Jump to content

Profilul Politistului Român


Ziggye

Recommended Posts

http://perfectdevil131.files.wordpress.com/2011/07/politia-romana.jpg?w=300&h=300

 

Un politist trebuie sa aiba câte ceva din toti oamenii. Sa fie un “pacatos” si un “sfânt”, un “vagabond” si un “zeu”. Sa intre în locuri unde se comit toate pacatele lumii, dar sa nu savârseasca nici unul. Politistul este cel mai cautat, dar si cel mai putin dorit dintre oameni. Fiinta stranie careia i se spune “domnule” în fata si “câine” pe la spate. Lui i se cere sa fi atât de diplomat, încât sa poata potoli o disputa între doi indivizi, lasându-l pe fiecare dintre cei doi sa creada ca a câstigat. Daca politistul este îmbracat la “patru ace” va fi considerat “snob”, daca nu va fi un “sleampat”. Daca se poarta amabil este un “crai”, daca nu este un “necioplit”. Politistului i se cere sa lupte cu doi tipi mult mai puternici ca el, dar fara sa îsi sifoneze uniforma si fara sa foloseasca forta. Daca o încaseaza este un “fricos” si un “pampalau”, iar daca-i, scapa vreo palma vreunui agresor, este o “bruta” si un “criminal”.

 

Un politist trebuie sa “stie tot”, dar “sa nu spuna nimic”.

 

Lui i se cere sa descopere o crima pornind de la un amarât de fir de par.

 

Ba chiar, sa afle numele vinovatului si locul în care se ascunde.

 

Daca îl descopera pe ucigas, înseamna ca a avut “un noroc chior”, daca nu este un “ageamiu”.

 

De multe ori politistul trebuie sa ia într-o secunda, o hotarâre pentru care un avocat experimentat ar trebui sa cumpaneasca bine luni de-a rândul. Lui i se cere sa fie “expert” în mânuirea armelor de foc, dar “sa nu foloseasca prea multe cartuse pregatindu-se”. Atunci când trage, trebuie “sa nimereasca infractorul” dar fara a-i pricinui vreun rau si apoi sa dea socoteala “de ce anume a tras”.

 

Politistul trebuie sa lucreze zi lumina pentru a descoperi un martor care “a vazut totul”, dar care refuza“ sa îsi aminteasca”.

 

El scormoneste în dosare si scrie rapoarte cu scopul de a stabili o “proba infailibila” care, va fi însa distrusa sau compromisa de savantii sai confrati din justitie.

 

Daca este avansat în functie, înseamna ca a avut “pile”, undeva sus, daca nu, este clar ca “nu-i un bazat”. Politistul trebuie sa fie asistent social, preot , psiholog, diplomat şi moaşă comunală ….

 

Un dur, dar si un genteleman.

 

Mai presus de toate , însa, i se cere sa fie un geniu si sa aiba o “viata de familie ireprosabila“, pâna la adânci batrâneti.

 

Asta, evident daca din întâmplare, apuca sa traiasca, pâna îsi vede copiii mari. Acesta este succint, profilul unui om caruia cei pe care îl ajuta, rareori, îi spun Prieten.

 

LINK

Edited by Ziggye
Link to comment
Share on other sites

problema este ca toata lumea cand zice politist se gandeste la cei ce ii vede pe strada, respectiv Politia Rutiera si Ordine Publica, si pentru ei asta inseamna Politie....dar acestia sunt doar o mica parte din ceea ce inseamna Politia Romana si oricare alta din orice tara...ar trebui sa se mai gandeasca si la asta. Acelasi lucru si cu doctorii si asistentele, si cu profesorii, e.t.c ca iau mita sau cu oamenii instariti, generic denumiti oameni de afaceri, patroni, e.t.c, despre care se spune ca au furat si ca inseala statul, ca sunt fosti interlopi, si ca nu ar avea banii de acum daca nu ar fi facut ceva necurat in trecut... putem sa generalizam toate astea si sa spunem ca toti sunt la fel?
Link to comment
Share on other sites

Cred ca putem generaliza. Exceptiile sunt extrem de putine, in 99% din cazuri putem generaliza.

