Jump to content

b77miy

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

b77miy last won the day on June 20 2021

b77miy had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Masina
    BMW 530e iPerformance

b77miy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Reputation

  1. Bateria nu este goalĂŁ mai niciodatĂŁ. Dar, atunci când autonomia in modul electric este lipsa (semnul — in bord), mașina ĂŽncarcĂŁ bateria pentru a putea accesa modul e-boost. Acest mod nu este accesibil imediat dupĂŁ pornire, dar dupĂŁ 10-15 min de condus, deja ai parte de ajutorul eboost, care te ajuta in accelerĂŁri mai pronunțate. Da, este sesizabilĂŁ o diferența de acceleratie atunci când bateria este goalĂŁ, in sensul ca trebuie sa apeși accelerația la maxim pentru a intra in modul e-boost, iar atunci când bateria are suficientĂŁ energie, acest mod se activeazĂŁ mai repede.
  2. Celor ce tatoneaza cu ideea unui PHEV le recomand sa ia in calcul aceasta optiune doar daca au posibilitatea de a incarca masina. N-am sa va ascund ca greutatea suplimentara isi pune amprenta pe consumul de combustibil in oras atunci cand bateria este goala.
  3. Salutare! Sunt fericitul posesor al unui autoturism G30 530e, din 2019. L-am achizițonat din Germania, pe când avea 1an și sub 10k km. Acum, la aproape un an, am ajuns la 26k km. Despre distanța parcursa in modul electric, pot spune ca aceasta variazĂŁ in funcție de condițiile de trafic, și de greutatea piciorului, dar și ca este direct influențatĂŁ de condițiile meteo și temperatura exterioara. Cu timpul, am reușit sa manevrez cu succes pedala accelerației, așa ca acum un plin de electroni ma tine 30+ km in condiții de trafic la ore de vârf. Recordul personal de distanta parcursa cu o singura ĂŽncĂŁrcare a fost de 47 km (seara, drum ĂŽntins). Recordul negativ este atins in zilele geroase, in care stația de ĂŽncĂŁrcare este ocupatĂŁ de mașina soției, și trebuie sa consum baterie pentru auxiliare. Dar și in aceste condiții, pot parcurge mĂŁcar 18-20km, ĂŽnainte ca motorul termic sa se trezeascĂŁ. Cu toate ca bateria este una mica in comparație cu un EV, pot spune ca pentru drumurile mele in Bucuresti, am mers in proporție de 85-90% doar in modul electric. Atașez captura de ecran cu estimarea fĂŁcutĂŁ de mașina, cu mențiunea ca aceasta estimare are la baza deplasarea anterioarĂŁ (efectuatĂŁ ieri, in condiții de trafic lejer, când am reușit sa parcurg 37km in modul electric)
  4. Salutare! Se apropie data la care trebuie sa fac revizia unui G30 530e, plug-in hibrid. Autoturismul a fost achiziționat din Germania, și nu a fost in vizita la niciun dealer local. Observ ca sunt mai multe service-uri BMW in Bucuresti/Ilfov, și as dori o recomandare din partea voastrĂŁ a unuia din ele. Fiind vorba de o mașina phev, sper sa nu existe limitĂŁri de servisare doar in anumite locații (precum am pĂŁțit cu VW, unde doar PBN putea face servisare pentru E,H). Așadar, ĂŽmi puteți recomanda un service autorizat din aceasta zona, de care voi ati fost multumiți? Va mulțumesc!
  5. Va multumesc inca o data pentru mesaje! Din pacate pentru mine, este a doua masina pe care o cumpar de la distanta fara testdrive si cu achitare integrala Bine macar ca ambele le-am cumparat de la dealeri, si cu garantie producator. Promit solemn ca de azi incolo voi incerca sa ma bucur de masina, si voi lasa toate scenariile dramatice in parcare! Revin cu un jurnal al masinii dupa ce mai rulez 1000-1500 km. Am deja 2.500 km in ultimele 10 zile si urmeaza road trip in Turcia!
  6. Nu am S8SMA in lista de dotari. Suplimentar, m-a invatat si pe mine un vecin cum sa verific seriile de geamuri/parbriz/luneta, si dupa coduri, par geamurile originale toate.
  7. Of, va mulțumesc din suflet pentru clarificare! Da, restul de locuri au VIN vizibil. Mai am si parafa dealerului pe documente oficiale de predare + mentiune pe factura, si ma gândeam ca nu ar risca sa mintĂŁ, dar cum de ceva timp unora le lipsește moralitatea, m-am gândit numai la prostii, doar din vina mea. Ce ma bucur ca n-am scris dealerului despre supozitiile mele!
  8. Salutare! Asa cum scriam si intr-un post anterior, sunt fericitul posesor al unui automobil BMW Seria 5, 530e, achizitionat din Germania. Zilele trecute am observat ca placuta VIN din parbriz lipseste, ceea ce m-a dus cu gandu' departe rau, si am inceput sa verific pe diverse site-uri istoricul masinii. Facusem verificarea si anterior achizitiei, numai ca am folosit CarVertical, iar informatiile de acolo sunt incomplete (si de toata jena). Dupa ce am vazut ca placuta VIN din parbriz lipseste, iar dealerul mi-a spus ca pentru masina achizitionata, a fost schimbata doar bara fata (pentru ca avea zgarieturi), am comandat inca doua rapoarte, din care inteleg ca masina nu a avut incidente de caroserie, dar a avut un defect remediat pe partea de alimentare electrica PHEV, pentru care am gasit si o actiune BMW. Acum, cautand in stanga si in dreapta, am vazut ca toti cei ce se plang de lipsa placutei VIN din parbriz, spun ca ea a disparut dupa schimbarea parbrizului. De aici am concluzionat ca este posibil ca si masina pe care am cumparat-o are parbrizul schimbat, si din aceasta cauza nu se vede placuta VIN. Dupa care m-am uitat mai bine, si pare ca placuta VIN este de fapt un ecran digital (gen calculator de buzunar), ce pare tot timpul stins. Imi poate confirma/infirma careva ca placuta VIN din parbriz pentru BMW G30 2019, pre-LCI (si chiar LCI) este digitala? Simt ca o iau razna, iar persoana de contact din partea dealerului este in concediu. Multumesc!
