Jump to content

Mi-a dat de m-a julit


filon

Recommended Posts

Nah ca am patit-o si eu. Ghinion, ce pot sa zic.

Mi-am luat concediu la serviciu sa ma duc cu masina in service sa-mi schimb diferentialul (aveam dif cu raport 4.45 si vroiam unul mai lung) si pe drum, de dimineata, am patit-o.

 

Mergeam eu regulamentar pe Bld. Chisinau pe banda 2 cand vad un logan (cred ca logan era, dar nu mai tin minte exact) ca era iesit de pe o straduta, statea pe prima banda cu semnalul pus. Iau piciorul de pe acceleratie, ma trag putin mai spre linia de tramvai si cu 10-15m pana la el vad ca din dreapta lui iese inca unu. Nu l-am vazut inainte ca era mascat de loganul asta. Cum il vad ca iese pun frana si bag claxonul. M-am gandit in clipa aia ca o sa puna frana (ca am mai patit-o cu din astia care ies prea mult si nu se uita, dar pun frana cand ii claxonez). Asta n-a pus frana.... a tasnit. Cand vad ca nu pune frana mi-am dat seama ca-l busesc. Am mai tras de volan stanga, dar a iesit prea mult.

 

L-am lovit fix in roata. Noi ne-am lovit undeva pe linia de tramvai sau fix unde e marcajul exterior al benzii 2. Deci ala era iesit complet pe banda a 2-a. M-am verificat sa vad daca-s intreg. Eram ok. Mi-am dat seama ca am facut o prostie ca eram cu picioarele pe pedale, dar totusi n-am patit nimic la picioare. La burta am simtit ca am fost atins... pe moment credeam ca m-am lovit in volan, dar apoi mi-am dat seama ca m-a strans centura. Pun avariile, opresc motorul si ma dau jos din masina.

 

Culmea (zic asta deoarece am bagat mai multi bani in masina dupa achizitia ei decat m-a costat s-o cumpar), nu m-a interesat masina, nu m-am enervat ca mi-a lovit "my precious", ci m-am dus la el si l-am intrebat daca e in regula. Omul se lovise la cap, dar nu era grav. Avea un cucui mic. Apoi am vazut ca avea airbag-urile declansate, roata era stramba rau si ii curgea antigelul. Apoi m-am intors la masina mea si am vazut-o. Va zic sincer ca aproape imi venea sa plang cand am vazut cum arata. Apoi imi venea s-o pup cand mi-am dat seama ca m-a protejat, ca n-aveam nicio zgarietura. Si de atunci si pana acum nu prea mi-a mai pasat. Sunt fiare. E bine ca suntem noi intregi.

 

In ceea ce priveste consecintele accidentului... a sunat omul la politie, a venit smurd-ul, l-a dus la spital. Apropo, daca nu faceti asta deja... donati aia 2% din salariul vostru la SMURD! Nici nu mi-am dat seama cat de repede au ajuns. Nici nu ma dezmeticisem. In vreo 3 minute erau acolo. Dupa inca un sfert de ora sau 20 minute a ajuns si politia... si era doar un politist "temporar" ca a mai durat ceva pana a venit echipajul care a facut procesul verbal si masuratorile de la fata locului.

Oricum... vine politia, suflu in aparatul ala, evident iese 0,00, au masurat ca aveam cauciuc pe asfalt 10,5m inainte de impact si apoi, la vreo 2 ore dupa accident au eliberat soseaua si au plecat. Mi-am urcat masina pe platforma si am plecat si eu.

Mai tarziu la politie, "domnul" in care am intrat a incercat sa ma scoata pe mine vinovat. A scris in declaratie ca veneam pe linia de tramvai cu viteza. Nici n-am apucat sa zic nimic ca i-a retezat-o politistul: n-aveam cum sa vin pe linia de tramvai ca urmele de cauciuc erau pe banda 2. Si chiar daca veneam pe linia de tramvai, acolo e linie intrerupta deci e perfect legal sa circuli pe linia de tramvai (pana-n refugiu). Si mai mult de atat, la iesirea de pe straduta aia avea semn de cedeaza trecerea si de atentionare ca trec tramvaie prin zona. El de ce nu s-a uitat dupa tramvaie? Rezultatul era clar: el era de vina. I-a retinut permisul si urmeaza sa-i dea sentinta... pentru cat i-l tin: 30,60 sau 90 zile. Mie mi-a dat autorizatia de reparatii, copie dupa rca-ul si talonul lui si un document gen proces verbal unde scrie ce s-a intamplat.