 

PS : etc. are un singur punct, anume cel de la sfarsit :) . Etc. este prescurtarea de la etcetera = si asa mai departe, nu sunt niste initiale.

Link to comment
Share on other sites

insemna ca 99% din cei cu BMW-uri sunt cocalari, ca 99% din oamenii de afaceri sunt hoti, ca 99% din romani sunt tigani...si te mai miri cand te duci pe afara si aia cred ca daca esti roman=tigan si hot, atunci ne suparam ca lumea generalizeaza, dar noi putem sa facem asta...interesanta mentalitate...

 

Mersi - cand voi avea nevoie de lectii de gramatica voi apela la tine cu incredere!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

mik 15 : Eu ti-am zis cum este corect doar pentru ca mi-a sarit in ochi, nu din alt motiv. Nu credeam ca te deranjeaza. Crezi ca era mai bine sa ma fac ca nu vad?

 

Restul generalizarilor pe care le faci nu au nicio baza. Nu inteleg ce ai vrut sa zici la faza cu mentalitatea, dar nici nu merita sa-mi bat capul.

 

Eu sustin in continuare ca in 99% din cazurile in care am interactionat cu ei ori nu si-au facut datoria ori erau prost pregatiti ori rau intentionati.

Link to comment
Share on other sites

nu, nu au o baza reala, insa multi asa cred, dar asta nu inseamna ca este adevarat si aplicabil tuturor...acum intelegi de fapt?

 

si nu, nu m-am suparat!

 

Eu am avut si intamplari mai putin placute cu ei cand mi-au luat permisul(dar am castigat in instanta) sau talonul(ce-i drept aveam si pe fata folie neomologata) dar si altele cand au fost de nota 10 si m-au iertat pentru simplul fapt ca am stiut cum sa le vorbesc si m-au inteles, nu pentru ca le-as fi dat mita, tocmai din cauza asta nu generalizez si nu ii tratez pe toti la fel!

Link to comment
Share on other sites

Bun, sa zicem ca nu toti politistii sunt la fel. A oprit vreun politist pe unul dintre cei de pe aici sa ii atraga atentia ca are un bec ars, iar apoi sa ii ureze drum bun fara sa ii dea amenda? Cati dintre cei de aici sunt intampinati cu un "Buna ziua, ce mai faceti", iar abia mai apoi sa i se aduca la cunostinta motivul pentru care a fost oprit, urmand ca abia apoi sa i se ceara prezentarea documentelor? Majoritatea politistilor pe care ii cunosc au ajuns in politie cu "pile", sunt si au fost betivi ordinari, au avut treburi necurate, abuzeaza de puterea care o au, sunt prost crescuti, fara sa aiba habar de bunele maniere si cei 7 ani de acasa, ETC! Cunosc si vreo 2 cazuri cu politisti care au fost buni in meseria lor, deoarece hotii si scandalagii se gandeau de 2 ori inainte sa faca un pas gresit. Am spus ca "au fost", deoarece s-au lasat repede de meserie si s-au apucat de propria afacere, si le merge bine. Probabil si-au dat seama ca vegheaza asupra unei legi facute pentru amarati...
Link to comment
Share on other sites

da.pe mine m au vazut unii de la un filtru in apropiere de alba ca aveam becul ars pe faza scurta, m au dat prin statie si m a oprit un echipaj mai incolo

 

mi au cerut actele politicos,erau tineri,m au informat, si dupa mi au urat drum bun :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Nu asta inseamna politist bun. Asta inseamna, cel mult, ca politistul nu este rau, nu ca ar fi bun :) .

si ca sa fie bun ce ar trebui sa faca?? sa iti dea becul si sa ti-l si monteze :)), iar apoi sa iti ceara scuze ca totusi te-a oprit...:)

 

Mai, voi prin politai intelegeti militia de circulatie. Fenomenu' e complex.

 

ie grele...