  9. @ckh, de ce n-am stiut de acest site si mai devreme? Ma calmam repede. Bun, acum concluzii (parerea mea personala si subiectiva!): - carvertical, informatiile sunt de toata jena. Bani aruncati aiurea! Obtii lista de optionale, pe care o poti obtine si pe mdecoder (vezi mai sus). - auto-records, informatii mai detaliate, inclusiv intrarile in service. Nu afiseaza detaliile despre intrarile in service. - checkvin, informatii complete, inclusiv piese si unitati de manopera necesare! Descrierea problemei asa cum spune clientul la predare masina.
  10. Mdecoder merge! In link-ul de mai jos inlocuieste ab12345 cu ultimele 7 caractere din VIN-ul tau. Link direct: https://www.mdecoder.com/decode/ab12345 Exemplu https://www.mdecoder.com/decode/G458497
  11. Am verificat acum mașina mea, pe care o suspectez de o dauna, și avem așa: - carvertical nu Raportează nicio dauna, doar km pentru fiecare vizita in service + dotări mașina - auto-records Raportează doua repair jobs din cele trei intrări in service + dotări mașina - dealerul spune (și in scris) ca a schimbat doar bara fata. Nu folosiți doar carvertical înainte de achiziție precum am făcut eu!
  12. Multumesc @mariusmsd! Voi lua legatura cu userul respectiv. @mase, unde anume se poate coda functia? Poti trimite un mesaj privat (daca este impotriva regulilor), te rog? In ceea ce priveste asistenta privind mentinerea benzii, aceasta este functionala. Curios cum tie iti merge asistenta pentru schimbarea benzii. Ai codat ceva suplimentar? Mie, in zonele in care schimbarea benzii era asistata, la mentinerea semnalizatorului spre stanga/dreapta, si in timpul manevrei, simbolul de banda verde palpaia. In tara, la initierea acestei manevre, simbolul celor doua benzi se schimba in gri, iar animatia volanului merge in jos (semn ca se dezactiveaza temporar mentinerea benzii). G30 07/2019, Live Cockpit Professional.
  13. @Admins: va rog corectati titlul in Activare, se pare ca eu nu "stie sa vorbeste romaneste". Salut! Sunt fericitul posesor al unei masini BMW G30 530e, masina achizitionata de la BMW Stuttgart. Am adus masina in tara, si de cum am intrat in tara, cateva functii din pachetul Driving Assistance Plus (5AT) au disparut. La intrarea in tara, am primit un mesaj ce spunea ca functia de "Give way" nu este disponibila in aceasta tara, si am zis "pot trai fara". Apoi am incercat sa (re)folosesc functia Lane Change assistance, ce permite schimbarea benzilor pe autostrada (sau drumuri cu separator fizic de benzi si cu doua sau mai multe benzi), si nema! Indicatorul verde de Driving Assistance s-a mutat din verde in gri. Am pus-o pe seama faptului ca harta nu era actualizata (de altfel, navigatia ma tot punea sa intru in tara pe la Timisoara). Am ajuns pe A1 Pitesti, si aici aceeasi problema, nu mai vrea sa schimbe benzile. Dupa ce am butonat putin, am gasit ca functia nu este disponibila in Romania, din motive de legislatie. Intrebare1: Se poate coda functia a.i. sa ignore limitarea de legislatie? Se activeaza per tara? Banuiesc ca nici la vecinii bulgari nu merge, si parca as vrea sa o pot utiliza si acolo. Unde pot coda functia. Se va pastra si dupa o vizita in service BMW, sau trebuie codata dupa fiecare vizita? Clarificare: Am dotarea 5AT, functia mentionata merge in DE/AT/HU, probata de mine! Va rog nu insistati cu "ai buton/optiune?". Intrebare2: Nu am hayon cu deschidere electrica. Se poate adauga mecanism + buton + functie pe masina (dar nu in repr. BMW) a.i. sa nu afecteze garantia? Unde/la cine pot apela pentru piese si/sau instalare? Intrebare3: Nu am carlig electric. As vrea sa montez un astfel de carlig (original BMW) pentru a monta un suport de biciclete, si nu pentru a tracta vreo remorca. Tinand cont ca masina are motorizare hibrida, si negasind niciun model hibrid pre-LCI cu carlig, este recomandat sa atasez un astfel de carlig (sarcina maxima nu ar depasi 120kg, inclusiv suport)? Intrebare4: Cum vad cu ce versiune de iDrive a venit masina? Imi pare ca este chiar iDrive7, dar vreau sa verific. Masina este productie Iulie 2019, are deja volan + butoane + Live Cockpit professional (precum LCI). Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi mesajul meu! Daca ma puteti ajuta cu informatii, va sunt recunoscator! Voi impartasi cu voi experienta cu hibrida intr-un post separat, dupa ce reusesc sa mai fac cativa km si prin Bucuresti.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.