 

Maine ma duc la Uniqa (era masina de serviciu si firma de leasing prin care aveau masinile la Uniqa aveau RCA-ul) sa vina agentul constatator de la ei sa se uite la masina si sa-mi zica cat imi dau pentru dauna. La cum arata cred ca ar putea s-o scoata si dauna totala.

 

 

Daunele vizibile sunt: bara fata, capota, aripa dreapta, faruri, radiator, vascocuplaj cu ventilator, vas lichid de parbriz si carcasa de la filtrul de aer. Motorul porneste, ambreiajul functioneaza si intra in viteza, deci la prima vedere nu e foarte grav.

 

Si acum poze:

 

http://i1122.photobucket.com/albums/l539/Filon_Anghel/Accident/IMG074.jpg

 

http://i1122.photobucket.com/albums/l539/Filon_Anghel/Accident/IMG075.jpg

 

http://i1122.photobucket.com/albums/l539/Filon_Anghel/Accident/IMG076.jpg

 

http://i1122.photobucket.com/albums/l539/Filon_Anghel/Accident/IMG078.jpg

 

http://i1122.photobucket.com/albums/l539/Filon_Anghel/Accident/IMG084.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mai tarziu la politie, "domnul" in care am intrat a incercat sa ma scoata pe mine vinovat. A scris in declaratie ca veneam pe linia de tramvai cu viteza.

normal...asa sunt perceputi cei care conduc bmw-uri ,ingamfati si vitezomani.In cazul meu e adevarat...dar nu trebuie generalizat "Generalizarile sunt, in general, gresite." :thumbsup: bine ca n-ai patit nimic,aia conteaza 100 %,puteai sa faci Pastele cu vreo mana in atele :cry: ...nasol !cu ce mai ciocneai ouale ? :cry:

Edited by dee-low
Link to comment
Share on other sites

Asta da ghinion!

Pe mine totusi ma enerveaza astia care gresesc si incearca sa te scoata pe tine vinovat,ce`i drept le mai si iese cateodata....fff enervant si frustrant!

Oricum bn ca nu ai patit nimic,cat despre masinuta imi pare f rau,dar asta e...o repari cu piese noi si totul va fi ok!

Bafta multa!

 

App ce viteza aveai?!

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu exact ce viteza aveam, dar n-aveam cum sa am mai mult de 50-60 Km/h ca faceam masina (mai) praf. Mai ales ca n-am avut cine stie ce timp sa reduc viteza. Daca aveam 15m in loc de 10 sa franez cred ca doar ii stergeam praful de pe masina.

 

Imediat dupa accident doi care erau in spatele meu s-au oprit sa ma injure ca cica mergeam ca un nebun, ca unde goneam asa. Eu intrasem pe bulevard pe banda 1, il aveam pe unu cu o Octavia in fata la vreo 40m in fata mea si in stanga mea mai in fata cu o masina un Mercedes care mergea incet cu vreo 40 Km/h. Fiindca stiam ca prima banda va deveni inexistenta, am zis sa accelerez sa ma bag pe banda 2 in fata aluia cu mercedesul.. Nu i-am dat blana, nu i-am luat aluia fata, am semnalizat. Nu stiu, poate au interpretat aia ca mergeam ca la curse, mama naibii. Stiu doar ca ce am facut era regulamentar (am semnalizat, am intrat pe banda 2 deoarece prima banda era ocupata, etc) si ca nu am depasit viteza legala in toata faza asta ca eram cu a 2-a pe la 4000 cand ajunsesem in fata mercedesului. Iar toate astea se intamplau la vreo 40-50m inainte sa-l vad pe ala ca-mi iese in fata.

 

Oricum mi se pare cam trist daca in tara asta oamenii il injura pe ala care merge pe bulevard si nu pe ala care iese de pe straduta fara sa se asigure. Ma rog... nu trebuiau sa injure pe nimeni. Ori stateau ca martori ori isi vedeau de treaba.

 

Mentionez ca ala din mercedes era un tigan care printre altele m-a injurat si de mama si a mai stat pe acolo 5 minute cat sa-si dea si el cu parerea si a vorbit cu cel din Fiat (poate i-a dat ponturi de cum sa "ma faca", nu stiu) apoi s-a tirat. Daca ramanea ca martor mai intelegeam, dar asa... doar un gura casca.