Link to comment
Share on other sites

Nu asta inseamna politist bun. Asta inseamna, cel mult, ca politistul nu este rau, nu ca ar fi bun :) .

 

 

 

 

 

i am raspuns la obiect colegului de mai sus la faza cu opritul in trafic.nimic altceva

 

 

similea,mie imi place sa le zic militieni nu politai :flowers: ,dar am zis sa fiu politicos

Link to comment
Share on other sites

Mai, voi prin politai intelegeti militia de circulatie. Fenomenu' e complex.

Asa e, e complex.

Mai sunt si oameni seriosi, muncitori (in sens de activi), devotati dar sunt total eclipsati de marea gloata care-i inconjoara iar efortul lor imens pentru ei ca persoane, este egal cu zero in fata mizeriilor facute de colegii lor.

 

Oricum, topicul asta e PENIBIL!

 

Totusi, paradoxul e urmatorul. Daca lucrurile merg prost in tara asta, merg din cauza Politiei. Culmea, daca ar merge bine, tot din cauza Politiei ar merge bine.

Asa cum spui si tu, fenomenul e complex.

Tot raul din ROmania pleaca de la coruptie & Co. Din nefericire, coruptia trebuie eradicata de catre cei... corupti iar cei care sunt printre ei si nu sunt corupti sunt mult, mult prea putini.

 

Textul din primul post e scris de un naiv care traieste pe alta planeta si e jignitor la adresa celor care stiu cum stau lucrurile in tara asta.

Link-ul catre forumul politistilor e... patetic. Nu linkul in sine cat alde aia.

 

L.E. Sly, cati ani ai? Retorica intrebarea.

Daca ai fi cunoscut militieni ai fi realizat ca sunt cu ani lumina peste mizeria si coruptia care este astazi.

 

Atunci, pe acele vremuri, un militian avea o anume demnitate si responsabilitate pentru haina care o purta. Culmea, erau si respectati iar coruptii dintre ei ii numarai pe degetele de la maini.

Erau in schimb si unii dintre ei, cap de creta care faceau mici abuzuri dar nimic grav, comparabil cu ce e in ziua de azi.

Edited by d-rive
Link to comment
Share on other sites

d rive o sa ti raspund desi era retorica.aveam 11 ani la revolutie

 

cred ca si tu exagerezi cand elogiezi militienii de pe vremea lui ceasca.nu erau corupti pt ca pe vremea aia nu era coruptie,cel putin la nivelul asta

 

si toata lumea traia cu morcovu partidului si al securitatii,inclusiv militienii

Link to comment
Share on other sites

Pai tocmai aia e ideea.

Politia ca institutie nu trebuie sa se faca vazuta ci simtita. Mai ales de cei care au probleme cu nerespectarea legilor si a moralitatii din aceasta tara. Da, stiu, e exagerat ce am zis cu moralitatea dar deseori ce e legal e imoral si astfel, nu conteaza ca e legal daca are un impact negativ asupra celorlalti. In fine.

 

Ceea ce noi vedem, sunt politistii iesiti si ei la o shpagutsa mica sa iasa de-o viluta acolo...

Link to comment
Share on other sites

a avut cineva de a face cu procurori? de la parchet, nu d'astia de rutiera. sau politisti judiciari? nu mai zic de aia de la sectie, "la creme de la creme.

 

deci pe oameni (procurori, politisti jjudiciari) ii doare fix n p.... daca baga la parnaie un om nevinovat, atat timp cat ei "rezolva" un caz. de judecatori nu mai zic, aia nu judeca, cauza in sine, se uita pur si simplu la fata omului si cam atat...prezumtia de nevinovatie e fix frectie.

 

poate nu toti sunt asa, dar majoritatea da. aia cu siguranta si incredere e cardeala ptr prosti, dar e linistitor sa "crezi" ca cineva vegheaza si aplica legea "in interesul" cetateanului...

 

a facut cineva macar 1 zi de arest, sau arest preventiv? sa va vad apoi cat de mult iubiti voi gaborii, stiindu va curati ca lacrima.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.