mai putine). Astăzi am citit in TIS cum se efectuează înlocuirea placutelor si se specifica acolo ca unele parti trebuie unse cu un lubricant special. Niciunul din cele două service-uri nu a facut aceasta operatie. Oare doar asta sa fie cauza? Ma intreb pentru ca ma gandesc ca acel lubrifiant se va lua in scurt timp si zgomotele ar putea reaparea. Ce părere aveți?
  21. Multumesc Alin_BOR, asta am decis sa fac, dar la un alt service.
  22. Salutare, De curând am inlocuit placutele de frana fata si spate la X1 model F48 / 2016. Am ales placute si senzori ATE, ĂŽnlocuirea s-a facut la un service (nu la reprezentanta bmw). DupĂŁ inlocuire am sesizat apariția unor pocnituri la fiecare apasare a pedalei de frana. Intotdeauna se aud cateva pocnituri inainte de pornirea motorului, atunci cand apas pedala de frana pentru apasarea butonului Start-Stop. Una-doua pocnituri de aud si cu motorul pornit, la apasarea pedalei de frana dupa jumatatea cursei. Ce ma nelinisteste este ca aceste pocnituri nu se auzeau cu placutele vechi. A mai intalnit cineva aceste zgomote dupa schimbarea placutelor de frana?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.