 

Ma rog, eu i-am ignorat pe astia, nu le-am zis nimic. N-am sarit la bataie, n-am injurat, n-am zis nimic. Am fost foarte calm. Stiam ca n-aveam nicio vina si ca politia o sa-mi dea dreptate. Orice altceva as fi facut nu putea decat sa fie folosit impotriva mea.

Edited by filon
Link to comment
Share on other sites

OF, era sa patesc si eu asa ceva, stau pe bld. Cretini aia care vireaza dupa o alta masina oprita dar si cretinii care parcheaza masinile pana in intersectie, din cauza asta ies cu botul pana in mijloc, pentru ca nu se vede nimic in lateral. Bine ca n-ai patit nimic. Edited by muv
Link to comment
Share on other sites

Pare rau pentru patanie , asta este se mai intampla. Vreau sa spun ca de vre-o cateva zile parca au turbat soferii, nu mai acorda prioritate schimba banedele ca si cum ar fi singuri pe bulevard ,numai soferi de duminica pot spune.Cat despre viteza puteai avea si 220 atat timp cat nu ai fost surprins de un aparat radar care sa confirme viteza cu care circulai ...
Link to comment
Share on other sites

Nu va fi dauna totala. O vor face, identic am lovit eu o mazda 626 din 84'.exact capota, bara si aripa dreapta. dar la mine era si lonjeron,contraaripa si altele. a iesit unu cu o dacie papuc si l-am lovit direct in jumatatea masinii ,in usi.le-au indreptat aia de la service de ziceai ca nu a fost. totusi ma mir sa fie asa tare lovita masina asta a ta, ca ai lovit o prapadita de masinuta,nu un camion.
Link to comment
Share on other sites

bine ca ai iesit intreg. tu ai avut ghinion mai mult ca al meu. asa a incercat si pe mine sa ma scoata vinovat.

 

nu imi vine sa cre, in ultimele 3 zile am vazut 4 accidente (in afara de al meu).

 

unde are asigurarea facuta?

 

le: am vazut, uniqa, macar aia platesc la timp......

Edited by turmentatu
Link to comment
Share on other sites

totusi ma mir sa fie asa tare lovita masina asta a ta, ca ai lovit o prapadita de masinuta,nu un camion.

Masina se rupe, soferul nu pateste nimic. Mie-mi convine. Probabil ca la fel de nasol ar fi aratat si un renault cu 5* la EuroNCAP.

 

Uite cum arata la 55 Km/h:

http://www.youtube.com/watch?v=GEw28jnpNzw

 

 

@d-rive: Capota nu prea se mai ridica, decat putin. Doar fortata... Din ce m-am uitat pe sub ea, bratele de la directie pareau ok. Iar la motor, ce se vedea e ca partea radiatorul era unde era ventilatorul, care a intrat in vascocuplaj... practic partea frontala pana la filtrul de aer era storcita. O sa incerc sa fac o poza maine.

Edited by filon
Link to comment
Share on other sites

 

Mai tarziu la politie, "domnul" in care am intrat a incercat sa ma scoata pe mine vinovat. A scris in declaratie ca veneam pe linia de tramvai cu viteza. Nici n-am apucat sa zic nimic ca i-a retezat-o politistul: n-aveam cum sa vin pe linia de tramvai ca urmele de cauciuc erau pe banda 2.

Sper sa iti repare masina ok sau sa te despagubeasca corect.

Am boala pe astia care taie fata sau ies cu botul aiurea in intersectii.

Faza in care vroia sa te scoata vinovat imi aduce aminte de una patita de o persoana,eram cu el in masina,punem frana de pe la 55kph ca se facuse galben,altul forta semaforul,pune frana,intra in noi,face praf spatele masinii,recunoaste pe loc greseala si la politie(soferul vinovat era in masina cu seful lui) spune politistului ca noi pusesem frana pe verde.Cat de idiot sa fii sa spui si sa gasesti un politist atat de prost sa te creada???

Bineinteles,ca ni s-a dat dreptate insa drumul prin service,asteptarea,mici atentii ca sa isi faca aia treaba in timp normal si cum trebuie,etc....

Link to comment
Share on other sites

@filon. Da, daca faci poza e mai lamuritor.

Sa faci si un "close-up" pe lateralele motorului. Eventual cu blitz ca sa se vada mai bine daca e ceva pe acolo afectat.

Din pozele astea esti la limita ca distanta pana unde s-a dus deformarea dar stii cum e, se propteste in motor si ala impinge mai departe si ai surprize dupa ce repari masina ca mai sunt niste chestii deplasate sau rupte pe acolo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.